NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ka_tarzyna ja już na szczescie po histeroskopii nie było takźle jak soie to wyobrażałam
ehhh emocje są nawet u męża widzę jak bardzo by chciał zobaczyć ze mna te II kreski ... on oczywiście uważa że się uda ..ja niestety zakładam że się nie uda ..moze dlatego że tak mi łatwiej ..
-
Ja też ostatnio robiłam histero w Novum. Lekarka powiedziała "niech Pani zrobi, tak na wszelki wypadek". W poprzedniej klinice nawet mi ten zabieg odradzali, nie mieli żadnych złych podejrzeń. I co? I miałam przegrodę, na prawie połowę długości macicy. Na szczęście wycięto ją i ładnie się zagoiło. Tak że ja polecam zabieg. Warto sprawdzić.
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Ma_pi dokłdnie szczegolnie ze najbardziej dogodny do zagniezdzenie jst cykl po ;)ja mialam dwa polipy emdometrialne na długscie 1,5 cm które przy IUI mogłby trudniac zagniezdzenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 21:18
-
Ania, ja po pierwszej IUI podchodziłam na chłodno, ale u swojego faceta też widziałam emocje - nakręcał się dopytywał, czy już mogę zrobić test itd.
Ja na histero też dostałam skierowanie w ramach tego, co jeszcze mogłabym zrobić ze swojej strony (u nas jest raczej problem męski - chociaż kto wie..).
Jestem ciekawa, jak długo dochodzi się do siebie, bo obawiam się, że się mogę rozłożyć na święta. I nie będzie komu upiec pasztecików, ryb, zupy ugotować itd.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Ania_84 wrote:Ma_pi dokłdnie szczegolnie ze najbardziej dogodny do zagniezdzenie jst cykl po ;)ja mialam dwa polipy emdometrialne na długscie 1,5 cm które przy IUI mogłby trudniac zagniezdzenie
OK, cykl po, a co z cyklem w którym była histero? czy w ogóle można współżyć?Ania_84 lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
Ja poszłam do szpitala 16 listopada , miałąm wyjsc 17 listopada rano
niestety wyskoczył mi cukier i Histero mialam 17 lstopada po 2 h od wybudzenia generalnie mogłm juz wyjsc ale dr powiedzial ze jak mi sie nie spieszy zebym zostala na noc bo jak sa usuniete polipy to moze pojawic sie wieksze krwawienie wiec zostalam troche wolnego od pracy
1 dzien bol jak małpowy ale mogłam chodzic , i generlanie nie czulam sie z ejestem po zabiegu
2 dzien tak samo - ale tu dzwignełam i niestety zczeo sie mocne krwawienie
3,4 dzien przez to krwawienie byłam osłabiona ale gerlanie ja @
pozniej to juz luz
-
Cześć Dziewczyny.
Dołączam do grona korzystających z leczenia w Novum.
piszecie o histeroskopii, a ja po nieudanym świeżym transferze zamierzam zapytać o możliwość tegoż badania zanim podeszlibyśmy do crio.
może napiszecie trochę jak to wygląda logistycznie? w jakim dniu cyklu to badanie? jakich badań do tego wymagają? czy posiewy też muszą być nie starsze niż 30dni?Ania_84 lubi tę wiadomość
Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'
Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞
Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli. -
ka_tarzyna wrote:OK, cykl po, a co z cyklem w którym była histero? czy w ogóle można współżyć?
zasada jest taka dopóki krwawisz/ plamisz to nie współżyjesz
my odczekaismy jak juz przestalo sie krwawienie
ka_tarzyna lubi tę wiadomość
-
emeska wrote:Cześć Dziewczyny.
może napiszecie trochę jak to wygląda logistycznie? w jakim dniu cyklu to badanie? jakich badań do tego wymagają? czy posiewy też muszą być nie starsze niż 30dni?
witamy
ja generlanie jak poszlam na zabieg to wszystkie badania zrobili mi w szpitalu , posiew, biocenoze, morfologia, czasy krzepniecia, ant HBs, Anty HCV , cukier , usg , no i mi kazali przyjsc z aktualnym szczepieniem na WZW B- choc nie sprawdzali , plus aktualne TSH bo mam niedoczynnosc tarczycy
histero najlpiej miedzy 8-12 dc -
A to my pewnie nie powspółżyjemy za bardzo (albo przynajmniej nie owocnie), bo zabieg mam w 12dc, to tak ze dwa dni przed owulacją u mnie.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
emeska wrote:Cześć Dziewczyny.
Dołączam do grona korzystających z leczenia w Novum.
piszecie o histeroskopii, a ja po nieudanym świeżym transferze zamierzam zapytać o możliwość tegoż badania zanim podeszlibyśmy do crio.
może napiszecie trochę jak to wygląda logistycznie? w jakim dniu cyklu to badanie? jakich badań do tego wymagają? czy posiewy też muszą być nie starsze niż 30dni?
W Novum:
Z ostatniego roku: morfologia + płytki, ukł. krzepnięcia, jonogram, poziom glukozy na czczo, wymaz na obecność antygenu chlamydii, cytologia.
Z ostatnich 6 miesięcy: HIV, antyHCV, HbsAg.
Z ostatniego miesiąca: posiew z kanału szyjki macicy.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
Ania_84 wrote:witamy
ja generlanie jak poszlam na zabieg to wszystkie badania zrobili mi w szpitalu , posiew, biocenoze, morfologia, czasy krzepniecia, ant HBs, Anty HCV , cukier , usg , no i mi kazali przyjsc z aktualnym szczepieniem na WZW B- choc nie sprawdzali , plus aktualne TSH bo mam niedoczynnosc tarczycy
histero najlpiej miedzy 8-12 dc
dzieki. Ale piszesz o szpitalu to nie w Novum robilaś histero?Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'
Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli. -
ka_tarzyna wrote:W Novum:
Z ostatniego roku: morfologia + płytki, ukł. krzepnięcia, jonogram, poziom glukozy na czczo, wymaz na obecność antygenu chlamydii, cytologia.
Z ostatnich 6 miesięcy: HIV, antyHCV, HbsAg.
Z ostatniego miesiąca: posiew z kanału szyjki macicy.
Dzięki
właściwie to może jeszcze po najbliższej małpie może by mi się udalo przed świętami....Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'
emeska wrote:dzieki. Ale piszesz o szpitalu to nie w Novum robilaś histero?
-
Emeska jeśli serio myślisz o histero to podpowiem Ci, zrób wymazy przed okresem. Chyba, że nie masz długiego okresu i zdążysz po, a jednocześnie wynik będzie przed zabiegiem. Histero robi się 3-5 dni po okresie, a na wyniki wyrazów też się tyle czeka.
Jeśli masz możliwość kontaktu osobistego lub mailowo z Novum, to poproś o rozpiskę badań do histeroskopii. Mają taką. Tam jest wszystko szczegółowo opisane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 21:58
-
ma_pi te wyaz robiiscie ta metoda PCR ?
ja własnie czekam ale dlatego bo dr powiedziałą mi ze u nich PCR kosztuje 210 zl ( albo 220 ) i krotko sie czeka , natomiast moge sobie taniej u siebie zrobic i fakt 114 zł w dagnostyce ale musi pobrac lekarz /polozna i na wynik czekam 10 dni -
Robiłam w diagnostyce, tą metodą. Wymaz pobrała położna chyba. Wynik miał być do 10 dni, a był po 5. Ale wiesz, nie zawsze musi być tak szybko. W Krakowie diagnostyka działa bardzo sprawnie. Zawsze krótko czekam na wyniki.
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
ma_pi wrote:Emeska jeśli serio myślisz o histero to podpowiem Ci, zrób wymazy przed okresem. Chyba, że nie masz długiego okresu i zdążysz po, a jednocześnie wynik będzie przed zabiegiem. Histero robi się 3-5 dni po okresie, a na wyniki wyrazów też się tyle czeka.
Jeśli masz możliwość kontaktu osobistego lub mailowo z Novum, to poproś o rozpiskę badań do histeroskopii. Mają taką. Tam jest wszystko szczegółowo opisane.
na szczęście miałabym ważne jeszcze posiewy bo 23 listopada mi przed ivf pobierali....
a zabiegi wykonuje jakiś jeden lekarz, czy to zależy który ma dyżur w danym dniu?Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'
ma_pi wrote:Robiłam w diagnostyce, tą metodą. Wymaz pobrała położna chyba. Wynik miał być do 10 dni, a był po 5. Ale wiesz, nie zawsze musi być tak szybko. W Krakowie diagnostyka działa bardzo sprawnie. Zawsze krótko czekam na wyniki.
ja własnie musze odszuac rachunku za wirusówke bo nie pamietam ile kosztuja badania w diagnostyce ale chyba ze wirusowke pewnie z 400 zl pojdzie -
emeska wrote:na szczęście miałabym ważne jeszcze posiewy bo 23 listopada mi przed ivf pobierali....
a zabiegi wykonuje jakiś jeden lekarz, czy to zależy który ma dyżur w danym dniu?
i jak na NFZ to tez w Wawie jego polecala