Od inseminacji do in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane dołączam i ja! Planujemy zrobić jeszcze trzecie iui i startujemy do ivf refundowanego. Aktualnie czekamy na wyniki badań genetycznych. Staramy się od 2 lat w tym rok leczymy się w klinice. Mąż ma słabą morfologie (1,5%), u mnie wszystko ok choć mam obraz policystycznych jajników, ale nikt u mnie nie zdiagnozowal pco. Do tego mam tendencje do polipow - były usuwane już 2 razy z lyzeczkowaniem. Androlog mężowi powiedział żeby się nie przejmował wynikami komputerowymi nasienia. Ma dużo plemników i jest plodny. Do ivf ref startujemy z nieplodnoscia idiopatyczna. 20.06 będziemy wiedzieć czy się zakwalifikujemy.
Leczymy się w invimedzie u dr Dworniaka w Warszawie.Mixa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySysiaaaaa wrote:A tu tyle sprzątania w domu maz wrócił nad ranem i oczywiście nic sie nie stało
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mixa wrote:nic mi tak dobrze na humor nie działa jak stronka faszynfromraszyn. nie tylko my dziewczyny mamy ciężko, niektórzy nawet z ubiorem mają problem
Mixa lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
nick nieaktualny
-
Konwalia wrote:Limia u którego doktora się leczycie? Jakie badania do ivf macie zrobić? Startujecie do rządowego programu?
Ja też leczę się u dr Dworniaka:)
2.06 jesteśmy umówieni na wizytę, żeby ustalić, co i kiedy dalej. Sami jeszcze nie wiemy, czy startujemy od razu, czy czekamy. Nie wiem też, czy łapiemy się na program rządowy.
Orientowałaś się, jak wygląda kwestia wolnych miejsc na 2015 r. w Invimedzie?Konwalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mixa wrote:nic mi tak dobrze na humor nie działa jak stronka faszynfromraszyn. nie tylko my dziewczyny mamy ciężko, niektórzy nawet z ubiorem mają problemStarania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
nick nieaktualny
-
Limia wrote:Ja też leczę się u dr Dworniaka:)
2.06 jesteśmy umówieni na wizytę, żeby ustalić, co i kiedy dalej. Sami jeszcze nie wiemy, czy startujemy od razu, czy czekamy. Nie wiem też, czy łapiemy się na program rządowy.
Orientowałaś się, jak wygląda kwestia wolnych miejsc na 2015 r. w Invimedzie?
Jak byliśmy na wstępnej wizycie, gdzie powiedziano nam jakie mamy badania do wykonania (środek kwietnia), to Invimed jeszcze nie miał na drugie pół roku przyznanej dotacji i Pani niestety nie mogła udzielić żadnych konkretnych informacji. Wiem tylko tyle, że jak się zakwalifikujemy, to jesteśmy wpisywani na listę i czekamy. Ja tam mogę czekać do 2015 aby tylko się zakwalifikować W międzyczasie można zawsze dalej się starać.
A ile razy miałaś IUI? Jaki jest u Was problem jeżeli można wiedzieć? -
Konwalia, ale Ty widzę, że czekasz na efekty drugiej IUI?
U nas problemem jest nasienie. Co prawda wyniki bardzo się poprawiły i obecnie są w normie, ale szału nie ma;) Inseminacje zrobiliśmy 3 i na tym skończyliśmy.
Jakie badania Wam zlecił dr?
Macie rozpoznaną konkretną przyczynę niepłodności, czy niepłodność idiopatyczną?