NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Walcząca wrote:Hej Dziewczyny!
Ka_tarzynko ja byłam u Doktor Langner (pierwsza wizyta 4 maja tego roku). Jestem bardzo mile zaskoczona bo widać, że Pani jest profesjonalnym lekarzem. Zajęła się Nami naprawde super. Mamy zrobić bardzo dużo badań niestety nie tanich. Same badania wyjdą około 1000 ale nie każdy zapewne dostaje inny zestaw. kolejna wizyta w 11-12 dc więc za jakieś 18 dni. Tak naprawdę jaka jest Pani Doktor to pewnie czas pokaże:) -
Hej:)
ja na drugą już wizytę jadę teraz we wtorek 9 czerwca:) Na pierwszej wizycie dostałam skierowanie na badanie toksoplazmozy (z racji tego, że przez półtora roku się z niej leczyłam), badanie poziomu witaminy D, badania na tarczycę (TSH, FT4, anty TPO, anty TG).Badania hormonalne: AMH, FSH, LH, Testosteron, SHGB oraz na prolaktynę (biorę bromergon już od 10 miesięcy) w celu skontrolowania poziomu. Oczywiście poziom mojej prolaktyny był bardzo podwyższony więc powinnam mieć zrobiony rezonans magnetyczny bo istniało podejrzenie gruczolaka przysadki. W Skierniewicach oczywiście od lekarza nie dostałam skierowania (nawet nie wiedziałam, że powinnam wykonać takie badanie). Dowiedziałam się tego na pierwszej wizycie w Novum. Dlatego wszelkie leczenie teraz tylko w Wawie bo nie wierze w tych lekarzy tutaj. Tak jak obstawiałam na badania wydaliśmy już ponad 1000 a we wtorek jeszcze badanie prolaktyny nas czeka (badania hormolanne koszt w okolicach 47 zł za każde a najdroższe badanie to AMH - koszt 164 zł).
JusWik nie martw się o dojazdy. Ja sama mam ponad 70 km do Wawy. Plus jest taki, że Klinika jest otwarta od 8 do samej 20 i laboratorium tak samo a nawet otwarte w sobote od 8 do 14. Ostatnio byłam właśnie na badaniu poziomu hormonów w sobotę więc wszystko bez problemu można pogodzićAnia_84 lubi tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Aniu mi wizyta pewnie wypadałaby w okolicach 7 Lipca więc byłaby szansa żebyśmy się spotkały. W tym czasie jednak mam urlop i planuję wyjazd. O ile nie będę mogła przełożyć wizyty to albo będziemy w tym samym dniu albo o parę dni się miniemy:)
Ania_84 lubi tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
noo ja jestem ciekawa jaki pakiecik mi zafunduje
o tyle dobrze ze wirusówke mam zrobiona.. ma 2 miesiace wiec moze nie kaza mi powtarzac ;/
taksamo toxo, CMV i inne ..zeby miec swieze zrobie w 3 dc FSH,LH testosteron , prolaktyne TSH mam nadzieje ze moja @ sie zlituje i przyjdzi epo 30 dnach jak osatno
Walcząca jak cos blizej bedziesz wiedziec to mow jak cos mozna kawe przynajmneij wypicWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 21:29
-
No pewnie Aniu jak tylko coś będę wiedziała to dam znać Mi prolaktynę kazała zrobić między 11 a 13 dniem cyklu więc 9 czerwca mam akurat 13. Także o 8 badanie (trzeba będzie koło 6 wstać żeby dojechać do Wawy) a o 10 wizyta:)
Trzymam kciuki Aniu na pewno będzie dobrze:)Ania_84 lubi tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
aa to moze prl w tym cyklu sobie zafunduje
choc i tak jeszcze HSg trzeba bedzie zrobic.. moze uda mi sie w tym cyklu .. choc watpie bo jeszce mamplamienie a tzreba by zrobic biocenoze przedd ... ;/
ehhh stresuje sie troche.. ze u mn ei teraz cos wyjdzie.. no ale z drugiej strony juz bede pod fachowa opieka
-
Dokładnie. Ona na pewno odpowiednio Was pokieruje:)
JusWik lubi tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
Walcząca ja też dziś byłam o 12 baaaaaaardzo pozytywnie jestem zaskoczona!!! U mnie prawdopodobnie nie pękają pęcherzyki bo badania mam wręcz idealne. Dostałam Pregnyl i mam monitorować cykl przez 3 miesiące. Mam nadzieję że wreszcie się uda.
-
Ja też dziś byłam, na 15.00 - usg i początek stymulacji.
JusWik, Ania_84 lubią tę wiadomość
06.2015 - ICSI Novum - udane
29.03.2015 - 3 IUI - nieudane
10.2014 - 2 IUI - nieudane
03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach
10.2013 - 1 IUI - udane...
-
vendetta83 wrote:Ja też dziś byłam, na 15.00 - usg i początek stymulacji.
Trzymam kciuki żeby wreszcie się udało...
Widzę że już przeszłaś dużo w swoim życiu i współczuję z całego serca... -
Powiem Wam że dziś dowiedziałam się że po laparoskopii którą miałam w grudniu 2013 mogę zażądać protokołu operacyjnego i tam musi być wyszczególnione co dokładnie było robione. Bo mój poprzedni lekarz który robił mi laparo twierdzi że sprawdził drożność jajowodów przy okazji, natomiast nigdzie w karcie takiej informacji nie ma i nie wiem czy jaja sobie ze mnie zrobił i powiedział tak dla odczepnego czy też faktycznie zrobił...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 22:33
-
JusWik wrote:do kogo chodzisz vendetta83???
Trzymam kciuki żeby wreszcie się udało...
Widzę że już przeszłaś dużo w swoim życiu i współczuję z całego serca...
Dr Koz... i dr Tasz...
JusWik, to może HSG na potwierdzenie?06.2015 - ICSI Novum - udane
-
hallo zagląda tu ktoś jeszcze? Dziweczyny potrzebuję się dowiedzieć czy któraś już korzystała z konsultacji telefonicznej w novum??? Prawdopodobnie będę potrzebowała recepty na clo bo okazuje się, ze moje pęcherzyki również nie pękają.
Muszę się skonsultować z panią dr. gdyż nie wiem co mam robić bo i tak zastrzyku z pregnylu nie wezmę bo nic nie urosło a w każdym bądź razie to co urosło jest za małe...
zawsze pod górkę
-
JusWik wrote:hallo zagląda tu ktoś jeszcze? Dziweczyny potrzebuję się dowiedzieć czy któraś już korzystała z konsultacji telefonicznej w novum??? Prawdopodobnie będę potrzebowała recepty na clo bo okazuje się, ze moje pęcherzyki również nie pękają.
Muszę się skonsultować z panią dr. gdyż nie wiem co mam robić bo i tak zastrzyku z pregnylu nie wezmę bo nic nie urosło a w każdym bądź razie to co urosło jest za małe...
zawsze pod górkęJusWik lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny którego lekarza polecacie? teraz chodziłam do dr Taszyciej ale obecnie jest na urlopie... jeśli miałabym podejść do crio jeszcze w tym cyklu to muszę wybrać lekarza, kogo polecicie?Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Elmirka wrote:Dziewczyny którego lekarza polecacie? teraz chodziłam do dr Taszyciej ale obecnie jest na urlopie... jeśli miałabym podejść do crio jeszcze w tym cyklu to muszę wybrać lekarza, kogo polecicie?
Elmirka, JusWik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja również byłam u dr Taszyckiej, ale kiedy poszła na urlop wypadł akurat dzień mojego transferu i trafiłam na dr Wojewódzkiego - bardzo pozytywne wrażenie
06.2015 - ICSI Novum - udane