X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    Ej chyba nie, bo przy mnie Rozenkowa stała przy kasie.
    Właśnie doczytałam ,że 2 pierwszych synów również ma dzięki pomocy novum. Moim zdaniem to dobrze świadczy o samej klinice bo umówmy się Ci Państwo mają o wiele większe możliwości finansowe niż my i mogliby się leczyć wszędzie a wybrali waśnie to miejsce.

Bea77, KaśkaKwa lubią tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Właśnie doczytałam ,że 2 pierwszych synów również ma dzięki pomocy novum. Moim zdaniem to dobrze świadczy o samej klinice bo umówmy się Ci Państwo mają o wiele większe możliwości finansowe niż my i mogliby się leczyć wszędzie a wybrali waśnie to miejsce.

No wiesz, ze względu na zobowiązania zawodowe też wygodniej w Warszawie niż za granicą. Ja na wszystkie cztery in vitro dojeżdżałam z UK, i logistyczny wysiłek nie do opisania. Kombinacje w pracy żeby się urwać...

In vitro w UK w życiu bym się nie poddała. Raz że koszty, a po drugie poziom opieki zdrowotnej w UK jest taki że strach się bać.

Tak czy siak masz rację. Gdyby mieli wątpliwości co do skuteczności kliniki to by tam nie szli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 08:08

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    No wiesz, ze względu na zobowiązania zawodowe też wygodniej w Warszawie niż za granicą. Ja na wszystkie cztery in vitro dojeżdżałam z UK, i logistyczny wysiłek nie do opisania. Kombinacje w pracy żeby się urwać...

In vitro w UK w życiu bym się nie poddała. Raz że koszty, a po drugie poziom opieki zdrowotnej w UK jest taki że strach się bać.

Tak czy siak masz rację. Gdyby mieli wątpliwości co do skuteczności kliniki to by tam nie szli.
    Niekoniecznie, jeśli chodzi akurat o jej sytuację to starając się o pierwsze dziecko zrezygnowała z pracy na 2 lata- informacja z artykułu. Więc zakładam, że nie chodziło o to gdzie łatwiej tylko gdzie lepsi specjaliści.

Bea77 lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Niekoniecznie, jeśli chodzi akurat o jej sytuację to starając się o pierwsze dziecko zrezygnowała z pracy na 2 lata- informacja z artykułu. Więc zakładam, że nie chodziło o to gdzie łatwiej tylko gdzie lepsi specjaliści.

A no to fajnie jak jest możliwość zrezygnowania z pracy na czas starań. Ciekawe jak im pójdzie, bo skoro tyle lat temu musiała korzystać z in vitro to teraz pewnie łatwiej nie będzie. Chyba, że ma zamrożone jajeczka. Nie wiadomo jaka u niej była przyczyna też.

Miejmy nadzieję, że Novum jest skuteczne, bo to będzie moja ostatnia próba na własnych komórkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 10:06

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    Miejmy nadzieję, że Novum jest skuteczne, bo to będzie moja ostatnia próba na własnych komórkach.
    Ja się o ich skuteczności przekonałam i mam nadzieję, że Ty też się o tym przekonasz :)

Bea77, sylwia80 lubią tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam konsultacje w Novum 21 maja, trochę się stresuje.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • japonka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Ja się o ich skuteczności przekonałam i mam nadzieję, że Ty też się o tym przekonasz :)
    Mnie też zaciążyli ;) a wcześniej wiele lat nic. Czekam na powtórkę i z happy endem tym razem. Jesteśmy w dobrym miejscu myślę :)

Bea77, mar2śka lubią tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Milkowiec Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    A jak się wymraża nadżerkę? jest jakieś znieczulenie czy na żywca? czy to boli?
    Na żywca zaledwie kilka minut to trwa (w sumie nie wiem jaką metodą miałam ją usuwaną ale jakoś wymrażanie mi się kojarzy najbardziej). Raczej nie boli ale jest takie głupie uczucie tam na dole a potem robi się gorąco wszędzie. Nie ma się czego bać.

Bea77 lubi tę wiadomość

mhsvdf9hc5k12r5t.png
    klz9g7rf19f59cr1.png
    starania od 2012r., 2xIUI, 3xICSI (5 transferów w tym 1x cb i 1x cbz)
  • Madagaskar Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałam Wam pisać po punkcji lezała ze mna dziewczyna po transferze w narkozie. Wtf? Transfer pod narkoza ale po co?

Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
    3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
    3 Kliniki;
    4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
    Ostani transfer 18.08.2020 r.
    Nasz mały wielki cud 🙏❤️
    8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
    16dpt- pęcherzyk ciążowy
    24dpt -❤️
    1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
    2. USG Połówkowe ✅
    3. USG III trym ✅
    2021 r. - córka mój cały Świat
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madagaskar wrote:
    A zapomniałam Wam pisać po punkcji lezała ze mna dziewczyna po transferze w narkozie. Wtf? Transfer pod narkoza ale po co?
    Z tego zo wiem czasami jest to związane z anatomią , jej budowa mogła nie pozwolić na szybki i bezbolesny transfer jak w normalnym przypadku.

Madagaskar lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Madagaskar Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z 10 zapłodnionych komorek mamy 6 dzisiaj prawidłowo zapłodnionych, pozostałe cztery obserwuja. W czwartek jedziemy ogladac w 3 dobie i zadecydowac czy mrozimy czy trzymamy do 5 doby.
    Czy w novym mozna zamrozic czesc w 3 dobie a czesc w 5?

3 Kliniki;
    Nasz mały wielki cud 🙏❤️
    16dpt- pęcherzyk ciążowy
    24dpt -❤️
    2. USG Połówkowe ✅
    3. USG III trym ✅
  • japonka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem ale w sumie to bardzo ciekawa opcja, zwłaszcza jak macie więcej zarodków. Koniecznie się dowiedz jak będziesz oglądała zarodki - też miałam taką śmieszną wizytę bez transferu ostatnio :)

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Madagaskar Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Nie wiem ale w sumie to bardzo ciekawa opcja, zwłaszcza jak macie więcej zarodków. Koniecznie się dowiedz jak będziesz oglądała zarodki - też miałam taką śmieszną wizytę bez transferu ostatnio :)

No właśnie dziwne to bedzie troche. Usg chociaz mi zrobia? A te leki do krio na sztucznym cyklu to kiedy wypisuja?
    Lekarka po punkcji mowila ze 1dc mam dzwonic do Lewandowskiego sie umawiac ale te leki przeciez sie bierze zaraz po okresie. Fakt że oni raczej o naturalnym u mnie mowili :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 20:07

3 Kliniki;
    Nasz mały wielki cud 🙏❤️
    16dpt- pęcherzyk ciążowy
    24dpt -❤️
    2. USG Połówkowe ✅
    3. USG III trym ✅
  • Zuza6 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy w Novum można zrobić laparoskopię mięśniaka i orientujecie się
    może jaki jest to koszt?

• Madagaskar Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza6 wrote:
    Dziewczyny czy w Novum można zrobić laparoskopię mięśniaka i orientujecie się
    może jaki jest to koszt?
    Laparaskopi nie robia tylko histeroskopie. Na laparo kieruja do szpitala msw chyba.

3 Kliniki;
    Nasz mały wielki cud 🙏❤️
    16dpt- pęcherzyk ciążowy
    24dpt -❤️
    2. USG Połówkowe ✅
    3. USG III trym ✅
  • Zuza6 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Madagaskar za odpowiedź..

• japonka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madagaskar wrote:
    No właśnie dziwne to bedzie troche. Usg chociaz mi zrobia? A te leki do krio na sztucznym cyklu to kiedy wypisuja?
    Lekarka po punkcji mowila ze 1dc mam dzwonic do Lewandowskiego sie umawiac ale te leki przeciez sie bierze zaraz po okresie. Fakt że oni raczej o naturalnym u mnie mowili :/
    To dopiero w następnym cyklu. Mi kazali od 2dc brać Estrofem i przyjść się pokazać na początku cyklu czy torbieli nie ma. Jeśli u Ciebie na naturalnym to żadnych leków tylko też jajniki obejrzą i potem chodzisz na monitoring owulacji, podadzą tyle dni po ile dni miały zarodki.

ef36 lubi tę wiadomość

a5526252e0.png

• Madagaskar Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    To dopiero w następnym cyklu. Mi kazali od 2dc brać Estrofem i przyjść się pokazać na początku cyklu czy torbieli nie ma. Jeśli u Ciebie na naturalnym to żadnych leków tylko też jajniki obejrzą i potem chodzisz na monitoring owulacji, podadzą tyle dni po ile dni miały zarodki.
    Ja sie wham czy sztyczny nie był by lepszy ale to jak pojade po @ to juz bedzie za pozno. Teraz by musieli mi estrofem wypisać :/
    Zapytam na tej wizycie transferowej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 23:19

3 Kliniki;
    Nasz mały wielki cud 🙏❤️
    16dpt- pęcherzyk ciążowy
    24dpt -❤️
    2. USG Połówkowe ✅
    3. USG III trym ✅
  • Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaśkaKwa wrote:
    Prowadzisz wykres ? Bo ja niestety nie widzę go.
    Ale trzymam kciuki bo idziemy równo ;)

Ja już nie jadę na wizytę kontrolną tylko od razu transfer w poniedziałek.
    W niedzielę będą rozmrażać Nasze maleństwa;)
    U kogo robisz transfer w poniedziałek i na którą godzinę? Który to będzie Twoj dzień cyklu?

• MeHe Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    jestem pacjentką Novum. Jestem również weteranką...!!! Za mną 6 procedur. Z pierwszego transferu mam dziecko. Oddałam 60 komórek... Ale miałam transfery tylko 10 zarodków. Mój cud jest z Bociana, niestety nie udało im się tego cudu powtórzyć. Mamy niepłodność idiopatyczną (endo 1 stopnia) i to co już wiem, to niestety, ale mamy słabe zarodki. Komórki jajowe pięknie się zapładniają, a potem zarodki równie pięknie podlegają fragmentacji. Miałam różne transfery i blastocyst i 3 dniowych i ostatnio 2 dniowy. Brałam suple i miałam inne czary mary podczas transferu (intralipid, atosiban)i nic to nie daje.
    Leczę się u dr L.... Moja 5 i 6 procedura w Novum. W 5 procedurze 6 zarodków (2 idealne, 2 gorsze, 2 najgorsze "puściłam do blastki" - nie rozwinęły się).
    6 procedura cykl naturalny, taki pomysł doktora przy dobrym amh, bo może leki źle działają na moje komórki. Niestety klapa. Miałam nawet transfer w znieczuleniu i tu na plus, bo nie szczypałam się ze sobą i nie miałam skurczy! Za to gorączka 39 stopni 1 dpt.... Przez ten długi weekend majowy musiałam mieć transfer w 2 dniu. I gdyby nie to, pewnie transfer 3 dniu nie odbyłby się, bo w 2 dniu zarodek był 2 blastomerowy, a powinien być 4. Za to nie lubię Novum. Najchętniej podawaliby wszystkie zarodki, a to bez sensu...

Pewnie żadna z Was nie jest w podobnej sytuacji. Dr L po rozmowie tel myśli co ze mną dalej. Mamy się skontaktować pod koniec tygodnia. Ale pewnie zaproponuje mi AZ. To trudne. Mam biologiczne dziecko, pragnę drugiego, chyba bardziej niż pierwszego. To okropne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 23:30

Bea77 lubi tę wiadomość

‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ