PCO - zespół policystycznych jajników
-
WIADOMOŚĆ
-
Laseczki,a ja tam lubię te gluty:-) Uwielbiam len mielony
A daje radę jeśli chodzi o nawilżanie.
Ja jak mnie męczył kaszel to zawsze stosowałam len mielony - rozrzedza wydzielinę
Zaraz sobie zrobię Mniam! -
hej, laskie mega sie boje w piatek mam zrobic AMH
-
Martuśka!
Spokojnie jak na wojnie! Co ma być to będzie - wyniku AMH nie zmienisz. Jest taki jaki posiadasz i nie masz się czym stresować.
Pamiętaj nawet niski wynik nie oznacza wyroku!
WALCZYMY!aja, natt lubią tę wiadomość
-
Wyczytałam, że siemię to mielone, można używać do zagęszczenia sosów. Robię dziś pulpety na obiad (w końcu się je gotuje a nie smaży) i sos (woda z tartś marchewką i pomidorami) właśnie tak zwgęszczam. Może tym sposobem je przemycę? Rano dodałam soku z cytryny do tego siemienia i było lepsze. Więc dzięki za rady.
Dziś 8dc. I w myślach już mam- będzie owu czy nie. Ale kurcze- musi, musi!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 19:31
Doris-83 lubi tę wiadomość
-
Martuśka, spokojnie. Tak jak pisze Doris, co ma być to będzie. Jedynie co, to jeśli idziesz prywatnie, to się przygotuj na wydatek. Ja za badanie AMH po rabacie zapłaciłam ponad 140zł. Panie się nade mną zlitowały jak przyszłam z całą listą hormonów i rzeczy do zbadania :)wybieram się w jeszcze w tym tygodniu żeby zbadać swoje tsh. mam nadzieje, że oscyluje w okolicach upragnionego 1,5. u mnie niestety chyba nie było owulki,(choć test był pozytywny), bo temperatura stoi w miejscu. coś mi się wydaje, ze jeszcze muszę sobie nowy termometr kupić, bo ten co mam, to raz piknie, że temperatura zmierzona, innym razem nie.
-
nick nieaktualny
-
Matt ja też dopiero zaczynam na szczęście to nie jest trudne, no i jest intuicyjnie Ci znane, choć może nie jest uświadomione- tak ja miałam. Na tej stronie masz fajna i prostą instrukcję
http://rodzina.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2011/05/zeszyt_obserwacji_cyklu_2011.pdf
Liczę, że szybko się nauczę To forum i te pomiary pomagają mi ogarnąć to wszystko co się dzieje
No i są fajne aplikacje. Ja używam ovuview. Poza tym co tu jest, ona codziennie przypomina o tym by zrobić pomiar, by zwrócić na coś szczególną uwagę.
Podobno 3 miesiące kobieta się uczy tego jak działa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 22:43
-
nick nieaktualny
-
Idia wrote:Podobno 3 miesiące kobieta się uczy tego jak działa
Ja po pół roku jestem w stanie po tym jak się czuję, jak wygląda śluz i szyjka przewidzieć kiedy będzie skok.
Ale początki były dla mnie bardzo ciężkie, nie wiedziałam czego się spodziewać, ovu wyznaczało mi kilka razy w cyklu, przesuwało co doprowadzało mnie do łez nie raz. Swoją drogą miałam tak strasznie rozregulowane cykle, że szok mnie bierze jak dzisiaj na to patrzę.
Ale troszkę leczenia i ten jest już tak piękny, że nie mogę się na niego napatrzeć
Abstrahując od tematu to nowy koleżankom ze zdiagnozowanym PCO (ale tym, które już mają jakąś drogę leczenia za sobą również ) polecam spróbowanie infolicu. Po 40 dniach stosowanie mam książkowy cykl, bez wahań temperatury, z pięknym płodnym śluzem i widocznym skokiem. Na pewno nie pomoże każdej, jak można zresztą się przekonać czytając wątek jemu poświęcony, ale moim zdaniem niektórym z nas na pewno a ja jestem na to żywym przykładem -
Dziewczyny, ja też stosuję inozytol+kwas foliowy. D-chiro-inozytol już prawie zamówiłam, ale w końcu wystraszyłam się, że to takie jeszcze niepewne i drogie... Z jednej strony w wielu miejscach różne badania wskazujące na skuteczność tego suplementu, ale z drugiej mój mężczyzna przeanalizował te artykuły i okazuje się, że wszystkie byłe oparte na tych samych badaniach. Dane liczbowe też były te same, tylko raz podane w liczbach osób, raz w procentach... I trochę zwątpiłam... Ale mam nadzieję, że to faktycznie działa, kapturnico daj znać jaki będzie efekt:) Trzymam kciuki!V.2014 I ICSI X.2014 II ICSI V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
Ja czekam na przesyłkę ifolicu.Mam nadzieję,że na mnie pozytywnie zadziała.
A tym czasem czekam na ovu
Woda z sokiem z cytryny.
Marchewka.
Len.
Grejpfrut.
Kwas foliowy+żelazo.
B6.
Herbatka z aronii(działa jak czerwone winko).
Dieta + orzechy(na lepsze endo.
Stosowanie diety i specyfików daje mi super samopoczucie i cykle mam ładne
-
arlenka wrote:Dziewczyny, ja też stosuję inozytol+kwas foliowy. D-chiro-inozytol już prawie zamówiłam, ale w końcu wystraszyłam się, że to takie jeszcze niepewne i drogie... Z jednej strony w wielu miejscach różne badania wskazujące na skuteczność tego suplementu, ale z drugiej mój mężczyzna przeanalizował te artykuły i okazuje się, że wszystkie byłe oparte na tych samych badaniach. Dane liczbowe też były te same, tylko raz podane w liczbach osób, raz w procentach... I trochę zwątpiłam... Ale mam nadzieję, że to faktycznie działa, kapturnico daj znać jaki będzie efekt:) Trzymam kciuki!
-
Mój małżonek stwierdził,że apteki stacjonarne zarabiają na lekach OTC(bez recept)i przywalają niekiedy 200% marżę.
Np.Magnez dla mężczyzn w normalnej aptece kosztował 12.89, a w internetowej PROMOCJA i kosztuje 7.89! Przepaść cenowa.
PS.Kapturnica jestem w 6 dniu cyklu,a piersi mnie tak napierdzielą jak byłam w ciąży...czy to objaw hormonów i zbliżającej się ovu? Masz jakiś pomysł?