NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja Chlamydie robiłam PCR z moczu w pobliskim laboratorium. Co prawda czeka się na wynik znacznie dłużej niż w Novum, ale jest o wiele taniej.
We wrześniu zeszłego roku pytałam jakie badania są potrzebne, aby podejść do kriotransferu i jaka jest ich ważność.
Otrzymałam taką odpowiedź:
- HIV Combo, ważne 6 miesięcy od dnia wykonania badania
- VDRL, ważne 6 miesięcy od dnia wykonania badania
- antyHCV, ważne 6 miesięcy od dnia wykonania badania
- antyHBc total, ważne 6 miesięcy od dnia wykonania badania
- cytologia, ważna 1 rok od dnia wykonania badania
- posiew z kanału szyjki macicy, ważny 1 miesiąc od dnia wykonania badania
- posiew z pochwy, ważny 1 miesiąc od dnia wykonania badania
- USG piersi, ważne 1 rok od dnia wykonania badania
- TSH, ważne 6 miesięcy od dnia wykonania badania
- RUB IgG, ważne 10 lat od dnia wykonania badania
- TOXO IgG oraz TOXO IgM, ważne 1 rok od dnia wykonania badania
- chlamydia, ważna 1 rok od dnia wykonania badania
- CMV IgG oraz CMV IgM, ważne 1 rok od dnia wykonania badaniaZiuta@ 35, Zielone.Slonce lubią tę wiadomość
- starania od 1.2018
- 3.2020 trafiliśmy do Novum
- 12.2020 nieudane AID - decyzja o IVF
- 2.2021 punkcja (zamrożone 5 zarodków z 3ciej doby i 10 komórek jajowych)
- 6.2021 I kriotransfer udany (krwiak)
- 8.2021 poronienie zatrzymane; krwotoki
- 10.2021 histeroskopia; wszystko wraca do normy
- 03.2022 II kriotransfer nieudany
- MTHFR_1298A>C układ heterozygotyczny
- 06.2022 III kriotransfer udany -
kasiaka88 wrote:Hej dziewczyny, ze względów zdrowotnych musiałam odwołać wizytę startową...Niestety następny termin wizyty mam umówiony, ale termin badań których termin jest na 3miesiące kończy się 10dni przed wizytą...
Czy będę musiała jeszcze raz robić te badania czy będą zaakceptowane?
Gdzie robiłyście badania na chlamydie? (wymaz) w szybkim terminie -
kasiaka88 wrote:Hej dziewczyny, ze względów zdrowotnych musiałam odwołać wizytę startową...Niestety następny termin wizyty mam umówiony, ale termin badań których termin jest na 3miesiące kończy się 10dni przed wizytą...
Czy będę musiała jeszcze raz robić te badania czy będą zaakceptowane?
Gdzie robiłyście badania na chlamydie? (wymaz) w szybkim terminie
Chlamydia chyba najszybciej w novum bo po dwóch godzinach juz jest wynik, ale u nich dużo drożej. -
Ja ostatnio jak robiłam w Novum posiewy i chlamydie to dostałam 80 zł rabatu. Chciałam zrobić niedaleko domu, ale tam chlamydia, która robili przez Alab musi być zrobiona razem z cytologia, innej oferty nie mieli. Chyba, ze komuś potrzebna cytologia bo jeszcze nie ma, to wtedy cena Ok bo wychodziło kolo 280-290 zł.Letka
-
Letks wrote:Ja ostatnio jak robiłam w Novum posiewy i chlamydie to dostałam 80 zł rabatu. Chciałam zrobić niedaleko domu, ale tam chlamydia, która robili przez Alab musi być zrobiona razem z cytologia, innej oferty nie mieli. Chyba, ze komuś potrzebna cytologia bo jeszcze nie ma, to wtedy cena Ok bo wychodziło kolo 280-290 zł.
Letks, Kala 1980 lubią tę wiadomość
-
😂 Ja jestem tam od 2017 roku, z tego co wiem to są tam jakieś pakiety. Zapytaj następnym razem. Bo ja nie omieszkałam powiedzieć, ze ludzie niebotyczne pieniądze tu zostawiają i powinni dostawać jakieś rabaty. Teraz, az poszłam zobaczyć ile zapłaciłam za same posiewy 😂 bo musiałam ostatnio powtórzyć, 40 zł rabatu dostałam. Mi się udało i nie patrzę na to ile wydałam, bo jestem szczęśliwa, ze mamy 2 dzieci, ale wiem, ze jest to jedna z droższych klinik. Mam kogoś w rodzinie, co min 12 razy mieli już w Novum transfery i nic. Są zniesmaczeni tym, ze im nie pomogli bo wyniki maja dobre i cenami, bo z roku na rok albo co kilka miesięcy jest coraz drożej. Apteka obok Novum tez nie należy do najtańszych. Jak przedłużali Mi stymulację, to za same zastrzyki zapłaciliśmy 8-10 tys, bo zastrzyki jakieś nowej generacji. Pomogły, ale jak już wchodziłam tam, to Paniom, aż było mnie szkoda. Nie wiem, czy bierzecie prolutex, ale zapytajcie o cenę w innej aptece i niech Wam ściągną. Cena różni się min 30 zł za paczkę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2022, 19:56
Letka -
nick nieaktualny
-
My mieliśmy 6 zarodków, lekarz Nam powiedział, żeby lepiej rozmrozić 3 i hodować, zapłaciliśmy wtedy jedna cenę te 3850. Teraz nie wiem jak będzie, mamy dwie porcje, w jednej 1 zarodek, a w drugiej 2 zarodki. My w 2020 płaciliśmy coś koło 11 tys za transfer i stymulację a teraz ponad 14 tys z tego co wiem, chodzi o ICSI.Letka
-
Zależy jak będzie się szybko dzielił, ale w 4 dobie zazwyczaj jest morula. Ja słyszałam, ze najczęściej podają w 3 bądź 5 dobie. Tak czy tak, wiedza co robią. Jeśli nie będę pewni co do zarodka to przedłużą do 5 doby. Nawet nie wiedziałam, ze w niedziele rozmnażają.Letka
-
wojaniela wrote:Mam zaplanowaną histeroskopię w Novum w tym tygodniu. Przy okazji chciałabym pobrać materiał do badań, np. CD 138. Co warto jeszcze zbadać? O co poprosić?
tez mnie to czeka w najbliższym czasie… ale ten cykl odpuszczam. Dużo wcześniej się zapisywałaś?👨🏻35 l. :
2011 Kryptozoospermia
07.2018 Azoospermia
07.2019 0,3 mln ruchliwych plemników (po operacji żpn)
👩🏻32 l. :
niedoczynność tarczycy
07.2019 I ICSI- 9 komórek- 6 zarodków- 2 przestały się rozwijać
18.07.2019 transfer dwudniowego zarodka
11 dpt beta 159,4 prog 154
13 dpt beta 379,2 prog 214
15 dpt beta 744,5
18 dpt beta 2578 prog 215
26 dpt mamy serduszko ❤️
👶 03.2020
Wracamy po rodzeństwo
28.02.22 transfer ❄️ 4.1.2
8 dpt beta <0,1 🥺
26.04.22 transfer dwudniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 🥺
10.23 histeroskopia: cd-138, usunięty polip
31.10.23 transfer trzydniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 -
Jasne! Dam znać. Ja zapisywałam się w kwietniu i pierwszy termin miałam w kwietniu, ale termin z cyklem mi się nie zgrał i musiałam przesunąć na kolejny cykl. Co do zasady w Novum warto dzwonić po owulacji w cyklu poprzedzającym cykl, w którym chciałabys mieć histeroskopie, czyli ok. 3 tygodnie przed terminem zabiegu. Nie czeka się długo na termin.
Misia90 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jestem po kilku nieudanych próbach w innej klinice. Chciałam "uderzyć" jeszcze do Lewandowskiego, czy możecie mi zdradzić jakie są koszta? Od czego zacząć, jakie zrobić badania na pierwszą wizytę ? Czy w ogóle do Lewandowskiego idzie się dostać bez problemu?