NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam, przymierzam się pomału do in vitro..obecnie czekam na czwartą inseminają w Gamecie w Gdyni, jeśli chodzi o in vitro zastanawiam się nad Novum, zwłaszcza że in vitro jest tańsze o 2tyś niż w Gamecie, proszę napiszcie mi czy warto wybrać Novum? Jedyną rzeczą co mnie niepokoi to wielkość tej kliniki i multum ludzi...będę jedną z wielu...w Gamecie traktują pacjentów bardziej indywidualnie.. nie chce by moje wizyty trwały 5 min..
-
A Alabie, jak kupi się przez internet to ok. 62 PLN za chlamydię PCR, tylko nie w każdym punkcie pobrań mają pobrania ginekologiczne.
W Novum około 220 PLN.
MKL to tak na prawdę zależy do jakiego lekarza trafisz.
Ludzi jest bardzo dużo i czasami jest problem z dostaniem się do swojego lekarza.
Jeżeli chodzi o koszty to w większych miastach pewnie będą podobne jak zsumujesz koszty badań, wizyt etc. U jednych coś jest drożej a u drugich taniej. Kierowałabym się raczej skutecznością i zapleczem badawczym/laboratoriami.
Co do IVF w Novum, to nie bardzo mogę się wypowiedzieć, bo jak na razie robię u nich IUI. Ale jeżeli się nie powiedzie, to na IVF raczej zostanę u nich.84karolina lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Dziewczynki czy Wy podczas stymulacji czułyście mocno jajniki? No np wczoraj i przedwczoraj ledwo wytrzymałam tak mnie wszystko bolało, musiałam wziąć nosie, no i dzisiaj juz jajniki nie bolą. Mam kurcze nadzieje ze jednak coś tam rośnie. Jak to było u Was?
-
Hej. Pisałam tu kilka razy. Jestem po transferze, do tej pory byłam pacjentką dr Zygler.
Z racji jej urlopu na pierwszy podgląd trafiłam do dr Lewandowskiego, który po zrobieniu usg stwierdził: niedoleczoną nadżerke, podejrzenie endo, nie rozumiał po co miesiąc brałam antyki, które wg pani doktor miały mi zniwelować torbiel, a do tego dostałam za małą dawke leków i słabo reagowałam. I tak sam postanowił, że stymulacje nadzoruje on. Każda kolejna wizyta przynosiła coraz lepsze wieści, zwiększone dawki pomogły. Planowo jajek miało być mało, a udało się wyhodować 13 dojrzałych
W dzień transferu czyli wczoraj zadzwoniła do mnie dr Zygler z informacją, że nie zrobiłam badania w kierunku różyczki, bo pewnie zapomniałam. Wg mnie spełniłam wszystkie zalecenia, nie wiem może laboratorium pominęło na skierowaniu? Ale nasuwa mi się pytanie - dlaczego dopiero w dniu transferu mnie o tym poinformowano skoro byłam w novum co drugi dzień?
Dalej. Podczas transferu okazało się, że mam zrosty, że jeśli się nie uda należy zrobić histeroskopie i koniecznie wyleczyć nadżerke.
Dlaczego dowiedzialam się o tym dopiero wczoraj? Byłam pacjentką dr Zygler wiele lat, zawsze mówiła, że wszystko jest ok. Ciesze sie, że zupełnym przypadkiem trafiłam do kogoś innego, kto zwrócił uwagę na moje problemy. W tej chwili mam mocno mieszane uczucia co do jej osoby. Być może jest dobrym lekarzem, bo do tej pory nie narzekałam, ale tutaj coś poszło nie takNovum Warszawa
04.2016 ICSI 12 dpt hcg 227.7
czekamy na prezent świąteczny. Matylda -
AniaT wrote:Dziewczynki czy Wy podczas stymulacji czułyście mocno jajniki? No np wczoraj i przedwczoraj ledwo wytrzymałam tak mnie wszystko bolało, musiałam wziąć nosie, no i dzisiaj juz jajniki nie bolą. Mam kurcze nadzieje ze jednak coś tam rośnie. Jak to było u Was?
mnie pobolewały.pod koniec stymulacji czułam ciągnięcie, czasem kłucie wiec to raczej normalna sprawa
mkl
przez lata praktyki w Novum mogę śmiało stwierdzić, że niezmiernie rzadko czułam się potraktowana taśmowo. Lekarze (przynajmniej ci u którym byłam) traktowali mnie i męża indywidualnie, rzeczowo odpowiadali na wszelkie pytania. Gorzej zrobiło się ostatnio przy okazji końca programu rządowego, wydaje mi się, że chcą wiele spraw załatwić szybciej. Pielęgniarki też przesympatyczne. Zadajesz sto pytań, a one (przynajmniej mnie;)) odpowiadają spokojnie z uśmiechem. A anestezjolog! Dla mnie bomba, genialny gośćWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 19:48
Novum Warszawa
04.2016 ICSI 12 dpt hcg 227.7
czekamy na prezent świąteczny. Matylda -
Dżejn wrote:Hej. Pisałam tu kilka razy. Jestem po transferze, do tej pory byłam pacjentką dr Zygler.
Z racji jej urlopu na pierwszy podgląd trafiłam do dr Lewandowskiego, który po zrobieniu usg stwierdził: niedoleczoną nadżerke, podejrzenie endo, nie rozumiał po co miesiąc brałam antyki, które wg pani doktor miały mi zniwelować torbiel, a do tego dostałam za małą dawke leków i słabo reagowałam. I tak sam postanowił, że stymulacje nadzoruje on. Każda kolejna wizyta przynosiła coraz lepsze wieści, zwiększone dawki pomogły. Planowo jajek miało być mało, a udało się wyhodować 13 dojrzałych
W dzień transferu czyli wczoraj zadzwoniła do mnie dr Zygler z informacją, że nie zrobiłam badania w kierunku różyczki, bo pewnie zapomniałam. Wg mnie spełniłam wszystkie zalecenia, nie wiem może laboratorium pominęło na skierowaniu? Ale nasuwa mi się pytanie - dlaczego dopiero w dniu transferu mnie o tym poinformowano skoro byłam w novum co drugi dzień?
Dalej. Podczas transferu okazało się, że mam zrosty, że jeśli się nie uda należy zrobić histeroskopie i koniecznie wyleczyć nadżerke.
Dlaczego dowiedzialam się o tym dopiero wczoraj? Byłam pacjentką dr Zygler wiele lat, zawsze mówiła, że wszystko jest ok. Ciesze sie, że zupełnym przypadkiem trafiłam do kogoś innego, kto zwrócił uwagę na moje problemy. W tej chwili mam mocno mieszane uczucia co do jej osoby. Być może jest dobrym lekarzem, bo do tej pory nie narzekałam, ale tutaj coś poszło nie tak
Dżejn nie strasz mnie bo ja teraz chodzę do dr Zygler zmartwilas mnie -
Ja jadę dzisiaj na monitoring i w tym tygodniu pewnie IUI.
Po 1/2 tab. CLO urosły mi 4 pęcherzyki (czy ktoś tak w ogóle miał?) - jadę z nadzieją, że dwa się zatrzymały, bo jak nie to z IUI nici.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
Katarzyna ja też dzisiaj mam wizytę, ale dopiero popołudniu
Ja teraz podchodzę do in vitro na cyklu własnym, ze względu na bardzo niskie amh, też brałam clo, ale po 1 tabletkce. W sobotę miałam tylko 3 pęcherzyki, no ale na więcej nie liczyłam...
Który masz dzisiaj dc? Jakiej wielkości na ostatniej wizycie były Twoje pęcherzyki??
-
Ania, ja mam wieczorem, na 19.30 wizytę
Dzisiaj mam 12 d.c., to w sumie jeszcze bardzo wcześnie.
Nie mam jeszcze żadnych płodnych objawów.
W sobotę (10d.c.) miałam pęcherzyki: L - 10mm, P - 15, 14, 10mm.
Lady Pink ja biorę CLO tylko przez 5 dni (od 3 do 5 d.c.), później już nic.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
AniuT, współczuję
I chciałam się oficjalnie przywitać!
Jestem po ostatnim nieudanym transferze w Invikcie. Kolejna procedura już w Novum!Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm -
AniaT wrote:Asiu witaj!
A do kogo się zapisała na wizytę w Novum?
W lutym byłam u Lewandowskiego. A na maj zapisałam się do Wojewódzkiego.
Stymulację wiem, że będzie chciał poprowadzić Lewandowski.
Zobaczymy, czy będą mieli na mnie jakiś pomysł.
Póki co Lewandowski stwierdził, że byłam stymulowana zbyt dużymi dawkami Menopuru, nie mieliśmy robionych posiewów i podczas histeroskopii nie pobierano wycinków. Tyle z grubsza błędów Invicty.Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0