NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po punkcji dzisiaj już nieźle się czuje wczoraj bardziej bolało. Mam mnóstwo leków między innymi właśnie ten antybiotyk. Wyciągnęli mi 10 oocytów, z czego jeden niedojrzaly a j3den się nie zapłodnił. Zostało 8 zapłodnionych. Jestem zadowolona z wyniku ale nie zapeszam jutro transfer i a propo moz3cie napisać jak to się u was wszystko odbywało? Również miałyście być 2 godz przed transferem? Nie brać lutinusa? Tylko nospe? Jak mam być ubrana/przygotowana? Kiedy się dowiem ile zapłacić i czy stosujemy AH? Również gotówką placilyscie ?
-
Ja bylam 15 min przed wizyta w klinice. Mierzenie ciśnienia, w gabinecie podpisanie zgody i usg. Później idziesz do tej czesci co robia punkcje tylko z 2 str. Wchodzicie do pokoju w ktorym robia transfery. Jakies papiery jeszcze sie podpisuje. Pani embriolog przez glosnik mowi o zarodkach i widzisz je na ekranie. Pozniej kladziesz sie na fotel. Jest pielegniarka ktora robi usg przez brzuch i dr ktora robi transfer. Sam transfer trwa 3 minuty..widzisz na ekranie zardoki. Zero bolu..to tak jak insem8nacja. Ja nic nie czułam. Pozniej lezysz z 15 min i do domu. Kase wplacasz przed zabiegiem.
Ubierasz sie normalnie jak do zwyklego badania ginekologicznego. Czyli w tym co przyszlas.
Ja mialam transfer rano i dzwonilam do kliniki zapytac czy mam brac lutinus rano powiedziano mi na konsultacji zebym wziela luteine doustnie. Z racji tego ze rano mialam. Nie kuma skrotu AH wiec teraz nie odpowiem;) i nie kumam jeszcze tego ze nie wiesz ile bedziezz placic? Przeciez to wiadomo...wasza metoda in vitro + koszt mrozenia przez pierwszy rok minus zaliczki jakie wplaciliscie podczas wizt. Ja placilam 5000 cos..nie pamietam ile jest dokladnie za mrozenie ale wszystko masz na stronie.
MOCNO TRZYMAM KCIUKI!
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
O tym czy Ci zaproponować AH decyduje embriolog po obejrzeniu zarodka. Jesli uzna, że otoczka za gruba to Ci o tym powie i wtedy podejmujesz decyzje.
-
Hej dziewczyny. Odzywalam sie chwile we wrzesniu, pytalam o opinie lekarzy w novum a tu hop siup i juz wlasnie jestem po zastrzyku kończącym stymulacje trafilismy do dr Zamory, malomowny ale świetny specjalista, szlam dlugim protokolem mimo PCO. W czwartek punkcja trzymajcie kciuki. Czytam Was i czytam i zebrac sie nie moglam zeby napisac.
bizona, Asia_88, Polaaa_86, elcia_aa lubią tę wiadomość
-
falka wrote:Hej dziewczyny. Odzywalam sie chwile we wrzesniu, pytalam o opinie lekarzy w novum a tu hop siup i juz wlasnie jestem po zastrzyku kończącym stymulacje trafilismy do dr Zamory, malomowny ale świetny specjalista, szlam dlugim protokolem mimo PCO. W czwartek punkcja trzymajcie kciuki. Czytam Was i czytam i zebrac sie nie moglam zeby napisac.
Hej Falka, powodzonka w czwartek! -
bizona wrote:Inkaa jak transfer? Ile zarodkow jakie itd? Jak sie czujesz?
-
Nam zostal tylko jeden zarodek wiec mieli go mrozic odrazu chyba w dniu transferu czyli 3 doba.
Zastrzykow zadnych nie mam, ale to chyba normalne skoro to nasza pierwsza procedura.
Trzymam kciuki! I spokojnego powrotu do domu
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Karo-Linka wrote:Jak Ci zabraknie coś na startowa to można donieść, ja tak robiłam
Wymagania do IN ViTRO:
Kobieta:
USG piersi - ważne rok
Cytologia - ważna rok
CHLAMYDIA metodą PCR z wymazu szyjki - jak pytałam powiedzieli że ważna rok
TSH - ważne 1 miesiąc
Posiew z kanału szyjki i posiew z pochwy - ważne 1 miesiąc
Toxoplazmoza IGG i IGM - ważne 1 miesiąc
CMV IGM - ważne 1 miesiąc
zgoda internisty na zabieg IN VITRO (do internisty też są wymagane badania ale to już indywidualnie internista decyduje - ja robiłam z wykazu NOVUM Morfologia, APTT, PT, ASPAT, ALAT, Jonogram, Glukoza, Mocz ogólne)
Mężczyzna:
badanie nasienia ogólne
posiew nasienia - ważne 1 miesiąc
Chlamydia IGM - ważna chyba rok
OBOJE:
HIV COMBO - ważne 3 miesiące
HBSaG - ważne 3 miesiące
VDRL (WR) - ważne 3 miesiące
anty HCV - ważne 3 miesiące
anty HBS - ważne 3 miesiące
anty HBC total - ważne 3 miesiące
GRUPA KRWI
I oczywiście AMH
Pozdrawiam
Dziewczyny znalazłam stary wpis o badaniach na wizytę startową do IVF, nie widze tak jednak fsh i lh z 3 dnia cyklu. Miałyście robione?