X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

PCOS

Oceń ten wątek:
  • Nina Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mam 19dc i tez jutro idę na wizytę do gina sprawdzić na usg czy mój piękny pęcherzyk pękł, wtedy może moja nadzieja się wzmocni, bo tak jak każda chyba, mamy te same odczucia w trakcie cyklu: najpierw rozpacz i żal jak przychodzi @, potem znów nadzieje podczas owu, a potem to najgorsze czekanie czy sie udało czy nie i tu jest najgorzej....

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darijko życzę Ci samych dobrych wieści u gina:) napisz jutro jak było, ja też się odezwę:) trzymam kciuki

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • nikitka Koleżanka

Wysłany: 13 stycznia 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darijka prawdopodobnie przy PCOS LH jest podwyższone więc może być tak że testy owulacyjne nas oszukują, oby nie :(

nikitka
  • darijka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2013, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie zdaje sobie z tego sprawę, jutro się okaże co tam w środku piszczy. do jutra dziewczyny. wieczorkiem dam znać.

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • nikitka Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2013, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Denerwuje mnie to że lekarze o tym nie wspominają, a my mamy nadzieje po takim teście, że to właśnie ten upragniony moment. Ja np sama zapytałam mojego lekarza czy testy owulacyjne są wiarygodne a on na to że raczej tak, ale możemy to potwierdzić w ten sposób, że zrobię test owulacyjny i jak pojawią się 2 krechy to mam przyjechać i zobaczymy na usg czy owulacja faktycznie była. Jeśli nie, to możliwe że w moim przypadku testy należy wykluczyć. Ja rozumiem, że oni są przepracowani, że mają też czasami dosyć, ale mogliby czasami bardziej o nas zadbać. Nie wiem czy tylko ja mam takie doświadczenia?!

nikitka
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja biore a raczej brałam tabletki na wzrost pęcherzyków i napewno wiem że pekł ale jutro sie okaże czy cos z tego bedzie

event.png
  • nikitka Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2013, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann życzę powodzenia! Wiecie co czasami tak sobie myślę, że po przeczytaniu tego wszystkiego to mogłabym się leczyć sama bo skutki byłyby identyczne :) mam zaprzyjaźnioną aptekę także recept nie potrzebuje :)))

nikitka
  • darijka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem dziewczyny. a więc jestem delikatnie wkurzona po wizycie u gin. na usg prawy pęcherzyk 19 mm, a lewy 23,7 i oto pytanie czy to już nie torbiel, endo 8,6 . pierwszy zmierzył (ten co ma 19 mm) i powiedział, że jeszcze chyba nie doszło do owulacji, a o drugim nic nie powiedział tylko widziałam na monitorze, że ma 23,7.w ogóle to zbywał z odpowiedziami na moje pytania. np. na mój śluz który ewidentnie jest kremowy biały powiedział, że nie mam się czym przejmować do roku czasu jeszcze trochę czasu jest. powiedziałam o testach owu ,że wyszedł mi 13 i 16 dnia pozytywny to on powiedział, że maja zakłamanie 4 dni. następna wizyta za miesiąc 19 dnia cyklu żeby zobaczyć czy pęcherzyki pękają. no i ze względu, że po duphastonie mam po 7 dniach dopiero okres to zamiast 2 tabl. mam zażywać 3 dziennie.

• darijka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem dziewczyny. a więc jestem delikatnie wkurzona po wizycie u gin. na usg prawy pęcherzyk 19 mm, a lewy 23,7 i oto pytanie czy to już nie torbiel, endo 8,6 . pierwszy zmierzył (ten co ma 19 mm) i powiedział, że jeszcze chyba nie doszło do owulacji, a o drugim nic nie powiedział tylko widziałam na monitorze, że ma 23,7.w ogóle to zbywał z odpowiedziami na moje pytania. np. na mój śluz który ewidentnie jest kremowy biały powiedział, że nie mam się czym przejmować do roku czasu jeszcze trochę czasu jest. powiedziałam o testach owu ,że wyszedł mi 13 i 16 dnia pozytywny to on powiedział, że maja zakłamanie 4 dni. następna wizyta za miesiąc 19 dnia cyklu żeby zobaczyć czy pęcherzyki pękają. no i ze względu, że po duphastonie mam po 7 dniach dopiero okres to zamiast 2 tabl. mam zażywać 3 dziennie.

• darijka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ups coś dwa razy wskoczyło.

• nikitka Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2013, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i o tym pisałam wcześniej....albo nie wiedzą albo nie mówią nam wszystkiego.
    Nie martw się Darijka jesteśmy z Tobą.

nikitka
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginekolog przepisał cyclo-pryganova na wzrost pęcherzyków i clostilbeget mam nadzieje że to pomoże i od następnego cyklu bo w tym to juz nie na jutro spodziewana @ monitoring u mojego gin robi to położna za 20 zł mam sie stawic 10 dnia cyklu

event.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzisz ann mi pęcherzyki pięknie rosną tylko nie wiem czy pękają. a ile się starasz o dzidze? ja w sumie dopiero 4 cykl, ale już powoli zaczynam się martwić.

• Nina Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darijka, nikitka i Ann witam Was!!! dopiero teraz wróciłam do domu i mogę opisać moją wizytę u gina: jedyne co pewne to to, że pęcherzyk dominujący z lewego jajnika pękł, tylko nie wiadomo kiedy??? bo lekarz podczas badania zauważył, że śluz jest jeszcze płodny i kazał nam działać dziś i jutro jeszcze...bo w ogóle to drugi pęcherzyk się szykuje jeszcze, nie wiadomo skąd i czy coś z niego będzie i w sumie długo porozmawialiśmy, ale tak jak piszecie dziewczyny, czasem wydaje mi się, że sama wiem więcej i mogłabym ułożyć sobie plan leczenia....zobaczymy, teraz duphaston 10 dni( endo 11m) i potem nie czekanie na @

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darijka u mnie pęcherzyk dominujący, który pękł miał 25 mm, więc lekarz powiedział, że jest super i ma wzgórek jajonośny czyli jest tuz tuż do owu:) więc nie martw się

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nina mam nadzieje, że pęknie. My tu z moim od 4 dni się przytulamy bo testy na owu dodatnie, a tu zonk owu jeszcze nie było:)trzeba pociągnąć jeszcze dwa dni:) a tu żołnierzyków coraz mniej:(oby nie przyszła @ ah najgorsze to czekanie.

• darijka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ty z z tego co piszesz masz przynajmniej śluz płodny bo ja dzisiaj miałam dość dużo białego śluzu. ja to się boje,że mam wrogość śluzu.

• Nina Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też z tym śluzem różnie bywa, poprawił mi się po wiesiołku:) ale parę dni temu miałam już kremowy sluz, a tu dziś znów wodnisty...oszaleć można!!!! Czyli co? zmykam dziewczynki do dzieła:) Wam również życzę owocnych staranek hihi

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku to pecherzyków jest opór tylko nie rosną z tąd cyclo-progynova ale juz wiem że w tym cyklu nic z tego nie wyszło bhcg malutka niema fasolki :( tak wiec szykuje się na @ bo juz sie czai za rogiem i potem zaczynamy od nowa

event.png
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o moje starania tow kwietniu 2012 odstawiłam tab anty i po tym zaczeły sie problemy @ co 48 lub 56 dni a na koniec w grudniu co 17 dni badania hormonalne oki na usg angielska lekarka stwierdziła guz na jajniku i zapisała mnie do ginekologa do którego ide w lutym ale nie czekając na to po przyjździe do Polski poszłam do mojego ginekologa i on stwierdził PCOS i dał mi cyclo-progynova na wzrost i jak to nie pomoże to od następnego cyklu Clostilbegyt od 2 dnia do 5 ui od 6 znawu cyclo-progynova same hormony masakra:( ale miejmy nadzieje że to pomoże

event.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ