X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • Xena86 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaT wrote:
    Xena no ja też raz się zraziłam do dr W, już więcej do niego nie poszłam i nie mam zamiaru...
    Ja teraz miałam ponad roczną przerwę, ale pojawiły się znowu torbiele endometrialne, więc może to przez to...

Ja byłam u niego raz i stwierdzam,że o jeden raz za dużo. Nie wiem może "swoje" pacjentki traktuje inaczej, ale mi się nie podobało jak mnie wtedy potraktował.
    A co do encortonu to ja bym go nie odstawiała skoro od następnego cyklu znów działasz, ale to taka moja osobista sugestia.

• AniaT Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xena86 wrote:
    Ja byłam u niego raz i stwierdzam,że o jeden raz za dużo. Nie wiem może "swoje" pacjentki traktuje inaczej, ale mi się nie podobało jak mnie wtedy potraktował.
    A co do encortonu to ja bym go nie odstawiała skoro od następnego cyklu znów działasz, ale to taka moja osobista sugestia.

Ja u niego zaczynałam swoją 1 procedurę w Novum, ale później jak on był na urlopie to przejął nas dr Lewandowski. Po chyba roku wróciłam tam znowu, chciałam spróbować jeszcze raz i poszłam właśnie do W, bo na tamtych wizytach był bardzo miły, no ale potraktował nas dosyć "oschle". Na wstępie zapytał bardzo zdziwiony kto jest moim lekarzem prowadzącym, tak jakby miał pretensje że przyszłam do niego...i że w ogóle co ja tam u niego robię...był wtedy jakiś taki niemiły i strasznie się zraziłam, bo wiadomo jak to w Novum bywa, że niby masz lekarza prowadzącego a i tak na każdej wizycie możesz być u kogoś innego, bo to urlopy, bo to nie ma miejsc już do tego do kogo chcesz iść itd...

• Xena86 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaT wrote:
    Ja u niego zaczynałam swoją 1 procedurę w Novum, ale później jak on był na urlopie to przejął nas dr Lewandowski. Po chyba roku wróciłam tam znowu, chciałam spróbować jeszcze raz i poszłam właśnie do W, bo na tamtych wizytach był bardzo miły, no ale potraktował nas dosyć "oschle". Na wstępie zapytał bardzo zdziwiony kto jest moim lekarzem prowadzącym, tak jakby miał pretensje że przyszłam do niego...i że w ogóle co ja tam u niego robię...był wtedy jakiś taki niemiły i strasznie się zraziłam, bo wiadomo jak to w Novum bywa, że niby masz lekarza prowadzącego a i tak na każdej wizycie możesz być u kogoś innego, bo to urlopy, bo to nie ma miejsc już do tego do kogo chcesz iść itd...
    Owszem jak tylko weszłam do gabinetu to był miły, ale jak zajrzał w kartę i zobaczył, że już dłuższy czas się leczę w novum to zmienił stosunek co do mojej osoby, a później te komentarze odnośnie długości cyklu i zajścia w ciąże uważam, że były nie na miejscu.
    Ania a może spróbuj do Dr Starosławskiej? Ja byłam u niej parę razy na wizycie i byłam z nie zadowolona...W każdym razie ja trzymam za Was tu wszystkie kciuki i życzę, żeby Wam się udało :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 18:46

AniaT lubi tę wiadomość

• AniaT Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Xena :) póki co to muszę czekać na nowy cykl i zrobić FSh, zobaczymy czy ruszymy ze stymulacją. Próbowałam się dostać do dr Starosławskiej, ale akurat wtedy co chciałam to nie było już miejsc. Wiesz jak tam jest, że nawet jakby mi się udało do Niej umówić to i tak nie mam 100% pewności, że kolejna wizyta też będzie u Niej...więc póki co będę próbowała umawiać się do dr Taszyckiej a jak się nie uda to zobaczymy :)

• Xena86 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wiem i to mnie zawsze tam przerażało,ale wierzę że się w końcu uda.. Będę czekać na dobre wieści. A co do Dr Taszyckiej to polecała mi ja kolezanka ktora do niej chodzila,ale mi zależało na konkretnym dniu jak sie zapisywałam na pierwsza wizyte a do niej nie bylo miejsc,wiec zapisałam sie do kogos innego. Powodzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 19:41

• AniaT Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO ja pewnie będę go brała, ale po 1 tabletce. A czułyście się jakoś inaczej biorąc go? bo ja mam przez ostatnie dni straszne napady gorąca wieczorem, już nie wiem czy to przez encorton czy po prostu menopauza się u mnie zbliża...

• Walcząca Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaT wrote:
    Kochana a pamiętasz jakiej wielkości miałaś pęcherzyki w tym 10 dc?
    No ja zawsze mam owulację około 14-16 dc, czasem nawet później, więc ja nie wiem dlaczego oni na siłę chcą żeby dawać ovitrell już najlepiej w 10 dc. Wczoraj miałam właśnie 10 dc i dr Taszycka do mnie mówi, że tak naprawdę to jakby pęcherzyki dobrze rosły to już powinnam być wyzwalane. No i zaczęła liczyć coś i mówi, że to bezsensu, bo w takim tempie jak one rosną to punkcja by musiała być ok 18 dc i że to już za późno...

Teraz będę mieć pół tabletki CLO i menopur w 3, 5 i 7 dc, no i zobaczymy czy będzie różnica, jeśli nie to kazała mi myśleć o kd.

Przy pierwszej stymulacji miałam chyba w okolicach 16 ale nie powiem na 100%. Przy drugiej stymulacji z 10 dc miałam pęcherzyki od 8 do 10 mm więc malutkie ale miałam ich 9. Jak miałam punkcję w 17dc to miałam pęcherzyki od 15 do 22 mm

Dwie nieudane IUI
    2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
    Szczepienia immunologiczne
    do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
    Od­puść, od­pocznij, odzys­kaj siły... Do­piero wte­dy będziesz mógł zacząć na no­wo walkę, do­piero wte­dy będziesz mógł wygrać.
  • AniaT Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm no to ja też w 10 dc miałam takie małe, ale najgorsze to, że w 8 dc były takie same, więc nic nie urosły, zobaczymy jak będzie w następnym cyklu...

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po encortonie czasami są skutki uboczne.
    Z takich nietrwałych, to można odstawienie encortonu odchorować. Ma się przez kilka dni objawy grypopodobne - ja tak miałam. Z rzeczy trwałych, to rzadko, ale jednak może pogorszyć się wzrok.

• AniaT Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ile placilyscie za menopur? 75j.?? Bo ja wczoraj byłam w szoku w aptece. Tydzień temu kupowałam w warszawie 2 ampułki menopuru po 75j za 200 zł niecałe. Teraz od nowego cyklu mam zapisane 3 ampułki i wczoraj poszłam do apteki po nie a kobitka w aptece mówi mi cenę ponad 700 zl! A to tylko jedna ampułka wiecej!

• triss Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ania zajrzałam tu na chwilę a tu takie niedobre wiadomości :( Przykro mi , mam nadzieję że kolejne podejście będzie owocne :* co do encorton u - nie odstawiaj jak masz w następnym cyklu podchodzić. Menopuru niegdy nie kupowałam w dawce 75 j ale zadzwon do apteki na Emilii plater - tam mają chyba najlepsze ceny w warszawie .

• AniaT Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss Kochana a oni tam wysyłają jakby co? Bo mnie teraz nie będzie w warszawie przez najbliższy czas :(

• rudi Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi się wydaje, że od kwietnia ceny niektórych leków miały się zmienić.

Ania T. mi dr. T. też chciała przerwać stymulacje, bo w 6dc miałam tylko 2 pęchcerzyki - jeden miał 11mm a drugi 5mm. Ale ja się nie zgodziłam, to zmieniła mi dawkowanie leków i wysłała do szefa. I z tej stymulacji pobrano mi aż 8 komórek, z czego 6 było dojrzałych. To chyba jakiś cud był.

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • AniaT Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi no to rzeczywiście! a jaka dawke leków potem brałaś? i jakie?

Ja się zastanawiam czy dr T nie za szybko podjęła tą decyzję o przerwaniu stymulacji, bo to był 10 dc, chociaż z drugiej strony od 8 dc one nic nie urosły a przez 2 dni powinny się coś ruszyć.

• ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w bazie leków 5 ampułek menopuru kosztuje ok. 993 pln:

http://bazalekow.mp.pl/lek/74892,Menopur-proszek-i-rozpuszczalnik-do-sporzadzania-roztworu-do-wstrzykiwan

Nie wiem tylko jak liczą sobie ceny przy sprzedaży na ampułki, ale nie powinni liczyć więcej.
    Poza tym menopur ma jeszcze dwa odpowiedniki, tańsze - zastanawia mnie to dlaczego lekarze przepisują głównie menopur. Nie spotkałam się jeszcze z tym, aby ktoś brał Mensinorm lub Merional.

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • AniaT Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to jakim cudem ja zapłaciłam za 2 ampułki niecałe 200 zł??? a nie mam żadnej zniżki ani nic takiego i kupowałam już w kwietniu gdzie podobno się ceny zmieniły. Jakbym wiedziała, że takie numery są z tym menopurem to bym kupiła go w aptece przy klinice tak jak ostatnio.
    Kasia a lekarze zapisują pewnie dlatego, że mają z tego jakieś korzyści...może od przedstawicieli handlowych albo od kogoś innego, przecież u innych lekarzy bardzo często tak bywa

• Elmirka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szykuję się do crio w tym cyklu :) w poniedziałek pierwsze podglądanie...

lady_pink, Asiula86 lubią tę wiadomość

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 16:01

Elmirka lubi tę wiadomość

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

m2tKp2.png
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ