NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMeHe wrote:Cześć,
jestem pacjentką Novum. Jestem również weteranką...!!! Za mną 6 procedur. Z pierwszego transferu mam dziecko. Oddałam 60 komórek... Ale miałam transfery tylko 10 zarodków. Mój cud jest z Bociana, niestety nie udało im się tego cudu powtórzyć. Mamy niepłodność idiopatyczną (endo 1 stopnia) i to co już wiem, to niestety, ale mamy słabe zarodki. Komórki jajowe pięknie się zapładniają, a potem zarodki równie pięknie podlegają fragmentacji. Miałam różne transfery i blastocyst i 3 dniowych i ostatnio 2 dniowy. Brałam suple i miałam inne czary mary podczas transferu (intralipid, atosiban)i nic to nie daje.
Leczę się u dr L.... Moja 5 i 6 procedura w Novum. W 5 procedurze 6 zarodków (2 idealne, 2 gorsze, 2 najgorsze "puściłam do blastki" - nie rozwinęły się).
6 procedura cykl naturalny, taki pomysł doktora przy dobrym amh, bo może leki źle działają na moje komórki. Niestety klapa. Miałam nawet transfer w znieczuleniu i tu na plus, bo nie szczypałam się ze sobą i nie miałam skurczy! Za to gorączka 39 stopni 1 dpt.... Przez ten długi weekend majowy musiałam mieć transfer w 2 dniu. I gdyby nie to, pewnie transfer 3 dniu nie odbyłby się, bo w 2 dniu zarodek był 2 blastomerowy, a powinien być 4. Za to nie lubię Novum. Najchętniej podawaliby wszystkie zarodki, a to bez sensu...
Pewnie żadna z Was nie jest w podobnej sytuacji. Dr L po rozmowie tel myśli co ze mną dalej. Mamy się skontaktować pod koniec tygodnia. Ale pewnie zaproponuje mi AZ. To trudne. Mam biologiczne dziecko, pragnę drugiego, chyba bardziej niż pierwszego. To okropne. -
nick nieaktualnyZuza6 wrote:Dziewczyny czy w Novum można zrobić laparoskopię mięśniaka i orientujecie się
może jaki jest to koszt?
W piątek mam mieć zaplanowaną histeroskopię operacyjną mięśniaka. Jak będę wiedziała co i jak to mogę dać Ci znać.Zuza6 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja się kiedyś pytałam o PGD zarodków to nie robią. Uważają, że jest to zabieg inwazyjny i niszczy potencjał zarodka i jeśli nie ma do niego wskazań (np. wady genetyczne u rodziców) to odradzają.
Ciekawa jestem właśnie, czy mnie nie zaproponuje badania komórek jajowych i ostatniego podejścia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 10:43
-
Inkaa85 wrote:U kogo robisz transfer w poniedziałek i na którą godzinę? Który to będzie Twoj dzień cyklu?
Inko mam na 9:30 i robi mi mój dr. Wojewódzki. To będzie mój 18 dc.
Cykl sztuczny, na wizycie byłam tylko w 11 dc i od razu zapadła decyzja o crio w poniedziałek;)
A Ty też będziesz miała
-
Madagaskar wrote:No właśnie dziwne to bedzie troche. Usg chociaz mi zrobia? A te leki do krio na sztucznym cyklu to kiedy wypisuja?
Lekarka po punkcji mowila ze 1dc mam dzwonic do Lewandowskiego sie umawiac ale te leki przeciez sie bierze zaraz po okresie. Fakt że oni raczej o naturalnym u mnie mowili
Kochana mój lekarz też chciał robić na naturalnym, ale ja protestowalam od razu, że cykle 60 dni, pcos, luf i przyznał mi rację. Oni nie pamiętają naszej historii trzeba im marudzić i dlatego mam na sztucznym.
Na sztucznym leki od 1 dc. -
nick nieaktualnyMeHe wrote:Ja się kiedyś pytałam o PGD zarodków to nie robią. Uważają, że jest to zabieg inwazyjny i niszczy potencjał zarodka i jeśli nie ma do niego wskazań (np. wady genetyczne u rodziców) to odradzają.
Ciekawa jestem właśnie, czy mnie nie zaproponuje badania komórek jajowych i ostatniego podejścia...
No właśnie. Ja wiem, że PGS na zarodkach nie robią, ale badają genetycznie komórki jajowe i nad tym się zastanawiam. Szukam kogoś kto to już robił i może się wypowiedzieć.
-
Wiki03 wrote:W piątek mam mieć zaplanowaną histeroskopię operacyjną mięśniaka. Jak będę wiedziała co i jak to mogę dać Ci znać.
A moge zapytac jakiej jest wielkosci i czemu musisz go wyciac?
Sama tez mam miesniaka, ok 1,5 w porywach do 3cm, zalezy jaki dzien cyklu i wszyscy lekarze mowia, zeby go nie ruszac. Nie daje mi to spokoju, bo pojawil sie akurat jak zaczelam pierwsza procedura do ivf.
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
MeHe wrote:Cześć,
jestem pacjentką Novum. Jestem również weteranką...!!! Za mną 6 procedur. Z pierwszego transferu mam dziecko. Oddałam 60 komórek... Ale miałam transfery tylko 10 zarodków. Mój cud jest z Bociana, niestety nie udało im się tego cudu powtórzyć. Mamy niepłodność idiopatyczną (endo 1 stopnia) i to co już wiem, to niestety, ale mamy słabe zarodki. Komórki jajowe pięknie się zapładniają, a potem zarodki równie pięknie podlegają fragmentacji. Miałam różne transfery i blastocyst i 3 dniowych i ostatnio 2 dniowy. Brałam suple i miałam inne czary mary podczas transferu (intralipid, atosiban)i nic to nie daje.
Leczę się u dr L.... Moja 5 i 6 procedura w Novum. W 5 procedurze 6 zarodków (2 idealne, 2 gorsze, 2 najgorsze "puściłam do blastki" - nie rozwinęły się).
6 procedura cykl naturalny, taki pomysł doktora przy dobrym amh, bo może leki źle działają na moje komórki. Niestety klapa. Miałam nawet transfer w znieczuleniu i tu na plus, bo nie szczypałam się ze sobą i nie miałam skurczy! Za to gorączka 39 stopni 1 dpt.... Przez ten długi weekend majowy musiałam mieć transfer w 2 dniu. I gdyby nie to, pewnie transfer 3 dniu nie odbyłby się, bo w 2 dniu zarodek był 2 blastomerowy, a powinien być 4. Za to nie lubię Novum. Najchętniej podawaliby wszystkie zarodki, a to bez sensu...
Pewnie żadna z Was nie jest w podobnej sytuacji. Dr L po rozmowie tel myśli co ze mną dalej. Mamy się skontaktować pod koniec tygodnia. Ale pewnie zaproponuje mi AZ. To trudne. Mam biologiczne dziecko, pragnę drugiego, chyba bardziej niż pierwszego. To okropne.
Daj znac co zaproponuje Ci dr Lewandowski. Bardzo jestem ciekawa. Mialas transferowany zawsze 1 zarodek? Tzn mialas 10 transferow?
Ja jestem po 8 transferach, lacznie dostalam 11 zarodkow, tez w roznym wieku. Ale w novum dopiero zaczynam przygode u dr Lewandowskiego.
Bea77 lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyniezapominajka2017 wrote:A moge zapytac jakiej jest wielkosci i czemu musisz go wyciac?
Sama tez mam miesniaka, ok 1,5 w porywach do 3cm, zalezy jaki dzien cyklu i wszyscy lekarze mowia, zeby go nie ruszac. Nie daje mi to spokoju, bo pojawil sie akurat jak zaczelam pierwsza procedura do ivf.
Mój mieśniak jest śródścienny. Ma ok 2 cm. Też każdy lekarz mówił, żeby go nie ruszać. Dopiero dr Zamora zauważył, że uwypukla endometrium co może przeszkadzać w zagnieżdżeniu. Jednak ostateczną decyzję czy mi go usuną podejmie dr Doniec.niezapominajka2017, Zuza6 lubią tę wiadomość
-
KaśkaKwa wrote:Inko mam na 9:30 i robi mi mój dr. Wojewódzki. To będzie mój 18 dc.
Cykl sztuczny, na wizycie byłam tylko w 11 dc i od razu zapadła decyzja o crio w poniedziałek;)
A Ty też będziesz miałaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 15:54
-
Wiki a co mowia na adenomioze?
Wiki03 lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyniezapominajka2017 wrote:Daj znac co zaproponuje Ci dr Lewandowski. Bardzo jestem ciekawa. Mialas transferowany zawsze 1 zarodek? Tzn mialas 10 transferow?
Ja jestem po 8 transferach, lacznie dostalam 11 zarodkow, tez w roznym wieku. Ale w novum dopiero zaczynam przygode u dr Lewandowskiego.
Ja też jestem ciekawa. Też dopiero zaczynam z Novum. Jestem po 4 procedurach w innych klinikach. Zawsze wszystkie moja zarodki były trzymane do blastki i robiono na nich PGS (badania genetyczne) i zawsze wychodziły w nich wady genetyczne. Nie miałam ani jednego transferu do tej pory i nigdy nie miałam hodowli tylko do 3 doby.
-
niezapominajka2017 wrote:Wiki a co mowia na adenomioze?
Madagaskar, Wiki03, emka29, Zuza6, niezapominajka2017, sylwia80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Madagaskar wrote:Ja sie wham czy sztyczny nie był by lepszy ale to jak pojade po @ to juz bedzie za pozno. Teraz by musieli mi estrofem wypisać
Zapytam na tej wizycie transferowej... -
sylwia80 wrote:Dziewczyny, czy któraś korzysta z dofinansowania z miasta do procedury w Novum ?
sylwia80 lubi tę wiadomość
-
KaśkaKwa wrote:Kochana mój lekarz też chciał robić na naturalnym, ale ja protestowalam od razu, że cykle 60 dni, pcos, luf i przyznał mi rację. Oni nie pamiętają naszej historii trzeba im marudzić i dlatego mam na sztucznym.
Na sztucznym leki od 1 dc. -
3 dniowe mam zamrożone, będą rozmrażane w niedzielę i podawane w poniedziałek w 5 dobie
Progesteron i heparyna ( zastrzyki) od czwartku czyli 5 dni przed transferem