X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną PCO - zespół policystycznych jajników
Odpowiedz

PCO - zespół policystycznych jajników

Oceń ten wątek:
  • sebza Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko wpadam z info, że jest pęcherzyk prawidłowo zagnieżdżony w macicy. Następna wizyta 13.06.

Powodzenia dla staraczek! :)

natt, kapturnica, Doris-83, Topola, HANA, gosia81, Nina, sara_nar, Chanela, natalinka, aja lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Sebza! :)
    Trzymam kciuki za dalsze pozytywne wieści. :)

• kis Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza, to super :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis zamowilam dong-a jestem 37 dc czekam na@ kiedy mam zaczac brac donga i po ile?

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta wejdź na zielary. Ja brałam donga 2 razy po jednej tabletce po całkowitym ustaniu krwawenia. U mnie to wypadło od 6 dc i brałam do 12. Dziewczyny na zielarach podpowiedzą Ci jak dongiem wywołać @.

Sebza ależ się cieszę:-) Ja mam wizytę 12.06 :-)

gosia81 lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Ja też się cieszę, chociaż nadal to umiarkowana radość. Większa będzie jak się pokaże zarodek i serce. No ale pierwszy etap zaliczony, więc jestem odrobinę spokojniejsza…

Ale mogłyście powiedzieć brzuchatki, że stres podczas starań to nic w porównani do tego, który jest na początku ciąży, może bym się na to psychicznie przygotowała :)

atdci09k89ytpjkc.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wizytę umówioną na następny wtorek (10.06). Mam nadzieję, że będzie wszystko ok.

• sebza Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi być :) Trzymam kciuki :)

Topola lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • ANDI87 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje mamusią i pękam z zazdrosci kiedy mnie ten zaszczyt kopnie, teraz antyki i juto lece na badanka/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta zacznij najlepiej od dwóch tabletek dziennie. Ja też tak zaczynałam w pierwszym cyklu a teraz w drugim postanowiłam brać cztery bo po dwóch czułam się zupełnie normalnie.

Po dwóch dniach brania donqa już dziś od mniej więcej dwóch godzin zaczęłam czuć lewy jajnik. Dobry znak. :)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

• ANDI87 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki
    LH 11,13 (2,4 - 12,6)
    FSH 12,33 - ( 3,5 -12,5)
    Estradiol 55,72 (12,5 -166)

Wysokie LH i FSH może tabsy zbiją. ,marti mnie to
    co myslicie i tak 2 miechy na antykach ale wynik jest martwiacy

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka dziewczyny u mnie okresu nie ma co ja mam zrobić aby był ??? donga mi nie pomoze ?? dzis ide do apteki odebrać

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znaczy że najpierw muszę dostać @ a po zakończeniu brać donga ??
    natt wrote:
    Hiacynta zacznij najlepiej od dwóch tabletek dziennie. Ja też tak zaczynałam w pierwszym cyklu a teraz w drugim postanowiłam brać cztery bo po dwóch czułam się zupełnie normalnie.

Po dwóch dniach brania donqa już dziś od mniej więcej dwóch godzin zaczęłam czuć lewy jajnik. Dobry znak. :)

• sebza Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Hiacynta, jak się skończy krwawienie. Na wywołanie @ możesz wziąć jakiś progesteron (luteina, duphaston, utrogestan) No ale lepiej nic nie robić na własną rękę, tylko kontaktować się z lekarzem.
    Poza tym spokojnie możesz jeszcze poczekać kilka dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 12:30

atdci09k89ytpjkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dwa tyg temu umówić się na laparoskopię ale okresu nie dostałam i tak czekałam ale nie doczekałam się.

Dziś kupiłam ten dong... 100 kap za 38 to nawet przyjazna cena :) mam nadzieje że po laparo.. da mi na stymulację i ten dong coś pomogą bo ja już nie wytrzymam psychicznie ...;/

A w pracy też już mdli mnie na widok tych operacji tych zestawów operacyjnych .... już chce być na L4 i tak za 2 lata kończy mi się umowa i chce jeszcze wykorzystać :)
    pozdrawiam

• kis Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta powtarzałaś betę ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bo temp mi spadla to chyba nie ma sensu 36.2 mam :/

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a informujecie swoich lekarzy o dongu? Tak czytam i czytam, mam ochotę też użyć bo czuję się zrezygnowana wiecznym brakiem @ :(. Tylko zastanawiam się czy zaczekać z tym do wizyty u lekarza, aby nie rozregulować obecnego stanu po drogich badaniach.

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie sie tez nad tym zastanawiam czy mowic ginowi o dongu, czy w ogole bedzie wiedzial co to :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja donga juz kupiłam raczej powiem

‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ