X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • milka87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Kasiu, super sprawa taki naturalsik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 06:26

ka_tarzyna lubi tę wiadomość

1usaanliq3y1w40k.png

nzjdk0s3aly9bpvj.png
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Kasiu a powtarzalas bete?
    Dzisiaj rano byłam, ale ten Enelmed chyba posrało, powiedzieli mi, że wynik za dwa dni!
    Mam nadzieję, że wieczorem będzie.

Ania_84 lubi tę wiadomość

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, a Ty jak, dostałaś odpowiedz na tego drugiego maila do novum?

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe osoby na wątku :) Niezapominajka, śledzę Twoją historię na wątku IVF i trzymam mocne kciuki za pozytywny finał!

Asiu, a Ty jak się czujesz? Za tydzień pierwsze usg?

Kasia, gratuluje naturalsa! Cuda się zdarzają !

Ktoś pytał o pobrania krwi w Novum. Jak miałąm kiedyś wizytę kontrolną podczas stymulacji na jakąś wieczorną godzinę to panie w zabierowym kazały najpóźniej 16-16.15 się zjawić, bo lab chyba do 17.30 działa ( info w czerwca tego roku). Natomiast same pobrania robią chyba do 19, tylko , że wynik nie jest już tego samego dnia.

niezapominajka2017, KateB lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia, dziękuję, to ja o to pytałam. :) Trochę to sobie poukładałam i mam nadzieję że jakoś ogarnę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko, a kiedy startujesz? Myślę, że da się jakoś te wizyty ogarnąć, Twój dr chyba też przyjmuje popoludniami, więc powinnać się wyrobić. Zawsze na kontrolę stymulacji możesz zapisać się do kogoś innego w takich godzinach, jakie Ci pasują, moją ostatnią owocną stymulację kontrolowałam za każdym razem u innego lekarza, bo moja dr była akurat na urlopie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 3 do 12 listopada będę brała Primolut nor (nawet nie wiem jaki ma to cel, bo nie zapytałam) a 9 listopada mamy wizytę startowa. W ogóle byłam taka zestresowana na wizycie że o nic nie zapytałam ponad o co lekarz powiedział, więc nie wiem kiedy zacznę stymulację (dr mówił że już teraz nie dostanę normalnej @, więc nie wiem kiedy miałby być początek stymulacji). A chodzi do dr cz. i wg strony Novum przyjmuje codziennie od 16 do 20.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 13:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak, wiem, że dr Cz., bo konsultowałam z nim telefonicznie swoją pierwszą betę wieczorem chwilę przed zamknięciem przychodni (swoją drogą dzięki temu miło mi się kojarzy), dlatego napisałam, że przyjmuje w późniejszych godzinach :)
    To Ty zapewne idziesz długim protokołem, więc pewnie na startowej rozpiszą Ci dawki stymulacji i kolejną wizytę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, myślałam że to pytanie :) a W dokumentach, które dostałam dr zaznaczył krótki protokół z antagonista.

• pi84 Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia_ wrote:

Ktoś pytał o pobrania krwi w Novum. Jak miałąm kiedyś wizytę kontrolną podczas stymulacji na jakąś wieczorną godzinę to panie w zabierowym kazały najpóźniej 16-16.15 się zjawić, bo lab chyba do 17.30 działa ( info w czerwca tego roku). Natomiast same pobrania robią chyba do 19, tylko , że wynik nie jest już tego samego dnia.

Jutro mam pierwsze podglądanie o 18. Jak się umawiałam przez tel to wspomnieli oczywiście, że mam być dwie godz wcześniej na pobranie krei, ale nic nie mówili, że ta 16 to maks. Może to było oczywiste :)

oar8yx8dnsktawhx.png
    Starania od 06.2015
    niepłodność idiopatyczna

06.2017 start leczenia w klinice
    09.08.2017 I IUI - :(
    07.09.2017 II IUI - :(
    02.11.2017 ICSI ET - 12dpt 96,8;14 dpt 217;16 dpt 501 :) 26 dpt <3
  • milka87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, tak odpisała mi Pani z głupim komentarzem w stylu że jestem uszczypliwa haha dla mnie to śmieszne no ale mniejsza z tym ;) no i cóż....niby odpowiedź długa ale nie wiele się z niej dowiedziałam. Pani wypisała szereg badań z zaznaczeniem że najlepiej je zrobić po wizycie archiwalnej która miałaby się odbyć pod koniec cyklu poprzedzającego crio co dla mnie jest troszkę bez sensu bo nie wszystkie badania da się załatwić od razu a wynik jest na drugi dzień, pamiętam to bo podobną sytuację miałam podchodząc do inseminacji. Poza tym dowiedziałam się że koszt samego criotransferu to 1950 zł no i tyle....nadal nie wiem ile wizyt jest potrzebnych i jaki jest ich koszt a także czy aby na pewno wszystkie badania muszę powtarzać. Chyba umówię się na taką informacyjną wizytę do mojej Pani doktor i wszystkiego na spokojnie się dowiem...
    A jak ty się dziś czujesz Asiu? CZY nadal nie pokoja cię plamienia czy dziś już nic się nie dzieje?

1usaanliq3y1w40k.png

nzjdk0s3aly9bpvj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Ok, myślałam że to pytanie :) a W dokumentach, które dostałam dr zaznaczył krótki protokół z antagonista.
    AHa, to nie wiem na co ten lek Primolut. Ja przy krótkim nie miałam nic poza zastrzykami i encortonem (plus wit. D3 i kwas foliowy) i miałam też normalną miesiączkę. Zastrzyki brałam od 2 lub 3 dc, a przy ostatniej stymulacji miałam jeszcze dołączone Clo od 2dc przez pierwsze 5 dni tylko.
    Trzymam kciuki zatem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pi84 wrote:
    Jutro mam pierwsze podglądanie o 18. Jak się umawiałam przez tel to wspomnieli oczywiście, że mam być dwie godz wcześniej na pobranie krei, ale nic nie mówili, że ta 16 to maks. Może to było oczywiste :)
    Pewnie tak :) A u kogo się podglądasz?

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ka_tarzyna wrote:
    Dzisiaj rano byłam, ale ten Enelmed chyba posrało, powiedzieli mi, że wynik za dwa dni!
    Mam nadzieję, że wieczorem będzie.
    Kasiu trzymam kciuki :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko, ten Primolut nor jest na "uspokojenie" endometrium. Po odstawieniu tego leku będzie krwawienie, jak miesiączka, powinno wystąpić po 2-4 dniach od ostatniej tabletki. Ten podgląd 9 listopada to taka wizyta przedstymulacyjna. Będzie usg, recepta na leki (jesli jeszcze nie masz) i położna będzie pokazywać, jak robić zastrzyki.
    Stymulacja w krótkim protokole zaczyna się przeważnie 2 dc i w 5 dniu stymulacji robi się pierwsze podglądanie (no chyba, że to będzie niedziela, to wtedy 4 lub 6 dzień stymulacji). Reszta zależy od tego, jak się będziesz stymulować. Powodzenia :)

Buko lubi tę wiadomość

• Xena86 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia i jak u Ciebie? Plamienie minelo?

• Asia_88 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, minęło, dziś na razie czysto. Po wczoraj bardziej mnie zastanawiają "pobolewania" brzucha. Nie wiem kiedy to jest normalne i ok, a kiedy nie i powinnam się martwić. Staram się cały czas czymś zajmować, ale samej siebie nie oszukam, ciągle myślę czy na pewno jest wszystko dobrze. W brzuchu od paru dni jakaś rewolucja, ciągle czuję takie przelewanie, jakby bąbelki.. ciężko mi to opisać :) Pojawiają się też jakieś lekkie ukłucia od czasu do czasu, ale na szczęście nie bolesne. Nie chcę panikować, ale nigdy nie byłam na tym etapie i nie wiem co jest w porządku, a co nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 15:43

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • pi84 Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia_ wrote:
    Pewnie tak :) A u kogo się podglądasz?

Monika Ł :) Jestem u niej od początku czyli od 06.2017

oar8yx8dnsktawhx.png
    Starania od 06.2015
    niepłodność idiopatyczna

06.2017 start leczenia w klinice
    09.08.2017 I IUI - :(
    07.09.2017 II IUI - :(
    02.11.2017 ICSI ET - 12dpt 96,8;14 dpt 217;16 dpt 501 :) 26 dpt <3
  • Xena86 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_88 wrote:
    Tak, minęło, dziś na razie czysto. Po wczoraj bardziej mnie zastanawiają "pobolewania" brzucha. Nie wiem kiedy to jest normalne i ok, a kiedy nie i powinnam się martwić. Staram się cały czas czymś zajmować, ale samej siebie nie oszukam, ciągle myślę czy na pewno jest wszystko dobrze. W brzuchu od paru dni jakaś rewolucja, ciągle czuję takie przelewanie, jakby bąbelki.. ciężko mi to opisać :) Pojawiają się też jakieś lekkie ukłucia od czasu do czasu, ale na szczęście nie bolesne. Nie chcę panikować, ale nigdy nie byłam na tym etapie i nie wiem co jest w porządku, a co nie.
    Asiu wiem co czujesz i przez co przechodzisz, ale mysle ze na kazdym etapie ciazy bedziesz sie zastanawiac czy oby na pewno wszystko w porzadku. Grunt to nie panikowac i sie nie stresowac jesli nie ma zadnych krwawien itd, a brzuch bedzie pobolewal... Teraz jeszcze wszystko jest "swieze", wgryza sie, potem macica i wiezadla beda sie rozciagac, wiec tez brzuszek da o sobie znac. Najwazniejsze to nie panikowac. Wiem, nie jest latwo, ale musisz przetrwac. Do wizyty juz niedaleko, takze moze juz nawet zobaczysz serduszko i wtedy bedziesz spokojniejsza. Bardzo Ci kibicowalam i nadal trzymam kciuki :-)

Asia_88 lubi tę wiadomość

• Emma 32 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_88 wrote:

To jest wszystko normalne nic sie nie przejmuj☺

Asia_88 lubi tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png
‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ