NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
ma_pi wrote:Mkl ale pytasz o cenę badań w novum, czy poza?
Ja poza novum za pełną wirusologię zapłaciłam +/- 500 zł (bez wymazów). Poza tym trzeba doliczyć inne badania, które oni tam wymagają, jeśli masz przeterminowane, w stylu morfologia, mocz, cytologia, wyrazy odpowiednią metodą na chlamydię, inne wymazy baktetiologiczne, amh, hormony, usg cyców, etc.
większość badań straci u mnie ważność, bo mam zamiar podejść do in vitro w lipcu, a badania robiłam w styczniu...może chociaż amh będzie akceptowane, mam nadzieję, wynik miałam dobry więc raczej w ciągu pół roku amh się nie zmienia.. nie ukrywam że patrze teraz tylko na cenę, bo jakościowo klinika w Gdyni jak i Novum są powiedzmy na równi, mieszkam w Toruniu więc odległość też podobna, nie wiem czy w Novum będą chcieli znów badać męża nasienie, miał badanie już 2 razy przed robieniem inseminacji, i 4 razy przed każdą inseminacją, każdy wynik bardzo dobry, pytanie czy w Novum akceptują wyniki z innej kliniki..Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 17:02
-
Do Wolskiego poszliśmy raczej sami z siebie. Byliśmy wcześniej u innego urologa, który zaproponował mężowi biopsję, mimo obecności nasienia i chcieliśmy jeszcze jego zapytać o zdanie.
Ekg zwykłe nie wymaga ruchu. Leży się wręcz. Nie trwa to długo. Ja miałam robione 3 razy i raz musiałam zdjąć z siebie wszystko, co ma metal, łącznie ze stanikiem. Pozostałe dwa razy tylko bez butów. -
lady_pink wrote:Ja byłam wczoraj na wizycie wstępnej. Dostałam rozpiskę co jest wymagane do ivf i jaki okres ważności - gdyby ktoś był zainteresowany, to służę pomocą
Dr wpisała mnie na 6 maja (20dc) na wizytę startową i dostane zastrzyki na wyciszenie, a potem właściwa stymulacja. Dzięki Waszym radom udało mi się błyskawicznie przygotować na tą wizytę i za to bardzo Wam dziękuję :* Nawet pani dr była w szoku i powiedziała,że bardzo rzadka zdarza się takie błyskawiczne tempo
EDIT: literówki
ja mam pytanie...czy będziesz miała długi protokół czy krótki?? -
lady_pink wrote:Ja byłam wczoraj na wizycie wstępnej. Dostałam rozpiskę co jest wymagane do ivf i jaki okres ważności - gdyby ktoś był zainteresowany, to służę pomocą
Dr wpisała mnie na 6 maja (20dc) na wizytę startową i dostane zastrzyki na wyciszenie, a potem właściwa stymulacja. Dzięki Waszym radom udało mi się błyskawicznie przygotować na tą wizytę i za to bardzo Wam dziękuję :* Nawet pani dr była w szoku i powiedziała,że bardzo rzadka zdarza się takie błyskawiczne tempo
EDIT: literówki[/QUOTE
Mogę prosić o wysłanie rozpiska co jest potrzebne do ivf?Kejra82 -
Dziewczynki mam problem! czekam cały czas na okres który jak na złość spóźnia mi się już prawie 3 dzień. W 2 dc mam zrobić fsh i jeśli nie będzie za wysokie to rozpoczynam lekką stymulację do in vitro na cyklu własnym, ale dzisiaj wyjeżdżamy do rodziny męża a tam nie mam gdzie zrobić badania bo nie ma tam niestety ani diagnostyki ani ALAB, nie wiem kurcze co teraz robić. Jestem wściekła bo przeważnie po odstawieniu orgametrilu dostałam okres 2 dnia, a teraz jest już 4 albo i nawet 5 a tu dalej nic. Zwariuję!
-
Dziewczynki no wczoraj dostałam okres. Pojechałam rano do szpitala tu w mieście i zrobiły mi badanie doplacilsm tylko 5 zł za cito żebym miała na dzisiaj wynik. Denerwuje się ile mi to znowu wyjdzie. Fsh można zrobić w 2 lub 3 dc.tak mi nawet Dr. T napisała na karteczkę. Ja jutro już mam wziąć 1 zastrzyk jeśli Fsh będzie w miarę ok wiec musiałam zrobić dzisiaj żeby jakby co to jutro niepotrzebnie nie wstrztkiwac i marnować menopur.
Dzisiaj już wzięłam pół tabletki clo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 13:05
Asia_88 lubi tę wiadomość