PCO - zespół policystycznych jajników
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziekuje AgnieszkaH za odpowiedz. wiem ze jest kilka sposobow na leczenie PCO: Lekarz zaproponowal mi najpierw tabletki antykoncepcyjne i sprawdznie poziomu homonow potem leczenie innego typu jesli to nie przyniesie oczekiwanych efektow . dal mi troche czasu na zastanowieni sie ale nie wiem czy zdecydowac sie na tabletki antykoncepcjnekilka lat temu bralm je rownierz ale mialam reakcje alergicznai teraz boje sie brac tych tabletek. I nna sprawa jakbym dajmy na to nic nie robila z tym problemem i jednak doszloby do normalnej miesiaczki i owolacji i udalobymi sie zajsc w ciaze to czy te torbiel ktore mam sa zagrozeniem dla ciazy dziecka ??
-
trymybest. wrote:Wywolywalyscie naturalnie miesiaczke? boję się brać luteine bo po niej strasznie włosy lecą a mi i tak już mało zostało ; ((
-
"Progesteron w preparacie Luteina jest syntetycznie otrzymywanym naturalnym hormonem ciałka żółtego jajnika" natomiast naturalny progesteron w kremie posiada wyciąg z dzikiego yamu, czyli jest całkowicie naturalny, nie jest syntetycznie otrzymywany jak luteina.
Anna255 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Olivka07 wrote:Dziekuje AgnieszkaH za odpowiedz. wiem ze jest kilka sposobow na leczenie PCO: Lekarz zaproponowal mi najpierw tabletki antykoncepcyjne i sprawdznie poziomu homonow potem leczenie innego typu jesli to nie przyniesie oczekiwanych efektow . dal mi troche czasu na zastanowieni sie ale nie wiem czy zdecydowac sie na tabletki antykoncepcjnekilka lat temu bralm je rownierz ale mialam reakcje alergicznai teraz boje sie brac tych tabletek. I nna sprawa jakbym dajmy na to nic nie robila z tym problemem i jednak doszloby do normalnej miesiaczki i owolacji i udalobymi sie zajsc w ciaze to czy te torbiel ktore mam sa zagrozeniem dla ciazy dziecka ??
Ja bym tabsow nie brala. Podstawa jest progesteron - ja na wstępie dostalam luteine na unormowanie cyklu i metformine
Po metforminie bardzo źle sie czulam wiec zamiast mam teraz infolic.
Na pewno najpierw zrob badania bo to podstawa. -
nick nieaktualny
-
Czesć dziewczyny jak któraś ma w planach diete z niskim ig to tutaj na grupie
<edit: pozwolę sobie zrobić update, ponieważ link już nie jest aktywny?>
Powodzenia. Ja jeszcze rok temu siedziałam tutaj i przeżywałam kolejne beznadziejne świeta! Teraz miejmy nadzieję, że bedą jedne z wyjątkowych!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2023, 22:22
-
Hej mam takie pytanie, wiem że każdy przypadek jest inny ale czy jest mniej więcej jakaś zasada, że osoby np. otyłe,z owłosieniem itp mają cięższą postać pcos a bez żadnych objawów poza nieregularnymi miesiączkami lżejszą i jest szansa, że lepiej zareagują na CLO? Staram się jakoś pocieszać, ale nie wiem czy to ma sens.
-
Hej kochane przepraszam, że się tak wtrącam, ale czy pomożecie stworzyć nam bazę badań ? https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/badania-wedlug-dnia-cyklu,5165.html
Przydałaby się taka ściągawka, na sam koniec edytuję i rozpiszę w 1 poście kiedy i jakie badania należy wykonywać
Może któraś z Was będzie potrafiła udzielić odpowiedzi kiedy należy wykonywać np. Estrogen,testosteron,androstendion itp... -
Witajcie dziewczyny!
Mogę się przyłączyć? Również mam PCOS, a oprócz tego niedoczynność tarczycy chyba Hashimoto(w szpitalu nie wiedzieli, a lekarz mój stwierdzili hashimoto). Byłam już w ciąży ale dziecko miało poważne wady i trzeba było zakończyć ciąże w 14 tc. Urodziłam silami natury a potem łyżeczkowanie. Teraz znów się staramy❤❤ -
Myszunia witamy
bardzo Ci współczuję takich przejść... dziewczyny piszą, że skoro raz udało Ci się to i następny raz to już tylko kwestia czasu:) ile się staracie? Mi jeszcze nie było dane zobaczyć ll na teście a w lutym będą 2 lata
Asiak lubi tę wiadomość
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności. -
Gdzie kupowałaś te tabletki? Bierzesz je za zgodą lekarza czy na własną rękę? Ja mimo wszystko poczekam do 15.12 na wizytę i zobaczę czy coś rośnie. .. jak nie to od stycznia zacznę naturalne suplementy donga albo zioła ojca sroki... ehStaraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.