X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • Misia90 Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:
    Niestety jest torbiel na jajniku 3,7 cm :( kolejny cykl na antykoncepcji i dopiero potem możemy działać :(

Masakra jakaś :( myślałam ze transfer to już pikuś a tu non stop kłody pod nogi :(

Miałam to samo w tamtym roku… cały czas pod górkę. Przez to zrobiłam 1,5 roku przed ostatnim transferem.
    Ze swojego doświadczenia wiem, ze lepiej wybrać się na wizytę do Novum, podpisać zgody, zrobić posiewy itd. U mnie na miejscu zrobili nie te posiewy co trzeba + wyszły złe🙄wiec teraz dojeżdżam 300 km na wizyty do Novum, bo chce mieć święty spokój🤯ale jestem tym zmęczona🤮 ostatnio mieliśmy nawet stłuczkę na krzyżówce koło Novum z nieswojej winy🫤 na monitoring jadę pociągiem😂 cykl sztuczny wiec mam nadzieje, ze na jednej wizycie się skończy🙏

Nela3 lubi tę wiadomość

👨🏻35 l. :
    2011 Kryptozoospermia
    07.2018 Azoospermia
    07.2019 0,3 mln ruchliwych plemników (po operacji żpn)

👩🏻32 l. :
    niedoczynność tarczycy

07.2019 I ICSI- 9 komórek- 6 zarodków- 2 przestały się rozwijać
    18.07.2019 transfer dwudniowego zarodka
    11 dpt beta 159,4 prog 154
    13 dpt beta 379,2 prog 214
    15 dpt beta 744,5
    18 dpt beta 2578 prog 215
    26 dpt mamy serduszko ❤️
    👶 03.2020

Wracamy po rodzeństwo
    28.02.22 transfer ❄️ 4.1.2
    8 dpt beta <0,1 🥺

26.04.22 transfer dwudniowego zarodka
    9 dpt beta <0,1 🥺

10.23 histeroskopia: cd-138, usunięty polip

31.10.23 transfer trzydniowego zarodka
    9 dpt beta <0,1
  • Misia90 Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoja droga z terminem ważności posiewów chyba przesadzają😫 w innych klinikach jest 3-6 miesięcy

👨🏻35 l. :
    2011 Kryptozoospermia
    07.2018 Azoospermia
    07.2019 0,3 mln ruchliwych plemników (po operacji żpn)

👩🏻32 l. :
    niedoczynność tarczycy

07.2019 I ICSI- 9 komórek- 6 zarodków- 2 przestały się rozwijać
    18.07.2019 transfer dwudniowego zarodka
    11 dpt beta 159,4 prog 154
    13 dpt beta 379,2 prog 214
    15 dpt beta 744,5
    18 dpt beta 2578 prog 215
    26 dpt mamy serduszko ❤️
    👶 03.2020

Wracamy po rodzeństwo
    28.02.22 transfer ❄️ 4.1.2
    8 dpt beta <0,1 🥺

26.04.22 transfer dwudniowego zarodka
    9 dpt beta <0,1 🥺

10.23 histeroskopia: cd-138, usunięty polip

31.10.23 transfer trzydniowego zarodka
    9 dpt beta <0,1
  • Nela3 Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette123 wrote:
    Dziewczyny a orientujecie się jaki jest koszt transferu świeżego teraz w Novum? Chciałam się przygotować wcześniej

Teraz za transfer płaciłam jakieś 2600 czy coś takiego wiec nie ma tragedii, rozmrożenie było jeszcze 1400 chyba.

W ogóle co do kosztów jest drogo ale to jest tylko trochę drożej niż w innych klinikach.
    Np rok temu w Parens zapłaciłam za procedurę z mrożeniem (bez leków) jakieś 12 tys
    W tym roku w Novum 18,5 tys ale w tym jedna dodatkowa procedura więcej niż w Parens za 1400 wiec tak naprawdę 15500 a myśle ze w tamtej klinice tez teraz ceny wyższe.
    Wiec uważam ze 3 tysiące różnicy to przy tych wszystkich kosztach nie jest aż tak dużo.
    A i w Parens dużo drożej wchodzi mrożenie zarodków bo liczą od słomki. Wiec takie szczegóły tez warto sprawdzać.

Uważam ze maja bardzo dobry lab i jednak bardzo doświadczonych lekarzy i jakbym miała zaczynać jeszcze raz to zaczęłabym od razu w Novum.

👩‍🦰kir AA, hashimoto, 56kg
    AMH 2023 3,2
    drożność ✅
    🧔🏻Morfo 3%, ilość 235mln/ml, żywe 73%, ruchliwość 33%, HBA 56% IgG ok, DFI 11,6% ok (norma <12), HDS 22% (norma <15%) test HOS 50% norma (>58%)
    Kariotypy mamy ok✅
    Allo mlr 40%✅
    Starania od 5 lat.
    🧪3IUI 😔
    💉1IVF 10.2021 Parens PICSI IMSI 13 komórek 10 dojrzałych>8 zapłodniło się prawidłowo>2 blastki 5AB 5CC
    ➡️ ET 5AB 5CC beta 9dpt <0,1😔 (metypred, accofil, embryoglue)
    💉2IVF 10.2022 Parens PICSI IMSI ZyMot 13 komórek 8 dojrzałych>6 zapłodniło się prawidłowo >1❄️5BC
    Hiperstymulacja
    02.2023 histeroskopia - stan zapalny endometrium ❌ usunięcie mini przegrody macicy 🤯
    04.2023 Teravid 2x2, metronidazol
    ➡️ 07.2023 transfer odwołany, zarodek zdegenerował
    Zmiana kliniki => NOVUM WAWA
    3IVF💉08.2023 IMSI, ZYMOT => 6 komórek>6 dojrzałych=>6❄️😍
    ➡️ 10.2023 FET M.1 cykl sztuczny beta 7dpt 39 10dpt 156
  • Nela3 Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia90 wrote:
    Miałam to samo w tamtym roku… cały czas pod górkę. Przez to zrobiłam 1,5 roku przed ostatnim transferem.
    Ze swojego doświadczenia wiem, ze lepiej wybrać się na wizytę do Novum, podpisać zgody, zrobić posiewy itd. U mnie na miejscu zrobili nie te posiewy co trzeba + wyszły złe🙄wiec teraz dojeżdżam 300 km na wizyty do Novum, bo chce mieć święty spokój🤯ale jestem tym zmęczona🤮 ostatnio mieliśmy nawet stłuczkę na krzyżówce koło Novum z nieswojej winy🫤 na monitoring jadę pociągiem😂 cykl sztuczny wiec mam nadzieje, ze na jednej wizycie się skończy🙏

Ja tez jeździłam do Novum pociągiem 😅 i będę jeździć, wiadomo punkcja transfer to auto. Ale tez dodatkowo w 6 dc na sztucznym pojechałam do nich bo nie chciałam u nikogo innego kto się na tym nie zna sprawdzać.

👩‍🦰kir AA, hashimoto, 56kg
    AMH 2023 3,2
    drożność ✅
    🧔🏻Morfo 3%, ilość 235mln/ml, żywe 73%, ruchliwość 33%, HBA 56% IgG ok, DFI 11,6% ok (norma <12), HDS 22% (norma <15%) test HOS 50% norma (>58%)
    Kariotypy mamy ok✅
    Allo mlr 40%✅
    Starania od 5 lat.
    🧪3IUI 😔
    💉1IVF 10.2021 Parens PICSI IMSI 13 komórek 10 dojrzałych>8 zapłodniło się prawidłowo>2 blastki 5AB 5CC
    ➡️ ET 5AB 5CC beta 9dpt <0,1😔 (metypred, accofil, embryoglue)
    💉2IVF 10.2022 Parens PICSI IMSI ZyMot 13 komórek 8 dojrzałych>6 zapłodniło się prawidłowo >1❄️5BC
    Hiperstymulacja
    02.2023 histeroskopia - stan zapalny endometrium ❌ usunięcie mini przegrody macicy 🤯
    04.2023 Teravid 2x2, metronidazol
    ➡️ 07.2023 transfer odwołany, zarodek zdegenerował
    Zmiana kliniki => NOVUM WAWA
    3IVF💉08.2023 IMSI, ZYMOT => 6 komórek>6 dojrzałych=>6❄️😍
    ➡️ 10.2023 FET M.1 cykl sztuczny beta 7dpt 39 10dpt 156
  • Lola2020 Koleżanka

Wysłany: 20 października 2023, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki 😘 ja miałam w tej klinice 13.10 pierwszy transfer. Polecam Panią doktor Langner. My też jeździmy do tej kliniki ponad 200 km. Czekam z niecierpliwością na wynik bety, ale nie wiem czy w niedzielę nie zrobię testu.

Sarenka150, fiszka, Ziuta@ 35, Misia90 lubią tę wiadomość

• Ilo32 Autorytet

Wysłany: 20 października 2023, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Moi znajomi leczyli się u dr Zamory..Mają dzięki niemu 2 dzieci...Ja raz byłam na zastępstwie podczas stymulacji u niego byłam..Małomówny ale wydawał się konkretny..Poza tym zauważyłam że na forum jest mało pacjentek od tego dr aby narzekały...Więc wydaje mi się skuteczny musi być...

Ja również leczyłam się u dr Zamory, podobno jest mało mówi na wizytach ja tego nie odczułam.. zawsze o co zapytałam dostałam odpowiedź 🙂 jest konkretny 👍 a i i Najważniejsze pierwszy transfer i udany🙂

Nela3, Elka198321, Ziuta@ 35 lubią tę wiadomość

Ilo32
  • Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 20 października 2023, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola2020 wrote:
    Hej dziewczynki 😘 ja miałam w tej klinice 13.10 pierwszy transfer. Polecam Panią doktor Langner. My też jeździmy do tej kliniki ponad 200 km. Czekam z niecierpliwością na wynik bety, ale nie wiem czy w niedzielę nie zrobię testu.

Trzymam kciuki za dobre wieści 😊

• Lola2020 Koleżanka

Wysłany: 20 października 2023, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka150 wrote:
    Trzymam kciuki za dobre wieści 😊

Oby się udało. Ale jest ciężko głowa wariuje i chyba słabo sobie z tym wszystkim radzę :(

• fiszka Ekspertka

Wysłany: 20 października 2023, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela3 wrote:
    On każdej pacjentce 35+ tak proponuje 😂 przy moim
    AMH tez tak powiedział że taki wiek już i ze tu to najlepiej komórkę podmienić 😂😂😂 se myśle chłopie 🙄🙄🙄 on ma bardzo duże doświadczenie i wiedzę, ale jest niemiły i mi tez nieładnie skomentował wiek (37) ciekawe czy Rozenkowej tez tak mówił 😅
    Ja w tamtym roku jak się zjawiłam w klinice miałam 38 lat . 3 pełne procedury w Invicta Wawa, 4 transfery, jeden biochem i niższe AMH od Twojego . Nie uslyszlam od Szefa takiego tekstu, wręcz przeciwnie - "wygląda Pani na taką co może " , więc chyba nie wszystkim tak mówi 😉

Nela3 lubi tę wiadomość

• fiszka Ekspertka

Wysłany: 20 października 2023, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia90 wrote:
    Swoja droga z terminem ważności posiewów chyba przesadzają😫 w innych klinikach jest 3-6 miesięcy
    Do każdego zabiegu ginekologicznego nawet do szpitala ważność posiewu jest 30 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2023, 22:09

Johana lubi tę wiadomość

• fiszka Ekspertka

Wysłany: 20 października 2023, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola2020 wrote:
    Hej dziewczynki 😘 ja miałam w tej klinice 13.10 pierwszy transfer. Polecam Panią doktor Langner. My też jeździmy do tej kliniki ponad 200 km. Czekam z niecierpliwością na wynik bety, ale nie wiem czy w niedzielę nie zrobię testu.[/QUOTE
    U mnie przy piątym transferze cień kreski wyszedł 7dpt , przy siódmym już 4dpt . U Ciebie jest dzisiaj 7dpt więc w niedzielę możesz testować 😉 powodzenia 🍀

• Johana Autorytet

Wysłany: 20 października 2023, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia90 wrote:

Ja tam się cieszę ze sprawdzają, inaczej sama z siebie bym robiła :D
    Transfer przy infekcji może być nieudany a i my cierpimy bo wiadomo lekow za dużo nie można 🙄
    Punkcja przy infekcji moze ją roznieść dalej 🥴

👦 potwierdzona azoospermia ✅ hormony w normie ✅ Kariotyp ok ✅ Mutacja CFTR 😢 mTese ✅
    👧 PCOS ✅ IO ❌ hipoglikiemia reaktywna ⁉️ Mutacja CFTR ❌

07/2023: I transfer
    7dpt: 78
    9dpt: 254,3
    11dpt: 675

preg.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 21 października 2023, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fiszka wrote:
    Do każdego zabiegu ginekologicznego nawet do szpitala ważność posiewu jest 30 dni
    Nieprawda tak jak koleżanka wyżej piszę ważność badań może być przedłużana wystarczy że kolejna procedurę zaczniesz przed upływem 3 miesięcy od badania a przedłużają ważność badań o kolejne 3 miesiące...w Invicta tak miałam...I u nich docelowo nam się udało obecnie końcówka ciąży 18 dni do cc..
    W Novuum niestety nie udało się 1 transfer nieudany,1 odwołany. ..1 prowadziła dr Zygler, a 2 transfer który był odwołany szef kliniki...
    Szczerze jakbym 2 raz miała wybrać dr z Novuum to byłby to dr Zamora...
    Ale po perturbacjach z kliniką nieufaliśmy im już...
    O tym moglibyśmy poemat napisać...
    Woleliśmy zmienić po tym jak Nas potraktowano...

• Lola2020 Koleżanka

Wysłany: 21 października 2023, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. 8 dzień po transferze. Strasznie boli mnie podbrzusze:( betę mam zrobić dopiero w poniedziałek. Czy ktoś tak miał a jednak się udało? Czy przygotować się na niepowodzenie:(

• Johana Autorytet

Wysłany: 21 października 2023, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola2020 wrote:
    Hej dziewczyny. 8 dzień po transferze. Strasznie boli mnie podbrzusze:( betę mam zrobić dopiero w poniedziałek. Czy ktoś tak miał a jednak się udało? Czy przygotować się na niepowodzenie:(

Hej, ja miałam bole i transfer udany ;) bierzesz magnez na skurcze?

👦 potwierdzona azoospermia ✅ hormony w normie ✅ Kariotyp ok ✅ Mutacja CFTR 😢 mTese ✅
    👧 PCOS ✅ IO ❌ hipoglikiemia reaktywna ⁉️ Mutacja CFTR ❌

07/2023: I transfer
    7dpt: 78
    9dpt: 254,3
    11dpt: 675

preg.png
  • Lola2020 Koleżanka

Wysłany: 21 października 2023, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Johana wrote:
    Hej, ja miałam bole i transfer udany ;) bierzesz magnez na skurcze?

Tak biore i 3 razy nospe. W poniedziałek pójdę na betę. Obym tylko jutro nie dostała okresu ;(

• Ziuta@ 35 Autorytet

Wysłany: 22 października 2023, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka150 wrote:
    Trzymaj mocno, bo już blisko transferu, ale jak to zwykle bywa, trochę pod górkę. Dzisiaj byłam na podglądzie cyklu i na 13 dzień cykli endo trochę słabe bo 7mm, pęcherzyk 12mm, więc szału nie ma. Mam późne owulacje więc liczę, że coś tam jeszcze ruszy przez najbliższe 4 dni.
    Dzisiaj miałam fajną wizytę w Novum, szczerą rozmowę z lekarzem prowadzącym i jakoś zrobiło mi się tak lepiej na duchu, chociaż tematy były ciężkie.
    Jeszcze ważą się losy podania 2 zarodków, bo mam tylko blastocysty a Novum nie jestem zwolennikiem tego rozwiązania ale myśle, że mamy na to pomysł, wiec los zadecyduje co się wydarzy.

Właśnie często słyszę i czytam na forum, że po staraniach o dziecko w klinikach, gdy już udaje się mieć dziecko lub gdy całkowicie się odpuści tematy dzieciowe, to coś zaczyna klikać i zdarzają się naturalne ciąże. Pamietam, że u Ciebie były pozytywne bety ale później coś zakłócało dalszy rozwój.

Bardzo mi miło, że o mnie pamiętałaś 🥰
    Myślę że podanie dwóch zarodkow to dobry pomysł. Jeśli nie miałaś dwóch zarodkow to może warto podjąć takie ryzyko🤔

U mnie te naturalne ciążę to trochę wspomagane były. Tzn został mi accofil więc mówie do mojego może spróbujemy naturalnie😁i faktycznie, robiłam zastrzyki z accofilu po owulacji, brałam encorton, tak jak po transferze i ruszyło naturalnie ale kończyło się jak zawsze. Więc juz wiem możemy zajść naturalnie ale z utrzymaniem taki sam scenariusz jak po transferze. Więc czegoś jeszcze brakuje🤔

Jesteś już może po transferze?mam już trzymać kciuki?🙂

event.png
  • fiszka Ekspertka

Wysłany: 22 października 2023, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Nieprawda tak jak koleżanka wyżej piszę ważność badań może być przedłużana wystarczy że kolejna procedurę zaczniesz przed upływem 3 miesięcy od badania a przedłużają ważność badań o kolejne 3 miesiące...w Invicta tak miałam...I u nich docelowo nam się udało obecnie końcówka ciąży 18 dni do cc..
    W Novuum niestety nie udało się 1 transfer nieudany,1 odwołany. ..1 prowadziła dr Zygler, a 2 transfer który był odwołany szef kliniki...
    Szczerze jakbym 2 raz miała wybrać dr z Novuum to byłby to dr Zamora...
    Ale po perturbacjach z kliniką nieufaliśmy im już...
    O tym moglibyśmy poemat napisać...
    Woleliśmy zmienić po tym jak Nas potraktowano...
    Napisałam o swoich doświadczeniach , na każdym zabiegu ginekologicznym jaki miałam w szpitalu 30 dni były ważne posiewy. Ja leczyłam się w Invicta Warszawa od 2016-2019 ale już nie pamiętam jak tam było kiedyś.

• fiszka Ekspertka

Wysłany: 22 października 2023, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola2020 wrote:
    Mnie zarówno przy udanych jak i nieudanych bolało i nie bolało więc nie wiem czy to jest reguła.
    Robiłaś dzisiaj test ? Jak nie to i tak badania jutro Ci rozwieją wątpliwości🤞

• Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 22 października 2023, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziuta@ 35 wrote:
    Myślę że podanie dwóch zarodkow to dobry pomysł. Jeśli nie miałaś dwóch zarodkow to może warto podjąć takie ryzyko🤔

U mnie te naturalne ciążę to trochę wspomagane były. Tzn został mi accofil więc mówie do mojego może spróbujemy naturalnie😁i faktycznie, robiłam zastrzyki z accofilu po owulacji, brałam encorton, tak jak po transferze i ruszyło naturalnie ale kończyło się jak zawsze. Więc juz wiem możemy zajść naturalnie ale z utrzymaniem taki sam scenariusz jak po transferze. Więc czegoś jeszcze brakuje🤔

Jesteś już może po transferze?mam już trzymać kciuki?🙂

Rozumiem, też się zastanawiałam nad accofilem i encortonem po owulacji, w przypadku starań naturalnych, bo sporo mi tego zostało. Próbowaliście może immunoglobulin?

Jeszcze nie miałam transferu, czekamy na owulacje.
    Narazie mam 16 dzień cyklu, endo nieco ponad 10mm, ale pecherzyk mały 12mm. Mam późne owulacje, także jutro kolejny podgląd. Zakładam, że transfer może być w piątek lub w sobotę.

Kciuki trzymaj także za to, aby ten transfer się odbył 😊 i nie było jakiś nie przewidzianych sytuacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2023, 17:34

‹‹ 1668 1669 1670 1671 1672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ