X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną PCO - zespół policystycznych jajników
Odpowiedz

PCO - zespół policystycznych jajników

Oceń ten wątek:
  • aja Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza wrote:
    Na brzuch jak balonik i zaparcia proponuję ocet jabłkowy.
    Sebza, jak go stosować?

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • sebza Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pić z wodą. Wlewać do szklanki jedną płaską łyżeczkę, albo dwie duże łyżki do butelki wody. Trzeba popróbować, bo to jest specyficzny smak, więc warto zacząć od mniejszych ilości a później trochę zwiększyć, jak się przyzwyczaicie. Ja się przyzwyczaiłam szybko, chociaż na początku myślałam,że nie dam rady tego pić. Super się sprawdził przy wzdęciach właśnie, pomagał schudnąć, odkwasza organizm a dodatkowo śluz po nim też jest lepszy. Ja piłam z polecenia Weroniki, ale sama na sobie się przekonałam o jego super działaniu.

aja lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też piję od tygodnia ten ocet, dokładnie tak jak napisała sebza.

• aja Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza wrote:
    Pić z wodą. Wlewać do szklanki jedną płaską łyżeczkę, albo dwie duże łyżki do butelki wody. Trzeba popróbować, bo to jest specyficzny smak, więc warto zacząć od mniejszych ilości a później trochę zwiększyć, jak się przyzwyczaicie. Ja się przyzwyczaiłam szybko, chociaż na początku myślałam,że nie dam rady tego pić. Super się sprawdził przy wzdęciach właśnie, pomagał schudnąć, odkwasza organizm a dodatkowo śluz po nim też jest lepszy. Ja piłam z polecenia Weroniki, ale sama na sobie się przekonałam o jego super działaniu.
    mnie strasznie męcza wzdęcia, zaparcia i w ogole przez ostatnich kilka dni strasznie boli mnie brzuch, okropne burczenie w jelitach... jedna wielka masakra :( dawno mnie już tak nie męczyło. czy szklanka dziennie wystarcza czy trzeba więcej? wiem, że nie zadziała od razu, ale chodzi mi o dzienną dawkę :)

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • sebza Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być za mało, chociaż mi często pomagała jedna szklanka jak np. miałam jakąś niestrawność albo wzdęcia i to pomagała w miarę od razu, w ciągu kilku godzin. Jak jakaś grubsza sprawa, to trzeba trochę popić. Powiedziałabym, że tak 3 szklanki dziennie przed posiłkami większymi.
    Także spróbuj.

aja lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja powracam żeby się pochwalić. Dziś zobaczyłam dwie krechy!!! Piękne są!

Another, sebza, sara_nar, Izik, gosia81, Miu95, natt, aja, HANA lubią tę wiadomość

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola grauluję, ja wczoraj ujrzałam ten piękny widok :)

Izik, Miu95, Topola, aja lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • gosia81 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ależ się dzieje na tym forum! Co za piękne statystyki - ostatnio dosłownie w kilka dni Chanela, Sebza, sara_nar i TOPOLA!

Topola, wielkie gratulacje!!!!
    Jak tego dokonałaś? Pisz tu szybko co i jak, bo ostatnio nie za dużo pisałaś, więc nie wiem co porabiałaś.

Super :) Cieszę się!

sebza, Topola, HANA lubią tę wiadomość

f2wl3e5epdkwr2t5.png
    5b09anliajytu9pv.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pięknie się dzieje, to prawda :D No i cóż to jest to pcos?? Nic to…. :D

gosia81, natt, aja lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny! Od razu robi się tak optymistycznie :))

natt lubi tę wiadomość

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jak tu nie wierzyć, że się uda jak tu się dzieją takie cuda!? :)

Gratuluję Wam z całego serca! <3

I kocham te piękne suwaczki, serce mi przez nie mięknie! :)

• Topola Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia81, nie pisałam ostatnio bo się skupiłam na leczeniu i działaniu. Otóż po kolejnym cyklu zakończonym wywoływaną @ (od ok 8 lat nie miałam naturalnego cyklu, najpierw anty,a potem brak @ totalny) postanowiłyśmg z moją ginekolog zacząć sty,ulację z Clo (czy też jego norweskim odpowiednikiem). Brałam od 5 do 9 dnia, w 11dc monitoring i nie było nic, nic nie rosło, miałam strasznego doła. Ginekolog kazała uzbroić się w cierpliwość i wrócic w następnym tygodniu. Jedyna pozytywna informacja była wtedy że endo wyglądało ładnie i gotowe. 19dc kolejny monitoring i był pęcherzyk 17mm, gin powiedziała, że sama jest w szoku :) 20dc rano przyszłam znowu, szybkie usg, pęcherzyk idealny i zastrzyk z pregnylu. Od tego dnia włącznie działaliśmy co drugi dzień przez niecały tydzień bo potem wyjeżdżaliśmy na weekend do teściowej :) i w 36dc, czyli wczoraj zrobiłam test i był pozytywny. Dziś rano jeszcze powtórzyłam i też śliczne dwie kreseczki :D

Teraz tylko mam wielką nadzieję, że wszystko będzie dobrze i robaczek się wygodnie usadowił i rośnie zdrowo.

natt, gosia81, aja, Izik, HANA lubią tę wiadomość

• kis Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola, czyli udało Ci się w pierwszym cyklu z clo? gratulacje :) ile się staraliście?

Topola lubi tę wiadomość

• Topola Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, w pierwszym cyklu. A w sumie starania trwały rok, z tym że przez większość czasu nie było wogóle szansy na powodzenie, bo cykle były całkowicue zablokowane.

• kis Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a miałaś to tego luteinę lub dupka w tym cyklu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 18:57

• Topola Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam. Tylko Clo plus pregnyl. Myślicie że mogą mi dać coś teraz ewentualnie czy jak nie miałam wcześniej to teraz nie ma sensu?

• sebza Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola, to wszystko zależy od Twojego progesteronu. Ja też nic nie brałam, a jak zadzwoniłam do gin, że jest pozytywny test, to powiedziała, żebym brała asekuracyjnie progesteron. Ale też nie wiem, czy jest taka potrzeba. Na pewno nie zaszkodzi, a ja się jakoś lepiej z nim czuję :)

atdci09k89ytpjkc.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaję mi się, że progesteron powinno się brać w razie żeby nie poronić tylko żeby podtrzymywało ciążę .

• Topola Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam zamiar się skontaktować z moją ginekolog to mam nadzieję, że wszystko mi powie i zrobi tak, że będzie dobrze.

• kis Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łykam tego donga 3 tabletki, mam nadzieję, że mi pomoże :) na razie 10dc

‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ