NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Sarenka150 wrote:Hej, hej
Planuje transfer z tym miesiącu, w sobotę pierwszy pogląd, bo transfer ma być na cyklu naturalnym.
W poprzednim miesiącu zrobiłam histero, mam już wynik i tak jak zakładam jest ok. Spodziewałam siè tego, bo w lipcu robiłam IPLE i też nie miałam stanu zapalnego.
Ten transfer robię na immunoglobulinach, także zobaczymy czy coś ruszy. Narazie na samą myśl o transferze, robi mi się słabo, bo tak się boje tego 8 podejścia.
W klinice pierwszy raz zaproponowali mi sami accofil i encorton, także chyba sami nie widzą dla mnie zbyt wielu szans, nawet mocno nie protestowali gdy rozmawialiśmy o podaniu 2 zarodków. Zobaczymy co się wydarzy.
A co u Ciebie? Definitywnie zakończyliście już temat IVF?
Sarenko trzymam mocno kciuki ✊
Mam nadzieję , że los i do Was uśmiechnie 🍀🍀🍀
Będziesz miała AH i EG ?
Jak nie to może to warto rozważyć🤔
Ja przy ostatnim miałam jeden wlew z accofilu kilka dni przed transferem , encorton , heparynę i właśnie EG . Cykl naturalny z lamettą. AH nie mieliśmy bo nie było potrzebne . No i jeszcze akupunktura przed i po 😀
Powodzenia 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2023, 13:03
-
fiszka wrote:Sarenko trzymam mocno kciuki ✊
Mam nadzieję , że los i do Was uśmiechnie 🍀🍀🍀
Będziesz miała AH i EG ?
Jak nie to może to warto rozważyć🤔
Ja przy ostatnim miałam jeden wlew z accofilu kilka dni przed transferem , encorton , heparynę i właśnie EG . Cykl naturalny z lamettą. AH nie mieliśmy bo nie było potrzebne . No i jeszcze akupunktura przed i po 😀
Powodzenia 🤞
Kciuki zawsze mile widziane 🥰
W klinice zaproponowali AG i EG ale miałam to już robione 5 razy i nic to nie pomogło. Cieszę się, że u Ciebie to zadziałało w połączeniu z innymi elementami tej układanki ☺️
Narazie sprobuje zrobić transfer w połączeniu immunoglobulin z encortonem. Accofilu immunolog nie zalecił mi.
Który to już miesiąc u Ciebie? 🥰 -
Sarenka150 wrote:Kciuki zawsze mile widziane 🥰
W klinice zaproponowali AG i EG ale miałam to już robione 5 razy i nic to nie pomogło. Cieszę się, że u Ciebie to zadziałało w połączeniu z innymi elementami tej układanki ☺️
Narazie sprobuje zrobić transfer w połączeniu immunoglobulin z encortonem. Accofilu immunolog nie zalecił mi.
Który to już miesiąc u Ciebie? 🥰 -
Sarenko, a robiłaś jakieś badania immunologiczne?
Teraz będziesz super obstawiona lekami więc zaciskam kciuki aby to był TEN transfer. ✊
Tak z ciekawości, kto Cię prowadzi?4,5 roku starań
Endometrioza, adenomioza, PCOS
🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞
Witaj świecie! ✋
34+6
10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙
-
fiszka wrote:Ja miałam za EG za każdym razem i dopiero 5 a ten 7 transfer dał ciążę. Mi się wydaje , że trzeba trafić na „ten” zarodek . Oby w tych dwóch podanych chociaż jeden zapoczątkował ciąże i u Cb🤞 u mnie już końcówka 33+5 🤗
Cały czas czekam na „ten” zarodek i robię co mogę, aby został ze mną na zawsze.
Nie zdawałam sobie sprawy, że ten czas tak szybko biegnie, Ty rodzisz za chwilę 😉, bardzo mnie to cieszy 😍 Święta będą zatem w komplecie ❤️
fiszka lubi tę wiadomość
-
Zielone.Słońce wrote:Sarenko, a robiłaś jakieś badania immunologiczne?
Teraz będziesz super obstawiona lekami więc zaciskam kciuki aby to był TEN transfer. ✊
Tak z ciekawości, kto Cię prowadzi?
Mam przebadane wszystko pod kątem immunologicznym, aktualnie leczę się u dr. Sydora, wcześniej byłam u dr. Paśnika, i konsultowałam się także z innymi immunologami w Polsce.
Poprzedni transfer robiłam na accofilu i encortonie, wcześniej miałam transfer z prografem i właściwe po 3 transferze, za każdym razem mam coś nowego. Szczepić się nie mogę bo mam wysoki wynik cross match ponad 50% także zostały mi tylko immunoglobuliny do przetestowania. Kupiłam kilka opakowań immunoglobulin, także jeśli teraz się nie uda, to kolejne transfery będę też robić na immunoglobulinach i pewnie większej dawce encortonu, chociaż mam nadzieję, że nie będzie to konieczne.
W Novum byłam u dr. Lewandowskiego wymienię z dr. Dobek, później byłam u dr. Taszyckiej a teraz znowu jestem u dr. Dobek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2023, 10:38
-
Hej dziewczyny możecie mi coś powiedzieć na temat Dr Zamory. ? Piersza procedurę invitro chodziliśmy do dr Lewandowskiego ale zmieniliśmy lekarza na dr Zamore? Możecie mi cis powiedzieć o nim czy jest godny polecenia? Czy komuś pomógł tutaj?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2023, 17:50
-
Myszka123 wrote:Hej dziewczyny możecie mi coś powiedzieć na temat Dr Zamory. ? Piersza procedurę invitro chodziliśmy do dr Lewandowskiego ale zmieniliśmy lekarza na dr Zamore? Możecie mi cis powiedzieć o nim czy jest godny polecenia? Czy komuś pomógł tutaj?
Ja u Dr Zamory nigdy sie nie leczyłam, wiec nie pomogę. A u którego dr Lewandowskiego się leczyłaś i jaki był powód zmiany jeśli możesz się nim podzielić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2023, 20:25
-
poprostuinna wrote:Ja u Dr Zamory nigdy sie nie leczyłam, wiec nie pomogę. A u którego dr Lewandowskiego się leczyłaś i jaki był powód zmiany jeśli możesz się nim podzielić?
-
Myszka123 wrote:Hej dziewczyny możecie mi coś powiedzieć na temat Dr Zamory. ? Piersza procedurę invitro chodziliśmy do dr Lewandowskiego ale zmieniliśmy lekarza na dr Zamore? Możecie mi cis powiedzieć o nim czy jest godny polecenia? Czy komuś pomógł tutaj?
-
Sarenka150 wrote:Hej, hej
Planuje transfer z tym miesiącu, w sobotę pierwszy pogląd, bo transfer ma być na cyklu naturalnym.
W poprzednim miesiącu zrobiłam histero, mam już wynik i tak jak zakładam jest ok. Spodziewałam siè tego, bo w lipcu robiłam IPLE i też nie miałam stanu zapalnego.
Ten transfer robię na immunoglobulinach, także zobaczymy czy coś ruszy. Narazie na samą myśl o transferze, robi mi się słabo, bo tak się boje tego 8 podejścia.
W klinice pierwszy raz zaproponowali mi sami accofil i encorton, także chyba sami nie widzą dla mnie zbyt wielu szans, nawet mocno nie protestowali gdy rozmawialiśmy o podaniu 2 zarodków. Zobaczymy co się wydarzy.
A co u Ciebie? Definitywnie zakończyliście już temat IVF?
My definitywnie zakończyliśmy przygodę z klinika. W tym roku nawet zaliczyliśmy po tylu latach dwa naturalsy ale kończyły się tak jak zawsze. Beta pozytywna A potem nagle krwawienie, więc u mnie już chyba nie zaskoczy na dłużej.Sarenka150 lubi tę wiadomość
-
Ziuta@ 35 wrote:Jesteś teraz mega obstawiona lekami, czytałam dużo o ciążach.po immunoglobulinach więc będę zaciskac za was kciuki i zaglądać tutaj na wiadomości od ciebie🙂
My definitywnie zakończyliśmy przygodę z klinika. W tym roku nawet zaliczyliśmy po tylu latach dwa naturalsy ale kończyły się tak jak zawsze. Beta pozytywna A potem nagle krwawienie, więc u mnie już chyba nie zaskoczy na dłużej. -
Sarenka150 lubi tę wiadomość
-
Elka198321 wrote:A robiłaś badania na trombofilie wrodzona? Bo ja właśnie poroniłam też dzidzie na starcie Bo niewiadzislam że mam mutacje genów.. Dali mi heparyne i obecnie wiadomo kolejny transfer ale nie Novuum dobrze przypilnowania i niecały miesiąc a Nasz bąbelek będzie z nami...
-
Ziuta@ 35 wrote:Jesteś teraz mega obstawiona lekami, czytałam dużo o ciążach.po immunoglobulinach więc będę zaciskac za was kciuki i zaglądać tutaj na wiadomości od ciebie🙂
My definitywnie zakończyliśmy przygodę z klinika. W tym roku nawet zaliczyliśmy po tylu latach dwa naturalsy ale kończyły się tak jak zawsze. Beta pozytywna A potem nagle krwawienie, więc u mnie już chyba nie zaskoczy na dłużej.
Trzymaj mocno, bo już blisko transferu, ale jak to zwykle bywa, trochę pod górkę. Dzisiaj byłam na podglądzie cyklu i na 13 dzień cykli endo trochę słabe bo 7mm, pęcherzyk 12mm, więc szału nie ma. Mam późne owulacje więc liczę, że coś tam jeszcze ruszy przez najbliższe 4 dni.
Dzisiaj miałam fajną wizytę w Novum, szczerą rozmowę z lekarzem prowadzącym i jakoś zrobiło mi się tak lepiej na duchu, chociaż tematy były ciężkie.
Jeszcze ważą się losy podania 2 zarodków, bo mam tylko blastocysty a Novum nie jestem zwolennikiem tego rozwiązania ale myśle, że mamy na to pomysł, wiec los zadecyduje co się wydarzy.
Właśnie często słyszę i czytam na forum, że po staraniach o dziecko w klinikach, gdy już udaje się mieć dziecko lub gdy całkowicie się odpuści tematy dzieciowe, to coś zaczyna klikać i zdarzają się naturalne ciąże. Pamietam, że u Ciebie były pozytywne bety ale później coś zakłócało dalszy rozwój.
Bardzo mi miło, że o mnie pamiętałaś 🥰
-
Dziewczyny jakie posiewy robiliście przed transferem?
W sierpniu w Novum pobrali mi posiewy bo mieliśmy odrazu transferować ale niestety wyszło jak wyszło... mam daleko do kliniki dlatego chciałabym je zbadać tu na miejscu.03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
Sesil wrote:Dziewczyny jakie posiewy robiliście przed transferem?
W sierpniu w Novum pobrali mi posiewy bo mieliśmy odrazu transferować ale niestety wyszło jak wyszło... mam daleko do kliniki dlatego chciałabym je zbadać tu na miejscu.
Posiew z kanału szyjki macicy w kierunku bakterii tlenowych, beztlenowych oraz grzybów.[/url] -
Niestety jest torbiel na jajniku 3,7 cm kolejny cykl na antykoncepcji i dopiero potem możemy działać
Masakra jakaś myślałam ze transfer to już pikuś a tu non stop kłody pod nogi03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
Ola003 wrote:Agaton0102, myślałam ze tylko ja tutaj z tak niskim amh, bo mam dokładnie taki sam wynik. Mnie szef, czyli lekarz prowadzący na wstępie zaproponował kd. Wiadomo, ze pod uwagę wzięte były wszystkie zlecone badania i czynnik kluczowy czyli wiek (37). Dlatego ja się od razu zdecydowałam na taka możliwość, bo jak się okazuje to wszystko dość długo trwa a czas ucieka. Trzymam kciuki za udana stymulację, zawsze należy mieć nadzieje. Każda z nas jest inna. 👍🏼💪🏼
On każdej pacjentce 35+ tak proponuje 😂 przy moim
AMH tez tak powiedział że taki wiek już i ze tu to najlepiej komórkę podmienić 😂😂😂 se myśle chłopie 🙄🙄🙄 on ma bardzo duże doświadczenie i wiedzę, ale jest niemiły i mi tez nieładnie skomentował wiek (37) ciekawe czy Rozenkowej tez tak mówił 😅👩🦰kir AA, hashimoto, 56kg
AMH 2023 3,2
drożność ✅
🧔🏻Morfo 3%, ilość 235mln/ml, żywe 73%, ruchliwość 33%, HBA 56% IgG ok, DFI 11,6% ok (norma <12), HDS 22% (norma <15%) test HOS 50% norma (>58%)
Kariotypy mamy ok✅
Allo mlr 40%✅
Starania od 5 lat.
🧪3IUI 😔
💉1IVF 10.2021 Parens PICSI IMSI 13 komórek 10 dojrzałych>8 zapłodniło się prawidłowo>2 blastki 5AB 5CC
➡️ ET 5AB 5CC beta 9dpt <0,1😔 (metypred, accofil, embryoglue)
💉2IVF 10.2022 Parens PICSI IMSI ZyMot 13 komórek 8 dojrzałych>6 zapłodniło się prawidłowo >1❄️5BC
Hiperstymulacja
02.2023 histeroskopia - stan zapalny endometrium ❌ usunięcie mini przegrody macicy 🤯
04.2023 Teravid 2x2, metronidazol
➡️ 07.2023 transfer odwołany, zarodek zdegenerował
Zmiana kliniki => NOVUM WAWA
3IVF💉08.2023 IMSI, ZYMOT => 6 komórek>6 dojrzałych=>6❄️😍
➡️ 10.2023 FET M.1 cykl sztuczny beta 7dpt 39 10dpt 156 -
To bardzo dobry lekarz ale on ma chyba teraz full pacjentów wiec może być ciężko się wbić.
Jest bardzo rzeczowy konkretny i sprawdza dokładnie co zalecone było wcześniej i tego zasadność.
Mi uratował stymulacje bo pani dr Zy chyba bujala w obłokach jak przeliczała hormony i zle przeliczyła (dodam ze wynik z ich labu wiec ma to codziennie) na szczęście pan dr uratował sytuacje i skorygował błąd, a tak to nie wiem jakby było 😱👩🦰kir AA, hashimoto, 56kg
AMH 2023 3,2
drożność ✅
🧔🏻Morfo 3%, ilość 235mln/ml, żywe 73%, ruchliwość 33%, HBA 56% IgG ok, DFI 11,6% ok (norma <12), HDS 22% (norma <15%) test HOS 50% norma (>58%)
Kariotypy mamy ok✅
Allo mlr 40%✅
Starania od 5 lat.
🧪3IUI 😔
💉1IVF 10.2021 Parens PICSI IMSI 13 komórek 10 dojrzałych>8 zapłodniło się prawidłowo>2 blastki 5AB 5CC
➡️ ET 5AB 5CC beta 9dpt <0,1😔 (metypred, accofil, embryoglue)
💉2IVF 10.2022 Parens PICSI IMSI ZyMot 13 komórek 8 dojrzałych>6 zapłodniło się prawidłowo >1❄️5BC
Hiperstymulacja
02.2023 histeroskopia - stan zapalny endometrium ❌ usunięcie mini przegrody macicy 🤯
04.2023 Teravid 2x2, metronidazol
➡️ 07.2023 transfer odwołany, zarodek zdegenerował
Zmiana kliniki => NOVUM WAWA
3IVF💉08.2023 IMSI, ZYMOT => 6 komórek>6 dojrzałych=>6❄️😍
➡️ 10.2023 FET M.1 cykl sztuczny beta 7dpt 39 10dpt 156