NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnydorota1 wrote:Emcia jak test ci wyszedł pozytywny to beta to tylko formalność!!! Już możesz odsapnąć i się nie stresuj.
Przedemną jeszcze wszystko.. Cała niewiadoma....dorota1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Emcia123 wrote:Moja bhcg w 8 dniu po transferze 70,7 jakas masakra w czwartek powtorka☺
-
ma_pi wrote:No, a ja mam problem taki, że chyba jeszcze nikt takiego nie miał. Zrobiłam w piątek komplet badań przed kolejną procedurą i wyszła mi aktywna cytomegalia
-
Asia_88 wrote:Ma_pi, ja tez miałam CMV, a jak - u nas wszystko podobnie, wiec i cytomegalia była. Przesunęło mi to stymulację o miesiąc, ale to było zakażenie pierwotne. Moim zdaniem wtórne nie powinno miec wpływu, ale daj proszę znać co Lewandowski powiedział na ten temat.
Już wszystko wiem. Lewandowski kazał mi szukać laboratorium, w którym badają CMV IgM ilościowo, a nie jakościowo (czyli, żeby były konkretne wartości liczbowe, a nie sformułowania REAKTYWNY, czy NIEREAKTYWNY). Niestety w diagnostyce mojej przeszli ostatnio na wyniki jakościowe, więc nie wiedziałam, jakie są wartości konkretne. Było tylko, że wirus REAKTYWNY. Miałam zbadać się tak wczoraj i za tydzień, dzień przed wizytą startową. Jeśli IgM będzie spadać, to zaczynamy, jeśli rośnie, to wstrzymujemy się. Oczywiście nie byłoby to możliwe przy zakażeniu pierwotnym, ale u mnie jest to stwierdzone badaniami, że już chorowałam dawno.
No wiec mam już wynik wczorajszego CMV IgM i jest zdecydowanie negatywny, bo według tego innego laboratorium choroba zaczyna się od 0,80, a mi wyszło 0,13. Zgłupiałam. Teraz pytanie, które laboratorium się myli. Zrobię tak, że pójdę zgodnie z zaleceniami, czyli powtórzę za tydzień badanie w tym innym laboratorium i jadę na wizytę startową. Najwyżej przejadę się na darmo, ale wygląda to tak, że jednak wystartujemy. -
Mi tez kazali powtórzyć badanie przed wizyta startową - zrobilam w Novum metodą PCR i wyszlo wtedy że wirusa juz nie mam, ale moje przeciwciała jeszcze nie spadły. I wtedy już mogliśmy ruszyć. Mam nadzieję, że wystartujesz za tydzień, ja mam startową 31.03. Krótki protokół bedzie?
-
Tak, krótki na menopurze, przynajmniej na start. Potem może coś innego dołoży, gdyby szło wolno. Przynajmniej taki był plan.
Powinnam wyrobić się ze wszystkim przed Wielkanocą. Najwyżej zrobię transfer 2-3 doba, bo u mnie to czasami do piątej przeciągali, ze względu na dużą ilość zapładnianych jajek. -
Emcia123 wrote:Moja bhcg w 8 dniu po transferze 70,7 jakas masakra w czwartek powtorka☺
Emcia to szykują Ci się bliźniaki -
A wg moich wyliczeń 10-11.04 zaczynam stymulację. Też krótki. Tylko jeśli znowu naprodukuję 20 jajek to nie wiem czy świeży transfer zrobimy...
-
Wiesz, jak się ma takie doświadczenia z mrozakami, to bardzo baaaardzo mi zależy na swieżym. Nawet nie wiem, czy się nie zdecyduję na to mimo ryzyka - zobaczymy jak będzie podczas stymulacji.
Ana, a Ty? Trzecia novumowa Weteranko, ruszamy razem? Pamietam, że poprzednio miałyśmy transfer tego samego dnia... -
nick nieaktualny
-
Asia_88 wrote:Wiesz, jak się ma takie doświadczenia z mrozakami, to bardzo baaaardzo mi zależy na swieżym. Nawet nie wiem, czy się nie zdecyduję na to mimo ryzyka - zobaczymy jak będzie podczas stymulacji.
Ana, a Ty? Trzecia novumowa Weteranko, ruszamy razem? Pamietam, że poprzednio miałyśmy transfer tego samego dnia...
No, u mnie nie było szans niestety na ryzykowanie. Estradiol dwa dni przez punkcją ponad 10 tys, jajniki po 10 cm, woda za macicą. Strach się bać. -
nick nieaktualnyana167 wrote:Ja na świeżym beta zero..nie wiem czy organizm zmęczony, czy zarodki do bani.. Crio zaskoczylo ale efekt koncowy kiepski.. Musze głowę uzdrowic,nie mam alternatywy na zycie jak nie wyjdzie...