X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • Sesil Autorytet

Wysłany: 7 października 2023, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pytam bo u mnie w zeszłym cyklu pęcherzyk Grafa był ale nie pękł i tym razem póki co jest tak samo... i nie wiem czy powinnam dzwonić do kliniki już teraz czy musi byc pęknięty

03.18 - wyrok azoospermia
    04.18 - wyniki hormonów w normie
    05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
    06.18 - mutacja CFTR
    07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
    11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
    01.19 - zmiana kliniki na nOvum
    03.19 - kuracja przed biopsją
    07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!! :)
    16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
    26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
    Sesil,suwaczek.png
  • Johana Autorytet

Wysłany: 7 października 2023, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:
    Tak pytam bo u mnie w zeszłym cyklu pęcherzyk Grafa był ale nie pękł i tym razem póki co jest tak samo... i nie wiem czy powinnam dzwonić do kliniki już teraz czy musi byc pęknięty

U mnie dla pewności ze pęknie i nie będziemy czekać do kolejnego cyklu z transferem podali Ovitrelle. Może podpytaj swojego lekarza?

👦 potwierdzona azoospermia ✅ hormony w normie ✅ Kariotyp ok ✅ Mutacja CFTR 😢 mTese ✅
    👧 PCOS ✅ IO ❌ hipoglikiemia reaktywna ⁉️ Mutacja CFTR ❌

07/2023: I transfer
    7dpt: 78
    9dpt: 254,3
    11dpt: 675

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2023, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Czy ktoś z Was ma doświadczenie w Novum ze skrajnie niskim AMH? I mówiąc skrajnie niskie, mam na myśli <0.1.
    Jestem po stymulacji na cyklu naturalnym, Lametta + menopur (3 zastrzyki), punkcja totalna klapa. Podejmuje druga próbę, być może ktoś miał podobną sytuacje, a inne leki, procedury dały lepszy wynik.
    Dzięki i powodzenia!

• Ola003 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2023, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton0102, myślałam ze tylko ja tutaj z tak niskim amh, bo mam dokładnie taki sam wynik. Mnie szef, czyli lekarz prowadzący na wstępie zaproponował kd. Wiadomo, ze pod uwagę wzięte były wszystkie zlecone badania i czynnik kluczowy czyli wiek (37). Dlatego ja się od razu zdecydowałam na taka możliwość, bo jak się okazuje to wszystko dość długo trwa a czas ucieka. Trzymam kciuki za udana stymulację, zawsze należy mieć nadzieje. Każda z nas jest inna. 👍🏼💪🏼

’86
    starania od 2015
    amh od 2022 roku 0,001 🫣
    2023 histeroskopia: adenomioza, polip
    Czynnik męski: póki co niezawodny, kariotyp 👍🏼
    Procedura z KD: ❄️❄️
    1 transfer 3dniowca - biochem
    2 transfer blastki - nie drgnęło
    Zmiana kliniki
    Oczekiwanie na KD …
    🫸
    No i mamy ❄️❄️❄️ 5dniowe i ❄️❄️❄️ 6dniowe
    PPJ ANA3 👍🏼
    KIR Bx
    Cytokiny 👎🏼👎🏼 będą leki
    Diphereline, Gonapeptyl
    Estrofem, Femibion, Wit D, Acard
    Luteina200, Accofil
    3 transfer ❄️5 dniowa blastka plus tractocile, heparyna💉 🙏🏽🙏🏽
    💔

„Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy”
    Phill Bosmans
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2023, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola003 wrote:
    Agaton0102, myślałam ze tylko ja tutaj z tak niskim amh, bo mam dokładnie taki sam wynik. Mnie szef, czyli lekarz prowadzący na wstępie zaproponował kd. Wiadomo, ze pod uwagę wzięte były wszystkie zlecone badania i czynnik kluczowy czyli wiek (37). Dlatego ja się od razu zdecydowałam na taka możliwość, bo jak się okazuje to wszystko dość długo trwa a czas ucieka. Trzymam kciuki za udana stymulację, zawsze należy mieć nadzieje. Każda z nas jest inna. 👍🏼💪🏼
    No ja w zależności od laboratorium- poniżej tego progu albo nieoznaczalny. Jestem od Ciebie minimalnie młodsza- 33 lata, próbuje 2 razy na swoich komórkach tylko dlatego, ze udało mi się 8 lat temu zajść w ciąże. Ale jestesmy świadomi, ze prawdopodobnie skonczy się KD. Korzystalaś z komórek dawczyni oferowanych przez novum?

• Sesil Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu pęcherzyk nie pękł ;(

Dzwonię do kliniki co z tym dalej robić

06.18 - mutacja CFTR
    11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Sesil,suwaczek.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton0102 wrote:
    No ja w zależności od laboratorium- poniżej tego progu albo nieoznaczalny. Jestem od Ciebie minimalnie młodsza- 33 lata, próbuje 2 razy na swoich komórkach tylko dlatego, ze udało mi się 8 lat temu zajść w ciąże. Ale jestesmy świadomi, ze prawdopodobnie skonczy się KD. Korzystalaś z komórek dawczyni oferowanych przez novum?
    Zobaczcie opinie o Novum na wątku invitro z KD, nie polecane. Szczególnie jeśli chodzi o oocyty sprowadzane z Ovobanku Hiszpanii. Sama osobiście nie polecam

event.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2023, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Zobaczcie opinie o Novum na wątku invitro z KD, nie polecane. Szczególnie jeśli chodzi o oocyty sprowadzane z Ovobanku Hiszpanii. Sama osobiście nie polecam
    Dzięki, przeglądałam ten wątek. Opinie różne. Właśnie te komórki z Hiszpanii do mnie nie przemawiają. Może lekarze zaproponują mi alternatywę, aby nadal pozostać ich pacjentem.

• poprostuinna Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:
    Trzymam kciuki by wszystko skończyło się pomyślnie!

Kiedy dzwoniłaś do kliniki by rozmrażali zarodek? Chodziłaś na monitoring owulacji? Ja to mam szczęście że przy każdej owulacji mój gin jest na urlopie i muszę chodzić do innych mega nieprzyjemnych lekarzy (na nfz)... na szczęście w poniedziałek wraca moj wiec pójdę ostatecznie sprawdzić czy coś z tego będzie. Dzisiaj jajeczka były ale jeszcze nie pęknięte, prognozuje ze pęknie w najbliższych 24 godzinach. Niestety nie znalazłam gina który by mi zrobił monitoring w weekend wiec muszę czekać do poniedziałku..

Ja cały monitoring robiłam w klinice wiec o nic nie musiałam sie martwić jeśli chodzi o rozmrożenie itp.
    Obecnie jestem prowadzona przez dr JL (juniora) i mocno chwale sobie jego zaangażowanie.

Daj znać do tam w poniedziałek u Ciebie wyjdzie

• fiszka Ekspertka

Wysłany: 9 października 2023, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:
    U mnie znowu pęcherzyk nie pękł ;(

Dzwonię do kliniki co z tym dalej robić

Monitoring zawsze miałam w klinice , właśnie żeby uniknąć takich sytuacji 😔
    Przykro mi kochana ,trzymam kciuki żeby ruszyło u Was 🍀

• Sesil Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do kliniki mam 400 km więc ciężko robic u nich monitoring...

06.18 - mutacja CFTR
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Sesil,suwaczek.png
  • fiszka Ekspertka

Wysłany: 9 października 2023, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:
    Ja do kliniki mam 400 km więc ciężko robic u nich monitoring...
    A No to zmienia postać rzeczy 🫣

• Ola003 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2023, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton0102 wrote:
    Tak, korzystam z tych komórek. Pierwszy nieudany transfer 3dniowca. Teraz czekam na kolejny 5dniowej blastki. Zdecydowaliśmy się na sprowadzenie 3oc, z czego zapłodnily sie dwie. Także to moja ostatnia szansa. Później to już sama nie wiem co robić. Zmiana kliniki?? Jeśli tak to na którą 🤷🏽‍♀️ Codziennie zastanawiam sie nad tym czy postąpiłam właściwie wybierając tę klinikę. Na pewno żałuje tego ze nie zdecydowałam sie na sprowadzenie 6oc.

’86
    starania od 2015
    amh od 2022 roku 0,001 🫣
    Zmiana kliniki
    Oczekiwanie na KD …
    🫸
    PPJ ANA3 👍🏼
    KIR Bx
    Cytokiny 👎🏼👎🏼 będą leki
    Diphereline, Gonapeptyl
    Luteina200, Accofil
    💔

„Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy”
    Phill Bosmans
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2023, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola003 wrote:
    Tak, korzystam z tych komórek. Pierwszy nieudany transfer 3dniowca. Teraz czekam na kolejny 5dniowej blastki. Zdecydowaliśmy się na sprowadzenie 3oc, z czego zapłodnily sie dwie. Także to moja ostatnia szansa. Później to już sama nie wiem co robić. Zmiana kliniki?? Jeśli tak to na którą 🤷🏽‍♀️ Codziennie zastanawiam sie nad tym czy postąpiłam właściwie wybierając tę klinikę. Na pewno żałuje tego ze nie zdecydowałam sie na sprowadzenie 6oc.
    Dzięki za odpowiedz. Mimo wszystko Twoja wypowiedz daje nadzieje- udało Ci się zapłacić 2 z 3 jajeczek, a bałam się, ze cała ta logistyczna zabawa spowoduje pogorszenie ich zdolności do zapłodnienia. Długo czekałaś? Nam lekarz już zakomunikował, ze czeka się bardzo długo na oc. Jeśli zależy nam nam ba czasie (i kasie) to AZ. Ale widziałam na innej grupie, ze jest możliwość ściągnięcia komórek z banków innych klinik w Warszawie, i to już 6 sztuk.
    Jeszcze dodam, ze życzę powodzenia :)czytałam, ze Invicta ma dobre wyniki jeśli chodzi o AK. Jeśli oczywiście chcesz zmieniać klinikę. I można tez wziąć od nich same komórki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2023, 06:42

• Ola003 Koleżanka

Wysłany: 10 października 2023, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo ze każda z nas czeka na efekty i jeśli się pojawia to zapewne będzie polecać klinikę w której jej się udało. Aczkolwiek na Novum nie mogę narzekać nie biorąc oczywiście pod uwagę czynnika 💵💵 bo faktycznie jest bardzo drogo. Wszystko działa bardzo sprawnie i fachowo. A do tego maja bardzo dobre laboratorium i embriologów. Przy sprowadzeniu oc było dość stresująco, ale to dlatego ze trzeba podjąć decyzje czy na pewno decyduje się na zaproponowane oc. I wtedy przyszły jakieś wątpliwości. To wszystko jest niezwykle trudne. Potrzeba było trochę czasu przynajmniej w moim przypadku zeby to wszystko jakoś poukładać i zaakceptować. Ale propozycja przyszła bardzo szybko, bo już po 3 tygodniach. Dane były zgodne pod względem fenotypowym. Jednak my się zdecydowaliśmy dopiero przy 3 propozycji, wiec to się troszkę przedłużyło. Dzisiaj patrzę na to zupełnie inaczej i na pewno żałuje ze nie zdecydowałam się na 6oc, No ale wtedy jeszcze nie odkryłam tego forum 🤷🏽‍♀️

’86
    starania od 2015
    amh od 2022 roku 0,001 🫣
    Zmiana kliniki
    Oczekiwanie na KD …
    🫸
    PPJ ANA3 👍🏼
    KIR Bx
    Cytokiny 👎🏼👎🏼 będą leki
    Diphereline, Gonapeptyl
    Luteina200, Accofil
    💔

Phill Bosmans
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2023, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola003 wrote:
    Wiadomo ze każda z nas czeka na efekty i jeśli się pojawia to zapewne będzie polecać klinikę w której jej się udało. Aczkolwiek na Novum nie mogę narzekać nie biorąc oczywiście pod uwagę czynnika 💵💵 bo faktycznie jest bardzo drogo. Wszystko działa bardzo sprawnie i fachowo. A do tego maja bardzo dobre laboratorium i embriologów. Przy sprowadzeniu oc było dość stresująco, ale to dlatego ze trzeba podjąć decyzje czy na pewno decyduje się na zaproponowane oc. I wtedy przyszły jakieś wątpliwości. To wszystko jest niezwykle trudne. Potrzeba było trochę czasu przynajmniej w moim przypadku zeby to wszystko jakoś poukładać i zaakceptować. Ale propozycja przyszła bardzo szybko, bo już po 3 tygodniach. Dane były zgodne pod względem fenotypowym. Jednak my się zdecydowaliśmy dopiero przy 3 propozycji, wiec to się troszkę przedłużyło. Dzisiaj patrzę na to zupełnie inaczej i na pewno żałuje ze nie zdecydowałam się na 6oc, No ale wtedy jeszcze nie odkryłam tego forum 🤷🏽‍♀️
    Rozumiem Cię jak najbardziej. Pewnie ze to jest stresujące i nikt tak naprawdę nie chce podejmować takich decyzji, ale co poradzić, jak życie wybiera za nas :) ja również jestem zadowolona z novum, wreszcie ktoś mi uświadomił w jakim naprawdę położeniu jestem, a od roku chodzę po lekarzach z rozregulowanym cyklem i FSH >15. Dzieki za odpowiedz :)

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2023, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola003 wrote:
    Ja zdecydowalam się na 6, prawidłowo zapłodniły się 4. Jeden transfer 3-dniowca. Pozostałe przestały się rozwijać. Szczerze nie polecam, przeżyłam ogromny zawód i stres i decyzja pod wpływem emocji o zmianie kliniki. Obecnie Invicta Gdańsk, pakiet 6 komórek z tego 4 blastocysty. W tej chwili 6 tydzień ciąży. Co dalej zobaczymy, ale decyzji nie żałuję.

event.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2023, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Ja zdecydowalam się na 6, prawidłowo zapłodniły się 4. Jeden transfer 3-dniowca. Pozostałe przestały się rozwijać. Szczerze nie polecam, przeżyłam ogromny zawód i stres i decyzja pod wpływem emocji o zmianie kliniki. Obecnie Invicta Gdańsk, pakiet 6 komórek z tego 4 blastocysty. W tej chwili 6 tydzień ciąży. Co dalej zobaczymy, ale decyzji nie żałuję.
    Podpowiesz kto Cię prowadził? Ew. Kogo ze swojego doświadczenia nie polecasz, albo odwrotnie- polecasz?

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2023, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton0102 wrote:
    Podpowiesz kto Cię prowadził? Ew. Kogo ze swojego doświadczenia nie polecasz, albo odwrotnie- polecasz?
    Ogólnie do lekarzy i opieki nie mam zastrzeżeń. Jedyne co to koszt procedury z KD mnie dobił i całość procedury.

Agaton0102 lubi tę wiadomość

event.png[/url]
  • Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziuta@ 35 wrote:
    Co tu taka cisza? Sarenka ty chyba miałaś transferować teraz🤔
    Tuonela a jak u ciebie?wyjaśniło się z tym wodniakiem?
    Taka tu cisza jakby nikt już się nie leczył w novum po tych ich podwyżkach

Hej, hej :)
    Planuje transfer z tym miesiącu, w sobotę pierwszy pogląd, bo transfer ma być na cyklu naturalnym.
    W poprzednim miesiącu zrobiłam histero, mam już wynik i tak jak zakładam jest ok. Spodziewałam siè tego, bo w lipcu robiłam IPLE i też nie miałam stanu zapalnego.
    Ten transfer robię na immunoglobulinach, także zobaczymy czy coś ruszy. Narazie na samą myśl o transferze, robi mi się słabo, bo tak się boje tego 8 podejścia.
    W klinice pierwszy raz zaproponowali mi sami accofil i encorton, także chyba sami nie widzą dla mnie zbyt wielu szans, nawet mocno nie protestowali gdy rozmawialiśmy o podaniu 2 zarodków. Zobaczymy co się wydarzy.
    A co u Ciebie? Definitywnie zakończyliście już temat IVF?

fiszka, Ziuta@ 35 lubią tę wiadomość

‹‹ 1666 1667 1668 1669 1670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ