X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • mkl Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    Mkl ale pytasz o cenę badań w novum, czy poza?
    Ja poza novum za pełną wirusologię zapłaciłam +/- 500 zł (bez wymazów). Poza tym trzeba doliczyć inne badania, które oni tam wymagają, jeśli masz przeterminowane, w stylu morfologia, mocz, cytologia, wyrazy odpowiednią metodą na chlamydię, inne wymazy baktetiologiczne, amh, hormony, usg cyców, etc.

większość badań straci u mnie ważność, bo mam zamiar podejść do in vitro w lipcu, a badania robiłam w styczniu...może chociaż amh będzie akceptowane, mam nadzieję, wynik miałam dobry więc raczej w ciągu pół roku amh się nie zmienia.. nie ukrywam że patrze teraz tylko na cenę, bo jakościowo klinika w Gdyni jak i Novum są powiedzmy na równi, mieszkam w Toruniu więc odległość też podobna, nie wiem czy w Novum będą chcieli znów badać męża nasienie, miał badanie już 2 razy przed robieniem inseminacji, i 4 razy przed każdą inseminacją, każdy wynik bardzo dobry, pytanie czy w Novum akceptują wyniki z innej kliniki..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 17:02

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W novum chcą posiew nasienia nie starszy niż 30 dni przed punkcją, jeśli dobrze pamiętam. Mój mąż nie robił tego badania w novum i nie było problemu. Seminogramu nie musiał powtarzać, ponieważ miał w miarę świeży.

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady a u kogo byłaś na wizycie ostatecznie, bo mi umknęło?

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio transfer robiła Sowińska. Też jej nie poznałam na korytarzu. To samo przeżyłam na wizycie u Wolskiego z moim mężem :-)

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Wolskiego poszliśmy raczej sami z siebie. Byliśmy wcześniej u innego urologa, który zaproponował mężowi biopsję, mimo obecności nasienia i chcieliśmy jeszcze jego zapytać o zdanie.
    Ekg zwykłe nie wymaga ruchu. Leży się wręcz. Nie trwa to długo. Ja miałam robione 3 razy i raz musiałam zdjąć z siebie wszystko, co ma metal, łącznie ze stanikiem. Pozostałe dwa razy tylko bez butów.

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie z Warszawy, z Krakowa.

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę urlop lub L4, a mąż ma działalność swoją, więc nie ma większych problemów. Mąż niby jest ze mną, ale gdy czekamy na wizytę to telefon, laptop i pracuje. Mi to nie przeszkadza.

• mkl Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Ja byłam wczoraj na wizycie wstępnej. Dostałam rozpiskę co jest wymagane do ivf i jaki okres ważności - gdyby ktoś był zainteresowany, to służę pomocą :)

Dr wpisała mnie na 6 maja (20dc) na wizytę startową i dostane zastrzyki na wyciszenie, a potem właściwa stymulacja. Dzięki Waszym radom udało mi się błyskawicznie przygotować na tą wizytę i za to bardzo Wam dziękuję :* Nawet pani dr była w szoku i powiedziała,że bardzo rzadka zdarza się takie błyskawiczne tempo :)

EDIT: literówki

ja mam pytanie...czy będziesz miała długi protokół czy krótki??

f2w3rjjge8qi32en.png

• AniaT Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady PInk fajnie, że wizyta poszła sprawnie :) a jak wrażenia dot. dr T?

ja EKG robiłam u swojego rodzinnego lekarza

a TY skąd dojeżdżasz do Warszawy?

• kejra82 Znajoma

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Ja byłam wczoraj na wizycie wstępnej. Dostałam rozpiskę co jest wymagane do ivf i jaki okres ważności - gdyby ktoś był zainteresowany, to służę pomocą :)

Dr wpisała mnie na 6 maja (20dc) na wizytę startową i dostane zastrzyki na wyciszenie, a potem właściwa stymulacja. Dzięki Waszym radom udało mi się błyskawicznie przygotować na tą wizytę i za to bardzo Wam dziękuję :* Nawet pani dr była w szoku i powiedziała,że bardzo rzadka zdarza się takie błyskawiczne tempo :)

EDIT: literówki[/QUOTE
    Mogę prosić o wysłanie rozpiska co jest potrzebne do ivf?

Kejra82
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 16:02

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

m2tKp2.png
  • AniaT Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam problem! czekam cały czas na okres który jak na złość spóźnia mi się już prawie 3 dzień. W 2 dc mam zrobić fsh i jeśli nie będzie za wysokie to rozpoczynam lekką stymulację do in vitro na cyklu własnym, ale dzisiaj wyjeżdżamy do rodziny męża a tam nie mam gdzie zrobić badania bo nie ma tam niestety ani diagnostyki ani ALAB, nie wiem kurcze co teraz robić. Jestem wściekła bo przeważnie po odstawieniu orgametrilu dostałam okres 2 dnia, a teraz jest już 4 albo i nawet 5 a tu dalej nic. Zwariuję!

• Asia_88 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

lady_pink lubi tę wiadomość

m2tKp2.png
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

m2tKp2.png
  • AniaT Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki no wczoraj dostałam okres. Pojechałam rano do szpitala tu w mieście i zrobiły mi badanie :) doplacilsm tylko 5 zł za cito żebym miała na dzisiaj wynik. Denerwuje się ile mi to znowu wyjdzie. Fsh można zrobić w 2 lub 3 dc.tak mi nawet Dr. T napisała na karteczkę. Ja jutro już mam wziąć 1 zastrzyk jeśli Fsh będzie w miarę ok wiec musiałam zrobić dzisiaj żeby jakby co to jutro niepotrzebnie nie wstrztkiwac i marnować menopur.
    Dzisiaj już wzięłam pół tabletki clo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 13:05

Asia_88 lubi tę wiadomość

• Asia_88 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

m2tKp2.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny u mojego męża wyniki są świetne, ale mimo wszystko chciałabym ICSI, chce podejść do in vitro w Novum, możliwe jest by się nie zgodzili na ICSI??

f2w3rjjge8qi32en.png

• rudi Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    dziewczyny u mojego męża wyniki są świetne, ale mimo wszystko chciałabym ICSI, chce podejść do in vitro w Novum, możliwe jest by się nie zgodzili na ICSI??

Jak macie niepłodność idiopatyczną to się zgodzą

gyxwtv73y2bcylsz.png
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ