X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Słońce wrote:
    Aj z tym alabem. Ciekawe czy na poprawną betę pobrali krew. No nic nie zrobimy. Czekamy 😊
    Nawet jeśli już po wszystkim a beta wyszłaby skrajnie niska ale pozytywna to myślę, że chciałabyś wiedzieć, że coś się samo zadziało. Sama wiem po sobie (ale każdy może mieć inaczej), że taki biochem daje siłę do dalszej walki. A może histeriskopia coś tam pomogła?

Zgadzam się z Tobą, mam takie samo podejście.
    Właśnie przyszedł wynik bety <2,3 więc chyba jednak nic nie ruszyło.

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamoon wrote:
    I co Ci zaradzili na te komorki ? Coś na poprawę jakości?
    1 procedurę podeszłam na swoich I wtedy wyszli ze są mega kiepskie...żaden zarodek do blastocysty niedotarł..w poprzednich klinikach na siłę transferowali 3 dniowce...
    Zanim podeszliśmy do tej procedury na moich komórkach brałam preparaty na poprawę komórek kwas alfaliponowy, biosteron oraz piłam zioła ojca sroki..ale tak jak pisałam kirpsko wyszło...
    Zdecydowaliśmy się na kd z komórek mrożonych..1 transfer udany , za 4 dni cc będę mieć..
    Więc jeśli masz problemy z komórkami to pewnie by proponowali ministymulacje lub kd. W kd zdecydowanie większe szanse na sukces.. u nas tez parametry nasienia niebyło szału..ale mimo wszystko udało się...
    Więc warto zdecydowanie skonsultować gdzieś indziej wasze wyniki...
    Szczerze dla mnie z tych 3 klinik a kilka procedur mam za sobą najgorzej oceniam Novuum...zarówno opieka przed jak i transfer oraz po...Na pewno dr Zygler niepolecam...

• Zielone.Słońce Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka150 wrote:
    Zgadzam się z Tobą, mam takie samo podejście.
    Właśnie przyszedł wynik bety <2,3 więc chyba jednak nic nie ruszyło.
    Dziwna sprawa, może poprostu spóźniłaś się z betą. Jeden test ok może wyjść fałszywie dodatni ale nie kilka.
    Zaopatrz się może też w inne testy np w nordy i gdyby kiedyś sytuacja się powtórzyła to od razu sprawdź na innym teście.

Sarenka150 lubi tę wiadomość

4,5 roku starań
    Endometrioza, adenomioza, PCOS
    🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
    🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
    🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
    SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
    🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
    🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
    🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
    🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞

Witaj świecie! ✋
    34+6
    10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙
    age.png
  • Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Słońce wrote:
    Dziwna sprawa, może poprostu spóźniłaś się z betą. Jeden test ok może wyjść fałszywie dodatni ale nie kilka.
    Zaopatrz się może też w inne testy np w nordy i gdyby kiedyś sytuacja się powtórzyła to od razu sprawdź na innym teście.

Tak, myślę że zrobiłam betę za późno, bo było to w dniu gdy druga kreska była już niewidoczna. Mogę się już tylko domyślać, czy był biochem czy nie, ale skłaniam się ku opcji, że jednak coś mogło się dziać. Teraz czekam na okres i ruszam z transferem. Po tym doświadczeniu, chyba już nie będę psuć sobie głowy testami, tylko pójdę na betę.

fiszka, Zielone.Słońce lubią tę wiadomość

• Misia90 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które zmieniły klinikę… ile czekałyście na dokumentacje medyczna z Novum?

👨🏻35 l. :
    2011 Kryptozoospermia
    07.2018 Azoospermia
    07.2019 0,3 mln ruchliwych plemników (po operacji żpn)

👩🏻32 l. :
    niedoczynność tarczycy

07.2019 I ICSI- 9 komórek- 6 zarodków- 2 przestały się rozwijać
    18.07.2019 transfer dwudniowego zarodka
    11 dpt beta 159,4 prog 154
    13 dpt beta 379,2 prog 214
    15 dpt beta 744,5
    18 dpt beta 2578 prog 215
    26 dpt mamy serduszko ❤️
    👶 03.2020

Wracamy po rodzeństwo
    28.02.22 transfer ❄️ 4.1.2
    8 dpt beta <0,1 🥺

26.04.22 transfer dwudniowego zarodka
    9 dpt beta <0,1 🥺

10.23 histeroskopia: cd-138, usunięty polip

31.10.23 transfer trzydniowego zarodka
    9 dpt beta <0,1
  • Myszka Debiutantka

Wysłany: 7 listopada 2023, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupie encorton

• Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, w sobotę mam pierwszy podgląd przed kriotransferem, także rozpoczynam kolejne podejście 🤞

fiszka, Misia90, Frankfurterka lubią tę wiadomość

• Sesil Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również przygotowuje sie do transferu, czekam na okres by rozpocząć przyjmowanie estrofenu.
    Poprzednim razem wymazy z pochwy robiłam w novum ale niestety straciły ważność. W związku z tym ze mam daleko to kliniki robię wszystko tutaj na miejscu a do nich mam sie udać tylko na transfer. No i zdębiałam gdy u gina dzisiaj dostałam informację że na wynik czeka sie nawet do trzech tygodni :/ kurcze, serio? Wy zawsze robiłyście w novum czy macie jakieś wskazówki by np gdzieś w laboratorium zrobić? Jetem z tego zielona także nie śmiejcie sie jak coś ;)

03.18 - wyrok azoospermia
    04.18 - wyniki hormonów w normie
    05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
    06.18 - mutacja CFTR
    07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
    11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
    01.19 - zmiana kliniki na nOvum
    03.19 - kuracja przed biopsją
    07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!! :)
    16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
    26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
    Sesil,suwaczek.png
  • Ola003 Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2023, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszy raz wykonywałam u siebie, bo tez mam daleko do Novum i miałam taka jazdę, ze aż trudno uwierzyć ze było to prawda. Poszłam do pierwszej lepszej lekarki z mojego pakietu ubezpieczeniowego to żałuje ze wtedy nie odwróciłam się na pięcie i stamtąd nie wyszłam. Raz ze mi walnęła z tekstem ze skoro leczę się w specjalistycznej przychodni to dlaczego tam tych wymazow nie robię 😤 Dwa, miała taki problem z pobraniem, opisaniem fiolek ze aż się pielęgniarki śmiały, a na koniec okazało się ze nie pobrała mi wystarczającej ilości i zabrakło na 3 badanie 🤯 gorzej być nie może, może bo tego samego dnia musiałam ponownie zadylac tym razem do bardziej kumatego lekarza który mi ten brakujący wymaz pobrał, na wyniki czekałam 1,5 tyg pi czym się okazało ze nie mogę ich odebrać internetowo i znowu specjalnie musiałam tam jechać, gdzie okazało się ze jeszcze tego jednego wyniku nie ma ha ha, wiec po raz kolejny musiałam tam osobiście pojechać bo dalej internetowo nie był do odbioru. Kto by pomyślał ze coś takiego jest jeszcze możliwe w tak cywilizowanym kraju. Kolejny raz pojechałam te 250 km do Novum eh

’86
    starania od 2015
    amh od 2022 roku 0,001 🫣
    2023 histeroskopia: adenomioza, polip
    Czynnik męski: póki co niezawodny, kariotyp 👍🏼
    Procedura z KD: ❄️❄️
    1 transfer 3dniowca - biochem
    2 transfer blastki - nie drgnęło
    Zmiana kliniki
    Oczekiwanie na KD …
    🫸
    No i mamy ❄️❄️❄️ 5dniowe i ❄️❄️❄️ 6dniowe
    PPJ ANA3 👍🏼
    KIR Bx
    Cytokiny 👎🏼👎🏼 będą leki
    Diphereline, Gonapeptyl
    Estrofem, Femibion, Wit D, Acard
    Luteina200, Accofil
    3 transfer ❄️5 dniowa blastka plus tractocile, heparyna💉 🙏🏽🙏🏽
    💔

„Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy”
    Phill Bosmans
  • Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:
    Ja również przygotowuje sie do transferu, czekam na okres by rozpocząć przyjmowanie estrofenu.
    Poprzednim razem wymazy z pochwy robiłam w novum ale niestety straciły ważność. W związku z tym ze mam daleko to kliniki robię wszystko tutaj na miejscu a do nich mam sie udać tylko na transfer. No i zdębiałam gdy u gina dzisiaj dostałam informację że na wynik czeka sie nawet do trzech tygodni :/ kurcze, serio? Wy zawsze robiłyście w novum czy macie jakieś wskazówki by np gdzieś w laboratorium zrobić? Jetem z tego zielona także nie śmiejcie sie jak coś ;)

To jesteśmy we 2 🙂 Wymazy zawsze robię w Novum, bo jestem z Warszawy, ale ostatnio miałam taka sytuację, że byłam poza Wawa i obawiałam się, że mogę nie zdarzyć z wymazani w Novum, wiec szukałam miejsc, gdzie mogę szybko zrobić takie badanie i otrzymać wynik do 5 dni. Nie wiem skąd jesteś, ale takie wymazy najlepiej i najszybciej zrobisz w dowolnej klinice leczenia niepłodności. Z tego co wiem, to robiąc wymaz u ginekologa, trzeba długo czekać na wynik, co z resztą potwierdziłaś.

• Sesil Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka150 wrote:
    To jesteśmy we 2 🙂 Wymazy zawsze robię w Novum, bo jestem z Warszawy, ale ostatnio miałam taka sytuację, że byłam poza Wawa i obawiałam się, że mogę nie zdarzyć z wymazani w Novum, wiec szukałam miejsc, gdzie mogę szybko zrobić takie badanie i otrzymać wynik do 5 dni. Nie wiem skąd jesteś, ale takie wymazy najlepiej i najszybciej zrobisz w dowolnej klinice leczenia niepłodności. Z tego co wiem, to robiąc wymaz u ginekologa, trzeba długo czekać na wynik, co z resztą potwierdziłaś.

W jednej z klinik powiedzieli mi że muszę najpierw umówić się na wizytę i ewentualnie lekarz pobierze wymaz :/ oczekiwaniw na wizytę kilka tygodni.... też pobierałaś normalnie przez wizytę?

06.18 - mutacja CFTR
    11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Sesil,suwaczek.png
  • Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:
    W jednej z klinik powiedzieli mi że muszę najpierw umówić się na wizytę i ewentualnie lekarz pobierze wymaz :/ oczekiwaniw na wizytę kilka tygodni.... też pobierałaś normalnie przez wizytę?

Nie, nawet się nie umawiałam. Zadzwoniłam do Gyncentrum w Katowiacach, że będę przejazdem i czy mogą pobrać wymaz, powiedzieli że ok, mam tylko przyjść i już. Pewnie zależy to od kliniki.

• Sesil Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka150 wrote:
    Nie, nawet się nie umawiałam. Zadzwoniłam do Gyncentrum w Katowiacach, że będę przejazdem i czy mogą pobrać wymaz, powiedzieli że ok, mam tylko przyjść i już. Pewnie zależy to od kliniki.

Oo tez mam blisko do gyncentrum w Katowicach. Aczkolwiek mam z nimi tak złe wspomnienia że az mi słabo gdy pomyślę że znowu mam przekraczać ich próg 😵‍💫.

Dzwoniłaś na numer główny ze strony internetowej czy gdzieś do laboratorium? Pamietasz może ile płaciłaś?

To forum to jednak kopalnia wiedzy :) dzięki dziewczyny!

06.18 - mutacja CFTR
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Sesil,suwaczek.png
  • Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:
    Oo tez mam blisko do gyncentrum w Katowicach. Aczkolwiek mam z nimi tak złe wspomnienia że az mi słabo gdy pomyślę że znowu mam przekraczać ich próg 😵‍💫.

Dzwoniłaś na numer główny ze strony internetowej czy gdzieś do laboratorium? Pamietasz może ile płaciłaś?

To forum to jednak kopalnia wiedzy :) dzięki dziewczyny!

Dzwoniłam na numer ogólny ze strony internetowej. Nie pamietam jaka konkretnie była to kwota.

• Misia90 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:

Ja robiłam u siebie… wyszły cuda wianki. Później in vimed. Powtórka z rozrywki. Później już tylko Novum. Powodzenia z transferem🙂

👨🏻35 l. :
    2011 Kryptozoospermia
    07.2018 Azoospermia
    07.2019 0,3 mln ruchliwych plemników (po operacji żpn)

👩🏻32 l. :
    niedoczynność tarczycy

07.2019 I ICSI- 9 komórek- 6 zarodków- 2 przestały się rozwijać
    18.07.2019 transfer dwudniowego zarodka
    11 dpt beta 159,4 prog 154
    13 dpt beta 379,2 prog 214
    15 dpt beta 744,5
    18 dpt beta 2578 prog 215
    26 dpt mamy serduszko ❤️
    👶 03.2020

Wracamy po rodzeństwo
    28.02.22 transfer ❄️ 4.1.2
    8 dpt beta <0,1 🥺

26.04.22 transfer dwudniowego zarodka
    9 dpt beta <0,1 🥺

10.23 histeroskopia: cd-138, usunięty polip

31.10.23 transfer trzydniowego zarodka
    9 dpt beta <0,1
  • Madzialena1 Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2023, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊 wybaczcie, że się wtrącam ale startujemy z IVF w Novum i jestem jak na razie zielona i przerażona 🤦🏼‍♀️😅 dostaliśmy masę badań do zrobienia takich na początku i mam pytanie czy mogę iść do lekarza rodzinnego żeby mi zlecił chociaż część na NFZ? Bo jak to podliczyłam to ło matko 😅 i jeszcze pytanie czy Wasi partnerzy też mieli na chlamydie pcr wymaz? Jak to wygląda?

• fiszka Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2023, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy jakie macie badania , na niektóre infekcyjne jak kiła , anty hbs czy anty hcv czy hormony tarczycy można na NFZ. Oczywiście zależy jak lekarz do tego podejdzie i czy będzie chciał dać skierowania … Jeżeli chodzi o badania genetyczne jak kariotyp to tylko skierowanie od lekarza NFZ genetyka , a tak to raczej trzeba je robić prywatnie. Toksoplazmoza , różyczka cytomeglia też prywatnie.
    Posiewy z kanału szyjki chyba można na NFZ, tak jak cytologię.
    Najlepiej jak się ma pakiet w pracy np. luxmed lub medicover to wtedy badania infekcyjne robi się za darmo a to dużo kasy odchodzi nawet kilkaset stówek , plus można wziąć skierowanie na usg np tarczycy czy piersi.
    Jeżeli chodzi o faceta to badanie nasienia, posiewy trzeba robić prywatnie .
    Te badania to i tak niestety kropla w morzu przy całym koszcie invitro ale wiadomo jak można na tym czy na tamtym badaniu kasy przyoszczędzić to trzeba szukać możliwości .
    Powodzenia 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2023, 19:17

Madzialena1 lubi tę wiadomość

• Madzialena1 Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2023, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fiszka wrote:
    Zależy jakie macie badania , na niektóre infekcyjne jak kiła , anty hbs czy anty hcv czy hormony tarczycy można na NFZ. Oczywiście zależy jak lekarz do tego podejdzie i czy będzie chciał dać skierowania … Jeżeli chodzi o badania genetyczne jak kariotyp to tylko skierowanie od lekarza NFZ genetyka , a tak to raczej trzeba je robić prywatnie. Toksoplazmoza , różyczka cytomeglia też prywatnie.
    Posiewy z kanału szyjki chyba można na NFZ, tak jak cytologię.
    Najlepiej jak się ma pakiet w pracy np. luxmed lub medicover to wtedy badania infekcyjne robi się za darmo a to dużo kasy odchodzi nawet kilkaset stówek , plus można wziąć skierowanie na usg np tarczycy czy piersi.
    Jeżeli chodzi o faceta to badanie nasienia, posiewy trzeba robić prywatnie .
    Te badania to i tak niestety kropla w morzu przy całym koszcie invitro ale wiadomo jak można na tym czy na tamtym badaniu kasy przyoszczędzić to trzeba szukać możliwości .
    Powodzenia 🍀

Dziękuję za odpowiedź 😁 tak te wymazy i nasienie to już w Novum zrobimy ale te takie podstawowe z krwi to zawsze coś odejdzie a na szczęście w ośrodku mam spoko lekarza i myślę że na co będzie mógł to da. USG piersi już od 3 lat robię co roku to mam z głowy. Właśnie o to chodzi że chociaż parę stówek na badaniach to zawsze już na coś następnego jest. Bardzo się boje bo ciężka sytuacja u nas ale trzeba próbować

fiszka lubi tę wiadomość

• Sesil Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2023, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekar gdy usłyszał że to do invitro to praktycznie wywalił mnie z gabinetu, bardzo nerwowo tłumaczył się że nfz nie chce słyszeć o invitro i on sie nie będzie narażał.
    Genetykę można zrobić na nfz, w Rudzie Śląskiej nawet nie ma zbyt dlugich kolejek ale nie wiem jak daleko macie ;)

06.18 - mutacja CFTR
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Sesil,suwaczek.png
  • Madzialena1 Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2023, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My okolice Warszawy, na razie genetyki ani nic takiego nie robimy, takie zwykłe infekcyjne, przeciwciała oto do startowej wizyty. Kiedyś poszłam to innej przychodni prywatnej po wymazy do inseminacji to walnelam drzwiami i złożyłam skargę na lekarkę bo zaczęła mnie wyzywać że jak nie mam dziecka to pewnie Bóg tak chce a nie głupie metody mi w głowie....🤦🏼‍♀️ A tutaj u mnie w przychodni jest dwójka młodych lekarzy i już znają moja chorobę i zawsze mi a to leki a to badania przepisywali 😊 tylko nie wiedziałam czy jakieś te właśnie mogą

‹‹ 1672 1673 1674 1675 1676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ