NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
mo wrote:Polubiłam przez przypadek, przepraszam.
Nie znam tego lekarza, ale wiem, że nakłuwają tylko pęcherzyki powyżej 12 mm - może te pozostałe były mniejsze?
Na monitoringach jak Pani doktor liczyła było ponad 20 większych niż 14 mm a to było jeszcze 3 dni przed punkcja, gdzie jeszcze byłam stymulowana dodatkowo. -
Tosiaa wrote:Na monitoringach jak Pani doktor liczyła było ponad 20 większych niż 14 mm a to było jeszcze 3 dni przed punkcja, gdzie jeszcze byłam stymulowana dodatkowo.
A miałaś usg tuż przed punkcją? Może Ci popękała część. Trudno mi uwierzyć, aby nie nakłuwali wszystkich.Ja 42 lata (ale mentalnie 28), Hashimoto, podejrzenie endomentriozy
Mąż 45 lat, po nowotworze (nasienie mrożone)
*IVF 1 - jedna komórka M II, zamrożona
*IVF 2 - 5 MII > 3 zarodki (łącznie z odmrożoną), tylko jedna blastocysta 4.1.2 (trzymaliśmy, bo chcieliśmy badać) - PGTA negatywne
*IVF 3 - dwie MII, zamrożone
*IVF 4- dwie MII, trzy zarodki (bo rozmrażaliśmy), zero blastocyst
*Zmiana kliniki
*IVF 5 - 5 komórek, tylko 1 zarodek 3 dniowy 8.3, transfer, beta w 12pt <0,1
*IVF 6 - długi protokół ostatniej szansy -
Tosiaa wrote:Hej dziewczyny czy wy też macie negatywne wspomnienia z dr Zamora ? Mi podczas punkcji estradiol ponad 10000 jednostek nakłuł tylko 14 pęcherzyków, było 12 komórek a dojrzałych tylko 7 w związku z czym mamy tylko dwa zarodki. Na monitoringach przed punkcja było więcej pęcherzyków. Dr nie nakłuł u mnie wszystkich i miałam ciężką hiperke przez to.
Czy któraś też tak miała?mo lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry 🙂
Dawno nic nie pisałam, ale cały czas czytam. "Wpadłam" tylko napisać, że nasze małe szczęście jest już z nami w domu👶 Ciąża bardzo trudna, ale dzięki lek. Zygler dotrwałam do 35 tygodnia. Mocno trzymam kciuki za każdą z Was, życzę siły, wytrwałosci i...grubego portfela 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2023, 08:40
mo, fiszka, Sarenka150 lubią tę wiadomość
-
dzikazaba wrote:Dzień dobry 🙂
Dawno nic nie pisałam, ale cały czas czytam. "Wpadłam" tylko napisać, że nasze małe szczęście jest już z nami w domu👶 Ciąża bardzo trudna, ale dzięki lek. Zygler dotrwałam do 35 tygodnia. Mocno trzymam kciuki za każdą z Was, życzę siły, wytrwałosci i...grubego portfela 😉
Wspaniale, gratulacje!!! Dzięki za kciukidzikazaba lubi tę wiadomość
Ja 42 lata (ale mentalnie 28), Hashimoto, podejrzenie endomentriozy
*IVF 2 - 5 MII > 3 zarodki (łącznie z odmrożoną), tylko jedna blastocysta 4.1.2 (trzymaliśmy, bo chcieliśmy badać) - PGTA negatywne
*Zmiana kliniki
Dawno nic nie pisałam, ale cały czas czytam. "Wpadłam" tylko napisać, że nasze małe szczęście jest już z nami w domu👶 Ciąża bardzo trudna, ale dzięki lek. Zygler dotrwałam do 35 tygodnia. Mocno trzymam kciuki za każdą z Was, życzę siły, wytrwałosci i...grubego portfela 😉mo, dzikazaba lubią tę wiadomość
-
Dawno nic nie pisałam, ale cały czas czytam. "Wpadłam" tylko napisać, że nasze małe szczęście jest już z nami w domu👶 Ciąża bardzo trudna, ale dzięki lek. Zygler dotrwałam do 35 tygodnia. Mocno trzymam kciuki za każdą z Was, życzę siły, wytrwałosci i...grubego portfela 😉
Serdeczne gratulacje ❤️dzikazaba lubi tę wiadomość
-
Przygotowań do transferu ciag dalszy.. dzisiaj same nieprzyjemne sytuacje az doła załapałam .. ewidentnie już zapomniałam jakie nieprzyjemnosci mozna spotkać po drodze.
Mojego ginekologa nie ma na miejscu wiec wybrałam sie do innego na monitoring owulacji bo mialam takie zalecenie. Lekarz prawie wywalił mnie z gabinetu jak usłyszał ze to monitoring do zaplodnienia wspomaganego. Krzyczał że on nie może ze on sie tym nie zajmuje i nie zna i takie tam. Dopiero gdy zapytałam się czy zajmuje sie poprostu monitoringiem owulacji to odpowedzial ze oczywiście jak najbardziej. Wiec mu mówię ze w takim razie proszę o monitoring owulacji. To mnie łaskawie zbadał...
Endomentrium mam tylko 4 mm a jest to 8 dzien cyklu wiec ocenia na bardzo cieńkie.
Kolejna przykra sytuacja w aptece... za zwykła luteinę dopochwową zamiast 7 zl za opakowanie musiałam zapłacić 112 zł bo nie ma refundacji przy receptach z klinik leczenia niepłodności..
Jakaś masakra. Czuję sie jak intruz we własnym kraju ;(03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
Sesil wrote:Przygotowań do transferu ciag dalszy.. dzisiaj same nieprzyjemne sytuacje az doła załapałam .. ewidentnie już zapomniałam jakie nieprzyjemnosci mozna spotkać po drodze.
Mojego ginekologa nie ma na miejscu wiec wybrałam sie do innego na monitoring owulacji bo mialam takie zalecenie. Lekarz prawie wywalił mnie z gabinetu jak usłyszał ze to monitoring do zaplodnienia wspomaganego. Krzyczał że on nie może ze on sie tym nie zajmuje i nie zna i takie tam. Dopiero gdy zapytałam się czy zajmuje sie poprostu monitoringiem owulacji to odpowedzial ze oczywiście jak najbardziej. Wiec mu mówię ze w takim razie proszę o monitoring owulacji. To mnie łaskawie zbadał...
Endomentrium mam tylko 4 mm a jest to 8 dzien cyklu wiec ocenia na bardzo cieńkie.
Kolejna przykra sytuacja w aptece... za zwykła luteinę dopochwową zamiast 7 zl za opakowanie musiałam zapłacić 112 zł bo nie ma refundacji przy receptach z klinik leczenia niepłodności..
Jakaś masakra. Czuję sie jak intruz we własnym kraju ;(
Masakra! Dobrze, że walczysz o swoje. Ja mam już ponad 40 lat i nie mam na nic refundacji, a dzieci w kraju wciąż zbyt mało... Polska to piekło dla kobiet. Ehh...Ja 42 lata (ale mentalnie 28), Hashimoto, podejrzenie endomentriozy
*Zmiana kliniki
Dziewczyny, w poniedziałek startuje z histeroskopia a w kolejnym cyklu, jeśli wszystko będzie ok odbędzie się mój pierwszy transfer na immunoglobulinach. Narazie jeszcze próbuje je zorganizować, ale jestem dobrej myśli. Trzymajcie kciuki.
mo, Johana, fiszka, Ziuta@ 35, Nela3 lubią tę wiadomość
-
Sarenka150 wrote:Dziewczyny, w poniedziałek startuje z histeroskopia a w kolejnym cyklu, jeśli wszystko będzie ok odbędzie się mój pierwszy transfer na immunoglobulinach. Narazie jeszcze próbuje je zorganizować, ale jestem dobrej myśli. Trzymajcie kciuki.
Trzymam mocno kciuki! Powodzenia!Sarenka150 lubi tę wiadomość
*Zmiana kliniki
Sarenka150 wrote:Dziewczyny, w poniedziałek startuje z histeroskopia a w kolejnym cyklu, jeśli wszystko będzie ok odbędzie się mój pierwszy transfer na immunoglobulinach. Narazie jeszcze próbuje je zorganizować, ale jestem dobrej myśli. Trzymajcie kciuki.
Nie może być inaczej! trzymamy mocno! 🍀
I zarażamy 🦠 😀mo, Sarenka150 lubią tę wiadomość
-
A czy któraś z Was stosuje dietę wskazaną przez Novum na endometriozę? Jak wrażenia? Ja już jestem nią wykończona i oddałam się w ręce dietetyczki od płodności, który się zna na endometriozie i trochę ma inne podejście. Jak u Was z dietą?Ja 42 lata (ale mentalnie 28), Hashimoto, podejrzenie endomentriozy
*Zmiana kliniki
mo wrote:A czy któraś z Was stosuje dietę wskazaną przez Novum na endometriozę? Jak wrażenia? Ja już jestem nią wykończona i oddałam się w ręce dietetyczki od płodności, który się zna na endometriozie i trochę ma inne podejście. Jak u Was z dietą?
Aktualnie nie stosuje żadnej diety, jedynie ograniczyłam węglowodany i praktycznie zrezygnowałam z cukrów, wszystko z umiarem, trzeba żyć. Jakiś czas temu, byłam na diecie śródziemnomorskiej, którą zaleciła mi dr. Jerzak w połączeniu z aktywnością fizyczną i nie wspominam tego dobrze, bo bardzo schudłam. Nie mam endometriozy, ale też mi zalecili mi tą dietę, aby obniżyć stan zapalny, bo mam Hashimoto, ale kto teraz nie ma 🧐 -
Sarenka150 wrote:Aktualnie nie stosuje żadnej diety, jedynie ograniczyłam węglowodany i praktycznie zrezygnowałam z cukrów, wszystko z umiarem, trzeba żyć. Jakiś czas temu, byłam na diecie śródziemnomorskiej, którą zaleciła mi dr. Jerzak w połączeniu z aktywnością fizyczną i nie wspominam tego dobrze, bo bardzo schudłam. Nie mam endometriozy, ale też mi zalecili mi tą dietę, aby obniżyć stan zapalny, bo mam Hashimoto, ale kto teraz nie ma 🧐
No ja też mam Hashimoto Dzięki za odpowiedź, będę się lepiej czuła z tym, że nie ja jedna oddalam się odvwskazanej dietySarenka150 lubi tę wiadomość
*Zmiana kliniki
Sarenka150 lubi tę wiadomość
-
U mnie cykl bezowulacyjny
Monitor owulacji robiłam u siebie, myślicie ze powinnam powiadomić o tym klinikę? Byłam nimi umowiona że po owulacji zadzwonię i oni przygotują zarodek.
Mam nadzieję że moje badania w przyszłym cyklu będą nadal ważne i nie bede musiala ich powtarzać, trochę na nie wydałam03.18 - wyrok azoospermia
06.18 - mutacja CFTR
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
-
Sesil wrote:U mnie cykl bezowulacyjny
Monitor owulacji robiłam u siebie, myślicie ze powinnam powiadomić o tym klinikę? Byłam nimi umowiona że po owulacji zadzwonię i oni przygotują zarodek.
Mam nadzieję że moje badania w przyszłym cyklu będą nadal ważne i nie bede musiala ich powtarzać, trochę na nie wydałam
Posiewy ważne są tylko miesiąc niestety a wirusówki 3 miesiące, chyba ze masz poprzednie dobre to przedłużają ważność na pół roku.
A z Twojej stopki nie za bardzo rozumiem, w którym roku był udany transfer?👩🦰kir AA, hashimoto, 56kg
AMH 2023 3,2
drożność ✅
🧔🏻Morfo 3%, ilość 235mln/ml, żywe 73%, ruchliwość 33%, HBA 56% IgG ok, DFI 11,6% ok (norma <12), HDS 22% (norma <15%) test HOS 50% norma (>58%)
Kariotypy mamy ok✅
Allo mlr 40%✅
Starania od 5 lat.
🧪3IUI 😔
💉1IVF 10.2021 Parens PICSI IMSI 13 komórek 10 dojrzałych>8 zapłodniło się prawidłowo>2 blastki 5AB 5CC
➡️ ET 5AB 5CC beta 9dpt <0,1😔 (metypred, accofil, embryoglue)
💉2IVF 10.2022 Parens PICSI IMSI ZyMot 13 komórek 8 dojrzałych>6 zapłodniło się prawidłowo >1❄️5BC
Hiperstymulacja
02.2023 histeroskopia - stan zapalny endometrium ❌ usunięcie mini przegrody macicy 🤯
04.2023 Teravid 2x2, metronidazol
➡️ 07.2023 transfer odwołany, zarodek zdegenerował
Zmiana kliniki => NOVUM WAWA
3IVF💉08.2023 IMSI, ZYMOT => 6 komórek>6 dojrzałych=>6❄️😍
➡️ 10.2023 FET M.1 cykl sztuczny beta 7dpt 39 10dpt 156 -
Nela3 wrote:Posiewy ważne są tylko miesiąc niestety a wirusówki 3 miesiące, chyba ze masz poprzednie dobre to przedłużają ważność na pół roku.
A z Twojej stopki nie za bardzo rozumiem, w którym roku był udany transfer?
2019 córcia w lutym skończy 4 latkaNela3 lubi tę wiadomość
03.18 - wyrok azoospermia
06.18 - mutacja CFTR
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
-
Ooo to gratulacje! Super!👩🦰kir AA, hashimoto, 56kg
AMH 2023 3,2
drożność ✅
🧔🏻Morfo 3%, ilość 235mln/ml, żywe 73%, ruchliwość 33%, HBA 56% IgG ok, DFI 11,6% ok (norma <12), HDS 22% (norma <15%) test HOS 50% norma (>58%)
Kariotypy mamy ok✅
Allo mlr 40%✅
Starania od 5 lat.
🧪3IUI 😔
💉1IVF 10.2021 Parens PICSI IMSI 13 komórek 10 dojrzałych>8 zapłodniło się prawidłowo>2 blastki 5AB 5CC
➡️ ET 5AB 5CC beta 9dpt <0,1😔 (metypred, accofil, embryoglue)
💉2IVF 10.2022 Parens PICSI IMSI ZyMot 13 komórek 8 dojrzałych>6 zapłodniło się prawidłowo >1❄️5BC
Hiperstymulacja
02.2023 histeroskopia - stan zapalny endometrium ❌ usunięcie mini przegrody macicy 🤯
04.2023 Teravid 2x2, metronidazol
➡️ 07.2023 transfer odwołany, zarodek zdegenerował
Zmiana kliniki => NOVUM WAWA
3IVF💉08.2023 IMSI, ZYMOT => 6 komórek>6 dojrzałych=>6❄️😍
➡️ 10.2023 FET M.1 cykl sztuczny beta 7dpt 39 10dpt 156