Nie przegap okazji!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 30 listopada a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji i wypróbuj nasze nowości - jesteśmy przekonani, że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować.

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 30 listopada 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum Starając się z pomocą medyczną PCO - zespół policystycznych jajników
Odpowiedz

PCO - zespół policystycznych jajników

Oceń ten wątek:
  • Magdzia1990b Koleżanka
    Postów: 91 8

    Wysłany: 14 grudnia 2018, 21:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Jest maluszek i jest serduszko! <3
    Super moje gratulacje ☺️☺️☺️

    Frida91 lubi tę wiadomość

    # PCOS
    # Tarczyca
    # zbyt wysoka prolakryna
    # insulinooporność

    -> 02.2019 udało się mamy II kreseczki
    -> 18.02.2019 beta 277,60 :)
    -> 22.02.2019 beta 1033.00 ❤️
    -> 23.07.2018 HSG - przytkane oba jajowody - udało się przepchnać.
    -> starania od 09.2015-na poważnie od 07.2016
  • Smutnamiss Autorytet
    Postów: 781 327

    Wysłany: 14 grudnia 2018, 23:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dużo zdrowia

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 23:14

    Frida91 lubi tę wiadomość

    27a73b5519.png
  • Smutnamiss Autorytet
    Postów: 781 327

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 18:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba moje szczęście nie potrwa długo mam śluz zabarwiony na brązowo czeka mnie wizyta w szpitalu poprzednio też plamiłam..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 18:47

    27a73b5519.png
  • Frida91 Autorytet
    Postów: 6112 4901

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 19:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bierzesz nadal duphaston?

    40CPp2.png
    HhxZp2.png
  • Smutnamiss Autorytet
    Postów: 781 327

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 19:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę do tej pory śladowe ilości to były kolor pomarańczowo żółty plu# nitka śluzu jasny brąz nie panikuje obserwuje jeśli przybierze inny odcień jadę do szpitala nic mnie nie boli w poprzedniej ciąży miałam mega skurcze i brązowe plamienie i było po wszystkim

    27a73b5519.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 19:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss to jedź do tego szpitala, lepiej żeby Cię lekarz zobaczył i jak coś to Ci coś zapisał. Trzymaj się tam! oby było dobrze!

  • adaska Autorytet
    Postów: 3981 2839

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida- gratulacje kochana! Spokojnej i zdrowej ciąży.

    Ja dzisiaj byłam na badaniach LH i FSH (3dc)

    LH- 7,88mlU/ml (1,9-12,5)
    FSH- 4,39mlU/ml (2,5-10,2)

    Frida91 lubi tę wiadomość

    👼🏻6tc 👼🏻9tc

    28.05.2020⏸🍀

    10.06- 3 pecherzyki na USG
    23.06- mamy ♥️
    15.07- bliźniaki 😍
    01.08- badania genetyczne 🍀 mamy zdrowe maluszki! Parka?
    01.09- 190g i 178g chłopcy 💙💙
    29.09- 421g i 410g zdrowych synków ♥️
    27.10- Staś 722g Adaś 795g 💙
    24.11- Staś 1200g Adaś 1300g 💙🐰

    🧸Staś & Adaś🧸
    thgf9jcgjxxz9k0b.png
  • Frida91 Autorytet
    Postów: 6112 4901

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 19:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myślę ze lepiej podjechac do lekarza i zobaczyć co i jak. Ale skoro nic Cie nie boli to nie martw sie az tak.

    40CPp2.png
    HhxZp2.png
  • Smutnamiss Autorytet
    Postów: 781 327

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 19:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się na usg w tygodniu jeśli jeszcze raz coś takiego zaobserwuje pędze biegiem oni nic mi innego niż duphaston nie dadzą za wczesna ciąż a już to przerabiałam... Mam deja vu z tego co było w tamtym roku też był grudzień

    27a73b5519.png
  • adaska Autorytet
    Postów: 3981 2839

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 19:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss- ja na twoim miejscu byłabym już w drodze do szpitala. Tak żeby się chociaż upewnić. Nic ci nie szkodzi jechać a na pewno na duchu będzie lżej

    👼🏻6tc 👼🏻9tc

    28.05.2020⏸🍀

    10.06- 3 pecherzyki na USG
    23.06- mamy ♥️
    15.07- bliźniaki 😍
    01.08- badania genetyczne 🍀 mamy zdrowe maluszki! Parka?
    01.09- 190g i 178g chłopcy 💙💙
    29.09- 421g i 410g zdrowych synków ♥️
    27.10- Staś 722g Adaś 795g 💙
    24.11- Staś 1200g Adaś 1300g 💙🐰

    🧸Staś & Adaś🧸
    thgf9jcgjxxz9k0b.png
  • Smutnamiss Autorytet
    Postów: 781 327

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 19:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już straciłam nadzieje

    27a73b5519.png
  • adaska Autorytet
    Postów: 3981 2839

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 19:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Ja już straciłam nadzieje

    Kochanie ale tobie nikt nie powiedział ze straciłaś ciąże. Tyłek do samochodu i jedz do szpitala.
    Upewnisz się

    Frida91 lubi tę wiadomość

    👼🏻6tc 👼🏻9tc

    28.05.2020⏸🍀

    10.06- 3 pecherzyki na USG
    23.06- mamy ♥️
    15.07- bliźniaki 😍
    01.08- badania genetyczne 🍀 mamy zdrowe maluszki! Parka?
    01.09- 190g i 178g chłopcy 💙💙
    29.09- 421g i 410g zdrowych synków ♥️
    27.10- Staś 722g Adaś 795g 💙
    24.11- Staś 1200g Adaś 1300g 💙🐰

    🧸Staś & Adaś🧸
    thgf9jcgjxxz9k0b.png
  • Frida91 Autorytet
    Postów: 6112 4901

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 23:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedź i nie czekaj...

    40CPp2.png
    HhxZp2.png
  • Smutnamiss Autorytet
    Postów: 781 327

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 23:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę już w szpitalu pobrali betę czekam na usg.

    27a73b5519.png
  • Frida91 Autorytet
    Postów: 6112 4901

    Wysłany: 15 grudnia 2018, 23:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znac co i jak...

    40CPp2.png
    HhxZp2.png
  • Smutnamiss Autorytet
    Postów: 781 327

    Wysłany: 16 grudnia 2018, 01:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta ponad 5 tys pęcherzyk jest wracam do domu dostałam luteinę dopochwowo nie wiadomo co mi leci lekarz nie widział krwawienia

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2018, 01:17

    27a73b5519.png
  • Anytram Przyjaciółka
    Postów: 117 104

    Wysłany: 16 grudnia 2018, 09:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane staraczki! Również mam pcos zdiagnozowane w 2005r. Do pazdziernika 2017 brałam antykoncepcje oc 35. Już ponad rok staramy się bezskutecznie o maluszka. Powtarzałam wszystkie badania hormonów i wyszedł nieprawidłowy stosunek lh do fsh, lekko podwyzszona prolaktyna i wysokie tsh (które co badanie wychodzi inny wynik) niedoczynnosci nie stwierdzili ale dostalam euthyrox 25. Moim głownym problemem jest to, że nigdy na usg nie ma pęcherzyka dominującego (zawsze jest kilka małych do 10mm) wogole nie mam owulacji a cykle w tej chwili po 40 dni. Brałam duphadton i metformax bez resultatu w postaci ciąży. Teraz będę zaczynać pierwszy cykl z clo. Jestem pełna nadzieji ale i obaw jak zareaguje na ten lek. Wszystkm życzę powodzenia i wytrwałości w dążeniu do celu!!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2018, 09:39

    147d3f1af2.png[/url]
  • Smutnamiss Autorytet
    Postów: 781 327

    Wysłany: 16 grudnia 2018, 10:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy przyrost z 947.8 na 5184.80 nie jest za duży w 3 dni?

    27a73b5519.png
  • Karolina_Karola Ekspertka
    Postów: 246 55

    Wysłany: 16 grudnia 2018, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss zauważ, że w szpitalu miałaś beta HCG, a wcześniej całkowite HCG nie można ich do siebie przyrównywać. Więc ciesz się, że jest wysoka beta i że nie ma krwawienia w macicy. Może śluz jest powodem zluszczabia się pochwy... albo gdzieś coś zostało naruszone w niej?
    Frida super, że jest serduszko. Bardzo się cieszę. Teraz tylko spokojnych kolejnych 8mc!
    Anrytram na pewno nie było owulacji? Po temperaturze widzę że jakieś dwa tygodnie temu miałaś skok i utrzymanie potem wysokich temperatur... Wydaje mi się, że to oznacza przebytą owulację... Czy się mylę?

    Frida91 lubi tę wiadomość

    31lat
    1. poronienie - 8 tc
    2. poronienie - 9 tc

    # zespół antyfosfolipidowy, toczeń układowy:
    - ANA 1:1280 - przeciwciała przeciwmitochondrialne
    - dsDNA 1:160
    - antykoagulant toczniowy ++
    # PCOS

    Leki na:
    -toczeń/zespół antyfosfolipidowy:
    Encorton 25 mg, Plaquenil 200 mg, Acard 75 mg
    w ew. ciąży Clexane 40 mg
    -PCOS:
    Duphaston 2*1
    -dodatkowe:
    wit. D3, Omega 3-6, magnez + B6, Femibion 0(1)
  • Karolina_Karola Ekspertka
    Postów: 246 55

    Wysłany: 16 grudnia 2018, 10:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah Antyram przepraszam,dopiero teraz widzę że wykres jest z kwietnia. Nadal mierzysz temperaturę?
    ,

    31lat
    1. poronienie - 8 tc
    2. poronienie - 9 tc

    # zespół antyfosfolipidowy, toczeń układowy:
    - ANA 1:1280 - przeciwciała przeciwmitochondrialne
    - dsDNA 1:160
    - antykoagulant toczniowy ++
    # PCOS

    Leki na:
    -toczeń/zespół antyfosfolipidowy:
    Encorton 25 mg, Plaquenil 200 mg, Acard 75 mg
    w ew. ciąży Clexane 40 mg
    -PCOS:
    Duphaston 2*1
    -dodatkowe:
    wit. D3, Omega 3-6, magnez + B6, Femibion 0(1)
‹‹ 298 299 300 301 302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego