X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • Adrianaa Debiutantka

Wysłany: 17 stycznia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    W Novum mi zawsze proponowali zamrożenie w 2 dobie i transfery w 2-3... ale może też dlatego, że miałam mało zarodków i nie wiadomo ile by zostało. Teraz przy 8 zarodkach z lekarką ustaliliśmy że trzymamy wszystkie do 5 doby i wtedy mrozimy.
    Dziewczyny, możemy się umówić że Lewandowski dla części z nas jest burakiem a komuś mógł mimo to pomóc? Bo dawno nie było takiej napiętej atmosfery w wątku. Ja kultu Lewandowskiego nie kupuję i nie mam zamiaru się do niego wybierać ale tez znam 2 osoby, które mają dzięki niemu dziecko. Ale też sporo z Was ma złe doświadczenia i nikt ich nie neguje.
    To co, peace?

Ja tam w żadnym obozie nie jestem, ani w obozie kultu doktora Lewandowskiego ani w obozie, który uważa go za buraka.
    Jestem zwykłą pacjentką, której się pod jego opieką udało i za to jestem mu wdzięczna. Nie spotkała mnie z jego strony żadna przykrość dlatego napisałam tutaj o tym, polecając tego doktora i to miejsce. I to jasne, że się będzie chwaliło skoro się udało, bo trudno, żeby mieć o to pretensje. Z tym, że będzie się żaliło tam gdzie się nie udało też raczej logiczne, choć ja powtórzę ostatni raz, że w Gamecie dla mnie było ok. Wszyscy byli mili, nie spotkałam się tam, żeby ktoś mnie źle potraktował. Nie udało mi się dwa razy, dalszy plan leczenia do mnie nie przemówił i poszukałam gdzie indziej. Nawet sam doktor Paweł Radwan powiedział, żebym próbowała dalej, ale sam nie wie czy nie wybrałby innego miejsca na moim miejscu. Więc uczciwe podejście, tak też zrobiłam. To, że po czasie uznałam, że z czymś mi źle doradzili to napisałam tylko ku przestrodze, że jeśli kogoś spotka podobna sytuacja, żeby się zastanowił może dłużej co zrobić, podkreślając też, że to mój błąd, że podjęłam taką decyzję pod namową lekarza, wiadomo, że nikt mnie do tego nie zmuszał, więc nie wiem czy to takie żalenie. Polecam Gametę również, choć ja drugi raz wybrałabym nOvum. Ale np moja daleka znajoma zaszła w ciążę za drugim podejściem w Gamecie i bardzo sobie chwali.

Życzę powodzenia wszystkim, żeby się udało i, żebyśmy trafiały na samych fajnych, zaangażowanych i kompetentnych lekarzy na swojej drodze. I, żeby było trochę taniej wszędzie ;)

PEACE AND LOVE!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 13:24

• Julia37 Debiutantka

Wysłany: 17 stycznia 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak natknelam sie na ta opinie i dodam swoje wrazenia bo moze komus pomoga. Wizyta koszt 450 zl, termin oczekuwania okolo 2 miesiecy. Podczas wizyty: wysmiewanie sie i ironizowanie poprzedniego leczenia, ciagle komentowanie ze poprzednie leczenie spowodowalo „wypstrykanie”z rezerwy.”,dolujace prognozy typu ma pani 10 procent szans o ile wogole,po dodaniu informacji ze maz jest informatykiem szanse zmalaly do 5 procent( i tak co podawalam jakies info malaly i zeszlo prawie do zera). Podczas badania usg ktore bylo bardzo bolesne i pozniej krwawilam bo gosc nie mogl znalezc jajnikow (pierwszy raz takie wrazenia w ciagu moich 37 lat) dowiedzialam sie ze mam nadzerke(to jego stala ponoc diagnoza),grzyba(posiew nic nie wykazal),no i stare jak to sie wyrazil jajniki. Ogolnie podszedl do mnie z fochem laskawie. Aha pierwszy raz dowiedzialam sie ze jestem por resonder bo mialam zawssezawsze w okolicach 10 komorek. Dodam ze objechalam wszystkie wieksze kliniki w polce ale tak mnie nikt nie potraktowal. Na koniec wizyty mnie wyprosil, nawet nie wysluchal mnie do konca tj. O kilku transferach ktore przeszlam i efektach .Wizyta trwala okolo 40 minut.Aha i jeszcze jedno, te jego opowiesci o pgs i babce ktorej probki li wyslali do roznych labow i wynik byl rozny to juz standard. Wyszlam wk... z placzem z bezsilnosci i pustym portfelem i nic sie nie dowiedzialsm oprocz tego ze profesor ktory mnie prowadzil to konowal...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 13:24

Madagaskar, Bea77_2 lubią tę wiadomość

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sam koszt 450 zl wiZyty u Lewandowskiego? Chyba oszalal?

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • problemik Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Hej wyslalam ci zaproszenie bo mam pare pytan do ciebie jeśli się zgodzisz :)

Przyjelam

dr9Ip2.png[/url]
    07.2016 Crio :(
    II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
    11.2016 et 4tc :(
    02;07;09.2017 crio :(
    11.2017 leczenie immuno
    12.2017 crio ☃☃4tc :(
    III ICSI ⛄⛄
    4.2018 crio :(
    07.2018 pożegnanie z Novum
    10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
    07.2021 IV ICSI nowa nadzieja <3
    07.2021 💔🥺
    08.2021 💔🥺
    10.2021💔💔🥺
    12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
    01.2022 ET... czekamy
    7dpt - 27,5
    10dpt - 151
    16dpt - 1478
    27dpt <3
    04.2022 - poznaliśmy płeć - synek <3
    05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g <3
    09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedzieli ze pierwsza wizyta 480 ;)

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, przyglądając się ostatniej wymianie postów postów chciałabym się odnieść do pewnej rzeczy. Nie do meritum dyskusji, ale do czegoś istotniejszego według mnie.
    Czy możemy się umówić żeby uważać nie tylko na to CO piszemy, ale też JAK to piszemy?
    Słowo pisane rządzi się swoimi prawami, i niestety nie można tu zawrzeć modulacji tonu głosu na przykład, więc bardzo łatwo o nadinterpretacje i rzeczy które ktoś napisał ironicznie lub z żartem mogą zostać odebrane jako krzywdzące lub wręcz obraźliwe.
    Ja sama przyglądając się dyskusji odniosłam wrażenie że niektóre sformułowania były przykre dla odbiorcy mimo że może wcale takie nie były w zamyśle autora.
    Chyba nie chodzi nam o to żeby na siłe udowadniać sobie wzajemnie że moja racja jest mojsza niż twojsza, ale po to żeby właśnie wymieniać się doświadczeniami i informacjami, bo nigdy nie wiadomo co się komu i kiedy przyda.
    Miejmy na uwadze że ilu ludzi tyle opinii i powinniśmy doceniać że są miejsca gdzie się można tym dzielić, nie róbmy sobie pod górkę! <3

@Japonka - dziękuję za linka!

Milkowiec, carola12 lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia37 wrote:
    Tak natknelam sie na ta opinie i dodam swoje wrazenia bo moze komus pomoga. Wizyta koszt 450 zl, termin oczekuwania okolo 2 miesiecy. Podczas wizyty: wysmiewanie sie i ironizowanie poprzedniego leczenia, ciagle komentowanie se poprzednie leczenie spowodowalo „wypstrykanie”z rezerwy.”,dolujace prognozy typu ma pani 10 procent szans o ile wogole,po dodaniu informacji ze maz jest informatykiem szanse zmalaly do 5 procent( i tak co podawalam jakies info malaly
    Schemat dokladnie ten sam co u mnie, Bei.
    Może jednak dr Lewandowski nie ma dwoch oblicz tylko niektore pacjentki nie widza w tym nic zlego.

Julia37, Madagaskar, Bea77_2 lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Julia37 Debiutantka

Wysłany: 17 stycznia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Schemat dokladnie ten sam co u mnie, Bei.
    Może jednak dr Lewandowski nie ma dwoch oblicz tylko niektore pacjentki nie widza w tym nic zlego.
    Dokladnie i mi sie wydaje ze liczy na to ze mu sie za ktoryms razem uda. Ogolnie nie liczylam na cud ale na to zeby mnie potraktowal jak czlowieka, nic ponadto.

Madagaskar, Bea77_2 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 17:18

• Madagaskar Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea a jak Twój zarodek w ogole po rozmrożeniu? Był ok?
    Boje się tego rozmrażania :/ ostatnio słabo to wyglądało.
    U kogo teraz podchodzisz do stymulacji?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 16:52

Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
    3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
    3 Kliniki;
    4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
    Ostani transfer 18.08.2020 r.
    Nasz mały wielki cud 🙏❤️
    8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
    16dpt- pęcherzyk ciążowy
    24dpt -❤️
    1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
    2. USG Połówkowe ✅
    3. USG III trym ✅
    2021 r. - córka mój cały Świat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Julia37, Skittles lubią tę wiadomość

• Madagaskar Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    A kto to wie... zapytałam dwa razy o klasę zarodka po rozmrożeniu to mi nikt nie powiedział. Dwa razy odpowiedzieli że klasa wystarczająca do podania. Podobno po rozmrożeniu ruszył z podziałami ale muszę wierzyć na słowo. Na zdjęciu nie widziałam tego.

Zostajesz w novum? Czy zmieniasz klinike?
    Mi dr Taszycka bardzo podpasowała...

3 Kliniki;
    Nasz mały wielki cud 🙏❤️
    16dpt- pęcherzyk ciążowy
    24dpt -❤️
    2. USG Połówkowe ✅
    3. USG III trym ✅
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Julia37 lubi tę wiadomość

• japonka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Idę do dr Wojewódzkiego. Bo nie odbiera telefonów na spotkaniu, bo nie zabiera mojego czasu anegdotkami o innych pacjentkach i bo będzie słuchał tego co mam donpowiedzenia i moich sugestii. Ja w zasadzie wiem czym chcę żeby mnie stymulował i jakie dawki powinnam mieć. Na dobrą sprawę już przy szóstym podejściu sama bym mogła sobie ten protokół ułożyć hehehehe
    Tak jak nie lubię gościa, to stymulację rozpisał mi sensownie, chociaż to MŁ zdecydowała o długim protokole. Też myślę że to jest ostatnia procedura u nich, jeśli się - tfu tfu - nie uda, chociaż ma się udać, to idę gdzieś gdzie robią diagnostykę zarodków. Może do Salve. Mam tak samo blisko jak do Novum i mają dobre statystyki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 20:16

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • japonka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    A kto to wie... zapytałam dwa razy o klasę zarodka po rozmrożeniu to mi nikt nie powiedział. Dwa razy odpowiedzieli że klasa wystarczająca do podania. Podobno po rozmrożeniu ruszył z podziałami ale muszę wierzyć na słowo. Na zdjęciu nie widziałam tego.
    Bea, nie pokazywali Ci zarodka na ekranie przed transferem i nie omawiali? U mnie zawsze, myślałam że to standard.

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Madagaskar Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy w novum na dzień trasferu dostane zwolnienie? Bo na wizyty monitoringowe pamiętam, że nie wypisują i coś kojarze że na transfer chyba mówiła mi położna że nie bo to by znaczyło że chorym podchodzi się do transferu ale moge głupoty pisać.

Edit: pisze o criotransferze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 20:53

3 Kliniki;
    Nasz mały wielki cud 🙏❤️
    16dpt- pęcherzyk ciążowy
    24dpt -❤️
    2. USG Połówkowe ✅
    3. USG III trym ✅
  • Danio Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Tak Was podczytuje czasami z przyzwyczajenia :) Powodzenia dla Tych co transferują/ stymulują.
    Madagaskar mi zawsze proponowali zwolnienie po transferze. Myślę ze nie powinno być problemu.

Alstro38 lubi tę wiadomość

oar843r8ab1t8zh2.png
  • Madagaskar Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio wrote:
    Czesc dziewczyny. Tak Was podczytuje czasami z przyzwyczajenia :) Powodzenia dla Tych co transferują/ stymulują.
    Madagaskar mi zawsze proponowali zwolnienie po transferze. Myślę ze nie powinno być problemu.

A w dniu transferu?
    Jak się czujecie? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 20:56

3 Kliniki;
    Nasz mały wielki cud 🙏❤️
    16dpt- pęcherzyk ciążowy
    24dpt -❤️
    2. USG Połówkowe ✅
    3. USG III trym ✅
  • Danio Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak poprosisz o zwolnienie "od dzisiaj" to bez problemu. Nie wiem jak wygląda sytuacja jezeli zechcesz zwolnienie tylko ma 1 dzień. Wydaje mi się ze nie powinno byc problemu skoro na tydzień chca wypisac to czemu na 1 dzień nie.

Nie wiem czy to jak sie czujecie bylo do mnie. :) jeżeli tak to samopoczucie super. Nie narzekam na nic. Mialam tyllo kilka.dni z gorszym samopoczuciem ale po tylu latach walki nie przeszkadza.mi to wcale :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 21:03

Madagaskar lubi tę wiadomość

oar843r8ab1t8zh2.png
  • Madagaskar Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio wrote:
    Jak poprosisz o zwolnienie "od dzisiaj" to bez problemu. Nie wiem jak wygląda sytuacja jezeli zechcesz zwolnienie tylko ma 1 dzień. Wydaje mi się ze nie powinno byc problemu skoro na tydzień chca wypisac to czemu na 1 dzień nie.

Dzięki

3 Kliniki;
    Nasz mały wielki cud 🙏❤️
    16dpt- pęcherzyk ciążowy
    24dpt -❤️
    2. USG Połówkowe ✅
    3. USG III trym ✅
‹‹ 699 700 701 702 703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ