X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • dzikazaba Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2023, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka150 wrote:
    Nie robiłam innych testów, mam w domu zapas facelle, można powiedzieć, że małą hurtownie 😉

Co u Ciebie?
    Dziękuję, wszystko dobrze. Na ostatniej wizycie usłyszałam od pediatry, że nie widać już wcześniactwa u Małego. Poza tym jest mocno wymagający 😆praktycznie cały czas na rękach, spokojnie leży tylko na spacerach 😀

Sarenka150, fiszka lubią tę wiadomość

• Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzikazaba wrote:
    Dziękuję, wszystko dobrze. Na ostatniej wizycie usłyszałam od pediatry, że nie widać już wcześniactwa u Małego. Poza tym jest mocno wymagający 😆praktycznie cały czas na rękach, spokojnie leży tylko na spacerach 😀

To pięknie, niech rośnie zdrowy i szybko się rozwija. Może Mały wie, że jest wyczekany, to na więcej sobie pozwala 🥰😊

• Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_jak_M wrote:
    Cześć chciałam się przywitać.
    Właśnie zaczynam swój pierwszy długi protokół w Novum...

Ogólnie 4 IVF. Być może ostatnie na własnych komórkach.

Pytanie do osób które są bardziej doświadczone z kliniką, które z opcji dodatkowych z cennika warto wybrać?
    Embrioskop itp..?

Cześć, spróbowałam wszystkiego i niestety ale nic nie było wstanie ruszyć bety, także nie pomogę w tym temacie.
    Może zapytam tak: co już stosowałaś z dostępnych opcji dodatkowych, nie koniecznie w Novum.

Życzę Ci powodzenia w Novum 🥰

• redken Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, planuje w tym cyklu crio na cyklu sztucznym. Miałam brać estrofem od 1dc. Przedwczoraj dostałam lekkiego krwawienia i uznałam to właśnie za 1dc i zaczęłam brać leki. Niestety następnego dnia krwawienie ustało... Czy estrofem mógł zatrzymać krwawienie? Czy to był jakiś falstart? 🙈

preg.png
  • fiszka Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2023, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka150 wrote:
    Przytrafiła mi się dziwna sytuacja. Biłam się z myślami czy napisać ale pomyślałam, że wyrzucę to z siebie.
    Zrobiłam 2 testy ciążowe facelle dzień po dniu i wydawało mi się, że mam drugą kreskę na każdym z nich i drugiego dnia ta kreska była ciemniejsza. Pierwszego dnia pomyślałam, że to kreska fabryczna, ale co tam, siknę drugiego dnia i zobaczymy. Zdziwiłam się, gdy kreska z wczoraj była ciemniejsza. Niestety dało mi to trochę nadzieji, ale dzisiejszy test rozwiązał wątpliwości, drugie kreski dzisiaj nie widziałam, jakiś tam cien cienia prześwitywał.
    Przedwczoraj i wczoraj wyglądało to tak, dzisiaj już nie ma co pokazać.

https://zapodaj.net/plik-RMCe1EQXeS

Zastanawiam się czy testy były wadliwe, o co tu chodzi, bo kreski zrobiły się nie po 3 minutach tylko do 10 min. Myślałam, że nic nie wyjdzie, wiec nie pilnowałam czasu.
    Teraz to już nie ma o czym mówić, ale strasznie mnie to zabolało, sikańce oszukańce, ale żeby aż tak. A może
    jednak coś tam się działo 🧐
    Sarenko te testy ładnie wyglądają , masz ten z cieniem ?
    Kurcze może wylapałaś biochem ? A to by znaczyło że coś u Ciebie zaczyna się dziać. Ja nie robiłam nigdy facelle więc nie wiem jak jest z ich falszywością . Ja przy styczniowym transferze też miałam kreski właśnie po dłuższym czasie i beta potwierdziła biochem .
    Dzisiaj testowałaś? A może poszłaś na betę ?

• fiszka Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2023, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_jak_M wrote:
    Cześć chciałam się przywitać.
    Właśnie zaczynam swój pierwszy długi protokół w Novum...

Ogólnie 4 IVF. Być może ostatnie na własnych komórkach.

Pytanie do osób które są bardziej doświadczone z kliniką, które z opcji dodatkowych z cennika warto wybrać?
    Embrioskop itp..?
    Hej ,
    Ja też miałam ostanią 4 stymulację w Novum , wcześniej 3 w Invicta Wawa bez skutku.
    Nie pamiętam dokładnie co miałam ale chyba ten monitoring 24h braliśmy no i pieczę nad hodowlą miała Dr . Kozioł ( ale nie wiem na ile to prawda)
    Miałam u nich trzy transfery : 5 ET ciąża poroniona w 9tyg, 6 CRIO ciąża biochemiczna , 7 CRIO obecnie 38tc
    Miałam 9 dojrzałych komórek z czego 4 nadawały sie do zapłodnienia , ponieważ 5 pozostałych miało jakieś widoczne wady, więc pomimo ich dojrzałości Novum takich komórek nie zapładnia. Hodowla była do stadium blastocysty z czego uzyskaliśmy 3 zarodki.
    Powodzenia 🍀🍀🍀

• Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fiszka wrote:
    Sarenko te testy ładnie wyglądają , masz ten z cieniem ?
    Kurcze może wylapałaś biochem ? A to by znaczyło że coś u Ciebie zaczyna się dziać. Ja nie robiłam nigdy facelle więc nie wiem jak jest z ich falszywością . Ja przy styczniowym transferze też miałam kreski właśnie po dłuższym czasie i beta potwierdziła biochem .
    Dzisiaj testowałaś? A może poszłaś na betę ?

Tak, poszłam rano na betę. Nie mogę się tam zadręczać myślami, bo wiesz nadzieje umiera ostatnia, ale myślę że te testy w moim przypadku są fałszywie dodatnie. Wczoraj przed snem znowu mnie pokusiło i zrobiłam test, pojawiła się druga kreska ale już bardzo późno. Rano wykorzystałam ostatni test i drugiej kreski brak. Być może był to biochem albo testy zrobiły mi psikusa na halloween. Wieczorem powinnam mieć wyniki bety.

• Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam jeszcze zdjęcie historii mojego testowania.
    Test na samym dole to test z rana, nie widać kreski. Test powyżej to test zrobiony wczoraj w nocy około 23:00.

https://zapodaj.net/plik-WCAfZkcwlT

• Zielone.Słońce Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenko, może warto zrobić betę?

4,5 roku starań
    Endometrioza, adenomioza, PCOS
    🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
    🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
    🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
    SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
    🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
    🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
    🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
    🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞

Witaj świecie! ✋
    34+6
    10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙
    age.png
  • Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Słońce wrote:
    Sarenko, może warto zrobić betę?

Zrobiłam, wynik będzie wieczorem.

Edit: wyniku już dzisiaj nie będzie, no coż czekam do jutra. Dam Wam znać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2023, 18:38

Wysłany: 3 listopada 2023, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie czekamy do jutra. ✊💚
    Powtarzałaś test?

Sarenka150 lubi tę wiadomość

4,5 roku starań
    🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
    SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
    🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
    🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
    🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
    🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞

Witaj świecie! ✋
    34+6
    age.png
  • Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2023, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Słońce wrote:
    W takim razie czekamy do jutra. ✊💚
    Powtarzałaś test?

Już nie powtarzałam. Czekam na betę i co ma być to będzie.

• Myszka123 Znajoma

Wysłany: 3 listopada 2023, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was ma PCOS? Czy przy PCOS podchodzicie do invitro czy staracie się naturalnie o ciaze. ? Może która z dziewczyn ma PCOS.

• Cynamoon Znajoma

Wysłany: 4 listopada 2023, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie jak radzić sobie z ciągłymi niepowodzeniami i topniejącymi funduszami.
    Czasem nie mam już siły probiwac tak jak dziś po kolejnej porażce:(

Wysłany: 4 listopada 2023, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, Ja mam PCOS ale nie tylko PCOS było źródłem problemu. Nie wiem jak wyglądają Wasze starania, co badaliście, jak PCOS wpływa na Twój cykl. Czy dochodzi do owulacji czy trzeba jakoś hormonami pomoć.
    Na pewno IVF nie jest pierwszym wyborem przy PCOS.
    Przeważnie najpierw bada się hormony, drożność jajowodów, robi się monitoring i stymulację cyklu, czasem inseminację. Trochę temat rzeka. Gdy to wszystko zawodzi to można rozważyć ivf o ile lekarz zasugeruje takie rozwiązanie u Was.
    Reasumując, jak najbardziej na początku diagnozy można próbować naturalnie.😊

4,5 roku starań
    🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
    SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
    🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
    🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
    🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
    🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞

Witaj świecie! ✋
    34+6
    age.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2023, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamoon wrote:
    A ja mam pytanie jak radzić sobie z ciągłymi niepowodzeniami i topniejącymi funduszami.
    Czasem nie mam już siły probiwac tak jak dziś po kolejnej porażce:(
    Takich porażek jak Ty też mieliśmy kilka. Łącznie 4 procedury. W końcu decyzja o KD. Obecnie 10 tydzień ciąży.
    Prawda jest brutalna , ale ja już nie miałam ani pomysłu na siebie i lekarze też już mieli ze mną problem.
    Endometrioza nie tylko obniża rezerwę komórek ale dodatkowo wpływa na ich jakość. Doskonale przekonałam się o tym, jak mówiłam usunąć zatrzymana ciążę w 10 tygodniu. Skończyło się łyżeczkowaniem o czym już chciałabym zapomnieć.
    Niestety czasami trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. Nie wiem jak u Ciebie ile masz niepowodzeń.
    Sytuacja nie jest ciekawa bo endometrioza niestety mimo, że nie ma torbieli to sieje spustoszenie w innych miejscach. Ja dodatkowo mam adenomioze, tj endometrioze w ścianach macicy. KD z dobrym naszym nasieniem dało nam 4 blastocysty, w tym 1 transfer udany . Sama zobacz jaka różnica i co jest przyczyną?
    Oczywiście KD nie w Novum.

Frankfurterka lubi tę wiadomość

event.png[/url]
  • Cynamoon Znajoma

Wysłany: 4 listopada 2023, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Takich porażek jak Ty też mieliśmy kilka. Łącznie 4 procedury. W końcu decyzja o KD. Obecnie 10 tydzień ciąży.
    Prawda jest brutalna , ale ja już nie miałam ani pomysłu na siebie i lekarze też już mieli ze mną problem.
    Endometrioza nie tylko obniża rezerwę komórek ale dodatkowo wpływa na ich jakość. Doskonale przekonałam się o tym, jak mówiłam usunąć zatrzymana ciążę w 10 tygodniu. Skończyło się łyżeczkowaniem o czym już chciałabym zapomnieć.
    Niestety czasami trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. Nie wiem jak u Ciebie ile masz niepowodzeń.
    Sytuacja nie jest ciekawa bo endometrioza niestety mimo, że nie ma torbieli to sieje spustoszenie w innych miejscach. Ja dodatkowo mam adenomioze, tj endometrioze w ścianach macicy. KD z dobrym naszym nasieniem dało nam 4 blastocysty, w tym 1 transfer udany . Sama zobacz jaka różnica i co jest przyczyną?
    Oczywiście KD nie w Novum.

U mnie bardzo podobna sytuacja, myślę nad KD ale myślałam właśnie w Novum. A Ty czemu nie w Novum jeśli moge spytać?

• Cynamoon Znajoma

Wysłany: 4 listopada 2023, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamoon wrote:
    U mnie bardzo podobna sytuacja, myślę nad KD ale myślałam właśnie w Novum. A Ty czemu nie w Novum jeśli moge spytać?
    I jeszcze mam pytanie czy dużo komorek udawało Ci się mieć w procedurach ? U mnie cieniutko max 3, zapladniaja się prawidłowo ale ciazy nie ma

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2023, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamoon wrote:
    I jeszcze mam pytanie czy dużo komorek udawało Ci się mieć w procedurach ? U mnie cieniutko max 3, zapladniaja się prawidłowo ale ciazy nie ma
    To samo, miałam około 3 zarodki , niby 1 klasa , może kwestia dobrego nasienia. Jednak tylko jeden raz była ciąża. Ja miałam w Novum KD, niestety odbył się tylko jeden transfer 3-dniowego zarodka. Zostaliśmy bez niczego, wydaliśmy mnóstwo kasy.
    Weszłam na forum KD, dziewczyny mi pomogły, decyzja o zmianie Kliniki.

Invicta m.in. daje gwarancję uzyskania blastocysty. Przy naszym dobrym nasieniu z 6 komórek uzyskali 4 zarodki . Pierwszy dał ciążę 😉

Cynamoon lubi tę wiadomość

event.png[/url]
  • fiszka Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2023, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka150 wrote:
    Wrzucam jeszcze zdjęcie historii mojego testowania.
    Test na samym dole to test z rana, nie widać kreski. Test powyżej to test zrobiony wczoraj w nocy około 23:00.

https://zapodaj.net/plik-WCAfZkcwlT

Kurcze dziwnie to wygląda . Trzeba czekać na betę 🍀

‹‹ 1670 1671 1672 1673 1674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ