NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
problemik wrote:Czy jeszcze ktoś z dawnych lat jeszcze dalej walczy? Mam wrażenie, że Wy wszystkie biegniecie a ja stoje w miejscu... Jak dziecko we mgle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 19:02
-
Kaska, a nie mialas za wcześnie punkcji zrobionej? Jakiej wielkości były największe pęcherzyki w dniu punkcji? Albo dwa dni wcześniej bo wtedy pewnie miałaś ostatni podgląd? Pecherzyk rośnie średnio 2 mm na dobę i w dniu punkcji powinny mieć powyżej 20 mm. Ja miałam jedną punkcję zrobioną za wcześnie i z 5 pęcherzyków był tylko jeden dojrzały. Przy kolejnej stymulacji gdzie punkcja z powodu świąt była przesunięta o 2 dni (miałam ogromnego stresa, że pękną wcześniej) okazało się, e obywa jajeczka były dojrzałe (a dwa tylko bo na minimalnej symulacji na cyklu naturalnym).starania od 4 lat, AMH 0,58, 41 lat
1 ivf - 1 zarodek, beta - 0
2 ivf - 2 zarodki, beta +, brak serduszka w 8 tyg.
3 ivf - brak zarodków
4 ivf - 2 zarodki, beta <1 -
KaśkaKwa wrote:Gonal 37,5 zwiększyli do 50jm
Menopur 75jm
No i znacznie lepsze efekty teraz miałam na krótkim protokole w porównaniu ze wcześniejszymi długimi.
Może powinnaś mieć primming estrogenowy skoro tak dziwnie się stymulujesz. Pamiętam, że któraś z dziewczyn w końcu taki miała i poszło pięknie (chyba Szewska Pasja).
Nie spiesz się, naładuj jajniki. 3 m-ce to mało na ich regeneracje. -
Menopur 75j bralam chyba 8 dni i raz 150j. Miałam 15 dojrzałych na 21. Kasia każda ma prawo na użalanie się nad sobą bo to nasze dramaty życiowe.
Nie chce pisać u kogo byłam. Prowadzi mnie dr S. Niestety nie bylo terminow[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
Dziewczyny czy miała któraś z Was uczulanie estrogenami tz. priming estrogenowy przed stymulacją?
o Milkowiec wyczytałam w Twoich myślach z tym primingiem;) Wiesz może na czym to dokładnie polega? Wiem że to jest branie estrofemu, ale cały poprzedzający cykl z antykami czy od którego dc się go zaczyna brać? ja wizytę mam w 20 dc i własnie zastanawiam się czy juz coś zacznę czy przeciągnie sie o kolejny cykl, a właśnie mam mieć ten priming.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 22:10
-
KaśkaKwa wrote:Nie wiedzą co było nie tak będą omawiać w szerszym gronie...
Dzwonił lekarz jak wracałam do domu, że komórka niedojrzała, nie mamy robić sobie nadzieji....
Kolejna stymulacja za 3mc...
KaśkaKwa przykro wiem co czujesz. Niestety przeszłam trzy takie próby.
Kiedyś mi lekarz tłumaczył, że przy 1 ivf mogą być takie wtopy, bo jeszcze nie znacie Twojego organizmu, nie wiadomo jak zareaguje na stymulację itd
przy drugim podejściu powinni być już mądrzejsi i zmienić sposób stymulacji.
przykro
dlatego ja teraz idę długim protokołem -
byłam wczoraj
po 20 dniach brania decapeptylu, LH wysokie powyżej 4
musi spaść poniżej 3
estradiol mam na poziomie endomendy
dołożyli mi kolejny zastrzyk decapeptylu czyli biorę już 2 dziennie
W sobotę jadę zbadać LH oraz ponowne usg
jeśli będzie ok rozpiszemy stymulację
niby 7dc ale w długim protokole nie ma czegoś jak dzień cyklu
zaraz się okaże, że w Wigilię będzie punkcja
-
magda_31 wrote:Wydaje mi się, że Kasia dostała strasznie małą dawkę do stymulacji i stąd tyle pustych. Jaki miałaś E2? Czasem lekarze mają głupie pomysły. Jak tak można powiedzieć, przecież to nam najbardziej zależy, zeby wszystko było dobrze.[bQUOTE]
Dwa dni przed punkcja Estriadol 4780 progesteron 0,4
Katarzyna - ppobrali z 11 pęcherzyków ;( tak krótki protokół. -
Muchacha wrote:Kaska, a nie mialas za wcześnie punkcji zrobionej? Jakiej wielkości były największe pęcherzyki w dniu punkcji? Albo dwa dni wcześniej bo wtedy pewnie miałaś ostatni podgląd? Pecherzyk rośnie średnio 2 mm na dobę i w dniu punkcji powinny mieć powyżej 20 mm. Ja miałam jedną punkcję zrobioną za wcześnie i z 5 pęcherzyków był tylko jeden dojrzały. Przy kolejnej stymulacji gdzie punkcja z powodu świąt była przesunięta o 2 dni (miałam ogromnego stresa, że pękną wcześniej) okazało się, e obywa jajeczka były dojrzałe (a dwa tylko bo na minimalnej symulacji na cyklu naturalnym).
Kochana w dniu punkcji nikt mi nie mówił jakiej były wielkości, wielkości też nie były wpisane w kartę leczenia tylko informacja że na jednym jajniku pobrali z 8 pęcherzyków a z drugiego z 3 pecherzykow.
Dwa dni przed punkcja coś ok. 24,21,20,19,18,17,17,16,15 i mniejsze ...
Lekarz stwierdził że stężenie hcg było za nisko pytał czy ampulka nie była wadliwa itp.
Nie byla , wszystko było Oki . Po prostu komórki się nie wyzwoliły.... -
Zaczynam panikować... dziś 13 dpt beta 472... to znaczy że w ciągu 2 dni mamy wzrost o ponad 230% wtf ???
KaśkaKwa, Zizu87, Asia_88, pi84, Xena86, magda_31 lubią tę wiadomość
-
Milkowiec wrote:Zaczynam panikować... dziś 13 dpt beta 472... to znaczy że w ciągu 2 dni mamy wzrost o ponad 230% wtf ???
Pięknie będzie Was więcej niż dwoje;)Milkowiec lubi tę wiadomość
-
Milkowiec wrote:Zaczynam panikować... dziś 13 dpt beta 472... to znaczy że w ciągu 2 dni mamy wzrost o ponad 230% wtf ???
Milkowiec lubi tę wiadomość