Ovarin
-
WIADOMOŚĆ
-
Szukałam, szukałam i znalazłam ten wątek. trochę Was poczytałam i stwierdziłam, że też spróbuję z Ovarinem. Złożyłam zamówienie, dorzuciłam dodatkowo magnez z B6 i ACC.
Od nowego cyklu biorę kwas foliowy, Oeparol i piję olej lniany. Ten ostatni to już od jakiegoś czasu zażywam bo dobrze robi mi na włosy "od środka".
Mam nadzieję, że się uda trochę wspomóc nasze wieloletnie starania.
Lucyyy wielkie gratulacje, oby beta rosła -
Sagasigrun wrote:Szukałam, szukałam i znalazłam ten wątek. trochę Was poczytałam i stwierdziłam, że też spróbuję z Ovarinem. Złożyłam zamówienie, dorzuciłam dodatkowo magnez z B6 i ACC.
Od nowego cyklu biorę kwas foliowy, Oeparol i piję olej lniany. Ten ostatni to już od jakiegoś czasu zażywam bo dobrze robi mi na włosy "od środka".
Mam nadzieję, że się uda trochę wspomóc nasze wieloletnie starania.
Lucyyy wielkie gratulacje, oby beta rosła
ja brałam ovarin i w drugim cyklu się udało, nie wiem czy to od niego czy zbieg okoliczności no ale może coś w tym jest -
Agusia_pia, mialam identycznie! Ktory u Ciebie tydzien? Mnie 18.08. troche ginekolog w Luxmedzie postraszyla, ze nie widzi zarodka w jaju plodowym ( sam poczatek 6 tygodnia). Mam ponownie sprawdzic poziom przyrostu beta Hcg i jesli bedzie wszystko ok, wrocic do niej za 2 tygodnie. Jesli przyrost bedzie marny lub bedzie brak przyrostu, mam do niej wrocic wczesniej. Boje sie . Jutro bede wiedziala wiecej.
-
Hej,trzymam za Was kciuki i liczę ze ovarin przynosi "szczescie". Ja kończę pierwszy cykl z nim,drugi po odstąpieniu od anty... liczę ze skróci się cykl i ureguluje..pierwszy miałam 50 dni i bardzo ślepa @. Dziś 25dc czuję bóle podbrzusza,więc może akurat. Czy macie doświadczenia z uregulowaniem cyklu?
Sagasigrun lubi tę wiadomość
-
Brałam ovarin około pół roku bo lekarz wykrył w moich jajanikach pełno pęcherzyków a staramy się o dzidziusia . Po tym czasie poszłam do innego lekarza i podczas usg nie było już ani jednego pęcherzyka jakby znikły wiec myśle ze u mnie to właśnie zasługa ovarinuYanadis
-
nick nieaktualnyJa też biorę Ovarin od około 4 miesięcy. W ciąży niestety jeszcze nie jestem. Zauważyłam natomiast od dwóch cykli bardzo ładny śluz owulacyjny. Odczuwałam również bóle owulacyjne chyba pierwszy raz w życiu. Jutro idę na konsultację do gina więc będę więcej wiedziała na temat mojego PCOS i adenomiozy...
-
nick nieaktualny
-
Hej! Ja polecam gorąco! Miałam owulację w okolicach 20 - 22 dc (potwierdzane monitoringami cyklu). Do tego cykle takie 32 - dniowe (również progesteron nie bardzo, spadał, faza lutealna za krótka była). Po 6 m-cach Ovarinu: owulacja w 14 dc, a długość każdego, to 28 (czasami 29) dni Na mnie zadziałał rewelacyjnie. Okresy (które przy adenomiozie są moją zmorą) mam jak w zegarku - mogę się zawsze przygotować na to najgorszeStella
-
Witam, ja mam pytanie odnośnie pobolewania jajników podczas brania Ovarinu czy któraś z Was też tak miała? Ciężko to nazwać bólem ale tak jakby cały czas mi o sobie "przypominają" w ciągu dnia czasem nawet lekkim kłuciem. Wcześniej takie pobolewania miewalam tylko w okolicach owulacji i tak się zastanawiam czy to normalny objaw takiej hmmm nadwrażliwości jajników? bo sama do końca nie wiem jak to nazwaćWalka o drugie szczęście
-
MamaKubunia wrote:Witam, ja mam pytanie odnośnie pobolewania jajników podczas brania Ovarinu czy któraś z Was też tak miała? Ciężko to nazwać bólem ale tak jakby cały czas mi o sobie "przypominają" w ciągu dnia czasem nawet lekkim kłuciem. Wcześniej takie pobolewania miewalam tylko w okolicach owulacji i tak się zastanawiam czy to normalny objaw takiej hmmm nadwrażliwości jajników? bo sama do końca nie wiem jak to nazwać
Ja czułam jajniki przy pierwszym cyklu z Ovarinem (kucie prawie codzienne od owulacji aż do @), ale nie wiem czy to było powiązane. Teraz drugi cykl i nic się nie dzieje. -
Ja jestem w połowie drugiego cyklu z Ovarinem. Powiem Wam ze jak poprzedni cykl cały czas czułam bol jajników, piersi mocny PMS a śluzu tyle co zawsze i @ przyszła w terminie idealnie. Ten cykl jeszcze lepszy - równo w połowie cyklu ogromna ilość śluzu płodnego, nigdy nie zaobserwowałam u siebie aż tyle! Na następny dzień mniej śluzu płodnego a znowu na następny ogromny bol jajników, momentami nie do wytrzymania - może to właśnie owulacja? Nie wiem co z tego będzie, ten cykl miał być bez nadzieji bez nakręcania wiec staram się o tym noe myśleć Ovarin jak najbardziej polecam!
-
Biorę Ovarin od stycznia, więc już 8 miesięcy.
Witamin ma sporo, więc to na duży plus, ale chyba nie było jakiegoś efektu "wow" w ciągu trzech miesięcy, potem dołączył Bromergon i cykle się pięknie wyregulowały.
Być może zaśługa jest częściowo tego i tego. Póki co ciąży dalej nie ma, ale cierpliwe czekamy i głęboko wierzymy.... ;(
ciąża bliźniacza jednokosmówkowa jednoowodniowa
-
ansien wrote:Biorę Ovarin od stycznia, więc już 8 miesięcy.
Witamin ma sporo, więc to na duży plus, ale chyba nie było jakiegoś efektu "wow" w ciągu trzech miesięcy, potem dołączył Bromergon i cykle się pięknie wyregulowały.
Być może zaśługa jest częściowo tego i tego. Póki co ciąży dalej nie ma, ale cierpliwe czekamy i głęboko wierzymy.... ;(
Czy możesz powiedzieć mi coś więcej o Bromergonie? Na co to jest dokładnie i czy przepisał Ci to lekarz?
U mnie niestety przyszły plamienia i pewnie rozkręca się @ chociaż piersi dalej bolą a zazwyczaj dwa dni przed już przestawały boleć (dzisiaj 34 dc) ogólnie spóźniła mi się 3 dni wiec myślałam ze to to ale cóż sama już nie wierze ze się kiedyś uda
Mimo wszystko Ovarin pomaga na śluz przynajmniej w moim wypadku (już w drugim cyklu stosowania) przede mną trzeci cykl - No zobaczymyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 10:43