Od inseminacji do in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Sysiaaaaa szacun za pomysl:) ja po 3 nieudanych IUI ale jeszcze przed powaznymi dzialaniami co do IVF jakos nie moglam odnalezc sie juz w zadnym temacie;) Choc sledzilam Wasze losy w temacie Inseminacja, sama nie mialam o czym pisac.
My na razie wrocilismy do naturalnych staran, a raczej odpoczywamy po serii IUI, ale na czerwiec jestesmy umowieni ze swoim lekarzem w Invimedzie, zeby juz na powaznie porozmawiac o in vitro... -
Staramy sie ok. 2,5 roku. Rok temu zglosilismy sie do kliniki leczenia nieplodnosci. Okazalo sie, ze mamy problem z kiepska morfologia nasienia (2%). Dzieki suplementacji poprawilo sie (do 8%) i po jakims czasie ruszylismy z inseminacjami. Teraz mamy w planach postarac sie jeszcze troszke naturalnie, ale jednoczesnie powoli ogarniac temat in vitro. A jak u Ciebie? Podjeliscie juz jakies konkretne kroki w tym kierunku?
-
A więc tak. U nas starania prawie 3 lata, w czym rok tak na maksa z lekarzem itd. Też mieliśmy problem z nasieniem przez pierwszy rok, ale teraz jest wzorowe Jestem właśnie w cyklu z 3 IUI. Co do in vitro to wypytałam się wszystkiego w klinice na temat przebiegu i procedur Planujemy jeszcze jedną IUI w czerwcu i od lipca ruszamy z procedurą in vitroDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLimia wrote:Sysiaaaaa szacun za pomysl:) ja po 3 nieudanych IUI ale jeszcze przed powaznymi dzialaniami co do IVF jakos nie moglam odnalezc sie juz w zadnym temacie;) Choc sledzilam Wasze losy w temacie Inseminacja, sama nie mialam o czym pisac.
My na razie wrocilismy do naturalnych staran, a raczej odpoczywamy po serii IUI, ale na czerwiec jestesmy umowieni ze swoim lekarzem w Invimedzie, zeby juz na powaznie porozmawiac o in vitro...