X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • Mango44 Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Mam pytanie. To pierwszy mój cykl z Clo i Ovitrelle. W 12 DC byłam na monitoringu który wskazał 3 pęcherzyki (niestety nie pamiętam wielkości, a nie mam przy sobie dokumentacji). Gin powiedział że na drugi dzień (13dc) mam wieczorem zrobić zastrzyk i powinny pęknąć wszystkie trzy (były już fajnej wielkości na USG).
    Zastrzyk zrobiłam, po 30h poczułam silny ból boku (taki typowo owulacyjny). Pomyślałam że chyba pękł pęcherzyk. Trwal ok. Pół godziny i przeszlo. Po kolejnych 7h ból ponowił się, jakby pękł kolejny pęcherzyk. Oczywiście to moje domniemania ;) monitoring mam dopiero jutro więc nie mam możliwości sprawdzić i lekarza.

Moje pytanie jest takie. Czy przy stymulacji owulacji wszystko pęcherzyki pękają w jednym czasie czy może się zdarzyć że pękną z ilus godzinną przerwą?

Syn 2018

zi13vfxmy87wsevh.png
  • spona86 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie w pon przyjęłam Ovitrelle ,czy robić progesteron ?czy ovitrelle nie fałszuje wyniku progesteronu?w sensie sztucznie do go nie podnosi?

• spona86 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2021, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango pęknięcie 1 pęcherzyka blokuje pęknięcie kolejnych .chyba że trzasnął razem 2 pęcherzyki

Mango44 lubi tę wiadomość

• Kiki25 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam inne pytanko,
    W jakich dniach serduszkujecie podczas podania ovitrelle?
    Lekarz kazał nam serduszkowac w środę i w piątek a zastrzyk podać w czwartek. Będzie to mój 4 zastrzyk dlatego chcę rozważyć różne opcje.

Starania od X 2020 do XII 2021 (przerwa półroczna)

Invimed Poznań VI 2022
    Drożność ✔️
    2 x IUI ❌️
    Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny
    MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C)
    PAI-1 układ heterozygotyczny
    Przeciwciała przeciwko osłonce przejrzystej plemnika

IV 2023 punkcja:
    ❄️❄️❄️ 3BB ❄️ 4BA
    Zamroziliśmy 13 oocytów

02 VI 2023 transfer 3BB ✊️
  • calistas Koleżanka

Wysłany: 27 marca 2022, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :),
    przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
    Bardzo proszę o Twoją pomoc w tym badaniu.

https://forms.gle/quP93Gt7csuce1HU6

1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ