Oviklinika-nowa klinika niepłodności
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja jyz po wizycie. Lekarz stwierdził w wewnątrz macicy pęcherzyk ciążowy o wymiarach 10,0 mm x 7,9 mm. 19 września kolejna wizyta. Dzisiaj zrobiłam jeszcze rano betę zobaczymy jaki będzie wynik
Emily0723, Emzet92, GorzkoGorzko, Mokosza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pola0702 wrote:Dziewczyny ja jyz po wizycie. Lekarz stwierdził w wewnątrz macicy pęcherzyk ciążowy o wymiarach 10,0 mm x 7,9 mm. 19 września kolejna wizyta. Dzisiaj zrobiłam jeszcze rano betę zobaczymy jaki będzie wynikTrudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Pola0702 wrote:Teraz nerwówka przez te 1,5 tyg czy pojawi się zarodek w pęcherzyku ciążowym 🙈Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
07.2024 Sz. 3885g
-
Emzet92 wrote:No chyba jest za wcześnie, a jaki jest wiek ciąży wg usg? Idź małymi kroczkami, zobacz CP wykluczona, jest pęcherzyk w macicy, trzeba po prostu czekać
-
Pola0702 wrote:Wedłu wyliczenia od ostatniej miesiączki to 6 tydzień a wedłu lekarza, że prawdopodobny 5 tydzień. Ja miałam pierwszy okres po 4 miesuąca po wyciszeniu macicy wiec cykl mogł być dłuższy. Zobaczymy 19 wrześniaTrudna droga IVF
01.2021 ❄❄
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
07.2024 Sz. 3885g
-
Drogie Dziewczyny,
Czy możecie coś powiedzieć na temat dr Moniki Szymańskiej? Pod nieobecność moich 2 lekarzy prowadzących mam iść do niej na wizytę gdzie ustalamy stymulację, b. ważne dla mnie bo od roku się leczymy tam i do tego czasu nie mieliśmy ani jednej komórki która można by pobrać. Tracę siły już czasem naprawdę 😔2020r. Nasz Cud 🤍 nasze Życie 💕🧚♂️🧸🩰
01.2024: 9dpt beta 71 💗 bądź zdrów Maluszku ✨🙏🏻👶
2❄️❄️
The true miracle is having faith no matter what👣🍀
-
happilyeverafter wrote:Drogie Dziewczyny,
Czy możecie coś powiedzieć na temat dr Moniki Szymańskiej? Pod nieobecność moich 2 lekarzy prowadzących mam iść do niej na wizytę gdzie ustalamy stymulację, b. ważne dla mnie bo od roku się leczymy tam i do tego czasu nie mieliśmy ani jednej komórki która można by pobrać. Tracę siły już czasem naprawdę 😔happilyeverafter lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie bo naczytałam się głupot w internecie…jakiej wielkości u Was był pęcherzyk ciążowy w którym już był widoczny zarodek? Mój pęcherzyk miał w środę niecałe 10 mm i nie było w nim widać ani zarodka ani pęcherzyka żółtkowego. Martwię się, że będzie puste jajo płodowe. Wizyta dopiero 19 września
-
olencja wrote:Ja u niej prowadzę ciążę. Jest bardzo fajna lekarką. Myślę że zmiana lekarza może wyjść Ci na dobre a na poprawę efektów stymulacji polecam akupunkturę. Najlepiej te trzy miesiące jak się jajka robią w jajnikach.
Dziękuję pięknie za odpowiedź 😊 Tez jestem mega fanką akupunktury, raz że relaksuje (wiem, nie wszystkich, mój mąż był przerażony jak wbijali mu igły 😂) a dwa że mega pomaga przy słabych jajnikach, zaszłam w I ciążę ivf po pół roku chodzenia na aku (na pewno masa innych rzeczy również pomogła ale wiadomo). Niestety teraz nie mam za bardzo czasu na bieganie na aku, mamy malutka córeczkę, mega żywa i absorbująca, mąż do późna w pracy i nie mam niestety z kim zostawić maluszka.2020r. Nasz Cud 🤍 nasze Życie 💕🧚♂️🧸🩰
2❄️❄️
-
Pola0702 wrote:Dziewczyny mam pytanie bo naczytałam się głupot w internecie…jakiej wielkości u Was był pęcherzyk ciążowy w którym już był widoczny zarodek? Mój pęcherzyk miał w środę niecałe 10 mm i nie było w nim widać ani zarodka ani pęcherzyka żółtkowego. Martwię się, że będzie puste jajo płodowe. Wizyta dopiero 19 września
Ja powiem szczerze że przy I ciąży nawet tego nie sprawdzałam. Myślę że im mniej czytasz i sprawdzasz czy wszystko dobrze tym lepiej i spokojniej dla Ciebie i maluszka w brzuszku 😊 Trzymam mocno kciuki i bądź dobrej myśli, to naprawdę czyni cuda ❤️2020r. Nasz Cud 🤍 nasze Życie 💕🧚♂️🧸🩰
2❄️❄️
-
Cześć Dziewczy!
Podczytuje to forum już od dłuższego czasu, ale nie miałam odwagi napisać.
Do ovikilkini trafiłam z powodu niedużej odległości od domu, mamy dosłownie 5 minut. Z zamiarem zbadania się kontrolnie. W lutym poroniłam - ciąża naturalna. W sierpniu zdecydowaliśmy się przepadać kontrolnie. Maz 36 lat, ja 35. Wszystkie badania w normie, cykle regularne, owulacje potwierdzone, badanie nasienia Ok, moje hormony Ok, oprócz AMH, które jest malutkie - 1. Docent Pierzynski zalecił dwa cykle stymulowane - lametta i duphaston. Następnie w razie niepowodzenia invitro.
Wcześniej niespecjalnie zastanawialiśmy się nad wyborem kliniki, bo nie sądziliśmy ze będziemy potrzebować invitro teraz jestem w trakcie drugiego cyklu stymulowanego. Zastanawiam się nad wyborem kliniki do invitro - czy zostać w Ovi czy szukać czegoś z większym doświadczeniem, bardziej znana marka. Jakie są Wasze wrażenia? Ja nie mam porównania z innymi klinikami, a chciałabym podjąć najlepsza decyzje. Będę wdzięczna za wszystkie Wasze rady.👱♀️36 lat, AMH 1, reszta w normie
👱♂️37, badania nasienia w normie
1 ciąża biochemiczna - naturalna,
Oviklinika Warszawa
-2 cykle stymulowane lametta, duphaston
-10/11. '22- I procedura IVF, rekovelle, mensinorm, orgalutan 🙏- 2 zarodki, obydwa padły po 5/6 dobie
-02.'23 - II proedura IVF, mensinorm, puregon, orgalutran - 8 komórek, 7 zapłodnionych ❄️❄️ 3 doba❄️ 7 doba
- 17.04 pierwszy transfer 2 ❄️ trzydniowe - biochem
- 20.05 drugi transfer - blastocysta 7 doba BC ❌ -
Tez wybrałam ovi przez wzgląd na bliskość domu. Tez miałam 2x cykl stymulowany (plus dwie inseminacje) i podeszłam u nich do invitro. Nie miałam żadnego porównania z innymi klinikami, mi po prostu podpasowal doc P jako lekarz i zdecydowałam się dać mu szanse. Jeśli Tobie coś nie będzie odpowiadało w pracy kliniki czy lekarza to po prostu poszukaj innej. Każdy jest inny i może mieć inne odczucia.
Żyrafa lubi tę wiadomość
👱♀️ '88, AMH 6,88 (10.2021)
antytpo ⬆️ euthyrox 💊
MTHFR hetero, PAI hetero, KIR Bx (brak 4 DS)
OviKlinika od '02.2021:
SonoHSG ✅
2x cykl stymulowany ❌
07.07.21 - 1IUI ❌
05.08.21 - 2IUI ❌
ICSI - protokół krótki - FET na cyklu sztucznym:
02.11.21 - punkcja: 1x ❄ 3BB
20.11.21 - histeroskopia ✅
23.12.21 - usg: endo 11mm (11dc)
30.12.21 - FET - embryoglue, AH (18dc)
bhcg: 8dpt: 70, 11dpt: 252, 13dpt: 565, 18dpt: 3741
25.01.22 (26dpt) - usg: CRL 6,8mm i ❤ (GA 6+4)
03.03.22 - prenatalne + pappa - niskie ryzyka
31.03.22 - usg: będzie chłopak ♂️ (GA 16+0)
21.09.22 - 👶 4300g, 61cm -
nick nieaktualnyŻyrafa wrote:Cześć Dziewczy!
Podczytuje to forum już od dłuższego czasu, ale nie miałam odwagi napisać.
Do ovikilkini trafiłam z powodu niedużej odległości od domu, mamy dosłownie 5 minut. Z zamiarem zbadania się kontrolnie. W lutym poroniłam - ciąża naturalna. W sierpniu zdecydowaliśmy się przepadać kontrolnie. Maz 36 lat, ja 35. Wszystkie badania w normie, cykle regularne, owulacje potwierdzone, badanie nasienia Ok, moje hormony Ok, oprócz AMH, które jest malutkie - 1. Docent Pierzynski zalecił dwa cykle stymulowane - lametta i duphaston. Następnie w razie niepowodzenia invitro.
Wcześniej niespecjalnie zastanawialiśmy się nad wyborem kliniki, bo nie sądziliśmy ze będziemy potrzebować invitro teraz jestem w trakcie drugiego cyklu stymulowanego. Zastanawiam się nad wyborem kliniki do invitro - czy zostać w Ovi czy szukać czegoś z większym doświadczeniem, bardziej znana marka. Jakie są Wasze wrażenia? Ja nie mam porównania z innymi klinikami, a chciałabym podjąć najlepsza decyzje. Będę wdzięczna za wszystkie Wasze rady.
dlaczego invitro skoro zaszłaś w ciąże naturalnie ?
Wiem, że niskie AMH, ale jednak powyże 0. 7 i zaszłąś w ciąże naturalnie.
Czy nie lepiej jest poszukać przyczyny nie utrzymania ciąży ?
Żyrafa lubi tę wiadomość
-
Fela37 wrote:Cześć
dlaczego invitro skoro zaszłaś w ciąże naturalnie ?
Wiem, że niskie AMH, ale jednak powyże 0. 7 i zaszłąś w ciąże naturalnie.
Czy nie lepiej jest poszukać przyczyny nie utrzymania ciąży ?👱♀️36 lat, AMH 1, reszta w normie
👱♂️37, badania nasienia w normie
1 ciąża biochemiczna - naturalna,
Oviklinika Warszawa
-2 cykle stymulowane lametta, duphaston
-10/11. '22- I procedura IVF, rekovelle, mensinorm, orgalutan 🙏- 2 zarodki, obydwa padły po 5/6 dobie
-02.'23 - II proedura IVF, mensinorm, puregon, orgalutran - 8 komórek, 7 zapłodnionych ❄️❄️ 3 doba❄️ 7 doba
- 17.04 pierwszy transfer 2 ❄️ trzydniowe - biochem
- 20.05 drugi transfer - blastocysta 7 doba BC ❌