NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
pi84 wrote:Mój wynik po świeżym transferze dwudniowego zarodka:
12dpt - 96,8
14dpt - 217
16dpt - 501!!!
Jestem przeszczęśliwsza! chociaż wraz z ekscytacja towarzyszy mi mnóstwo lęku
Dziewczyny trzymam za Was bardzo mocno kciuki!!!pi84 lubi tę wiadomość
-
Anja...* wrote:No właśnie mnie zastanawia ile zapłace 1800 za diagnostyczna czy 2800 za operacyjna? Z nerwów na wizycie zapomniałam sie zapytac. Bo skoro wiedza ze to polip to wydaje mi sie ze operacyjna.
W novum są trzy progi cenowe przy histero. Jest diagnostyczna, zabiegowa i operacyjna. Mi po usunięciu przegrody policzyli jak za zabiegową kolo 2100 zł. Plus histopatologia i histochemia każda po około 250-300 zł.Anja...* lubi tę wiadomość
-
Anja...* wrote:Hej dziewczyny. Mam pytanko. Czy miałyście histeroskopie w Novum? Zastanawiam sie czy będe miała diagnostyczną czy od razu operacyjną. Mam polipa. I czy płaciliście przed zabiegiem czy po.
Mialam. I tez polip. 2100 z histopatem wycinkowAnja...* lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mysia_ wrote:Pi, ogromne gratulacje, fajnie, że coraz więcej zaciążonych z "naszej" kliniki Kiedy wizyta serduszkowa?
Pozostałym rozpoczynającym procedure powodzenia!!
Dziękuję! Nie wiem czy to już serduszkowa, ale idę tak jak zalecają 26dpt co wypada 28.11
KaśkaKwa lubi tę wiadomość
-
Heej co prawda dopiero wybieram się do Novum w grudniu (do tej pory od 1.5 roku w Invicta ) ale postanowiliśmy z mężem ze jak nie uda nam się naturalnie do połowy 2018 to chcemy podejść do ivf. I teraz pytanie: jak ogólnie wygląda kwalifikacja do tej procedury? Ja ogólnie jestem jeszcze zielona w temacie. Do tej pory lekarz z Invicta nie proponowal nam nigdy ivf.
Dzięki za odpowiedzi👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
kurcze noooo czekam na@
biorę decapeptyl już 10 dni oraz encorton
wczoraj powinna pojawić się @ a tu cisza w eterze
po histero i usunięciu polipa nie mam plamień 3 dni przed @, więc nie mam zapowiedzi czy @ się skrada.
miałyście tak, że decapeptyl wydłużył cykl?
chyba w pon muszę do L zadzwonić, bo w czw. powinniśmy się w końcu spotkać -
Karolina90 wrote:Heej co prawda dopiero wybieram się do Novum w grudniu (do tej pory od 1.5 roku w Invicta ) ale postanowiliśmy z mężem ze jak nie uda nam się naturalnie do połowy 2018 to chcemy podejść do ivf. I teraz pytanie: jak ogólnie wygląda kwalifikacja do tej procedury? Ja ogólnie jestem jeszcze zielona w temacie. Do tej pory lekarz z Invicta nie proponowal nam nigdy ivf.
Dzięki za odpowiedzi
Ja miałam 3 nieudane iui i to wystarczyło, aby rozpocząć badania do ivf, teraz już jestem w trakcie stymulacji. -
Zizu87 wrote:Hej Dziewczyny!
Miało być od czwartku ale jak to w życiu bywa okres się pospieszył- cykl 23 dni (chyba z tych wszystkich emocji) i od jutra zaczynam stymulację... Są ogromne emocje bo niby wiem jak wszystko ma przebiegać a z drugiej strony nie mam pojęcia czego się spodziewać.
Pierwsza wizyta kontrolna w czwartek
Ja też ruszyłam kochana, a wizytę mam w środę
No to będziemy się wspierać i może mijać na korytarzu -
klara1234 wrote:Pomylilam sie, mialam na mysli Orgametril. Ja nie biore progresteronu tylko Orgametril, Dostinex, Amotaks i Fraxiparine.
Luteina dopiero po owulacji. Cykl naturalny.
Najbardziej mnie zastanawia kiedy dostane okres - czy zaraz po odstawieniu lekow...Eh, czlowiek by chcial wszystko zaplanowac i wiedziec kiedy kiedy kiedy
Po prostu chcialabym na swieta byc w ciazy...
A Novum jest fajna przychodnia i czuje sie tam zaopiekowana, co nie zmienia faktu, ze chcialabym juz NIE musiec tam jezdzic...
Ja też mam milion pytań do.... aż głupio mi pytać... ale to wszystko jest tak nowe dla nas początkujących. -
Reni wrote:no to będzie się działo
widzę japonka, że idziemy mniej więcej równo
ja też będę miała punkcję pod koniec listopada
I ja
Reni lubi tę wiadomość
-
KaśkaKwa wrote:Ja też mam milion pytań do.... aż głupio mi pytać... ale to wszystko jest tak nowe dla nas początkujących.
eeee tam głupio
nie jesteś lekarzem i nie musisz wszystkiego wiedzieć
pytajKaśkaKwa, Asia_88 lubią tę wiadomość
-
Mili-lu wrote:Jestem juz po wizycie startowej. Dostałam Gonal. Czy macie doświadczenia z tym lekiem?
Gonal brałam przed zwykłą stymulacją i szału nie było ;-( zwykle jeden pęcherzyk.
Teraz przed ivf zapisał mi gonal i menopur razem biorę od wczoraj, ale obawiam się czy coś ruszy. -
Dziewczyny, a któraś z was miała tak jak ja :
gonal i menopur razem od 2 dc ?
Bo ja tak przyjmuję od wczoraj, a wyczytałam w większości macie osobno te dwa leki ?
Lekarz chyba wie co robi ;-(
-
Ja też mam razem, od 2 dnia cyklu do 7, potem Gonal mi się skończył a dołożyli Cetrotide
KaśkaKwa lubi tę wiadomość
-
Karolina90 wrote:Heej co prawda dopiero wybieram się do Novum w grudniu (do tej pory od 1.5 roku w Invicta ) ale postanowiliśmy z mężem ze jak nie uda nam się naturalnie do połowy 2018 to chcemy podejść do ivf. I teraz pytanie: jak ogólnie wygląda kwalifikacja do tej procedury? Ja ogólnie jestem jeszcze zielona w temacie. Do tej pory lekarz z Invicta nie proponowal nam nigdy ivf.
Dzięki za odpowiedzi
Musisz pokazac lekarzowi, ze leczysz sie conajmniej od roku. Tego wymaga ustawa o leczeniu nieplodnosci. Wiec na wizyte wstepna bierzesz cala dokumentacje, jaka masz.staramy się od prawie dwoch lat, wszystkie badania ok, a ciąży jak nie było tak nie ma
01.2016 - początek starań
08.2016 - HSG - jajowody drożne
1 iui - 03.2017
2 iui - 05.2017
3 iui - 06.2017
ICSI - 11.2017
19.12 - crio -
Reni wrote:kurcze noooo czekam na@
biorę decapeptyl już 10 dni oraz encorton
wczoraj powinna pojawić się @ a tu cisza w eterze
miałyście tak, że decapeptyl wydłużył cykl?
Ja co prawda przy długich protokołach brałam gonapeptyl, ale to chyba to samo działanie. Cykl wydłużał mi się na nim o 3-4 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2017, 22:18
Reni lubi tę wiadomość