NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ana caly czas mi przeziebienie dokucza - zatkany nos i lekki kaszel do tego dopadly mnie jakies problemy zoladkowe i wzdecia zrobilam dzisiaj badanie progesteronu (zeby sprawdzil, czy przyrosl) i bety, zeby sie uspokoic ze to przeziebienie nie wplynelo na maluszka. I progesteron tylko 67, a beta ponad 4 tysiace. Nie udalo mi sie wyrobic na konsultacje, wiec dopiero jutro zadzwonie do dr T.
A jak u Ciebie? Poza stresem oczywiscoe wizyte masz jutro? Bylam przekonana ze w srode...Cudzie trwaj...
-
andzia a za ktorym razem ci sie udalo?natchnij mnie pozytywnie bo mam dola wielkiego.myslalam ze swiezy ma wieksze szanse i jestem zalamana...mamy 4 na zimowisku...jakos trudno mi uwierzyc w mrozaczki...cesarka 2008
pozamaciczna i wyciecie jajowodu...
laparoskopia-niedroznosc...
powiklanie pooperacyjne-zator płuca
ivf transfer 29 listopadNOVUM...biochemiczna:( -
Inkaaa ja mialam po punkcji antybiotyk, ale zinatt.
aniasiwa musisz uwierzyc w mrozaczki, moj to byl pierwszy transfer, ale wlasnie mrozaczka, bo ze wzgledu na ryzyko hiperki nie moglam moec swiezego. Takze glowa do gory i wracaj po maluszkaCudzie trwaj...
-
nie dzwonilam.jutro pojade do nich na bete i wtedy sie umowie na wizyte .na pewno musze jeden cykl odpoczac i pozbierac sie do kupy...ccycki bola nie do wytrzymania juz od stymulacji,brzuch pokluty najpierw hormonami teraz clexanem,wiec troche jestem wyczerpana...nie wspomne o nastawieniu ...rece mi opadly...:(za duzo nadzieji pokladalam w tym transferze.niedroznosc jajowodow i tylko to jest nasz problem wiec myslalam ze musi sie udac...a jak wyglada przygotowanie do crio?oprocz samego transferu duzo jeszcze jest wizyt i badan do oplaty?troche przeraza mnie kolejna kwota do wydania:(cesarka 2008
Aniasiwa, współczuję.
Ja po cb miałam normalny okres (betę miałam wyższą niż Ty), a teraz w nowym cyklu rośnie już pęcherzyk w jajniku i owu pewnie będzie normalnie. Także należy to potraktować bardziej jako normalną @.
Odnośnie transferów - na zachodzie praktycznie odchodzi się od świeżych transferów, tylko crio.
Będę podchodziła w styczniu do in vitro i rozmawiałam już z moją lekarką, że raczej zrezygnujemy ze świeżego transferu. Ona też już stara się odchodzić od świeżych... Może mi dać wtedy silniejszą stymulację, aby wyhodować więcej oocytów... A ja sobie po tych stresach - stymulacja, punkcja odpocznę.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
dzieki wam kochane za pomoc czas zrobi swoje i pewnie niebawem wroci dobre nastawienie...tymczasem sciskam was wszystkie i do jutra!cesarka 2008
Ja brałsm przez 5 dni amotaks po punkcji.
Po biochemicznej musisz odczekac caly cykl. Dopiero w nastepnym podchodzisz. Przy sztucznym jest wizyta 7-8 dc a potem jak ladnie rosnie to transfer a jak nie to przed transferem jeszcze jedna aby zobaczyc czy endo uroslo po zwiekszeniu dawki estrofemu.
Koszt transferu to chyba 2tys + 2 lub 3 wizyty, leki ok 300 zl i posiew 100 zl w klinice.[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
Inkaa85 wrote:Czy któraś po punkcji dostała antybiotyk amotaks?
ja miałam po punkcji amotaks -
Inkaa85 wrote:Czy któraś po punkcji dostała antybiotyk amotaks?
-
Cześć. Dziewczyny dzisiaj wzięłam 12 zastrzyk gonapeptylu i dostałam @. Miałam dzwonić żeby umówić się na wizytę jak dostanę @, ale dzisiaj nie ma Lewandowskiego i dopiero jutro mogę się umówić. Od którego dnia cyklu zaczynałyście stymulacje?
wombi lubi tę wiadomość
I i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
elcia_aa wrote:Cześć. Dziewczyny dzisiaj wzięłam 12 zastrzyk gonapeptylu i dostałam @. Miałam dzwonić żeby umówić się na wizytę jak dostanę @, ale dzisiaj nie ma Lewandowskiego i dopiero jutro mogę się umówić. Od którego dnia cyklu zaczynałyście stymulacje?
Ja miałam przyjść między 14-16 zastrzykiem z gonapeptylu. Byłam w 16 dniu,a stymulka od następnego dnia. Tak było w novum.
Z kolei w mojej poprzedniej klinice nie patrzyli na ilość zastrzyków tylko na okres. Zaczęłam w 3 dniu okresu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 14:05
elcia_aa lubi tę wiadomość