X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam :) Naprawdę na codzień nie jestem panikarą, to plamienie wczoraj mnie wybiło ze spokojnego rytmu odliczania do USG ;)

Dziś mi przyszły nowe, zajebiste włóczki, zaczynam świąteczne szaliki :D

KateB, Bella93, Xena86, dorota1, Anja...* lubią tę wiadomość

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, dobrze, że nie ma już plamienia.
    Bóle miesiączkowe wydają się być normalne, choć zawsze przynoszą stracha.
    Teraz ja miałam takie przez ponad tydzień, brałam nospę i magnez.
    Mamaginekolog, pisze , że to normalne:
    https://mamaginekolog.pl/7-najczestszych-objawow-wczesnej-ciazy/

U mnie beta dzisiaj 7469 (ale wynik z innego labu, więc się pewnie nieco różnią normy)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 16:29

Asia_88, Bella93, Anja...* lubią tę wiadomość

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • milka87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mają rację tak już teraz będzie że będziesz się wsłuchiwać w swoje ciało i zastanawiać się czy wszystko
    Jest ok, jeśli coś ćmi cię w brzuchu możesz, brać nospe i magnez ja tak miałam i też brałam. Uzbruj się w cierpliwość, zrób mnóstwo szalików na święta prezenty jak znalazł i przede wszystkim spokój. Teraz się wymądrzam a sama byłam w takiej sytuacji ;) ale teraz wiem że to było nie potrzebne. Więc głowa do góry i czekamy na piękne serduszko ;)

Asia_88 lubi tę wiadomość

1usaanliq3y1w40k.png

nzjdk0s3aly9bpvj.png
  • dorota1 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane a mnie dopadł znowu ból pleców w nocy, masakra jakaś,. I jeszcze czuje tak dziwnie łydki.
    Jutro powtórka bety i weryfikacja. Oby rosło!!!!
    Katarzyna gratulacje, piękna beta
    Niezapominajka bardzo mi przykro....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 18:54

ka_tarzyna lubi tę wiadomość

• dorota1 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zamierzam zmienić jutro labolatorium. Ostatnio korzystałam z diagnostyki ale właśnie doczytałam że przedział norm bety maja 1-6 tyg od 200- do iluś tam. Czy to zatem możliwe że mając 48 nie jestem , jeśli napisane jest też że powyżej 5 to ciąża. Jak myślicie , proszę doradżcie.A czy progesteron też badać jeszcze raz?
    Aż się teraz boję....
    Błagam pomocy.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 19:27

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam cetrotide ważne do końca miesiąca ktoś chętny? Prv

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 19:50

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorota1 wrote:
    Kochane zamierzam zmienić jutro labolatorium. Ostatnio korzystałam z diagnostyki ale właśnie doczytałam że przedział norm bety maja 1-6 tyg od 200- do iluś tam. Czy to zatem możliwe że mając 48 nie jestem , jeśli napisane jest też że powyżej 5 to ciąża. Jak myślicie , proszę doradżcie.A czy progesteron też badać jeszcze raz?
    Aż się teraz boję....
    Błagam pomocy.....

Moim zdaniem te normy w diagnostyce są podawane dla wieku płodu a nie od OM. Czyli tygodni po owulacji.
    Nie ma co zmieniać laboratorium, bo przyrost lepiej porównywać z tego samego labu.

U mnie w diagnostyce pierwsze normy wyglądają tak:
    W okresie ciąży:
    ciąża 1,3 -2 tydzień: 16 - 156
    ciąża 2-3 tydzień: 101 - 4870

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 19:56

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

Mam 4❄️
  • milka87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, na pewno będzie już piękna beta, trzymam kciuki :)

1usaanliq3y1w40k.png

nzjdk0s3aly9bpvj.png
  • dorota1 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ka_tarzyna wrote:
    Moim zdaniem te normy w diagnostyce są podawane dla wieku płodu a nie od OM. Czyli tygodni po owulacji.[/QUOTE

Tzn nadal mogę wierzyć w moją ciążę??? Proszę pomóż. Zmienić jutro labolatorium czy też nie żeby porównać ewentualny wzrost????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 19:56

• ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorota1 wrote:
    ka_tarzyna wrote:
    Moim zdaniem te normy w diagnostyce są podawane dla wieku płodu a nie od OM. Czyli tygodni po owulacji.[/QUOTE

Tzn nadal mogę wierzyć w moją ciążę??? Proszę pomóż. Zmienić jutro labolatorium czy też nie żeby porównać ewentualny wzrost????

Ja bym nie zmieniała.
    Beta ewidentnie pozytywna, który jesteś dpt?
    Trzeba wierzyć, aby był pozytywny rozwój.

Edit: już doczytałam, że 11dpt. Trochę niska, ale czas pokaże, ważny jest przyrost, a potem obraz w USG

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 20:01

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

Mam 4❄️
  • milka87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, nie zmieniaj ważny jest przyrost i to żeby badanie robić w tym samym laboratorium, spokojnie kochana, wyspij się bo to też jest ważne :)

1usaanliq3y1w40k.png

nzjdk0s3aly9bpvj.png
  • dorota1 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto chodzi że cierpię na bezsenność. A w nocy budził mnie wczoraj ból pleców. Chyba zwariuję dzisiaj....
    Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi

• Anja...* Koleżanka

Wysłany: 24 października 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Od 3 do 12 listopada będę brała Primolut nor (nawet nie wiem jaki ma to cel, bo nie zapytałam) a 9 listopada mamy wizytę startowa. W ogóle byłam taka zestresowana na wizycie że o nic nie zapytałam ponad o co lekarz powiedział, więc nie wiem kiedy zacznę stymulację (dr mówił że już teraz nie dostanę normalnej @, więc nie wiem kiedy miałby być początek stymulacji). A chodzi do dr cz. i wg strony Novum przyjmuje codziennie od 16 do 20.
    Prinolut nor jest progestagenem odpowiednikiem żeńskiego hormonu progesteronu. Bierze sie go gdy ma sie zaburzenia menstuacyjne lub pozostałości po okresie aby macica sie wyczyściła. Ja biorę prinolut przez 10 dni lub do okresu ale nie dłużej. Więc po nim @.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anja...* wrote:
    Prinolut nor jest progestagenem odpowiednikiem żeńskiego hormonu progesteronu. Bierze sie go gdy ma sie zaburzenia menstuacyjne lub pozostałości po okresie aby macica sie wyczyściła. Ja biorę prinolut przez 10 dni lub do okresu ale nie dłużej. Więc po nim @.
    Czyli to jest to samo co duphaston? to by się zgadzało, dlaczego mam go brać od 16 dc czyli po owu, a z drugiej strony zastanawiam się czemu jest na ulotce napisane, że przeciwwskazaniem do stosowania jest ciąża. Raczej mi naturalna ciąża nie grozi, ale w takim razie możemy się chyba postarać naturalnie ostatni miesiąc :D

• Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba będę musiała zrobić kolejne histero przed podejściem do krio dla własnego spokoju i próbuje sobie przypomnieć jak to było czy wyniki z badania można przedyskutować przez telefon żebym nie musiała jechać 400 km ? Może kojarzycie w które dni jest robiona histeroskopia w novum i do którego dnia cyklu?

• Asia_88 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka w czwartki, pierwsza połowa cyklu, chyba do 12-13 dnia.

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro histero, więc jestem na bieżąco. Obecnie robią pon, śr, pt, z tym że z tych piątkowych nie robią badania histochemicznego chyba. Tak zrozumiałam. Zabieg najlepiej zrobić 8-10dc z tym, że do 12 dc jest jak najbardziej nadal ok.
    Na histero umawiasz się jak najszybciej po rozpoczęciu @, ale przed @ trzeba zrobić przeterminowane badania.

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki ja omawiam z dr prowadzącym. Jeśli chcesz z dr Dońcem to nie wiem, czy robi konsultacje tel, takie na żywo robi w piątki. Choć coś mi ostatnio pani z sekretariatu zabiegowego mówiła, że szykują się zmiany, tylko nie wiem do końca jakie. Coś wspomniała, że będą chcieli nie robić zabiegów w piątki.

• Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    Wyniki ja omawiam z dr prowadzącym. Jeśli chcesz z dr Dońcem to nie wiem, czy robi konsultacje tel, takie na żywo robi w piątki. Choć coś mi ostatnio pani z sekretariatu zabiegowego mówiła, że szykują się zmiany, tylko nie wiem do końca jakie. Coś wspomniała, że będą chcieli nie robić zabiegów w piątki.
    No mi obojętnie mogłabym skonsultować wyniki z moim lekarzem jest mi to obojętne byle by mogło to się odbyć przez telefon żebym specjalnie nie musiała jechać tylko po to aby się dowiedzieć jaki jest wynik

• Asia_88 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo to przepraszam, widać ja juz nie jestem na bieżąco. Ma pi przyjemnych snów ;)

m2tKp2.png
‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ