NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Sarenka150 wrote:Nie robiłam innych testów, mam w domu zapas facelle, można powiedzieć, że małą hurtownie 😉
Co u Ciebie?Sarenka150, fiszka lubią tę wiadomość
-
dzikazaba wrote:Dziękuję, wszystko dobrze. Na ostatniej wizycie usłyszałam od pediatry, że nie widać już wcześniactwa u Małego. Poza tym jest mocno wymagający 😆praktycznie cały czas na rękach, spokojnie leży tylko na spacerach 😀
To pięknie, niech rośnie zdrowy i szybko się rozwija. Może Mały wie, że jest wyczekany, to na więcej sobie pozwala 🥰😊 -
M_jak_M wrote:Cześć chciałam się przywitać.
Właśnie zaczynam swój pierwszy długi protokół w Novum...
Ogólnie 4 IVF. Być może ostatnie na własnych komórkach.
Pytanie do osób które są bardziej doświadczone z kliniką, które z opcji dodatkowych z cennika warto wybrać?
Embrioskop itp..?
Cześć, spróbowałam wszystkiego i niestety ale nic nie było wstanie ruszyć bety, także nie pomogę w tym temacie.
Może zapytam tak: co już stosowałaś z dostępnych opcji dodatkowych, nie koniecznie w Novum.
Życzę Ci powodzenia w Novum 🥰 -
Cześć dziewczyny, planuje w tym cyklu crio na cyklu sztucznym. Miałam brać estrofem od 1dc. Przedwczoraj dostałam lekkiego krwawienia i uznałam to właśnie za 1dc i zaczęłam brać leki. Niestety następnego dnia krwawienie ustało... Czy estrofem mógł zatrzymać krwawienie? Czy to był jakiś falstart? 🙈
-
Sarenka150 wrote:Przytrafiła mi się dziwna sytuacja. Biłam się z myślami czy napisać ale pomyślałam, że wyrzucę to z siebie.
Zrobiłam 2 testy ciążowe facelle dzień po dniu i wydawało mi się, że mam drugą kreskę na każdym z nich i drugiego dnia ta kreska była ciemniejsza. Pierwszego dnia pomyślałam, że to kreska fabryczna, ale co tam, siknę drugiego dnia i zobaczymy. Zdziwiłam się, gdy kreska z wczoraj była ciemniejsza. Niestety dało mi to trochę nadzieji, ale dzisiejszy test rozwiązał wątpliwości, drugie kreski dzisiaj nie widziałam, jakiś tam cien cienia prześwitywał.
Przedwczoraj i wczoraj wyglądało to tak, dzisiaj już nie ma co pokazać.
https://zapodaj.net/plik-RMCe1EQXeS
Zastanawiam się czy testy były wadliwe, o co tu chodzi, bo kreski zrobiły się nie po 3 minutach tylko do 10 min. Myślałam, że nic nie wyjdzie, wiec nie pilnowałam czasu.
Teraz to już nie ma o czym mówić, ale strasznie mnie to zabolało, sikańce oszukańce, ale żeby aż tak. A może
jednak coś tam się działo 🧐
Kurcze może wylapałaś biochem ? A to by znaczyło że coś u Ciebie zaczyna się dziać. Ja nie robiłam nigdy facelle więc nie wiem jak jest z ich falszywością . Ja przy styczniowym transferze też miałam kreski właśnie po dłuższym czasie i beta potwierdziła biochem .
Dzisiaj testowałaś? A może poszłaś na betę ?
-
M_jak_M wrote:Cześć chciałam się przywitać.
Właśnie zaczynam swój pierwszy długi protokół w Novum...
Ogólnie 4 IVF. Być może ostatnie na własnych komórkach.
Pytanie do osób które są bardziej doświadczone z kliniką, które z opcji dodatkowych z cennika warto wybrać?
Embrioskop itp..?
Ja też miałam ostanią 4 stymulację w Novum , wcześniej 3 w Invicta Wawa bez skutku.
Nie pamiętam dokładnie co miałam ale chyba ten monitoring 24h braliśmy no i pieczę nad hodowlą miała Dr . Kozioł ( ale nie wiem na ile to prawda)
Miałam u nich trzy transfery : 5 ET ciąża poroniona w 9tyg, 6 CRIO ciąża biochemiczna , 7 CRIO obecnie 38tc
Miałam 9 dojrzałych komórek z czego 4 nadawały sie do zapłodnienia , ponieważ 5 pozostałych miało jakieś widoczne wady, więc pomimo ich dojrzałości Novum takich komórek nie zapładnia. Hodowla była do stadium blastocysty z czego uzyskaliśmy 3 zarodki.
Powodzenia 🍀🍀🍀
-
fiszka wrote:Sarenko te testy ładnie wyglądają , masz ten z cieniem ?
Kurcze może wylapałaś biochem ? A to by znaczyło że coś u Ciebie zaczyna się dziać. Ja nie robiłam nigdy facelle więc nie wiem jak jest z ich falszywością . Ja przy styczniowym transferze też miałam kreski właśnie po dłuższym czasie i beta potwierdziła biochem .
Dzisiaj testowałaś? A może poszłaś na betę ?
Tak, poszłam rano na betę. Nie mogę się tam zadręczać myślami, bo wiesz nadzieje umiera ostatnia, ale myślę że te testy w moim przypadku są fałszywie dodatnie. Wczoraj przed snem znowu mnie pokusiło i zrobiłam test, pojawiła się druga kreska ale już bardzo późno. Rano wykorzystałam ostatni test i drugiej kreski brak. Być może był to biochem albo testy zrobiły mi psikusa na halloween. Wieczorem powinnam mieć wyniki bety. -
Sarenko, może warto zrobić betę?4,5 roku starań
Endometrioza, adenomioza, PCOS
🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞
Witaj świecie! ✋
34+6
10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙
-
W takim razie czekamy do jutra. ✊💚
Powtarzałaś test?Sarenka150 lubi tę wiadomość
4,5 roku starań
🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞
Witaj świecie! ✋
34+6
-
Myszka, Ja mam PCOS ale nie tylko PCOS było źródłem problemu. Nie wiem jak wyglądają Wasze starania, co badaliście, jak PCOS wpływa na Twój cykl. Czy dochodzi do owulacji czy trzeba jakoś hormonami pomoć.
Na pewno IVF nie jest pierwszym wyborem przy PCOS.
Przeważnie najpierw bada się hormony, drożność jajowodów, robi się monitoring i stymulację cyklu, czasem inseminację. Trochę temat rzeka. Gdy to wszystko zawodzi to można rozważyć ivf o ile lekarz zasugeruje takie rozwiązanie u Was.
Reasumując, jak najbardziej na początku diagnozy można próbować naturalnie.😊4,5 roku starań
🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞
Witaj świecie! ✋
34+6
-
Cynamoon wrote:A ja mam pytanie jak radzić sobie z ciągłymi niepowodzeniami i topniejącymi funduszami.
Czasem nie mam już siły probiwac tak jak dziś po kolejnej porażce:(
Prawda jest brutalna , ale ja już nie miałam ani pomysłu na siebie i lekarze też już mieli ze mną problem.
Endometrioza nie tylko obniża rezerwę komórek ale dodatkowo wpływa na ich jakość. Doskonale przekonałam się o tym, jak mówiłam usunąć zatrzymana ciążę w 10 tygodniu. Skończyło się łyżeczkowaniem o czym już chciałabym zapomnieć.
Niestety czasami trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. Nie wiem jak u Ciebie ile masz niepowodzeń.
Sytuacja nie jest ciekawa bo endometrioza niestety mimo, że nie ma torbieli to sieje spustoszenie w innych miejscach. Ja dodatkowo mam adenomioze, tj endometrioze w ścianach macicy. KD z dobrym naszym nasieniem dało nam 4 blastocysty, w tym 1 transfer udany . Sama zobacz jaka różnica i co jest przyczyną?
Oczywiście KD nie w Novum.Frankfurterka lubi tę wiadomość
[/url] -
Hope_89 wrote:Takich porażek jak Ty też mieliśmy kilka. Łącznie 4 procedury. W końcu decyzja o KD. Obecnie 10 tydzień ciąży.
Prawda jest brutalna , ale ja już nie miałam ani pomysłu na siebie i lekarze też już mieli ze mną problem.
Endometrioza nie tylko obniża rezerwę komórek ale dodatkowo wpływa na ich jakość. Doskonale przekonałam się o tym, jak mówiłam usunąć zatrzymana ciążę w 10 tygodniu. Skończyło się łyżeczkowaniem o czym już chciałabym zapomnieć.
Niestety czasami trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. Nie wiem jak u Ciebie ile masz niepowodzeń.
Sytuacja nie jest ciekawa bo endometrioza niestety mimo, że nie ma torbieli to sieje spustoszenie w innych miejscach. Ja dodatkowo mam adenomioze, tj endometrioze w ścianach macicy. KD z dobrym naszym nasieniem dało nam 4 blastocysty, w tym 1 transfer udany . Sama zobacz jaka różnica i co jest przyczyną?
Oczywiście KD nie w Novum.
U mnie bardzo podobna sytuacja, myślę nad KD ale myślałam właśnie w Novum. A Ty czemu nie w Novum jeśli moge spytać?
-
Cynamoon wrote:U mnie bardzo podobna sytuacja, myślę nad KD ale myślałam właśnie w Novum. A Ty czemu nie w Novum jeśli moge spytać?
-
Cynamoon wrote:I jeszcze mam pytanie czy dużo komorek udawało Ci się mieć w procedurach ? U mnie cieniutko max 3, zapladniaja się prawidłowo ale ciazy nie ma
Weszłam na forum KD, dziewczyny mi pomogły, decyzja o zmianie Kliniki.
Invicta m.in. daje gwarancję uzyskania blastocysty. Przy naszym dobrym nasieniu z 6 komórek uzyskali 4 zarodki . Pierwszy dał ciążę 😉Cynamoon lubi tę wiadomość
[/url] -
Sarenka150 wrote:Wrzucam jeszcze zdjęcie historii mojego testowania.
Test na samym dole to test z rana, nie widać kreski. Test powyżej to test zrobiony wczoraj w nocy około 23:00.
https://zapodaj.net/plik-WCAfZkcwlT
Kurcze dziwnie to wygląda . Trzeba czekać na betę 🍀