NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny może wiecie jak jest teraz w Novum z wizytami u
androloga Wolskiego, on line, czy mozna stacjonarnie się umówić.? Moja Mloda jest dzieki jego pomocy, a teraz probujeny pomoc znajomemu., ktory na razie jest w szoku, ze u niego jest problem.
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2021, 13:02
-
ana167 wrote:Dziewczyny może wiecie jak jest teraz w Novum z wizytami u
androloga Wolskiego, on line, czy mozna stacjonarnie się umówić.? Moja Mloda jest dzieki jego pomocy, a teraz probujeny pomoc znajomemu., ktory na razie jest w szoku, ze u niego jest problem.
Pozdrawiamana167 lubi tę wiadomość
-
Słuchajcie- czy przed stymulacją trzeba mieć zaświadczenie od internisty? U mnie tak było przed dwoma procedurami a teraz jak byłam w Novum to Pani dr wypisała mi jakich badań mi brakuje ale nic nie wspomniał o interniście....
I dziś jak wracałam z cytologii to mnie olśniło czy nie powinnam też do internisty się umówić?
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
6+0 mamy ❤️
20.03 prenatalne -
nick nieaktualnyJusia 82 wrote:Słuchajcie- czy przed stymulacją trzeba mieć zaświadczenie od internisty? U mnie tak było przed dwoma procedurami a teraz jak byłam w Novum to Pani dr wypisała mi jakich badań mi brakuje ale nic nie wspomniał o interniście....
I dziś jak wracałam z cytologii to mnie olśniło czy nie powinnam też do internisty się umówić?
Jak ja zadzwoniłam do położnej zapytać czy muszę mieć takie zaświadczenie to powiedziała że tym zadecyduje lekarz na wizycie startowej i jak będzie taka potrzeba to oni mają w novum interniste.....także załatwiłam sobie takie zaświadczenie plus ekg u swojego rodzinnego zeby mnie juz w novum nie naciągali na ich lekarzy. A czy bylo potrzebne to nie wiem bo dalam to razem z innymi badaniami.Jusia 82 lubi tę wiadomość
-
Jusia 82 wrote:Słuchajcie- czy przed stymulacją trzeba mieć zaświadczenie od internisty? U mnie tak było przed dwoma procedurami a teraz jak byłam w Novum to Pani dr wypisała mi jakich badań mi brakuje ale nic nie wspomniał o interniście....
I dziś jak wracałam z cytologii to mnie olśniło czy nie powinnam też do internisty się umówić?Jusia 82 lubi tę wiadomość
-
Jusia 82 wrote:Słuchajcie- czy przed stymulacją trzeba mieć zaświadczenie od internisty? U mnie tak było przed dwoma procedurami a teraz jak byłam w Novum to Pani dr wypisała mi jakich badań mi brakuje ale nic nie wspomniał o interniście....
To zależy od lekarza. Jeżeli nie wspomniał to znaczy że nie potrzebujesz. Tak myślę... 🤔Jusia 82 lubi tę wiadomość
-
Ja tez nigdy nie okazywalam zaświadczenia od internisty i nikt mnie o nie nie pytal
Jusia 82 lubi tę wiadomość
Naturals 09.2017 - strata 29tc 😔 przyczyna nieznana
Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
Naturals - 10.2020 😊
Kir aa, nk 30%, il 10 za nisko, il2 za wysoko.
Histeroskopia: mikropolipy brak stanu zapalnego
Maz nasienie ok -
Sofia2019 wrote:Ja tez nigdy nie okazywalam zaświadczenia od internisty i nikt mnie o nie nie pytal
Czyli ewidentnie zależy to od lekarza... Myślałam że w tej kwestii mają jakieś standardy po prostu.
Dzięki dziewczyny.Koniczynka28 lubi tę wiadomość
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
6+0 mamy ❤️
20.03 prenatalne -
pelargonia67 wrote:Dziewczyny mam zamiar sie przeniesc do dr Obuchowskiej jakie opinie macie na jej temat
chyba dopiero teraz bd sobie o niej zdanie wyrabiała. Transfer się nie udał i mam kontrole za 12 dni i decyzje co dalej. Jestem ciekawa co zaproponuje i co powie o tym co się zadziało w tej procedurze, bo nikt jeszcze z nami za bardzo o tym nie gadał.
-
Mam pytanie, czy jeśli w Novum kriotransfer się nie odbył a chcemy podejść w następnym cyklu to znowu muszę iść z mężem podpisać zgodę, czy ta poprzednia przechodzi na następny miesiac?Novum:2018 1sze ICSI 3 zarodki - 1 cb
2019 2gie ICSI 8 zarodków - 1cb
2020 3cie ICSI 3 zarodki
4 ICSI 5 zarodkow
2021 5te ICSI 5 zarodków
17.07.2022 urodziła się Wiktoria:-) -
Najna wrote:Mam pytanie, czy jeśli w Novum kriotransfer się nie odbył a chcemy podejść w następnym cyklu to znowu muszę iść z mężem podpisać zgodę, czy ta poprzednia przechodzi na następny miesiac?
Najna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKoniczynka28 wrote:Kochane opiszcie mi proszę jak wyglada przygotowanie do crio w cyklu naturalnym?
Ile jest wizyt, jakie zwykle i od kiedy bierze się leki itp.
Jakie są badania przed transferem?
Na cyklu naturalnym od dnia owulacji mialam lutinus i luteine, od transferu dodatkowo ptolutex heparyne i acard.
Monitoring robilam u siebie bo do warszawy mam 350 km, pierwszy monitoring 12dc, do momentu aż peknie pęcherzyk dlatego ja robilam monitoring 12dc, 13dc, 14 dc i 15dc. U mnie owulacja nastąpiła 14 dc ale musiałam zrobić 15dc monitoring bo okazało się ze mam torbiel krwotoczna ale to nie przeszkodziło w wykonaniu transferu. Codziennie wysyłałam zdj z monitoringu na sekretariat novum i otrzymywałam dalsze wskazówki. 15dc zadzwonił lekarz i ustalil termin transferu.
Pamiętaj o aktualnych posiewach i badaniach infekcyjnych.
Aha i ja za każdym razem jak wyslalam na sekretariat informacje to dzwonilam do położnych ich o tym powiadomić zeby nie przegapiły 🙊Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 11:13
Koniczynka28 lubi tę wiadomość
-
Durkapa wrote:Na cyklu naturalnym od dnia owulacji mialam lutinus i luteine, od transferu dodatkowo ptolutex heparyne i acard.
Monitoring robilam u siebie bo do warszawy mam 350 km, pierwszy monitoring 12dc, do momentu aż peknie pęcherzyk dlatego ja robilam monitoring 12dc, 13dc, 14 dc i 15dc. U mnie owulacja nastąpiła 14 dc ale musiałam zrobić 15dc monitoring bo okazało się ze mam torbiel krwotoczna ale to nie przeszkodziło w wykonaniu transferu. Codziennie wysyłałam zdj z monitoringu na sekretariat novum i otrzymywałam dalsze wskazówki. 15dc zadzwonił lekarz i ustalil termin transferu.
Pamiętaj o aktualnych posiewach i badaniach infekcyjnych.
Aha i ja za każdym razem jak wyslalam na sekretariat informacje to dzwonilam do położnych ich o tym powiadomić zeby nie przegapiły 🙊
Podepnę się pod to pytanie
A na ten monitoring to po prostu do jakiegoś gina prywatnie sobie chodziłaś?
Mam opiekę w luxmed i wątpię żeby tam mi coś takiego zorganizowali, a lekarz też wspomniał o cyklu naturalnym .
-
MonkaB wrote:Podepnę się pod to pytanie
A na ten monitoring to po prostu do jakiegoś gina prywatnie sobie chodziłaś?
Mam opiekę w luxmed i wątpię żeby tam mi coś takiego zorganizowali, a lekarz też wspomniał o cyklu naturalnym .
Ja pojde chyba wiec do gabinetu leczenia niepłodności gdzie leczyłam się w Lublinie na takie kontrole bo nie bd jeździła co dziennie do waw... no i tu mam taniejWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 12:42
MonkaB lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKoniczynka28 wrote:U mnie nie wymagano zaświadczenia. Jak się o to spytałam to mi lekarz powiedział, ze jestem młoda, zdrowa no chyba, ze jakieś choroby ukrywam i się zaśmiał 🙈
U mnie z kolei pani doktor powiedziała, że bez tego zaświadczenia w ogóle nie mamy o czym mówić i nie zaczniemy stymulacji -
nick nieaktualnyA jeśli chodzi o krio na naturalnym to zależy czy masz owulkę swoją czy nie ... Ja nie mam więc miałam
naturalny stymulowany"
I ja w 1 dzień @ zadzwoniłam tylko na teleporadę, dostałam recepty. Od 3 do 7 dc brałam clo i 12 dc miałam kontrolę usg. Ja akurat pojechałam do Novum bo mam blisko, ale mogłam zrobić pod domem i wysłać im info- to Durkapa lepiej wieI u mnie była właśnie wizyta 12 dc i tego dnia dostałam Ovitrell, kolejną wizytę miałam dwa dni później czyli 14 dc i był pęcherzyk pęknięty więc umówiliśmy się już na transfer na 17 dc. I brałam już wtedy lutinus 3x1, luteine 3x2 i ja miałam jeszcze estrofem 2x1 bo mam bardzo małe endo. Od dnia transferu dr L dołożył jeszcze prolutex, clexan i acesan
MonkaB, Koniczynka28 lubią tę wiadomość