X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_pi trzymam kciuki i czekam na wyczerpujące info nt histero

• Asia_88 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota i jak ta Twoja beta?

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • dorota1 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal czekam na wynik. Progesteron troszkę większy 42 a był 39. Może dobrze to świadczy..... To czekanie jest potworne......

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie, piszecie ze histero w Novum robi się w pierwszej połowie cyklu, również ze scratchingiem ? Bo ja w Invikcie diagnostyczne histero ze scratchingiem mam zaplanowane w drugiej połowie cyklu.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • dorota1 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie udało się beta spada . Jest 42,2 w 13 dpt.....
    ale boli........

• Asia_88 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh no to nie tym razem... :( Trzymaj się dzielnie.

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • milka87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, przykro mi, ale coś się zadziało to dobry znak, teraz boli i jest przykro ale przejdzie i szybko powrócisz do walki.

1usaanliq3y1w40k.png

nzjdk0s3aly9bpvj.png
  • KateB Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota bardzo bardzo mi przykro :(
    Co za dzień... :(

Endometrioza Niedoczynność tarczycy Hashimoto
    IVF 2015 1 cb
    IVF 2017 2 Novum Pick up 19.10. ET 21.10.
    1.11. Test pozytywny :)
    12 dpt 165,6 14 dpt 236 16 dpt 412,9 18dpt 1337 20dpt 2.129 25dpt 10.178 25 dpt ❤️
    Termin porodu 04.07.2018 :)
  • Anja...* Koleżanka

Wysłany: 25 października 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota przykro mi :( Trzymaj się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 16:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota,przykro mi :(

• Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia80 wrote:
    Mam do Was pytanie, piszecie ze histero w Novum robi się w pierwszej połowie cyklu, również ze scratchingiem ? Bo ja w Invikcie diagnostyczne histero ze scratchingiem mam zaplanowane w drugiej połowie cyklu.
    Tak w novum starają się robić w pierwszej połowie cyklu chyba max do 14 dc bo później ponoć też można robić ale już nie można pobrać wycinka czy jakoś tak, bynajmniej ja to tak zrozumiałam.
    Dzisiaj rejestrowałam się na histero
    Ma_pi a jak u Ciebie po dzisiejszej histero ? Jak to wszystko wygląda?

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już dziś ok. Choć w nocy miałam przeboje brzuchem, ale nie miało to związku z zabiegiem bezpośrednio. Bardziej moje jelita się zbuntowały. W sumie nie jadłam 8 godzin i dostałam ketonal w kroplowce, więc może od tego. Od rana jest ok.
    A samo histero tak wygląda, że nie można nic jeść i pić 6h przed. Do kliniki najlepiej przyjechać 20 min wcześniej, bo najpierw idzie się do głównej rejestracji, potem do gabinetu zabiegowego na pomiar ciśnienia, temperatury, trzeba wypełnić ankietę o zagrożeniu zarażeniem chorobami przez ostatnie 6 miesięcy i dopiero na piętro pod blok zabiegowy. Tam się czeka na wywołanie z imienia. Następują dwie rozmowy. Pierwsza z anestezjologiem i jemu daje się wszystkie badania i druga z dr Dońcem o oczekiwaniach do zabiegu.
    Potem zakładamy koszulkę, skarpetki i to fizelinowe wdzianko i pielęgniarka lub anestezjolog prowadzą na blok. Weflon, lek w żyłę i spanie. Budzisz się po wszystkim i prowadzą do łóżeczka. Jak coś boli to ketonal, jak nie boli to paracetamol. Potem można iść do kawiarenki na jedzenie (bułka i herbata za free). Trzeba tylko powiedzieć, że się jest po zabiegu. Bo a potem znów wraca się pod blok na piętro i czeka na rozmowę z dr Dońcem o tym, co było podczas zabiegu. Czasami trzeba poczekać z godzinę. Dr sam zawoła na rozmowę.

• dorota1 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ile trzeba odczekać po ciąży biochemicznej żeby znowu transferować?Może można w następnym cyklu?
    Narazie czekam aż beta spadnie i przyjdzie okres.
    I może warto jeszcze jakieś dodatkowe dadania wykonać żeby zwiększyć szansę???

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    Już dziś ok. Choć w nocy miałam przeboje brzuchem, ale nie miało to związku z zabiegiem bezpośrednio. Bardziej moje jelita się zbuntowały. W sumie nie jadłam 8 godzin i dostałam ketonal w kroplowce, więc może od tego. Od rana jest ok.
    A samo histero tak wygląda, że nie można nic jeść i pić 6h przed. Do kliniki najlepiej przyjechać 20 min wcześniej, bo najpierw idzie się do głównej rejestracji, potem do gabinetu zabiegowego na pomiar ciśnienia, temperatury, trzeba wypełnić ankietę o zagrożeniu zarażeniem chorobami przez ostatnie 6 miesięcy i dopiero na piętro pod blok zabiegowy. Tam się czeka na wywołanie z imienia. Następują dwie rozmowy. Pierwsza z anestezjologiem i jemu daje się wszystkie badania i druga z dr Dońcem o oczekiwaniach do zabiegu.
    Potem zakładamy koszulkę, skarpetki i to fizelinowe wdzianko i pielęgniarka lub anestezjolog prowadzą na blok. Weflon, lek w żyłę i spanie. Budzisz się po wszystkim i prowadzą do łóżeczka. Jak coś boli to ketonal, jak nie boli to paracetamol. Potem można iść do kawiarenki na jedzenie (bułka i herbata za free). Trzeba tylko powiedzieć, że się jest po zabiegu. Bo a potem znów wraca się pod blok na piętro i czeka na rozmowę z dr Dońcem o tym, co było podczas zabiegu. Czasami trzeba poczekać z godzinę. Dr sam zawoła na rozmowę.

Dzięki za szczegółowy opis, ja mam skierowanie w Invikcie ale tak jak pisałam w drugiej połowie cyklu razem ze scratchingiem. I to jest histero diagnostyczne.

• Anja...* Koleżanka

Wysłany: 26 października 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorota1 wrote:
    Kochane ile trzeba odczekać po ciąży biochemicznej żeby znowu transferować?Może można w następnym cyklu?
    Narazie czekam aż beta spadnie i przyjdzie okres.
    I może warto jeszcze jakieś dodatkowe dadania wykonać żeby zwiększyć szansę???
    Trzeba zadzwonić do novum ale na pewno każą Ci powtórzyć bete. Zanotuja że była biochemiczna i każą Ci dopiero wtedy odstawić leki.Dwa trzy dni potem @ , po okresie znowu beta i usg. Jak wszystko w porządku to w następny cyklu można zaczynać crio. Badania lekarz patrzy które trzeba zrobić jak straciły ważność.

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia80 wrote:
    Dzięki za szczegółowy opis, ja mam skierowanie w Invikcie ale tak jak pisałam w drugiej połowie cyklu razem ze scratchingiem. I to jest histero diagnostyczne.

No właśnie, wszystko zależy od celu histero. Ja juz miałam jedną diagnostyczną 2 lata temu, tak że do budowy macicy byłam raczej pewna. U mnie chodziło tym razem o obejrzenie endometrium - w sensie czy się jakieś zapalenie nie przyplątało, więc zależało na pierwszej fazie cyklu. Poza tym dr Lewandiwski kazał zrobić u mnie hegarowanie szyjki i bez tego miałam nie wybierać się na crio.

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    No właśnie, wszystko zależy od celu histero. Ja juz miałam jedną diagnostyczną 2 lata temu, tak że do budowy macicy byłam raczej pewna. U mnie chodziło tym razem o obejrzenie endometrium - w sensie czy się jakieś zapalenie nie przyplątało, więc zależało na pierwszej fazie cyklu. Poza tym dr Lewandiwski kazał zrobić u mnie hegarowanie szyjki i bez tego miałam nie wybierać się na crio.

Dzięki, to już wszystko jasne.

• Asia_88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly update. My byliśmy dziś w klinice. Dzwoniłam na konsultację telefoniczną w związku z tymi "plamieniami" i moja dr powiedziała, że jak chcemy to możemy dziś przyjechać, żeby przespać spokojnie weekend ;) Pojechaliśmy oczywiście i zobaczyliśmy 8mm pęcherzyk :) Wizyta przełożona z wtorku na czwartek wieczorem, aby serducho sie juz pokazało.

pi84, ana167, KateB, Kabełka, Mysia_, sylwia80, ma_pi, Bella93, Karola1985, anouk11, Xena86, ka_tarzyna, Karo-Linka, Anja...*, emka29, dorota1 lubią tę wiadomość

m2tKp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, to doskonała wiadomość.Swoją drogą też tam wczoraj byłam :)

Asia_88 lubi tę wiadomość

• Xena86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia super,kciuki za malenstwo. Koniecznie daj znac po czwartkowej wizycie...

Asia_88 lubi tę wiadomość

‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ