Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • aniasiwa Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny.jestem w 10 dpt i zrobilam dzisiaj bete wyszlo 20 ...co myslicie?

cesarka 2008
    pozamaciczna i wyciecie jajowodu...
    laparoskopia-niedroznosc...
    powiklanie pooperacyjne-zator płuca
    ivf transfer 29 listopadNOVUM...biochemiczna:(
  • aniasiwa Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sikacze negatywne wychodzily wczoraj...:(

cesarka 2008
  • Karo-Linka Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sikaczami się nie przejmuj a bete powtórz w poniedziałek. Trudno coś wyrokować z takiego wyniku. Może być biochemiczna a może zarodek później się zaczął zagnieżdżać i jest jeszcze dla was nadzieja. Musisz wierzyć że się uda. Trzymam kciuki

czynnik męski, starania od 08/2013, od 02/2016 NOVUM
    09/16 antyki, 05.10.2016 start protokół długi ICSI, 19.10-1 ds
    2.11 punkcja, transfer odroczony
    14.01 CRIO :)
    dd2ac3d742.png

• aniasiwa Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to bardzo malo?milam podany 2 dniowy...

cesarka 2008
  • Karo-Linka Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela873 na wątku IVF w 12 dpt 3 dniowego zarodka miała bete 68 i szczęśliwie zaczęła już chyba 19tc, więc głowa do góry, nadzieja umiera ostatnia. Może zadzwoń do kliniki, może zwiększyć progesteron?

czynnik męski, starania od 08/2013, od 02/2016 NOVUM
    09/16 antyki, 05.10.2016 start protokół długi ICSI, 19.10-1 ds
    2.11 punkcja, transfer odroczony
    14.01 CRIO :)
    dd2ac3d742.png

• bizona Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje ze napewno cos sie zadzialo. Teraz tylko zeby przyrosla ladnie.

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • aniasiwa Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo wam dziekuje:)cala sie trzese...dobrze ze piatek...bo robota juz mi nie idzie...

cesarka 2008
  • Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniasiwa wrote:
    bardzo wam dziekuje:)cala sie trzese...dobrze ze piatek...bo robota juz mi nie idzie...
    Staraj się odpuścić i nie denerwować choć wiem że ciężko ale to nie pomoże a może zaszkodzić. Beta niska ale tak jak pisze Karo-linka cuda są różne a dostałaś faktycznie młody zarodek więc może być że dłużej się wgryzał

• Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniasiwa i wlasnie dlatego ja postanowilam wytrzymam dluzej z beta, bo teraz nie wiadomo jak ja zinterpretowac, ale czytalam gdzies ze przy 3dniowym beta zaczyna byc dopiero produkowana w 8dpt, wiec spokojnie, moze to dopiero poczatek :-)
    U mnie lipa, dopiero co sie dowiedzialam ze jestem w ciazy, a tu juz mmie przeziebienie dopadlo - kaszel, katar, bol glowy, temp 37,2. Bylam u lekarza, na szczescie oskrzela i pluca czyste, i to dopiero poczatek infekcji, wiec zalecenie bezwzglednego lezenia pod kocem przez tydzien i same domowe sposoby leczenia. A ja glupia juz sie martwie ze kaszel zaszkodzi mojemu malenstwu, ale z drugiej strony przeciez kobiety tez wymiotuja i to normalne...

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia zdrowka !
    Dziewczyny a co bralyscie po transferze z witamin? Doktor polecila mi Mamadha premium +..jest tam jod, kw foliowy, magnez, jod i dha. Takze Foliku juz nie bede brac a co z magnezem? Wczesniej byla mowa o magne b6 2×2..tu mam 200mg. Nie wiem czy to styknie, czy dodac jeszcze magnez;)

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • aniasiwa Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia trzymaj się cieplutko i kuruj sie...meza wykorzystuj:)dzwoniłam do novum pan doktor powiedzial ze za wczesnie bete zrobiłam...hehhh...powiedzialam mu ze ja z tych mniej cierpliwych:)...zeby w srode zrobic ale na dobrej drodze jestem i moze to byc ciaza:)wiec tego sie bede trzymac a i tak w poniedzialek zrobie dodatkowo...zobacze czy cos uroslo...
    inkaa i bizona dziekuje bardzo za dodanie otuchy:)
    karo linka wierze ze sie uda:)))podobno koniec koncow sie udaje...strasznie nerwowy czas swiateczny nas czeka dziewczyny...

bizona lubi tę wiadomość

cesarka 2008
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie tylko biore vit. d i pije inofem...

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • aniasiwa Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia a jak sie czujesz?ja sie czuje jak przed @ a dzis to mnie jajnik boli jak na owulacje...mam nadzieje ze niezadzieje sie nic...jade na nospie...

cesarka 2008
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 03:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1985 wrote:
    aniasiwa i wlasnie dlatego ja postanowilam wytrzymam dluzej z beta, bo teraz nie wiadomo jak ja zinterpretowac, ale czytalam gdzies ze przy 3dniowym beta zaczyna byc dopiero produkowana w 8dpt, wiec spokojnie, moze to dopiero poczatek :-)
    U mnie lipa, dopiero co sie dowiedzialam ze jestem w ciazy, a tu juz mmie przeziebienie dopadlo - kaszel, katar, bol glowy, temp 37,2. Bylam u lekarza, na szczescie oskrzela i pluca czyste, i to dopiero poczatek infekcji, wiec zalecenie bezwzglednego lezenia pod kocem przez tydzien i same domowe sposoby leczenia. A ja glupia juz sie martwie ze kaszel zaszkodzi mojemu malenstwu, ale z drugiej strony przeciez kobiety tez wymiotuja i to normalne...
    Mam to samo. Tylko ja gardło I temperatura. Miałam 38.1 lekarz kazał brać apap.

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniasiwa jezeli chodzi o sama ciaze, to ja jedynie odczuwam czasami takie jakby ciagniecie jajnikow. No i piersi mnie bola. Co do boli owulacyjnych, to nie mam pojecia jakie to sa, bo niestety przez rok nie udalo sie wywolac u mnie owulacji :-/
    Ana1122 mam nadzieje, ze szybko Nas te chorobska opuszcza. Tez wygrzewasz sie w lóżeczku? Dostalas cos na gardlo? Ja mam proszki firmy prenalen - dedykowane specjalnie kobietom w ciazy.

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1985 wrote:
    aniasiwa jezeli chodzi o sama ciaze, to ja jedynie odczuwam czasami takie jakby ciagniecie jajnikow. No i piersi mnie bola. Co do boli owulacyjnych, to nie mam pojecia jakie to sa, bo niestety przez rok nie udalo sie wywolac u mnie owulacji :-/
    Ana1122 mam nadzieje, ze szybko Nas te chorobska opuszcza. Tez wygrzewasz sie w lóżeczku? Dostalas cos na gardlo? Ja mam proszki firmy prenalen - dedykowane specjalnie kobietom w ciazy.
    Tak Też mam serii tych leków. Gorączka spadła A to najważniejsze bo wysoka temperatura jest niebezpieczna dla dziecka

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Polaaa_86 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana1122 i Andzia zdrówka dla Was!

Aniasiwa, trzymam kciuki za prawidłowe przyrosty :)

Dzisiaj dopiero 3dpt, strasznie ten czas wlecze się ;/ i jak tu sensownie zabić nudę, hm?

Andzia1985 lubi tę wiadomość

• Polaaa_86 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Andzia zdrowka !
    Dziewczyny a co bralyscie po transferze z witamin? Doktor polecila mi Mamadha premium +..jest tam jod, kw foliowy, magnez, jod i dha. Takze Foliku juz nie bede brac a co z magnezem? Wczesniej byla mowa o magne b6 2×2..tu mam 200mg. Nie wiem czy to styknie, czy dodac jeszcze magnez;)

Bizona, ja piję inofem i łykam witaminę D.

• aniasiwa Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaaa...pierwszy tydzien strasznie dlugo trwa...od wczoraj jakos emocje udalo mi sie okielznac...co ma byc to bedzie:)jade po choinke...pozdrawiam was wszystkie...

cesarka 2008
  • Polaaa_86 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniasiwa, super pomysł z tą choinką :) mimo że wszystko może zdarzyć się, to i tak, nie mogę doczekać się świąt!

‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ