Ovarin
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nina13 wrote:Dziewczyny a czy ovarin ma jakiś wpływ na endometrium? Jak się go bierze? Przez cały cykl?
Bierze się 2 tabletki (ja biorę na raz, nikt mi nie mówił, że 2x dziennie po jednej, poza tym, szkoda czasu ), nie ma (przeciw)wskazań co do faz cyklu, po prostu suplementujesz go cały miesiąc(-e). To jest po prostu mix kilku witamin, których niedobór można sobie własnie Ovarinem uzupełnić. Opis dawkowania masz też na ulotce lub farmaceuta Ci powie w aptece co i jakWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 13:31
Nina13 lubi tę wiadomość
-
Witam. To mój drugi cykl z ovarinem. Po pierwszym opakowaniu jestem z niego bardzo zadowolona. Skrócil mi mój długi cykl z 60 dni na 37. Niestety ale nie zakończył się Zielona kropką A jest taka możliwość że w tym cyklu jeszcze bardziej mi skróci?
-
Ja wam powiem dziewczyny biorę OVARIN on 11 miesięcy i nic ...
Byłam już na sprawdzeniu drożności jajowodów i lekarz powiedział,że są drożne ,moja ginekolog przed zabiegiem prawdopodobnie podejrzewała ,że nie pęka mi pęchęrzyk graffa , jeżeli będę miała drożne jajowody, idę do niej w grudniu,zobaczymy co mi teraz powie ,trochę jestem tym zmęczona bo ciągle próbujemy a tu co miesiąc okres no nie wiem -
Dziewczyny a czy suplementy tego typu jak Ovarin Miovarian itd. można brać jeszcze na początu ciąży? Chyba nie powinno zaszkodzić co? W końcu to witaminy nie hormony.
Nie jestem w ciąży, ale tak pytam na przyszłość, może któraś z was pytała o to lekarza?Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny! Chciałam się podzielić opinia o Ovarinie. Staramy się od ok. 4 lat o drugie dziecko. Byłam już 5 m-cy na Clo i Luteinie, potem badanie drożności jajowodów. Nic nie pomagało. Diagnoza: Bezpłodność idiopatyczna, czyli bez przyczyny. Zalecane InVitro. Nie chciałam. Postanowiłam, że co będzie to będzie. Jedno dziecko mam. Ale mój problem był nie tylko w niepłodności. Miałam mega nierówne cykle, wydłużały mi się i skracały, praktycznie nie wiedziałam, kiedy dokładnie dostane okres. Męczyło mnie to strasznie, ponieważ od tej huśtawki hormonalnej miałam mega zawroty głowy. Znalazłam na necie Ovarin, poczytałam, kupiłam i jakoś tak te wielkie kapsuły nie wchodziły mi regularnie, zapomniałam o nich. Dopóki zawroty głowy nie zaczęły mi dokuczać do tego stopnia, że miałam rzucić pracę , nie umiałam funkcjonować. Poczytałam jeszcze, że tabletki bez recepty o nazwie Castagnus są dobre w regulowaniu cyklu. Miesiąc temu skupiłam się już konkretnie i brałam jedna Ovarinu i jedną Castagnus, przez miesiąc. Dwa dni temu test pozytywny!!!! Prawie zawału dostałam, nie spodziewałam się takiego rezultatu. Myślałam tym razem o regulacje cyklu niż o ciąży, którą postanowiłam odpuszczać, bo wykończyło mnie to emocjonalnie i zdrowotnie.
Dlatego dziewczyny, próbujcie. To dobre leki, są bez recepty, spróbujcie, może i Wam pomogą!
Za tydzień idę potwierdzić do gin czy serduszko bije. Trzymajcie kciukivirgo -
Cześć dziewczyny, przeczytałam cały Wasz wątek bo również dostałam od swojej gin Ovarin. Kilka miesięcy temu zdiagnozowano u mnie zespół policystycznych jajników, dostałam euthyrox dodatkowo. Od kilku miesięcy staramy się z mężem o dzidziusia i mam nadzieję, że w końcu poszczęści się nam... W międzyczasie oczekuje na wizytę w Klinice leczenia niepłodności w Poznaniu ale liczę, że do tego czasu wszystko się już "rozwiąże".
Mam pytanie odnośnie Ovarinu ( biorę już drugie opakowanie) mój cykl dalej wynosi 30 dni ( w terminie dostałam okres podobnie jak miesiąc temu ale tym razem bardzo skąpy, wręcz przypomina plamienie i jakby miał się skończyć lada moment, przed okresem miałam bardzo dużo gęstego kremowego śluzu, którego nigdy wcześniej u siebie nie zauważyłam. Od kilku dni też biegam co chwilę do ubikacji bo czuje takie parcie na pęcherz). Czy również tak macie? -
Aguska Nie zauważyłam dodatkowego parcia na pęcherz i śluz też był bez zmian. Nadal bierzesz? Jak się czujesz? Jakieś nowe objawy ?
Aguska lubi tę wiadomość
01.2018r. -05.2021 histeroskopia x 15
Zespół Ashermana, adenomioza, endo 3st
PAI hetero
IVF
transfer -> negative -
dariina wrote:Aguska Nie zauważyłam dodatkowego parcia na pęcherz i śluz też był bez zmian. Nadal bierzesz? Jak się czujesz? Jakieś nowe objawy ?
Parcie na pęcherz ustało, gęsty kremowy śluz przerodził się w plamienie a potem w @. Z tym, że okres ciągnie mi się już 12 dzień i dalej leci.. Nie wiem czy to wynika z kwestii, że biorę ovarin czy coś się dzieje nie tak. Mam w piątek wizytę u gin to dopytam się co jest grane (kiedyś miałam takie obfite, długie miesiączki ale to było z 10 lat temu i potem zdiagnozowano u mnie anemię) -
dariina wrote:O kurde To faktycznie jakoś długo. Mi przedłużył cykl Odstawiłam całkiem Może wrócę do niego ale 1x1 Daj znać co powie gin
Zobaczymy kiedy minie... Kazała dalej przyjmować codziennie 2 tabl. Ovarinu -
dariina wrote:Aguska No to niech się unormuje w końcu i trzeba działać. Ja teraz jem witaminie D i Kw foliowy. Gin powiedział że wystarczy 😊
Czekam aż się unormuje - też biorę witaminki i dodatkwo żelazo z uwagi na anemie przeklęcą
No chciałabym już działać w pełni - plus taki, że w końcu pojawił się ten okres, pytanie kiedy się skończy -
nick nieaktualny