Oviklinika-nowa klinika niepłodności
-
WIADOMOŚĆ
-
Wronka wrote:Czy mogę zapytać czym była Pani stymulowana u dr Malinowskiego?
Wybacz, nie zauważyłam wiadomości. Byłam stymulowana 150j mensinorm i 100j gonal. Przed stymulacją miałam też priming estrogenowy. Jednak stymulacje rozpisywała mi dr Pankiewicz, bo akurat Malinowski był na urlopie.
Kasztanka wrote:Witam. W których godzinach zwyczajnie przeprowadzana jest punkcja w Ovi?
Punkcje są zwykle rano, max do 10-10.30. Głównie dlatego, że trzeba być na czczo do znieczulenia. My mieliśmy punkcje w ok. 9.30-9.45 z kliniki wyszliśmy 11.30-12.00. Punkcja trwa ok. 20min, ale po niej proszą, aby zostać na sali 1-1.5h w celu oceny jak się czujesz. Potem zeszłam do recepcji na krótką rozmowę z prowadzącym (przyjął mnie między pacjentkami) o tym, ile zostało pobranych komórek itd.
Kasztanka lubi tę wiadomość
👩🏼 91’ (34)
Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ ; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (36)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski
1 IVF - Oviklinika Waw
08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵
-
Valie05 wrote:Punkcje są zwykle rano, max do 10-10.30. Głównie dlatego, że trzeba być na czczo do znieczulenia. My mieliśmy punkcje w ok. 9.30-9.45 z kliniki wyszliśmy 11.30-12.00. Punkcja trwa ok. 20min, ale po niej proszą, aby zostać na sali 1-1.5h w celu oceny jak się czujesz. Potem zeszłam do recepcji na krótką rozmowę z prowadzącym (przyjął mnie między pacjentkami) o tym, ile zostało pobranych komórek itd.
Valie05 lubi tę wiadomość
Droga w tysiąc li w któru ruszyłam w 2008 roku ...🌠 -
Część Dziewczyny,
Jestem w Novum od lutego '24, po 3 nieudanych stymulacjach w programie rządowym. Chcę się przenieść do OVI. Mam wizytę 4 września u dr Malinowskiego. Mam nadzieję, że w OVI się uda, bo w Novum była porażka. Traktowali mnie jak zło konieczne, nikt się nie chciał pochylić nad moim przypadkiem. A wcale nie jestem takim ciężkim przypadkiem. Nasienie mamy dobre. AMH nieznacznie powyżej 1. Niestety mam wysokie FSH i słabo reaguję na stymualację. Miałam 2 transfery, jeden 2-dniowego a drugi 3-dniowego zarodka. Za każdym razem beta 0. Między procedurami ciąża biochemiczna na naturalnej mojej owulacji! Wiem, że dr Malinowski uznaje immunologię. Mam KirAA i Hlac C1C1, niestety partner nie ma zbadanego Hlac a powinien, ale docent Paśnik mu nie kazał zbadać 🤦🏽♀️ Zamierzam przenieść się do dr Jarosz. Mam też wysokie komórki NK w macicy, a tak poza tym wszystko ok. Nawet Allo MLR mam dodatnie i cross match ujemne. Trombo PAI-1 homozyg. Miałam Accofil, Clexane, Encorton, Smoflipid do ostatniego transferu i to nie pomogło. Widziałam, że ktoś miał dodawany hydroxychlorochine i się zastanawiam czy to przepisał immunolog czy ktoś z OVI? Wydaje mi się, że powinnam mieć leczenie hydroxychlorochine + Prograf przed transferem. Dodam, że w Novum miałam podawane transfery na świeżo i nie było czasu ani na wlewy ani na immunologię. Zmarnowali mi 3 podejścia z programu. -
Byłam u dr Malinowskiego i on tak jest za immunologią. Sam też zleci wszystkie potrzebne badania immunologiczne, ale zalecenia do tych wyników to już chce od lekarza immunologa. Sam wyników raczej nie interpretuje, więc mocno wątpię, że da Ci leki "od siebie". Mi się udało akurat telekonsultacje z dr Jarosz mieć przed transferem, więc od niej miałam recepty m.in. na hydroxychlorochine. Po udanym transferze miałam kolejne tele (nie czeka się już u Jarosz wtedy długo) i kontynuację od niej, ale też zdarzyło się że Malinowski wypisał brakujące rzeczy.
Co do smoflipid - w zeszłym roku Ovi nie podawała u siebie, więc musiałabyś poszukać innego miejsca na wlew. Ja robiłam w IV Clinic na Pańskiej - wychodziły całkiem całkiem cenowo ok. 300 zł. Niestety słyszałam ostatnio od koleżanki, że podnosili ceny. KIR AA - Jarosz się nie szczypie i daje accofil niezależnie od wyniku HLAC męża.👩🏼 91’ (34)
Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ ; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (36)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski
1 IVF - Oviklinika Waw
08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵
-
agelee wrote:Część Dziewczyny,
Jestem w Novum od lutego '24, po 3 nieudanych stymulacjach w programie rządowym. Chcę się przenieść do OVI. Mam wizytę 4 września u dr Malinowskiego. Mam nadzieję, że w OVI się uda, bo w Novum była porażka. Traktowali mnie jak zło konieczne, nikt się nie chciał pochylić nad moim przypadkiem. A wcale nie jestem takim ciężkim przypadkiem. Nasienie mamy dobre. AMH nieznacznie powyżej 1. Niestety mam wysokie FSH i słabo reaguję na stymualację. Miałam 2 transfery, jeden 2-dniowego a drugi 3-dniowego zarodka. Za każdym razem beta 0. Między procedurami ciąża biochemiczna na naturalnej mojej owulacji! Wiem, że dr Malinowski uznaje immunologię. Mam KirAA i Hlac C1C1, niestety partner nie ma zbadanego Hlac a powinien, ale docent Paśnik mu nie kazał zbadać 🤦🏽♀️ Zamierzam przenieść się do dr Jarosz. Mam też wysokie komórki NK w macicy, a tak poza tym wszystko ok. Nawet Allo MLR mam dodatnie i cross match ujemne. Trombo PAI-1 homozyg. Miałam Accofil, Clexane, Encorton, Smoflipid do ostatniego transferu i to nie pomogło. Widziałam, że ktoś miał dodawany hydroxychlorochine i się zastanawiam czy to przepisał immunolog czy ktoś z OVI? Wydaje mi się, że powinnam mieć leczenie hydroxychlorochine + Prograf przed transferem. Dodam, że w Novum miałam podawane transfery na świeżo i nie było czasu ani na wlewy ani na immunologię. Zmarnowali mi 3 podejścia z programu.
Jestem u Malinowskiego dobrych kilka lat. Jest dobrym lekarzem. Immuno uznaje ale kieruje do Paśnika po zalecenia. Byłam również u Jerżak( po Paśniku, sama poszlam bo Pasnik rozłożył ręce). Od niej miałam zalecone hydrox. z prografem. Brałam przed podejściem do in vitro, nie pomogło. Teraz podchodzimy z Malinowskim do in vitro i powiedział że będzie myślał jak najlepiej te wszystkie zalecenia ogarnąć. ( od Paśnika I od Jerżak ). Co do Pai-1 w homozygocie to da na niego clexan. Przed tym byłam u dwóch barzo znanych hematologów i żaden nie zlecił clexana. Na co Malinowski powiedział " no cóż, trudno. Ja uważam że jest nieżdebny. Szkoda tylko że nie będzie miała pani na niego refundacji ". Malinowski dość ostrożnie i dokładnie podchodzi. Mnie się wydaję że raczej jest za krio.Droga w tysiąc li w któru ruszyłam w 2008 roku ...🌠 -
agelee wrote:Część Dziewczyny,
Jestem w Novum od lutego '24, po 3 nieudanych stymulacjach w programie rządowym. Chcę się przenieść do OVI. Mam wizytę 4 września u dr Malinowskiego. Mam nadzieję, że w OVI się uda, bo w Novum była porażka. Traktowali mnie jak zło konieczne, nikt się nie chciał pochylić nad moim przypadkiem. A wcale nie jestem takim ciężkim przypadkiem. Nasienie mamy dobre. AMH nieznacznie powyżej 1. Niestety mam wysokie FSH i słabo reaguję na stymualację. Miałam 2 transfery, jeden 2-dniowego a drugi 3-dniowego zarodka. Za każdym razem beta 0. Między procedurami ciąża biochemiczna na naturalnej mojej owulacji! Wiem, że dr Malinowski uznaje immunologię. Mam KirAA i Hlac C1C1, niestety partner nie ma zbadanego Hlac a powinien, ale docent Paśnik mu nie kazał zbadać 🤦🏽♀️ Zamierzam przenieść się do dr Jarosz. Mam też wysokie komórki NK w macicy, a tak poza tym wszystko ok. Nawet Allo MLR mam dodatnie i cross match ujemne. Trombo PAI-1 homozyg. Miałam Accofil, Clexane, Encorton, Smoflipid do ostatniego transferu i to nie pomogło. Widziałam, że ktoś miał dodawany hydroxychlorochine i się zastanawiam czy to przepisał immunolog czy ktoś z OVI? Wydaje mi się, że powinnam mieć leczenie hydroxychlorochine + Prograf przed transferem. Dodam, że w Novum miałam podawane transfery na świeżo i nie było czasu ani na wlewy ani na immunologię. Zmarnowali mi 3 podejścia z programu. -