PCOS
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi powiedzieli, że u mnie jest to ewidentnie PCOS tak więc nie było zdania ' prawdopodobnie ... ' . jest to przykra wiadomośc, ale sporo czytam na ten temat i spora ilośc kobiet jednak zachodzi w ciązę po dłuższych staraniach ... niestety u mnie jest jeszcze problem wtórnego braku miesiączki ... co powoduje brak ustalenia jakichkolwiek dni płodnych czy też niepłodnych ...Ewa
-
ja po odstawieniu tabletek mam dosłownie czarne miesiączki, plamienia dla mnie jest to nienormalne tymbardziej, że wczesniej miałam normalne @ ,a po odstawieniu tabletek mam takie coś. gin. stwierdził, że tak mi się złuszcza macica i oczyszcza i jest ok, ale ja do końca mu nie wierze. no ja mam kobitki dzisiaj ostatni dzień staranek i zobaczymy co z tego będzie:-)
-
a z tym moim śluzem to juz nie wiem jak to jest. wczoraj jak się myłam to zauważyłam, że mam taki przejrzysty rozciągający śluz. a głębiej w pochwie miałam taki mleczny ale wodnisty. niestety szyjki macicy nie potrafię sobie badać. z tym, że mi się czasami zapycha jeden z gruczołu bartoliniego i już nie wiem czy on mi się czasem nie odetkał dlatego zaobserwowałam taki piękny śluz.
-
ja też nina odliczam dni, jajniki trochę pobolewają. narazie mam 24 dzień cyklu, 6 na duphastonie . gin kazał zrobić test po 7 dniach brania dupka, to niby pojutrze tylko, że to chyba za wcześnie na test, ale on znowu powiedział, że jak coś by było to nie mam przerywać brania. ja i tak mam takie przeczucie, że nic z tego znowu. a jak tam u ciebie oczekiwania.
-
biorą 7 dni. powinnam brać od 19 dnia cyklu, ale przez to, że w ten dzień byłam do 24 w pracy i mi się zapomniało to wzięłam od 20 dnia i dzisiaj ostatni dzień. nina też mi się wydaje, że z tym testowaniem za wczesnie no ale gin tak powiedział, że mam zawsze co miesiąc robić po 7 dniach więc zrobie, dobrze ,że testy są tanie więc nie ma czego żałować jedynie tylko tej cały czas jednej kreski. nina to ty dostajesz @ w trakcie brania dupka, ja to musze czekać około 6- 7 dni od odstawienia.
-
Witam. Zaglądnelam tutaj bo też mam podejrzenie pocs i mam pytanie: Czy tez odczuwacie jajniki? Odkad się dowiedziałam o pocs to tak jakby wydaje mi się, że pobolewają szczególnie w drugiej połowie cyklu i przeważnie jeden. Może któraś też tak ma i nie ma sie co martwić. Dodam że zaczełam brać Bromergon i luteine.
-
jooo ja tez tak mam, pobolewają mnie jajniki i gin podejrzewa PCO, na następnej wizycie potwierdzi albo wykluczy. Ja biorę luteinę i po @ będę brać clo pierwszy cykl