NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Inkaa85 wrote:A bo z tego co pamiętam miałaś ładne endo? Możliwe że ja tez będę miałam w poniedziałek, dzisiaj zapadnie decyzja tylko jeszcze nie wiem u kogo
Tak endo w 11dc 10,8mm, daj koniecznie znać czy też macie ?? -
japonka wrote:Ja sobie pluję w brodę teraz za ten sztuczny, bo raczej nic z tego. Niestety brałam pierwszy raz sam Estrofem bez stymulacji i nie wiedziałam jak zareaguje. Im więcej Estrofemu tym bardziej plamię, to ewidentnie reakcja na leki. Jutro zobaczę czy endo się aby nie zmniejszyło zamiast rosnąć, bo wtedy poproszę o odstawienie od razu.
Mam nadzieje ze endo wroci na własciwe tory.
Trzymam kciuki&&
Zawsze kurcze cośWysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
japonka wrote:Tak, ja, od listopada. Teraz zrobiliśmy druga procedurę i została nam jeszczenjedna z dofinansowaniem, za kriotransfery pomiędzy płacimy.
A ile tak mniej więcej doplacaliscie do procedury ?MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
sylwia80 wrote:A ile tak mniej więcej doplacaliscie do procedury ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 10:41
-
Madagaskar wrote:Mam nadzieje ze endo wroci na własciwe tory.
Trzymam kciuki&&
Zawsze kurcze coś -
japonka wrote:Pierwsza wyszła nam 4600 łącznie ale zdaje się 2300-2600 z tego to leki do stymulacji. Druga trochę więcej bo brałam więcej leków i dopłacaliśmy do MACS ale dopłata jest właśnie mniej więcej 2000 do samej procedury.
Bardzo Ci dziękuje za odpowiedz i trzymam kciuki.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
U mnie bez transferu w tym miesiącu. Na Estrofem reaguję plamieniem (na 99% z macicy) i zmniejszeniem endometrium. Wracam w 2 połowie czerwca po urlopie i działamy na naturalnym - no trudno. Już raz się nauczyłam że nie ma sensu na siłę i na szybko robić (pierwszy krio miałam miedzy świętami i Nowym Rokiem z gonieniem owulacji, plamieniami przed i po zabiegu i generalnie tylko straciliśmy zarodki)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 11:47
-
niezapominajka2017 wrote:Daj znac co zaproponuje Ci dr Lewandowski. Bardzo jestem ciekawa. Mialas transferowany zawsze 1 zarodek? Tzn mialas 10 transferow?
Ja jestem po 8 transferach, lacznie dostalam 11 zarodkow, tez w roznym wieku. Ale w novum dopiero zaczynam przygode u dr Lewandowskiego.
Miałam również transfery 2 zarodków jednocześnie. U nas jest problem z ich jakością niestety. Do dr Lewandowskiego trafiłam po 4 procedurach. Po 5 nieudanej procedurze w Novum wstępnie powiedział, próbujemy na naturalnym cyklu, może moim komórkom szkodzą leki do stymulacji. Pobrali mi to jedno jajeczko, zapłodniło się, zarodek akceptowalny ponoć, ale ja wiem, że opóźniony i zdefragmentowany. Na drugi dzień gorączka bez powodu... Kiedyś dr wspomniał, że jak się nie uda to 7 i finito. Podoba mi się, że ten lekarz nie naciąga na kolejne procedury. Przyczynę mam albo ta endometrioza albo jeszcze nieznana medycynie. Wymiotuję po transferach blastocyst, teraz ta gorączka po 2 dniowym?!
Niezapominajaka, a co u Was jest przyczyną?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 12:36
-
MeHe wrote:Miałam również transfery 2 zarodków jednocześnie. U nas jest problem z ich jakością niestety. Do dr Lewandowskiego trafiłam po 4 procedurach. Po 5 nieudanej procedurze w Novum wstępnie powiedział, próbujemy na naturalnym cyklu, może moim komórkom szkodzą leki do stymulacji. Pobrali mi to jedno jajeczko, zapłodniło się, zarodek akceptowalny ponoć, ale ja wiem, że opóźniony i zdefragmentowany. Na drugi dzień gorączka bez powodu... Kiedyś dr wspomniał, że jak się nie uda to 7 i finito. Podoba mi się, że ten lekarz nie naciąga na kolejne procedury. Przyczynę mam albo ta endometrioza albo jeszcze nieznana medycynie. Wymiotuję po transferach blastocyst, teraz ta gorączka po 2 dniowym?!
Niezapominajaka, a co u Was jest przyczyną?
Podczytuje Cię i muszę przyznać że i tak jesteś twarda w tym wszystkim.
Powodzenia !
-
KaśkaKwa wrote:3 dniowe mam zamrożone, będą rozmrażane w niedzielę i podawane w poniedziałek w 5 dobie
Progesteron i heparyna ( zastrzyki) od czwartku czyli 5 dni przed transferemAsia_88 lubi tę wiadomość
-
Bella93 wrote:Jaki jest cel mrozenia 3dniowych zarodkow, rozmrazania ich i hodowania do 5doby?
-
japonka wrote:Jak na naturalnym cyklu to może do owulacji trzeba się dopasować. Muszą podać tyle dni po owu ile dni miały zarodki, jak wypadnie weekend albo święta to czasem trzeba przetrzymać.
-
Japonka odpczywaj szkoda bardzo
A mi sie wydaje ze rozmroza je wieczorem w niedziele i w pon rano transfer. Przeciez je sie nie rozmraza w mikrofalowce w kilka minut ten proces napewno trwa... ale i tak dziwne ze nie rozmrazaja w pon rano a popoludniu transfer.
Zawsze tak jest w novum?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 15:43
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Bella93 wrote:Kaska, jest na sztucznym.
To decyzja lekarza, nie znam się i nie zamierzam tego negować.
Rozmnażanie w niedzielę, żeby transfer odbył się w poniedziałek rano.
Musiałam powtórzyć też wymazy i czekamy za wynikiem bo tak transfer odbylby się wcześniej.
A uważasz, że to ryzykowne i niepotrzebnie będą trzymać do 5 doby ???
Bo teraz mnie wystraszyłaś ;( -
Madagaskar wrote:Japonka odpczywaj szkoda bardzo
A mi sie wydaje ze rozmroza je wieczorem w niedziele i w pon rano transfer. Przeciez je sie nie rozmraza w mikrofalowce w kilka minut ten proces napewno trwa... ale i tak dziwne ze nie rozmrazaja w pon rano a popoludniu transfer.
Zawsze tak jest w novum?
Kochana chciałam transfer u mojego lekarza i podał mi godziny kiedy może i tylko rano, stąd może to rozmnażanie w niedzielę
Od dziś biorę już heparyne i progesteron tyle dni ilu dniowy będzie zarodek.
Czytałam kiedyś troszkę o tym że lepiej zarodkowi w macicy, ale chyba nie moge ich zmusić aby rozmarazali kiedy ja chce ;(
No i te wymazy wszystko pokrzyzowaly bo tak transfer byłby dziś lub jutro.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 15:48
-
KaśkaKwa wrote:To decyzja lekarza, nie znam się i nie zamierzam tego negować.
Rozmnażanie w niedzielę, żeby transfer odbył się w poniedziałek rano.
Musiałam powtórzyć też wymazy i czekamy za wynikiem bo tak transfer odbylby się wcześniej.
A uważasz, że to ryzykowne i niepotrzebnie będą trzymać do 5 doby ???
Bo teraz mnie wystraszyłaś ;(
Im zarodek bardziej rozwiniety tym lepiej znosi mrozenie, wiec skoro i tak lekarz mial zamiar go transferowac w 5dobie, to czemu nie wydluzyl hodowli od razu tylko tak jakby podwojnie go narazal.
Chyba ze bedzie tak jak dziewczyny pisza, rozmroza wieczorem a rano et, choc tego tez nie rozumiem.
W gamecie rozmrazaja zarodki 2h przed et
-
KaśkaKwa wszystko gra w niedziele wieczorem rozmroza w pon rano transfer
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 15:58
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
No tak tylko my mamy 300 km i jak w niedzielę nie pójdzie rozmnażanie to zadzwonią, że transfer odwołany. Jak mieli by to zrobić rano to my będziemy już w Warszawie.
Dla nas chyba lepiej w niedzielę ;( -
Martwię się czy w ogóle wytrwaja rozmrażanie, wiecie jakie są statystyki ?
Jaki % odpada w trakcie rozmrażania ?