X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • fiszka Ekspertka

Wysłany: 11 października 2023, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka150 wrote:
    Hej, hej :)
    Planuje transfer z tym miesiącu, w sobotę pierwszy pogląd, bo transfer ma być na cyklu naturalnym.
    W poprzednim miesiącu zrobiłam histero, mam już wynik i tak jak zakładam jest ok. Spodziewałam siè tego, bo w lipcu robiłam IPLE i też nie miałam stanu zapalnego.
    Ten transfer robię na immunoglobulinach, także zobaczymy czy coś ruszy. Narazie na samą myśl o transferze, robi mi się słabo, bo tak się boje tego 8 podejścia.
    W klinice pierwszy raz zaproponowali mi sami accofil i encorton, także chyba sami nie widzą dla mnie zbyt wielu szans, nawet mocno nie protestowali gdy rozmawialiśmy o podaniu 2 zarodków. Zobaczymy co się wydarzy.
    A co u Ciebie? Definitywnie zakończyliście już temat IVF?

Sarenko trzymam mocno kciuki ✊
    Mam nadzieję , że los i do Was uśmiechnie 🍀🍀🍀
    Będziesz miała AH i EG ?
    Jak nie to może to warto rozważyć🤔
    Ja przy ostatnim miałam jeden wlew z accofilu kilka dni przed transferem , encorton , heparynę i właśnie EG . Cykl naturalny z lamettą. AH nie mieliśmy bo nie było potrzebne . No i jeszcze akupunktura przed i po 😀
    Powodzenia 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2023, 13:03

• Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fiszka wrote:
    Sarenko trzymam mocno kciuki ✊
    Mam nadzieję , że los i do Was uśmiechnie 🍀🍀🍀
    Będziesz miała AH i EG ?
    Jak nie to może to warto rozważyć🤔
    Ja przy ostatnim miałam jeden wlew z accofilu kilka dni przed transferem , encorton , heparynę i właśnie EG . Cykl naturalny z lamettą. AH nie mieliśmy bo nie było potrzebne . No i jeszcze akupunktura przed i po 😀
    Powodzenia 🤞

Kciuki zawsze mile widziane 🥰
    W klinice zaproponowali AG i EG ale miałam to już robione 5 razy i nic to nie pomogło. Cieszę się, że u Ciebie to zadziałało w połączeniu z innymi elementami tej układanki ☺️
    Narazie sprobuje zrobić transfer w połączeniu immunoglobulin z encortonem. Accofilu immunolog nie zalecił mi.
    Który to już miesiąc u Ciebie? 🥰

• fiszka Ekspertka

Wysłany: 11 października 2023, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka150 wrote:
    Kciuki zawsze mile widziane 🥰
    W klinice zaproponowali AG i EG ale miałam to już robione 5 razy i nic to nie pomogło. Cieszę się, że u Ciebie to zadziałało w połączeniu z innymi elementami tej układanki ☺️
    Narazie sprobuje zrobić transfer w połączeniu immunoglobulin z encortonem. Accofilu immunolog nie zalecił mi.
    Który to już miesiąc u Ciebie? 🥰
    Ja miałam za EG za każdym razem i dopiero 5 a ten 7 transfer dał ciążę. Mi się wydaje , że trzeba trafić na „ten” zarodek . Oby w tych dwóch podanych chociaż jeden zapoczątkował ciąże i u Cb🤞 u mnie już końcówka 33+5 🤗

• Zielone.Słońce Autorytet

Wysłany: 12 października 2023, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenko, a robiłaś jakieś badania immunologiczne?
    Teraz będziesz super obstawiona lekami więc zaciskam kciuki aby to był TEN transfer. ✊
    Tak z ciekawości, kto Cię prowadzi?

4,5 roku starań
    Endometrioza, adenomioza, PCOS
    🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
    🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
    🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
    SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
    🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
    🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
    🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
    🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞

Witaj świecie! ✋
    34+6
    10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙
    age.png
  • Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 12 października 2023, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fiszka wrote:
    Ja miałam za EG za każdym razem i dopiero 5 a ten 7 transfer dał ciążę. Mi się wydaje , że trzeba trafić na „ten” zarodek . Oby w tych dwóch podanych chociaż jeden zapoczątkował ciąże i u Cb🤞 u mnie już końcówka 33+5 🤗

Cały czas czekam na „ten” zarodek i robię co mogę, aby został ze mną na zawsze.
    Nie zdawałam sobie sprawy, że ten czas tak szybko biegnie, Ty rodzisz za chwilę 😉, bardzo mnie to cieszy 😍 Święta będą zatem w komplecie ❤️

fiszka lubi tę wiadomość

• Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 12 października 2023, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Słońce wrote:
    Sarenko, a robiłaś jakieś badania immunologiczne?
    Teraz będziesz super obstawiona lekami więc zaciskam kciuki aby to był TEN transfer. ✊
    Tak z ciekawości, kto Cię prowadzi?

Mam przebadane wszystko pod kątem immunologicznym, aktualnie leczę się u dr. Sydora, wcześniej byłam u dr. Paśnika, i konsultowałam się także z innymi immunologami w Polsce.
    Poprzedni transfer robiłam na accofilu i encortonie, wcześniej miałam transfer z prografem i właściwe po 3 transferze, za każdym razem mam coś nowego. Szczepić się nie mogę bo mam wysoki wynik cross match ponad 50% także zostały mi tylko immunoglobuliny do przetestowania. Kupiłam kilka opakowań immunoglobulin, także jeśli teraz się nie uda, to kolejne transfery będę też robić na immunoglobulinach i pewnie większej dawce encortonu, chociaż mam nadzieję, że nie będzie to konieczne.
    W Novum byłam u dr. Lewandowskiego wymienię z dr. Dobek, później byłam u dr. Taszyckiej a teraz znowu jestem u dr. Dobek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2023, 10:38

• Myszka123 Znajoma

Wysłany: 14 października 2023, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny możecie mi coś powiedzieć na temat Dr Zamory. ? Piersza procedurę invitro chodziliśmy do dr Lewandowskiego ale zmieniliśmy lekarza na dr Zamore? Możecie mi cis powiedzieć o nim czy jest godny polecenia? Czy komuś pomógł tutaj?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2023, 17:50

• poprostuinna Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka123 wrote:
    Hej dziewczyny możecie mi coś powiedzieć na temat Dr Zamory. ? Piersza procedurę invitro chodziliśmy do dr Lewandowskiego ale zmieniliśmy lekarza na dr Zamore? Możecie mi cis powiedzieć o nim czy jest godny polecenia? Czy komuś pomógł tutaj?

Ja u Dr Zamory nigdy sie nie leczyłam, wiec nie pomogę. A u którego dr Lewandowskiego się leczyłaś i jaki był powód zmiany jeśli możesz się nim podzielić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2023, 20:25

• Myszka123 Znajoma

Wysłany: 16 października 2023, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poprostuinna wrote:
    Ja u Dr Zamory nigdy sie nie leczyłam, wiec nie pomogę. A u którego dr Lewandowskiego się leczyłaś i jaki był powód zmiany jeśli możesz się nim podzielić?
    Leczyłam się u doktora Jana Lewandowskiego. Każdy chwali tego lekarza ale nie czułam się dobrze na tych wizytach 5 minutowe wizyty wszystko w biegu a jak coś lekarz nie powiedział to pielęgniarki miały tłumaczyć. Do doktora Lewandowskiego na wizytę o wiele więcej się płaci pozatym każda stymulacja płaci się 200 zł więcej. Czułam się źle na tych wizytach.

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka123 wrote:
    Moi znajomi leczyli się u dr Zamory..Mają dzięki niemu 2 dzieci...Ja raz byłam na zastępstwie podczas stymulacji u niego byłam..Małomówny ale wydawał się konkretny..Poza tym zauważyłam że na forum jest mało pacjentek od tego dr aby narzekały...Więc wydaje mi się skuteczny musi być...

• Ziuta@ 35 Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka150 wrote:
    Hej, hej :)
    Planuje transfer z tym miesiącu, w sobotę pierwszy pogląd, bo transfer ma być na cyklu naturalnym.
    W poprzednim miesiącu zrobiłam histero, mam już wynik i tak jak zakładam jest ok. Spodziewałam siè tego, bo w lipcu robiłam IPLE i też nie miałam stanu zapalnego.
    Ten transfer robię na immunoglobulinach, także zobaczymy czy coś ruszy. Narazie na samą myśl o transferze, robi mi się słabo, bo tak się boje tego 8 podejścia.
    W klinice pierwszy raz zaproponowali mi sami accofil i encorton, także chyba sami nie widzą dla mnie zbyt wielu szans, nawet mocno nie protestowali gdy rozmawialiśmy o podaniu 2 zarodków. Zobaczymy co się wydarzy.
    A co u Ciebie? Definitywnie zakończyliście już temat IVF?
    Jesteś teraz mega obstawiona lekami, czytałam dużo o ciążach.po immunoglobulinach więc będę zaciskac za was kciuki i zaglądać tutaj na wiadomości od ciebie🙂

My definitywnie zakończyliśmy przygodę z klinika. W tym roku nawet zaliczyliśmy po tylu latach dwa naturalsy ale kończyły się tak jak zawsze. Beta pozytywna A potem nagle krwawienie, więc u mnie już chyba nie zaskoczy na dłużej.

Sarenka150 lubi tę wiadomość

event.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziuta@ 35 wrote:
    Jesteś teraz mega obstawiona lekami, czytałam dużo o ciążach.po immunoglobulinach więc będę zaciskac za was kciuki i zaglądać tutaj na wiadomości od ciebie🙂

My definitywnie zakończyliśmy przygodę z klinika. W tym roku nawet zaliczyliśmy po tylu latach dwa naturalsy ale kończyły się tak jak zawsze. Beta pozytywna A potem nagle krwawienie, więc u mnie już chyba nie zaskoczy na dłużej.
    A robiłaś badania na trombofilie wrodzona? Bo ja właśnie poroniłam też dzidzie na starcie Bo niewiadzislam że mam mutacje genów.. Dali mi heparyne i obecnie wiadomo kolejny transfer ale nie Novuum dobrze przypilnowania i niecały miesiąc a Nasz bąbelek będzie z nami...

• Ziuta@ 35 Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka123 wrote:
    Hej. Ja jestem od Zamory🙂 nam pomógł. Trochę to trwało ale uważam że to bardzo dobry lekarz I myślę że zrobiłaś dobra zamiene z L na Z 🙂

Sarenka150 lubi tę wiadomość

event.png
  • Ziuta@ 35 Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    A robiłaś badania na trombofilie wrodzona? Bo ja właśnie poroniłam też dzidzie na starcie Bo niewiadzislam że mam mutacje genów.. Dali mi heparyne i obecnie wiadomo kolejny transfer ale nie Novuum dobrze przypilnowania i niecały miesiąc a Nasz bąbelek będzie z nami...
    Elka ja te badania to już dawno robiłam. Tak, do każdego transferu miałam heparyne.

event.png
  • Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziuta@ 35 wrote:

Trzymaj mocno, bo już blisko transferu, ale jak to zwykle bywa, trochę pod górkę. Dzisiaj byłam na podglądzie cyklu i na 13 dzień cykli endo trochę słabe bo 7mm, pęcherzyk 12mm, więc szału nie ma. Mam późne owulacje więc liczę, że coś tam jeszcze ruszy przez najbliższe 4 dni.
    Dzisiaj miałam fajną wizytę w Novum, szczerą rozmowę z lekarzem prowadzącym i jakoś zrobiło mi się tak lepiej na duchu, chociaż tematy były ciężkie.
    Jeszcze ważą się losy podania 2 zarodków, bo mam tylko blastocysty a Novum nie jestem zwolennikiem tego rozwiązania ale myśle, że mamy na to pomysł, wiec los zadecyduje co się wydarzy.

Właśnie często słyszę i czytam na forum, że po staraniach o dziecko w klinikach, gdy już udaje się mieć dziecko lub gdy całkowicie się odpuści tematy dzieciowe, to coś zaczyna klikać i zdarzają się naturalne ciąże. Pamietam, że u Ciebie były pozytywne bety ale później coś zakłócało dalszy rozwój.

Bardzo mi miło, że o mnie pamiętałaś 🥰

• Sesil Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie posiewy robiliście przed transferem?
    W sierpniu w Novum pobrali mi posiewy bo mieliśmy odrazu transferować ale niestety wyszło jak wyszło... mam daleko do kliniki dlatego chciałabym je zbadać tu na miejscu.

03.18 - wyrok azoospermia
    04.18 - wyniki hormonów w normie
    05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
    06.18 - mutacja CFTR
    07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
    11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
    01.19 - zmiana kliniki na nOvum
    03.19 - kuracja przed biopsją
    07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!! :)
    16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
    26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
    Sesil,suwaczek.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:
    Dziewczyny jakie posiewy robiliście przed transferem?
    W sierpniu w Novum pobrali mi posiewy bo mieliśmy odrazu transferować ale niestety wyszło jak wyszło... mam daleko do kliniki dlatego chciałabym je zbadać tu na miejscu.
    Posiew z pochwy w kierunku bakterii tlenowych, beztlenowych oraz grzybów;
    Posiew z kanału szyjki macicy w kierunku bakterii tlenowych, beztlenowych oraz grzybów.

event.png[/url]
  • Sesil Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety jest torbiel na jajniku 3,7 cm :( kolejny cykl na antykoncepcji i dopiero potem możemy działać :(

Masakra jakaś :( myślałam ze transfer to już pikuś a tu non stop kłody pod nogi :(

03.18 - wyrok azoospermia
    04.18 - wyniki hormonów w normie
    05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
    06.18 - mutacja CFTR
    07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
    11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
    01.19 - zmiana kliniki na nOvum
    03.19 - kuracja przed biopsją
    07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!! :)
    16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
    26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
    Sesil,suwaczek.png
  • Nela3 Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola003 wrote:
    Agaton0102, myślałam ze tylko ja tutaj z tak niskim amh, bo mam dokładnie taki sam wynik. Mnie szef, czyli lekarz prowadzący na wstępie zaproponował kd. Wiadomo, ze pod uwagę wzięte były wszystkie zlecone badania i czynnik kluczowy czyli wiek (37). Dlatego ja się od razu zdecydowałam na taka możliwość, bo jak się okazuje to wszystko dość długo trwa a czas ucieka. Trzymam kciuki za udana stymulację, zawsze należy mieć nadzieje. Każda z nas jest inna. 👍🏼💪🏼

On każdej pacjentce 35+ tak proponuje 😂 przy moim
    AMH tez tak powiedział że taki wiek już i ze tu to najlepiej komórkę podmienić 😂😂😂 se myśle chłopie 🙄🙄🙄 on ma bardzo duże doświadczenie i wiedzę, ale jest niemiły i mi tez nieładnie skomentował wiek (37) ciekawe czy Rozenkowej tez tak mówił 😅

👩‍🦰kir AA, hashimoto, 56kg
    AMH 2023 3,2
    drożność ✅
    🧔🏻Morfo 3%, ilość 235mln/ml, żywe 73%, ruchliwość 33%, HBA 56% IgG ok, DFI 11,6% ok (norma <12), HDS 22% (norma <15%) test HOS 50% norma (>58%)
    Kariotypy mamy ok✅
    Allo mlr 40%✅
    Starania od 5 lat.
    🧪3IUI 😔
    💉1IVF 10.2021 Parens PICSI IMSI 13 komórek 10 dojrzałych>8 zapłodniło się prawidłowo>2 blastki 5AB 5CC
    ➡️ ET 5AB 5CC beta 9dpt <0,1😔 (metypred, accofil, embryoglue)
    💉2IVF 10.2022 Parens PICSI IMSI ZyMot 13 komórek 8 dojrzałych>6 zapłodniło się prawidłowo >1❄️5BC
    Hiperstymulacja
    02.2023 histeroskopia - stan zapalny endometrium ❌ usunięcie mini przegrody macicy 🤯
    04.2023 Teravid 2x2, metronidazol
    ➡️ 07.2023 transfer odwołany, zarodek zdegenerował
    Zmiana kliniki => NOVUM WAWA
    3IVF💉08.2023 IMSI, ZYMOT => 6 komórek>6 dojrzałych=>6❄️😍
    ➡️ 10.2023 FET M.1 cykl sztuczny beta 7dpt 39 10dpt 156
  • Nela3 Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka123 wrote:

To bardzo dobry lekarz ale on ma chyba teraz full pacjentów wiec może być ciężko się wbić.
    Jest bardzo rzeczowy konkretny i sprawdza dokładnie co zalecone było wcześniej i tego zasadność.

Mi uratował stymulacje bo pani dr Zy chyba bujala w obłokach jak przeliczała hormony i zle przeliczyła (dodam ze wynik z ich labu wiec ma to codziennie) na szczęście pan dr uratował sytuacje i skorygował błąd, a tak to nie wiem jakby było 😱

👩‍🦰kir AA, hashimoto, 56kg
    AMH 2023 3,2
    drożność ✅
    🧔🏻Morfo 3%, ilość 235mln/ml, żywe 73%, ruchliwość 33%, HBA 56% IgG ok, DFI 11,6% ok (norma <12), HDS 22% (norma <15%) test HOS 50% norma (>58%)
    Kariotypy mamy ok✅
    Allo mlr 40%✅
    Starania od 5 lat.
    🧪3IUI 😔
    💉1IVF 10.2021 Parens PICSI IMSI 13 komórek 10 dojrzałych>8 zapłodniło się prawidłowo>2 blastki 5AB 5CC
    ➡️ ET 5AB 5CC beta 9dpt <0,1😔 (metypred, accofil, embryoglue)
    💉2IVF 10.2022 Parens PICSI IMSI ZyMot 13 komórek 8 dojrzałych>6 zapłodniło się prawidłowo >1❄️5BC
    Hiperstymulacja
    02.2023 histeroskopia - stan zapalny endometrium ❌ usunięcie mini przegrody macicy 🤯
    04.2023 Teravid 2x2, metronidazol
    ➡️ 07.2023 transfer odwołany, zarodek zdegenerował
    Zmiana kliniki => NOVUM WAWA
    3IVF💉08.2023 IMSI, ZYMOT => 6 komórek>6 dojrzałych=>6❄️😍
    ➡️ 10.2023 FET M.1 cykl sztuczny beta 7dpt 39 10dpt 156
‹‹ 1667 1668 1669 1670 1671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ