Pastelowa Poznań 🩺
-
WIADOMOŚĆ
-
Mkm89 wrote:Dzięki. U mnie dzisiaj transfer , teraz zostaje tylko trzymanie kciuków i czekanieOna 34: Pai-1 i MTHFR układ heterozygotyczny; podejrzenie PCOS; AMH 3,6;
On 35: niskie parametry nasienia
07/2017- poronienie w 9 tyg. (puste jajo); 07/2018- poronienie w 11 tyg.(wada gen. zarodka); 01/2021- poronienie 11 tyg.(serduszko przestało bić); 08/2023 poronienie w 8 tyg.(ciąża biochemiczna).
14.05.2024 - IVF transfer 1 fet (4BC)
25.05. betaHcg 320; 27.05 betaHcg 1029
15.06. widzimy serduszko
-
Czesć wszystkim,
z narzeczonym musimy pofjąć decyzje i wybrac klinikę dlatego mam pytanie jaki okolo laczny koszt ivf - icsi , na stronie podali kwote za procedure 9880 zł i co nalezy doliczyc jeszcze oczywiscie procz badan i wizyt.
Z góry serdecznie dziekuje🙂👩 37
Amh 0,9, niedoczynność, brak lewego jajowodu, prawy niedrożny, mięśniaki, endometrioza
09.2020- 8t puste jajo💔
01.2021- 7t cp 💔laparoskopia- pęknięcie lewego jajowodu
04.2022- laparoskopia usunięcie zrostów
💊 Letrox 50, q10 600mg, resweratrol, kurkumina, wit.b complex, wit. D3, wit.C, wit. E, melatonina, nac 600, prenatal uno, omega3
V Leiden+ protrombina✔️LA✔️DQ2, DQ8✔️ANA3✔️
🧔🏻♂️34 🆗
🟢Kariotypy
……………..
Starania ponowne od 2023
01.2024 hyfosy - niedrożność prawego jajowodu, endometrioza❗️
08.2024 start w klinice
I procedura IVF
19.09 stymulacja (krótki protokół )💉rekovelle 12, mensinorm 150, gonapeptyl, orgalutran
03.10 punkcja 4 🥚➡️ 3 zapłodnione 🟰 5AA❄️5AB❄️
08.11 biopsja endometrium cd138 -
Trzeba doliczyć te wizyty przed rozpoczęciem stymulacji do IVF plus badania (w zależności co jaki lekarz zleci), później transfer i ewentualne dodatki, na które się zdecydujecie (są opisane na stronie w cenniku)
-
Mkm89 wrote:Trzeba doliczyć te wizyty przed rozpoczęciem stymulacji do IVF plus badania (w zależności co jaki lekarz zleci), później transfer i ewentualne dodatki, na które się zdecydujecie (są opisane na stronie w cenniku)
Dzieki wielkie za informacje, a do jakiego lekarza najlepoej sie umowic? Czytalam tu na forum ze rekomenduja Dr, Derwicha.👩 37
Amh 0,9, niedoczynność, brak lewego jajowodu, prawy niedrożny, mięśniaki, endometrioza
09.2020- 8t puste jajo💔
01.2021- 7t cp 💔laparoskopia- pęknięcie lewego jajowodu
04.2022- laparoskopia usunięcie zrostów
💊 Letrox 50, q10 600mg, resweratrol, kurkumina, wit.b complex, wit. D3, wit.C, wit. E, melatonina, nac 600, prenatal uno, omega3
V Leiden+ protrombina✔️LA✔️DQ2, DQ8✔️ANA3✔️
🧔🏻♂️34 🆗
🟢Kariotypy
……………..
Starania ponowne od 2023
01.2024 hyfosy - niedrożność prawego jajowodu, endometrioza❗️
08.2024 start w klinice
I procedura IVF
19.09 stymulacja (krótki protokół )💉rekovelle 12, mensinorm 150, gonapeptyl, orgalutran
03.10 punkcja 4 🥚➡️ 3 zapłodnione 🟰 5AA❄️5AB❄️
08.11 biopsja endometrium cd138 -
Karolaaas wrote:Czesć wszystkim,
z narzeczonym musimy pofjąć decyzje i wybrac klinikę dlatego mam pytanie jaki okolo laczny koszt ivf - icsi , na stronie podali kwote za procedure 9880 zł i co nalezy doliczyc jeszcze oczywiscie procz badan i wizyt.
Z góry serdecznie dziekuje🙂
hej, moje zapiski dotyczące kosztów w Pastelova (oczywiście u każdego może być trochę inaczej)
1. Koszty do momentu in-vitro (badania, leki, wizyty, 2 inseminacje) - 4 318,87 zł
2. Koszty in-vitro (procedura in-vitro + świeży transfer, leki , wizyty, wyniki) - 12 003,03 zł
3. 1 krio transfer (transfer, wizyty, leki) - 3 769,96 zł
4. 2 krio transfer (transfer, wizyty, leki) - 3 420,00 zł
Łącznie do dziś: 23 511,86 zł
Prowadzący prof R Spaczyński - polecam
Okazjonalnie dr Derwich - tylko dla cierpliwych, mój rekord u niego w kolejce to 1,5h (uwaga lekarz ma dużo zdjęć noworodków w gabinecie, nie każdy będzie miał na tyle silne nerwy żeby to widzieć po latach starań)
Okazjonalnie prof Banszewska - polecamWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego, 10:26
Karolaaas lubi tę wiadomość
-
Potwierdzam dr. Derwich jest dla cierpliwych, często są opóźnienia, ale wynika to pewnie z tego że dr jest bardzo dokładny i skrupulatny.
Jestem po 1 procedurze, niestety nie udanej ale myślę , że pozostanę przy dr Derwichu.Karolaaas lubi tę wiadomość
Ona :34 🧡Hashimoto,adenomioza, usunięty polip,biopsja endo CD 138 -(2 kom/1 d.p.w. według lekarza ok ) mthfr oraz pai, KIR AA NK 44%
Kariotyp ok On: 38 🧡obniżone parametry nasienia
Kariotypy ok AZF/CFTR ok
Starania od 2019 , 1 poronienie
I.IVF 12/23 krótki protokół (bemfola 225 oraz ganirelix)💉01/24 punkcja jajnikow,pobrano 14 🥚i 6 poszło do zaplodnienia,do 3 doby wszystko pięknie,do 5 doby nie przerwał żaden 😭
maj 2024 II procedura
( Puregon, Menopur, Ganirelix)
05/24 punkcja 💉 Pobrano 14komorek ,9 🥚 mamy 2 ❄️❄️4AB ,4 BC
08/24 FET 4 AB ✊( Estrofem 3x1 Oestrogel 2x1 Duphaston 3x1 Cyclogest 400 2x1 Prolutex )
25.08 cień cienia beta 7,3 (6dpt) 14,4 (8dpt) 12 (10 dpt)😿💔
10.24 biopsja endometrium - czekam na wynik -
Oj tak, godziny wizyt są bardzo „umowne” 😂. Ja zawsze biorę słuchawki i od razu odpalam serial albo podcast, bo wiem, że sobie poczekam 😀.
U mnie transfer udany, więc też polecam dr Derwichafrankapzn, Karolaaas lubią tę wiadomość
-
Witam.
Ja również jestem pacjentką Kliniki Pastelova, leczy mnie dr Derwich.
Ostatnio mam pewne wątpliwości co do leczenia.
Mam Helicobacter Pyroli oraz Ureaplasma, badania na te bakterie zlecił mi inny lekarz, a gdy wyszło że mam Ureaplasma zlecil leki mi i partnerowi. Nie doszło do tego, że zaczęłam brać leki na Ureaplasme razem z partnerem, ponieważ w międzyczasie poszukałam innego lekarza, a mianowicie dr Derwicha. Doktor stwierdził, żeby nie brać tych leków na Ureaplasme.
Teraz myślę czy, aby na pewno to dobre rozwiązanie- nie leczyć Ureaplasmy, która może być przyczyną braku ciąży.
Wyniki mam dobre, partner też. Okazało się przy którymś badaniu, że mam dwa mięśniaki - dr Derwich uznał, że one nie są przyczyną braku ciąży.
Przez 3 cykle brałam Aromek. Nadal nie ma ciąży. Następne zalecenia - inseminacja. Nadal mnie męczy myśl dlaczego dr nie leczy Ureaplsamy twierdząc, że ona nie jest przyczyną.
-
Karolina9 wrote:Hej, mam do oddania za darmo
Ubichinol Swanson 200mg Kaneka- prawie pełne opakowanie może brakuje 1-2 tabletki.
Fertistim dla mężczyzn 18 saszetek
Encortolon 5mg pełne opakowanie
Luteina 100mg
Xonvea pół opakowaniastarania 2022 r.
ona: '86, endometrioza IV st.❌, AMH: 6,34 ng/ml (15.09.22) ----> 4,84 (14.04.24)✔️, pai 4g/4g ❌
on: '85 ✔️
04.2022 - 09.2022: Visanne
06.2023: IUI ❌😞
07.2023: ureaplasma ❌
09.2023: IUI ❌😞
11.2023: ureaplasma ✔️
12.2023: Medart ICSI 16🥚> 5 zapł. > ❄️ po PGT-A, bez transferu
04.2024: Invimed Poznań ICSI 9🥚> 7 dojrzałych > ❄️❄️❄️❄️ > 2 po PGT-A
26.06.2024 transfer na cyklu naturalnym (encorton, estrofem, clexane) 5dpt ⏸️; 6dpt 51,27; 8dpt 151,15; 10dpt 429,60; 13dpt 1512; 19dpt 11617; 22dpt CRL 1,7 mm i 💓
6+5 CRL 0,89 cm
7+5 1,47 cm 💓165 n.p.m.
8+5 2,2 cm
11+4 5,7 cm 💓 166 bpm będzie 💙
13+4 8,7 cm
15+3 10,4 cm
17+5 234
19+2 320
20+2 390 połówkowe
20+5 424 szpital polna
-
MagdalenaOla wrote:Witam.
Mam Helicobacter Pyroli oraz Ureaplasma, badania na te bakterie zlecił mi inny lekarz, a gdy wyszło że mam Ureaplasma zlecil leki mi i partnerowi. Nie doszło do tego, że zaczęłam brać leki na Ureaplasme razem z partnerem, ponieważ w międzyczasie poszukałam innego lekarza, a mianowicie dr Derwicha. Doktor stwierdził, żeby nie brać tych leków na Ureaplasme.
Teraz myślę czy, aby na pewno to dobre rozwiązanie- nie leczyć Ureaplasmy, która może być przyczyną braku ciąży.
Wyniki mam dobre, partner też. Okazało się przy którymś badaniu, że mam dwa mięśniaki - dr Derwich uznał, że one nie są przyczyną braku ciąży.
Przez 3 cykle brałam Aromek. Nadal nie ma ciąży. Następne zalecenia - inseminacja. Nadal mnie męczy myśl dlaczego dr nie leczy Ureaplsamy twierdząc, że ona nie jest przyczyną.Ona :34 🧡Hashimoto,adenomioza, usunięty polip,biopsja endo CD 138 -(2 kom/1 d.p.w. według lekarza ok ) mthfr oraz pai, KIR AA NK 44%
Kariotypy ok AZF/CFTR ok
I.IVF 12/23 krótki protokół (bemfola 225 oraz ganirelix)💉01/24 punkcja jajnikow,pobrano 14 🥚i 6 poszło do zaplodnienia,do 3 doby wszystko pięknie,do 5 doby nie przerwał żaden 😭
maj 2024 II procedura
08/24 FET 4 AB ✊( Estrofem 3x1 Oestrogel 2x1 Duphaston 3x1 Cyclogest 400 2x1 Prolutex )
Przez 3 cykle brałam Aromek. Nadal nie ma ciąży. Następne zalecenia - inseminacja. Nadal mnie męczy myśl dlaczego dr nie leczy Ureaplsamy twierdząc, że ona nie jest przyczyną.
Przepraszam, że się wcinam, sporo lekarzy tego nie leczy co jest niestety błędem nie tyle powoduje niepłodność co też może ale później wpływa w ciąży np na szyjkę i jej patologie co w konsekwencji może spowodować nawet poród przedwczesny np w 17 tygodniu czy poronienie, według mnie ważne do leczenia przed ciążą. Ja bym poszukała innego specjalisty jak tego doktor nie będzie chciał wyleczyć. Miałam leczoneWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 18:42
-
Tego większość nie leczy bo takie są zalecenia PTGP tylko chlamydia jest wymagana mi lekarz w poprzedniej klinice MEDART mówił, że bez tego nie dopuści mnie do transferu bo jak jest ta bakteria to trzeba na 100% przeleczyć, potem też zmieniłam lekarza, poprosiłam aby mi pobrał ten wymaz i przeleczylśmy bo niestety wróciła, nie chce straszyć, ale moja koleżanka poroniła w 20 tygodniu poprostu poszła szyjka po ciąży okazało się, że była ta bakeria więc WARTO LECZYĆ 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 08:40
2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
24.01.2024 - kolejna wizyta.
20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️ -
Dominikaaa wrote:Tego większość nie leczy bo takie są zalecenia PTGP tylko chlamydia jest wymagana mi lekarz w poprzedniej klinice MEDART mówił, że bez tego nie dopuści mnie do transferu bo jak jest ta bakteria to trzeba na 100% przeleczyć, potem też zmieniłam lekarza, poprosiłam aby mi pobrał ten wymaz i przeleczylśmy bo niestety wróciła, nie chce straszyć, ale moja koleżanka poroniła w 20 tygodniu poprostu poszła szyjka po ciąży okazało się, że była ta bakeria więc WARTO LECZYĆ 🙂
Czy mogłabym prosić tutaj lub na priv o nazwisko lekarza jakiego polecasz? Bo widzę, że też Poznań i udało się zajść -
MagdalenaOla wrote:Czy mogłabym prosić tutaj lub na priv o nazwisko lekarza jakiego polecasz? Bo widzę, że też Poznań i udało się zajść
Priv, wysłałam zaproszenie2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
kurczę wiecie co, teraz mam zagwozdkę.. W listopadzie miał biopsje endometrium. W obrazie Doktor Derwich stwierdził obraz truskawkowy co często odpowiada obrazowi stanu zapalnego. W wyniku histopat wyszły tylko 2 kom... lekarz powiedział że nic nie robimy bo leczy wtedy gdy jest większa ilość. Widząc wpisy wyżej morza sama powinnam coś zadziałać, może lekarz tez to zbagatelizował.Ona :34 🧡Hashimoto,adenomioza, usunięty polip,biopsja endo CD 138 -(2 kom/1 d.p.w. według lekarza ok ) mthfr oraz pai, KIR AA NK 44%
Kariotypy ok AZF/CFTR ok
maj 2024 II procedura
frankapzn wrote:kurczę wiecie co, teraz mam zagwozdkę.. W listopadzie miał biopsje endometrium. W obrazie Doktor Derwich stwierdził obraz truskawkowy co często odpowiada obrazowi stanu zapalnego. W wyniku histopat wyszły tylko 2 kom... lekarz powiedział że nic nie robimy bo leczy wtedy gdy jest większa ilość. Widząc wpisy wyżej morza sama powinnam coś zadziałać, może lekarz tez to zbagatelizował.
A miałaś wysyłaną do badania takiego ogólnego histopatologicznego czy tylko cd138? To ogólnie mówi o stanie zapalnym ale podłoże może być różne, endonetrioza immunologia, leczenie różne, bardzo często jeżeli jeszcze jest biały nalot / kropki to prawie pewne, że stan zapalny, tutaj już bym zaufała lekarzowi. Przy wysokim cd138 dobrze robi dieta przeciwzapalna ale to tak jak coś dla którejś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 14:38
2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
frankapzn wrote:kurczę wiecie co, teraz mam zagwozdkę.. W listopadzie miał biopsje endometrium. W obrazie Doktor Derwich stwierdził obraz truskawkowy co często odpowiada obrazowi stanu zapalnego. W wyniku histopat wyszły tylko 2 kom... lekarz powiedział że nic nie robimy bo leczy wtedy gdy jest większa ilość. Widząc wpisy wyżej morza sama powinnam coś zadziałać, może lekarz tez to zbagatelizował.
Dr Derwich skierował Cię na biopsję endometrium? Jeśli tak, to z jakiego powodu?
-
frankapzn wrote:A pytałaś lekarza dlaczego taka decyzja?
Dr stwierdził, że nie ma sensu tego leczyć bo i tak wróci. W tamtym momencie zaufałam i nie wgłębiałam się w temat Ureaplasmy, jednak dziś mam już wątpliwości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 15:50
-
Dominikaaa wrote:A miałaś wysyłaną do badania takiego ogólnego histopatologicznego czy tylko cd138? To ogólnie mówi o stanie zapalnym ale podłoże może być różne, endonetrioza immunologia, leczenie różne, bardzo często jeżeli jeszcze jest biały nalot / kropki to prawie pewne, że stan zapalny, tutaj już bym zaufała lekarzowi. Przy wysokim cd138 dobrze robi dieta przeciwzapalna ale to tak jak coś dla którejś.Ona :34 🧡Hashimoto,adenomioza, usunięty polip,biopsja endo CD 138 -(2 kom/1 d.p.w. według lekarza ok ) mthfr oraz pai, KIR AA NK 44%
Kariotypy ok AZF/CFTR ok
maj 2024 II procedura
10.24 biopsja endometrium - czekam na wynik