Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

PCOS

Oceń ten wątek:
  • jooo Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam, że po Clo szybciej się udaje zajśc może nie odrazu w pierwszym cyklu brania ale dużo pomaga.Ja mam troche nauczke bo już rok starań straconych bez badań i konsultacji. Teraz dopiero ucze sie własnego cyklu i słuchąc organizmu.

28whhqvk14uvxuty.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj mam straszny bój lewego jajnika i brak @. jestem 3 dzień od odstawienia dupka zero objawów na okres tylko ten kłujący ból nie wiem czy to nie torbiel.

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • jooo Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darijka mi niedawno torbiel pękła i z okresem zeszła, oj bolało straszliwie ciepły hot-pac troche pomógł i 2 tabletki przeciwbólowe. Naszczeście nie trwało to długo.

28whhqvk14uvxuty.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje, że juz w następnym cyklu (jezeli się okaże,że pęcherzyki mi nie pękają ) gin. zapisze mi ten zastrzyk na pęknięcie. jooo pisałaś, że masz cykle bezowulacyjne, a w ostatnim poście piszesz, że miałaś torbiel czyli pęcherzyk urósl, a nie pęknął tak jak może w moim przypadku. masz zapisane clo , jeżeli się nie myle to ten lek jest na wzrost pęcherzyków, jeżeli nie rosną, może też by w twoim przypadku wystarczyłby zastrzyk.

• ann2224 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja już nie moge sie doczekac poniedxisłku bo ide na pierwsze podgladanie moich pecherzyków po clo :)

event.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann oby ci urosły piękne pęcherzki. życzę ci tego:)

ann2224 lubi tę wiadomość

• ann2224 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje że tak będzie to wkońcu po to clo :)

event.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzisz, mi znowu rosną pięknie , ale najprawdopodobniej nie pękają około 20 lutego na następnej wizycie się dowiem. teraz trzeba cierpliwie czekać na @ i dalej do wizyty, a to tyle jeszcze czasu....

• ann2224 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja naszczescie juz po @ i mam nadzieje że tym razem sie uda i juz @ nie bedzie :)ostatnio po cyclo rosły pecherzyki ale słabo i pekały zamałe tak wiec tym razem nowy lek i zobaczymy

event.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja czekam i coś czuje, że sobie tym razem trochę jeszcze poczekam.na pewno bedzie dobrze, musi być!!!

• jooo Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2013, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie dostałam clo, narazie tylko bromergon na obniżenie prolaktyny-to może byc powód nie pekania pęcherzyków i braku owulacji.Hiperprolaktynemia podobno idzie w parze POCS. Też czekam na okres i pewnie bedzie nastepne podejście w lutym ;)

28whhqvk14uvxuty.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze a u mnie hormony w normie , a tu torbiel- nie jestem pewna czy jest, tak mi się wydaje bo mam taki sam ból jak zawsze kiedy miałam potwierdzonego torbiela i zawsze lewy jajnik widocznie jest słabszy tymbardziej, że 11 dni temu pęcherzyk 23,7 i tak coś mi się wydaje, że nie pękł tylko urósł i teraz kłuje.

• darijka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2013, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co to za paskudztwo to PCOS!!! jakbyśmy nie mogły wszystkie normalnie zajść w ciąże i urodzić dzieciątko jak inne.

ann2224 lubi tę wiadomość

• ann2224 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2013, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:
    co to za paskudztwo to PCOS!!! jakbyśmy nie mogły wszystkie normalnie zajść w ciąże i urodzić dzieciątko jak inne.

nie ty jedna tak sądzisz jakie było moje zaskoczenie jak sie okazało ze mam to swiństwo a miało byc tak pieknie i łatwo a tu niespodzianka:(

event.png
  • jooo Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann2224 wrote:
    Hej dziewczyny ja już nie moge sie doczekac poniedxisłku bo ide na pierwsze podgladanie moich pecherzyków po clo :)

Witam Ann2224
    A orjentujesz się, jak często się chodzi na monitoring po clo?

28whhqvk14uvxuty.png
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2013, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi znajoma połozna kazała przychodzic co dwa dni od 10 dnia cyklu ide jutro zobaczymy co tam sie kroi

event.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie było mnie troszkę na forum, bo postanowiłam sobie lekko odpuścić wykres itd...czy którejś się udało??? życzę powodzenia w dalszych staraniach:) ja zaczęłam 7 cykl

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nina mi niestety nie. obecnie mam 4 dzień cyklu i zaczęłam 5 cykl starań i piję ziółka ojca sroki no i zobaczymy jak będzie , w tym miesiącu mam monitoring żeby sprawdzić czy pęka pęcherzyk - to do swojego obecnego lekarza i jadę jeszcze do innego gin. i postaram sobie zrobić w tym miesiącu jezeli się uda drożność. pozdrawiam

• Nina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2013, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Darijka, nie łam się, musimy wierzyć, że juz lada dzień nam się uda:) u mnie 9dc i wtym mies nie idę na monitoring i nie biorę żadnych leków, lekarz zalecił zero ingerencji i zobaczymy co z tego wyjdzie?( mam nadzieję, że dzidziuś)Tobie również życzę pięknych pękających pęcherzyków i zielonej kropeczki na koniec wykresu!!!!

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa jestem jakby zareagował mój organizm gdybym odstawiła dupka, czy dostałabym normalnie okres czy np. po 50 dniach. przed tab. anty miałam w miare regularne cykle oprócz dwóch które trwały około 55 dni przez torbielkę. nina, życzę Tobie w tym miesiącu owocnych starań i nie ukrywam, że tez mam cichą nadzieję, że może dla mnie ten miesiąc będzie szczęśliwy - wierzę w moc tych ziólek. odzywaj się czasami co tam u ciebie, bo trochę Ciebie nie było:)pozdrawiam Cię serdecznie

‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ