Ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny:)
Mam pytanie do Was, bo już sama nie wiem co mam myśleć. Mam długie cykle 32-38 dni.
Staramy się o ciąże już dłuższy czas i w tym cyklu (pierwszy raz) ginekolog przepisał mi Ovitrele w 15 dniu cyklu.
Od 18 dnia do 30 dnia cyklu miałam brać duphaston 2x1 oraz 1x1 utrogestan.
W 30 dniu cyklu ginekolog kazał mi zrobić test na Betę - jeżeli wyjdzie negatywny to odstawić tabletki, a jeżeli pozytywny to brać dalej. Z ciekawości zrobiłam betę 27 dnia cyklu wyszła 4,48 (pomyslałam, że ten wynik to pozostałości po Ovitrelle?)
Wczoraj był 30 dzień cyklu(15.07), beta wyszła <2,30. Wczoraj również dostałam plamień różowo, jasno brązowych, delikatnych i było tylko rano (nigdy nie mam plamień przed miesiączką). Początkowo pomyślałam, że może to plamienia implementacyjne?? Ale beta trochę niska... Czy beta może jednak wzrosnąć? Miesiączkę powinnam mieć w piątek. Nie wiem czy się łudzić...
Czy powinnam powtórzyć mimo wszystko Betę czy te plamienia to normalne z duphastonem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 14:49
-
Cześć! W ostatnim cyklu brałam po raz pierwszy ovitrelle w 3, 6 i 9dpo (po 1/3). W nocy 7/8dpo obudził mnie silny, ostry ból po prawej stronie brzucha (jajnik?), który trwał dosłownie chwilę. Kończę teraz miesiączkę po tym cyklu z ovitrelle i dalej czuję jakiś dyskomfort w tym miejscu i pojawiajacy się lekki ból. Wizytę u lekarza mam dopiero za miesiąc. Czy miała ktoras z Was takie objawy po tym zastrzyku? PozdrawiamJa: 38l
Mąż: 39l
Starania 11 lat
Endometrioza, nietolerancje pokarmowe, mutacja MTHFR, niedowaga, objaw Raynauda, PPJ ANA, hiperprolaktynemia czynnościowa, przewlekły stan zapalny endometrium
Leczenie: naprotechnologia
02/05/2024 [*] Aniołek 8tc 💔 -