NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak pytam bo u mnie w zeszłym cyklu pęcherzyk Grafa był ale nie pękł i tym razem póki co jest tak samo... i nie wiem czy powinnam dzwonić do kliniki już teraz czy musi byc pęknięty03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
Sesil wrote:Tak pytam bo u mnie w zeszłym cyklu pęcherzyk Grafa był ale nie pękł i tym razem póki co jest tak samo... i nie wiem czy powinnam dzwonić do kliniki już teraz czy musi byc pęknięty
U mnie dla pewności ze pęknie i nie będziemy czekać do kolejnego cyklu z transferem podali Ovitrelle. Może podpytaj swojego lekarza? -
nick nieaktualnyHej! Czy ktoś z Was ma doświadczenie w Novum ze skrajnie niskim AMH? I mówiąc skrajnie niskie, mam na myśli <0.1.
Jestem po stymulacji na cyklu naturalnym, Lametta + menopur (3 zastrzyki), punkcja totalna klapa. Podejmuje druga próbę, być może ktoś miał podobną sytuacje, a inne leki, procedury dały lepszy wynik.
Dzięki i powodzenia! -
Agaton0102, myślałam ze tylko ja tutaj z tak niskim amh, bo mam dokładnie taki sam wynik. Mnie szef, czyli lekarz prowadzący na wstępie zaproponował kd. Wiadomo, ze pod uwagę wzięte były wszystkie zlecone badania i czynnik kluczowy czyli wiek (37). Dlatego ja się od razu zdecydowałam na taka możliwość, bo jak się okazuje to wszystko dość długo trwa a czas ucieka. Trzymam kciuki za udana stymulację, zawsze należy mieć nadzieje. Każda z nas jest inna. 👍🏼💪🏼’86
starania od 2015
amh od 2022 roku 0,001 🫣
2023 histeroskopia: adenomioza, polip
Czynnik męski: póki co niezawodny, kariotyp 👍🏼
Procedura z KD: ❄️❄️
1 transfer 3dniowca - biochem
2 transfer blastki - nie drgnęło
Zmiana kliniki
Oczekiwanie na KD …
🫸
No i mamy ❄️❄️❄️ 5dniowe i ❄️❄️❄️ 6dniowe
PPJ ANA3 👍🏼
KIR Bx
Cytokiny 👎🏼👎🏼 będą leki
Diphereline, Gonapeptyl
Estrofem, Femibion, Wit D, Acard
Luteina200, Accofil
3 transfer ❄️5 dniowa blastka plus tractocile, heparyna💉 🙏🏽🙏🏽
💔
„Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy”
Phill Bosmans -
nick nieaktualnyOla003 wrote:Agaton0102, myślałam ze tylko ja tutaj z tak niskim amh, bo mam dokładnie taki sam wynik. Mnie szef, czyli lekarz prowadzący na wstępie zaproponował kd. Wiadomo, ze pod uwagę wzięte były wszystkie zlecone badania i czynnik kluczowy czyli wiek (37). Dlatego ja się od razu zdecydowałam na taka możliwość, bo jak się okazuje to wszystko dość długo trwa a czas ucieka. Trzymam kciuki za udana stymulację, zawsze należy mieć nadzieje. Każda z nas jest inna. 👍🏼💪🏼
-
U mnie znowu pęcherzyk nie pękł ;(
Dzwonię do kliniki co z tym dalej robić03.18 - wyrok azoospermia
06.18 - mutacja CFTR
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
-
Agaton0102 wrote:No ja w zależności od laboratorium- poniżej tego progu albo nieoznaczalny. Jestem od Ciebie minimalnie młodsza- 33 lata, próbuje 2 razy na swoich komórkach tylko dlatego, ze udało mi się 8 lat temu zajść w ciąże. Ale jestesmy świadomi, ze prawdopodobnie skonczy się KD. Korzystalaś z komórek dawczyni oferowanych przez novum?[/url]
-
nick nieaktualnyHope_89 wrote:Zobaczcie opinie o Novum na wątku invitro z KD, nie polecane. Szczególnie jeśli chodzi o oocyty sprowadzane z Ovobanku Hiszpanii. Sama osobiście nie polecam
-
Sesil wrote:Trzymam kciuki by wszystko skończyło się pomyślnie!
Kiedy dzwoniłaś do kliniki by rozmrażali zarodek? Chodziłaś na monitoring owulacji? Ja to mam szczęście że przy każdej owulacji mój gin jest na urlopie i muszę chodzić do innych mega nieprzyjemnych lekarzy (na nfz)... na szczęście w poniedziałek wraca moj wiec pójdę ostatecznie sprawdzić czy coś z tego będzie. Dzisiaj jajeczka były ale jeszcze nie pęknięte, prognozuje ze pęknie w najbliższych 24 godzinach. Niestety nie znalazłam gina który by mi zrobił monitoring w weekend wiec muszę czekać do poniedziałku..
Ja cały monitoring robiłam w klinice wiec o nic nie musiałam sie martwić jeśli chodzi o rozmrożenie itp.
Obecnie jestem prowadzona przez dr JL (juniora) i mocno chwale sobie jego zaangażowanie.
Daj znać do tam w poniedziałek u Ciebie wyjdzie
-
Ja do kliniki mam 400 km więc ciężko robic u nich monitoring...03.18 - wyrok azoospermia
06.18 - mutacja CFTR
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
-
Agaton0102 wrote:No ja w zależności od laboratorium- poniżej tego progu albo nieoznaczalny. Jestem od Ciebie minimalnie młodsza- 33 lata, próbuje 2 razy na swoich komórkach tylko dlatego, ze udało mi się 8 lat temu zajść w ciąże. Ale jestesmy świadomi, ze prawdopodobnie skonczy się KD. Korzystalaś z komórek dawczyni oferowanych przez novum?’86
starania od 2015
amh od 2022 roku 0,001 🫣
Zmiana kliniki
Oczekiwanie na KD …
🫸
PPJ ANA3 👍🏼
KIR Bx
Cytokiny 👎🏼👎🏼 będą leki
Diphereline, Gonapeptyl
Luteina200, Accofil
💔
„Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy”
Phill Bosmans -
nick nieaktualnyOla003 wrote:Tak, korzystam z tych komórek. Pierwszy nieudany transfer 3dniowca. Teraz czekam na kolejny 5dniowej blastki. Zdecydowaliśmy się na sprowadzenie 3oc, z czego zapłodnily sie dwie. Także to moja ostatnia szansa. Później to już sama nie wiem co robić. Zmiana kliniki?? Jeśli tak to na którą 🤷🏽♀️ Codziennie zastanawiam sie nad tym czy postąpiłam właściwie wybierając tę klinikę. Na pewno żałuje tego ze nie zdecydowałam sie na sprowadzenie 6oc.
Jeszcze dodam, ze życzę powodzenia :)czytałam, ze Invicta ma dobre wyniki jeśli chodzi o AK. Jeśli oczywiście chcesz zmieniać klinikę. I można tez wziąć od nich same komórki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2023, 06:42
-
Wiadomo ze każda z nas czeka na efekty i jeśli się pojawia to zapewne będzie polecać klinikę w której jej się udało. Aczkolwiek na Novum nie mogę narzekać nie biorąc oczywiście pod uwagę czynnika 💵💵 bo faktycznie jest bardzo drogo. Wszystko działa bardzo sprawnie i fachowo. A do tego maja bardzo dobre laboratorium i embriologów. Przy sprowadzeniu oc było dość stresująco, ale to dlatego ze trzeba podjąć decyzje czy na pewno decyduje się na zaproponowane oc. I wtedy przyszły jakieś wątpliwości. To wszystko jest niezwykle trudne. Potrzeba było trochę czasu przynajmniej w moim przypadku zeby to wszystko jakoś poukładać i zaakceptować. Ale propozycja przyszła bardzo szybko, bo już po 3 tygodniach. Dane były zgodne pod względem fenotypowym. Jednak my się zdecydowaliśmy dopiero przy 3 propozycji, wiec to się troszkę przedłużyło. Dzisiaj patrzę na to zupełnie inaczej i na pewno żałuje ze nie zdecydowałam się na 6oc, No ale wtedy jeszcze nie odkryłam tego forum 🤷🏽♀️’86
starania od 2015
amh od 2022 roku 0,001 🫣
Zmiana kliniki
Oczekiwanie na KD …
🫸
PPJ ANA3 👍🏼
KIR Bx
Cytokiny 👎🏼👎🏼 będą leki
Diphereline, Gonapeptyl
Luteina200, Accofil
💔
Phill Bosmans -
nick nieaktualnyOla003 wrote:Wiadomo ze każda z nas czeka na efekty i jeśli się pojawia to zapewne będzie polecać klinikę w której jej się udało. Aczkolwiek na Novum nie mogę narzekać nie biorąc oczywiście pod uwagę czynnika 💵💵 bo faktycznie jest bardzo drogo. Wszystko działa bardzo sprawnie i fachowo. A do tego maja bardzo dobre laboratorium i embriologów. Przy sprowadzeniu oc było dość stresująco, ale to dlatego ze trzeba podjąć decyzje czy na pewno decyduje się na zaproponowane oc. I wtedy przyszły jakieś wątpliwości. To wszystko jest niezwykle trudne. Potrzeba było trochę czasu przynajmniej w moim przypadku zeby to wszystko jakoś poukładać i zaakceptować. Ale propozycja przyszła bardzo szybko, bo już po 3 tygodniach. Dane były zgodne pod względem fenotypowym. Jednak my się zdecydowaliśmy dopiero przy 3 propozycji, wiec to się troszkę przedłużyło. Dzisiaj patrzę na to zupełnie inaczej i na pewno żałuje ze nie zdecydowałam się na 6oc, No ale wtedy jeszcze nie odkryłam tego forum 🤷🏽♀️
-
Ola003 wrote:Tak, korzystam z tych komórek. Pierwszy nieudany transfer 3dniowca. Teraz czekam na kolejny 5dniowej blastki. Zdecydowaliśmy się na sprowadzenie 3oc, z czego zapłodnily sie dwie. Także to moja ostatnia szansa. Później to już sama nie wiem co robić. Zmiana kliniki?? Jeśli tak to na którą 🤷🏽♀️ Codziennie zastanawiam sie nad tym czy postąpiłam właściwie wybierając tę klinikę. Na pewno żałuje tego ze nie zdecydowałam sie na sprowadzenie 6oc.[/url]
-
nick nieaktualnyHope_89 wrote:Ja zdecydowalam się na 6, prawidłowo zapłodniły się 4. Jeden transfer 3-dniowca. Pozostałe przestały się rozwijać. Szczerze nie polecam, przeżyłam ogromny zawód i stres i decyzja pod wpływem emocji o zmianie kliniki. Obecnie Invicta Gdańsk, pakiet 6 komórek z tego 4 blastocysty. W tej chwili 6 tydzień ciąży. Co dalej zobaczymy, ale decyzji nie żałuję.
-
Agaton0102 wrote:Podpowiesz kto Cię prowadził? Ew. Kogo ze swojego doświadczenia nie polecasz, albo odwrotnie- polecasz?
Agaton0102 lubi tę wiadomość
[/url] -
Ziuta@ 35 wrote:Co tu taka cisza? Sarenka ty chyba miałaś transferować teraz🤔
Tuonela a jak u ciebie?wyjaśniło się z tym wodniakiem?
Taka tu cisza jakby nikt już się nie leczył w novum po tych ich podwyżkach
Hej, hej
Planuje transfer z tym miesiącu, w sobotę pierwszy pogląd, bo transfer ma być na cyklu naturalnym.
W poprzednim miesiącu zrobiłam histero, mam już wynik i tak jak zakładam jest ok. Spodziewałam siè tego, bo w lipcu robiłam IPLE i też nie miałam stanu zapalnego.
Ten transfer robię na immunoglobulinach, także zobaczymy czy coś ruszy. Narazie na samą myśl o transferze, robi mi się słabo, bo tak się boje tego 8 podejścia.
W klinice pierwszy raz zaproponowali mi sami accofil i encorton, także chyba sami nie widzą dla mnie zbyt wielu szans, nawet mocno nie protestowali gdy rozmawialiśmy o podaniu 2 zarodków. Zobaczymy co się wydarzy.
A co u Ciebie? Definitywnie zakończyliście już temat IVF?fiszka, Ziuta@ 35 lubią tę wiadomość