X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

PCOS

Oceń ten wątek:
  • Nina Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO dokadnie, ja tez juz mam pomalu dosc Clo itd, bo cera mi sie strasznie pogorszyla...ale czego sie nie robi dla dzidziusia?! damy rade, jeszcze troche dziewczynki i kazdej nam sie uda( latwo mowic, gorzej zniesc...)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Ewa Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedzieli, że u mnie jest to ewidentnie PCOS tak więc nie było zdania ' prawdopodobnie ... ' . jest to przykra wiadomośc, ale sporo czytam na ten temat i spora ilośc kobiet jednak zachodzi w ciązę po dłuższych staraniach ... niestety u mnie jest jeszcze problem wtórnego braku miesiączki ... co powoduje brak ustalenia jakichkolwiek dni płodnych czy też niepłodnych ... :(

Ewa
  • darijka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po odstawieniu tabletek mam dosłownie czarne miesiączki, plamienia dla mnie jest to nienormalne tymbardziej, że wczesniej miałam normalne @ ,a po odstawieniu tabletek mam takie coś. gin. stwierdził, że tak mi się złuszcza macica i oczyszcza i jest ok, ale ja do końca mu nie wierze. no ja mam kobitki dzisiaj ostatni dzień staranek i zobaczymy co z tego będzie:-)

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • darijka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z tym moim śluzem to juz nie wiem jak to jest. wczoraj jak się myłam to zauważyłam, że mam taki przejrzysty rozciągający śluz. a głębiej w pochwie miałam taki mleczny ale wodnisty. niestety szyjki macicy nie potrafię sobie badać. z tym, że mi się czasami zapycha jeden z gruczołu bartoliniego i już nie wiem czy on mi się czasem nie odetkał dlatego zaobserwowałam taki piękny śluz.

• darijka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lece do roboty . zajrzę wieczorkiem. miłego dnia

• ann2224 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie ten cykl niestety nieudany test negatywny i czekam na @ objawy tego że już czai sie za rogiem są tylko a temp 37 troche mylna no ale nic czekam na następny cykl i od nowa do roboty:)

event.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja natomiast mam nadzieje, że @ nie przyjdzie, ale to się okaże za 12 dni, aczkolwiek za tydzień robię test bo w razie czego muszę dalej brac dupka.

• Nina Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annn, głowa do góry, uda się:) Darijka pozytywnego testowania!!! ja jeszcze jakieś 9 dni do @...

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2013, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, co tak zacichło na tym wątku?:) Darijka jak u Ciebie?

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przedwczoraj zaczełam nowy cykl i zarazem pierwszy z clo :)

event.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2013, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann2224 to życzę powodzenia, oby pierwszy i ostatni z Clo:)

U mnie właśnie jest 4 z Clo....czekam, zobaczymy

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nina odliczam dni, jajniki trochę pobolewają. narazie mam 24 dzień cyklu, 6 na duphastonie . gin kazał zrobić test po 7 dniach brania dupka, to niby pojutrze tylko, że to chyba za wcześnie na test, ale on znowu powiedział, że jak coś by było to nie mam przerywać brania. ja i tak mam takie przeczucie, że nic z tego znowu. a jak tam u ciebie oczekiwania.

• Nina Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA jeszcze dwa dni biorę dupka i zobaczymy...jak po dwóch dniach nie będzie @( zawsze tak dostawałam) to dopiero wtedy kupie test:)i jak będą dwie kreseczki, mam brać dupka dalej:) ja mam testować 14 dni po Pregnylu...życzę Ci powodzenia!!!

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do testu 7 dni po owu, to wg mnie za wcześnie...a ile masz brać dni dupka? ja 10

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2013, 20:29

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biorą 7 dni. powinnam brać od 19 dnia cyklu, ale przez to, że w ten dzień byłam do 24 w pracy i mi się zapomniało to wzięłam od 20 dnia i dzisiaj ostatni dzień. nina też mi się wydaje, że z tym testowaniem za wczesnie no ale gin tak powiedział, że mam zawsze co miesiąc robić po 7 dniach więc zrobie, dobrze ,że testy są tanie więc nie ma czego żałować jedynie tylko tej cały czas jednej kreski. nina to ty dostajesz @ w trakcie brania dupka, ja to musze czekać około 6- 7 dni od odstawienia.

• Nina Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIe nie, ja przestaję brać dupka i dostaję @ zawsze ok. 1, 2 po odstawieniu

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • jooo Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Zaglądnelam tutaj bo też mam podejrzenie pocs i mam pytanie: Czy tez odczuwacie jajniki? Odkad się dowiedziałam o pocs to tak jakby wydaje mi się, że pobolewają szczególnie w drugiej połowie cyklu i przeważnie jeden. Może któraś też tak ma i nie ma sie co martwić. Dodam że zaczełam brać Bromergon i luteine.

28whhqvk14uvxuty.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2013, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jooo ja tez tak mam, pobolewają mnie jajniki i gin podejrzewa PCO, na następnej wizycie potwierdzi albo wykluczy. Ja biorę luteinę i po @ będę brać clo pierwszy cykl

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • jooo Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również mam dostać clo na wywołanie owulacji tylko jeszcze drożność jajowodów mają mi sprawdzić. Teraz czekam na okres i badanie. Wolałabym zeby nie przyszedł:/

28whhqvk14uvxuty.png
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2013, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zaczełam swój pierwszy cykl z clo bo tez mam zdjagnozowane niedawno pcos i mam nadzieje że sie uda tym razem:) A co do bolących jajników to u mnie była normalka i myslałam ze to owulacja a sie okazało pcos:(

event.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ