X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną PCOS- kumu się udało?
Odpowiedz

PCOS- kumu się udało?

Oceń ten wątek:
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 14:12

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama sobie odpowiedziałaś na pytanie :)

Z dupkiem :P

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy masz dokładnie?

Nie może być inaczej :)

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze trochę czasu ;)

Bądź dobrej myśli!!! ♥

• violijka Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem niusia,niestety moge sie tylko ludzic ze zaniedlugo @ mi sie pojawi I bedziemy swietowac. hahaha

ale zobaczcie jaki to paradox cieszyc sie z pojawienia sie @,
    niestety czasem tak bywa.

a slyszalyscie moze o kobietach ktore byly w ciazy a o tym niewiedzialy?
    ja sie strasznie tego boje.

58783feaec3e9132ab67a6f0b4667e63.png
  • violijka Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella trzymam kciuki za wtorek napewno bedzie dobrze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violijka wrote:
    wiem niusia,niestety moge sie tylko ludzic ze zaniedlugo @ mi sie pojawi I bedziemy swietowac. hahaha

ale zobaczcie jaki to paradox cieszyc sie z pojawienia sie @,
    niestety czasem tak bywa.

a slyszalyscie moze o kobietach ktore byly w ciazy a o tym niewiedzialy?
    ja sie strasznie tego boje.

No czasem tak nachodzi, że człowiek się cieszy z tego :P

A testu nie robiłas?

Ja mam żywy przykład chodzący! Moją siostrę własnie z pcos :)
    Nie miała @ to się nie przejmowała bo często tak było że b. długo nie miała. W końcu na siłę mam jej kazała zrobić test (bo ona coś podejrzewała) i wyszły II !!!!
    A najlepsze w tym było to, że jak poszła do gina to się okazało, że 5 miesiąc!!! :D

• violijka Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez slyszalam o takich przypadkach.tylko dziewczyny rodzily I niewiedzialy ze rodza.
    ja robilam test oczywiscie ale 1 krecha jak nic wyszla,tylko co mi niedaje spokoju to to ze jak mialam stymulacje clo I dostalam zastrzyk hcg w dawce 10000 jednostek to z ciekawosci zrobilam tes 2 dni puzniej I wyszedl negatywnie.zdebialam bo naczytalam sie ze nawet gdyby udalo mi sie zajsc w ciaze to dla wiarygodnego wyniku musze poczekac minimum 2-3 tygodni,a tu po 2 dniach ani sladu hormone ciazy,dziwne nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weź takie rzeczy to mi się wydaje, że tylko na tlc w "ciąża z zaskoczenia" :P

Powiem Ci szczerze, że nie mam pojęcia czemu tak ..?..
    Jakoś szybko ten hormon został 'wypłukany'... Trzeba się gin zapytać, aj Ci niestety nie podpowiem :/
    Sama mam duże braki w tej wiedzy jak widzisz ;)

• violijka Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem ale moja ciotka myslala ze ma menopause I nawet ciazy nie podejzewala a jak dostala buli to myslala ze to wyrostek,ale moze masz racje ze do porodu to tylko na tlc.
    ale jednak twoja siostra w 5 miesiacu... niezle musiala byc w niezlym szoku I krucej czekala na dzidzie.
    ja to podejzewam ze moj organism poprostu nietoleruje tego hormone I dlatego go tak wydala.
    musze poszukac jakiegos forum gdzie mozna z ginekologiem pogadac I sie dowiem a potem sie z wami tym podziele.chociaz niezdziwilabym sie jakby lekarz powiedzial ze to jakis enewement...

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weź już nie przesadzaj ;) Przceiż dziewczyny różne mają przypadłości :) Najlepiej byłoby Ci pójść do gina ale w Twojej sytuacji to diabelnie trudne...:/

W szoku była totalnym! A jak się cieszyli! Lekarz jej powiedział, że to nie możliwe, że będzie miała dzieci, a juz że na pewno nie naturalnie! A tu masz :)

Raczej mi się nie wydaje, że ktoś laduje na ip i się okazuje że rodzi :D

• MagdaMuminek Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Ja prawdę mówiąc nie usłyszałam jednoznacznie diagnozy PCOS, po ponad pół roku bujałam się po "specjalistach" na NFZ którzy nawet nie potrafią zlecić właściwych badań ani zorientować się w usg.
    Po trafieniu na bardziej kumatego okazało się, że są torbiele na jajnikach, za dużo testosteronu, prolaktyny, insuliny, owłosienia, los dał mi to wszystko zupełnie za darmo :)
    Teraz właśnie jest mój pierwszy cykl stymulowany Clo, wydaje mi się , że coś na wykresie zaskoczyło. Wcześniej okres przychodził kiedy chciał, a owulacji to w ogóle nie było mowy. Oprócz Clo mam jeszcze Duphaston, Metformine i ten Inofolic (w internecie jest o połowę tańszy niż w aptekach).
    Mam nadzieję, że niedługo wszystkie będziemy mogły pochwalić się dwoma kreseczkami :)

Angelabd lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaMuminek wrote:
    Hej dziewczyny :) Ja prawdę mówiąc nie usłyszałam jednoznacznie diagnozy PCOS, po ponad pół roku bujałam się po "specjalistach" na NFZ którzy nawet nie potrafią zlecić właściwych badań ani zorientować się w usg.
    Po trafieniu na bardziej kumatego okazało się, że są torbiele na jajnikach, za dużo testosteronu, prolaktyny, insuliny, owłosienia, los dał mi to wszystko zupełnie za darmo :)
    Teraz właśnie jest mój pierwszy cykl stymulowany Clo, wydaje mi się , że coś na wykresie zaskoczyło. Wcześniej okres przychodził kiedy chciał, a owulacji to w ogóle nie było mowy. Oprócz Clo mam jeszcze Duphaston, Metformine i ten Inofolic (w internecie jest o połowę tańszy niż w aptekach).
    Mam nadzieję, że niedługo wszystkie będziemy mogły pochwalić się dwoma kreseczkami :)

trzymam kciuki :)

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaMuminek wrote:

Znowu powtarza się sytuacja z lekarzami na nfz... :/

Kurcze! Powiem Ci, że ładny ten Twój wykresik ;)
    Jak się czujesz na stymulacji??
    Bella93 wrote:
    Szukałam dzisiaj sandałków (moje ulubione i zarazem jedyne eleganckie zostawiłam w Gdańsku, mieli mi je wysłać, ale nie idzie się dodzwonić) spędziłam 4h w centrum handlowym i nic nie znalazłam;/

Norma... Jak chcesz coś kupic to nigdy nic nie ma w sklepach :/ A teraz jeszcze koniec sezonu to takie ostatki do wyboru....

• MagdaMuminek Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niusia wrote:
    Kurcze! Powiem Ci, że ładny ten Twój wykresik ;)
    Jak się czujesz na stymulacji??
    Całkiem nieźle, podczas brania Clo popołudniami miałam niewielkie uderzenia gorąca i zawroty głowy, ale trwało to jakąś 1-2 godzinki i było ok.
    Aż sama jestem zdziwiona takim wykresem, zawsze moje wyglądały jak jeden wielki, niekończący się zygzak :) Tylko w tym miesiącu nie było monitoringu, a w sumie to mój pierwszy z tymi lekami...
    Chyba wszystkie jesteśmy w podobnym wieku :)

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaMuminek wrote:
    Całkiem nieźle, podczas brania Clo popołudniami miałam niewielkie uderzenia gorąca i zawroty głowy, ale trwało to jakąś 1-2 godzinki i było ok.
    Aż sama jestem zdziwiona takim wykresem, zawsze moje wyglądały jak jeden wielki, niekończący się zygzak :) Tylko w tym miesiącu nie było monitoringu, a w sumie to mój pierwszy z tymi lekami...
    Chyba wszystkie jesteśmy w podobnym wieku :)

To ile masz lat? :P

No to fajnie! Zbieram opinię o clo :) Bo chcąc nie chcąc szykuję na niego......

Zerknij na mój :) Widzisz podobieństwa? :D

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ