PCOS
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzis mam 19dc i tez jutro idę na wizytę do gina sprawdzić na usg czy mój piękny pęcherzyk pękł, wtedy może moja nadzieja się wzmocni, bo tak jak każda chyba, mamy te same odczucia w trakcie cyklu: najpierw rozpacz i żal jak przychodzi @, potem znów nadzieje podczas owu, a potem to najgorsze czekanie czy sie udało czy nie i tu jest najgorzej....
-
Denerwuje mnie to że lekarze o tym nie wspominają, a my mamy nadzieje po takim teście, że to właśnie ten upragniony moment. Ja np sama zapytałam mojego lekarza czy testy owulacyjne są wiarygodne a on na to że raczej tak, ale możemy to potwierdzić w ten sposób, że zrobię test owulacyjny i jak pojawią się 2 krechy to mam przyjechać i zobaczymy na usg czy owulacja faktycznie była. Jeśli nie, to możliwe że w moim przypadku testy należy wykluczyć. Ja rozumiem, że oni są przepracowani, że mają też czasami dosyć, ale mogliby czasami bardziej o nas zadbać. Nie wiem czy tylko ja mam takie doświadczenia?!nikitka
-
jestem dziewczyny. a więc jestem delikatnie wkurzona po wizycie u gin. na usg prawy pęcherzyk 19 mm, a lewy 23,7 i oto pytanie czy to już nie torbiel, endo 8,6 . pierwszy zmierzył (ten co ma 19 mm) i powiedział, że jeszcze chyba nie doszło do owulacji, a o drugim nic nie powiedział tylko widziałam na monitorze, że ma 23,7.w ogóle to zbywał z odpowiedziami na moje pytania. np. na mój śluz który ewidentnie jest kremowy biały powiedział, że nie mam się czym przejmować do roku czasu jeszcze trochę czasu jest. powiedziałam o testach owu ,że wyszedł mi 13 i 16 dnia pozytywny to on powiedział, że maja zakłamanie 4 dni. następna wizyta za miesiąc 19 dnia cyklu żeby zobaczyć czy pęcherzyki pękają. no i ze względu, że po duphastonie mam po 7 dniach dopiero okres to zamiast 2 tabl. mam zażywać 3 dziennie.
-
jestem dziewczyny. a więc jestem delikatnie wkurzona po wizycie u gin. na usg prawy pęcherzyk 19 mm, a lewy 23,7 i oto pytanie czy to już nie torbiel, endo 8,6 . pierwszy zmierzył (ten co ma 19 mm) i powiedział, że jeszcze chyba nie doszło do owulacji, a o drugim nic nie powiedział tylko widziałam na monitorze, że ma 23,7.w ogóle to zbywał z odpowiedziami na moje pytania. np. na mój śluz który ewidentnie jest kremowy biały powiedział, że nie mam się czym przejmować do roku czasu jeszcze trochę czasu jest. powiedziałam o testach owu ,że wyszedł mi 13 i 16 dnia pozytywny to on powiedział, że maja zakłamanie 4 dni. następna wizyta za miesiąc 19 dnia cyklu żeby zobaczyć czy pęcherzyki pękają. no i ze względu, że po duphastonie mam po 7 dniach dopiero okres to zamiast 2 tabl. mam zażywać 3 dziennie.
-
Darijka, nikitka i Ann witam Was!!! dopiero teraz wróciłam do domu i mogę opisać moją wizytę u gina: jedyne co pewne to to, że pęcherzyk dominujący z lewego jajnika pękł, tylko nie wiadomo kiedy??? bo lekarz podczas badania zauważył, że śluz jest jeszcze płodny i kazał nam działać dziś i jutro jeszcze...bo w ogóle to drugi pęcherzyk się szykuje jeszcze, nie wiadomo skąd i czy coś z niego będzie i w sumie długo porozmawialiśmy, ale tak jak piszecie dziewczyny, czasem wydaje mi się, że sama wiem więcej i mogłabym ułożyć sobie plan leczenia....zobaczymy, teraz duphaston 10 dni( endo 11m) i potem nie czekanie na @
-
A jeśli chodzi o moje starania tow kwietniu 2012 odstawiłam tab anty i po tym zaczeły sie problemy @ co 48 lub 56 dni a na koniec w grudniu co 17 dni badania hormonalne oki na usg angielska lekarka stwierdziła guz na jajniku i zapisała mnie do ginekologa do którego ide w lutym ale nie czekając na to po przyjździe do Polski poszłam do mojego ginekologa i on stwierdził PCOS i dał mi cyclo-progynova na wzrost i jak to nie pomoże to od następnego cyklu Clostilbegyt od 2 dnia do 5 ui od 6 znawu cyclo-progynova same hormony masakra:( ale miejmy nadzieje że to pomoże