X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

pęcherzyk

Oceń ten wątek:
  • Aniiusiaaa5 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Byłam dziś u lekarza na monitoringu owulacji ( 9 dc ) jak to stwierdził prawy jajnik czysty, w lewym natomiast dominujący pęcherzyk ale powiedział że jak na ten dzień cyklu trochę za duży. Nie wiem dokładnie ile miał bo nie powiedział a ja z tego wszystkiego nie zapytałam. Stwierdził tylko że jest za duży:( co to może oznaczać? czy to jakaś pozostałość po ostatnim cyklu i jest on przestarzały? Pomoocy...

• polkosia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy jakiej był wielkości. Na forum są dziewczyny, które zaszły np.: w 8 dniu cyklu :) Więc może tym razem masz szybciej owulację?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim chodzi o to ze czasem jesli zbyt wczesnie jest ovu to endo w macicy nie zdazy odpowiednio przyrosnac dlatego zarowno bardzo wczesna jak i zbyt pozna owu nie jest dobra....
    Czasem zdarza sie ze moze tez to byc przetrwaly pecherzyk z wczesniejszego cyklu tzw torbielka czynnosciowa..
    Jakie wdrozyl kolejne postepowanie??? Masz kiedy do niego sie zglosic?? Moze nast razem zapytaj o endometrium jakiej jest grubosci czasem wczesna owu nie ejst problemem jesli endo tez przyrasta szybko...Pamietaj ze grubosc endo wymagana do zagniezdzenia musi sie srednio miescic w przedziale minimum od 8mm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 17:42

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aniiusiaaa5 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w środę idę na kolejny monitoring i wtedy zobaczymy... muszę właśnie dopytać o wielkość pęcherzyka i endomendrium. Mówił tylko że endo dwuwarstwowe czyli chyba dobrze nie? A obserwując mój śluz to na owulkę się chyba jeszcze nie zanosi bo jest suuuucho jak chyba nigdy dotąd:(

• julianna Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniiusiaaa5 wrote:
    w środę idę na kolejny monitoring i wtedy zobaczymy... muszę właśnie dopytać o wielkość pęcherzyka i endomendrium. Mówił tylko że endo dwuwarstwowe czyli chyba dobrze nie? A obserwując mój śluz to na owulkę się chyba jeszcze nie zanosi bo jest suuuucho jak chyba nigdy dotąd:(

w którym jesteś Aniisiaaa5 dc?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Aniiusiaaa5 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    w którym jesteś Aniisiaaa5 dc?

Dziś jest mój 10 dc jutro kolejny monitoring...

• marl202 Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez jestem po poierwszym monitoringu, wkrotce ide na drugi bo okazalo sie z moj pecherzyk rosl sobie i jak osiagnal 2 cm to przestal roznac ale tez nie pekl... takze jednym slowem cykl bezowulacyjny ciekawe co wyjdzie dalej, bo ponad rok stan i zero skutkow

• Aniiusiaaa5 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marl202 wrote:
    ja tez jestem po poierwszym monitoringu, wkrotce ide na drugi bo okazalo sie z moj pecherzyk rosl sobie i jak osiagnal 2 cm to przestal roznac ale tez nie pekl... takze jednym slowem cykl bezowulacyjny ciekawe co wyjdzie dalej, bo ponad rok stan i zero skutkow

Podobnie jak ja, ponad rok starań i nic:( ręce opadają:( z tym że mój pęcherzyk rośnie za szybko ( chyba że ten jest z poprzedniego cyklu jakiś przerośnięty) jutro ostatni monitoring, więc wszystko się wyjaśni. Ale na owulkę raczej się nie zanosi bo śluzu jakby kot napłakał ( pomimo że brałam wiesiołek i duużo wody)

• marl202 Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniiusiaaa5 wrote:
    Podobnie jak ja, ponad rok starań i nic:( ręce opadają:( z tym że mój pęcherzyk rośnie za szybko ( chyba że ten jest z poprzedniego cyklu jakiś przerośnięty) jutro ostatni monitoring, więc wszystko się wyjaśni. Ale na owulkę raczej się nie zanosi bo śluzu jakby kot napłakał ( pomimo że brałam wiesiołek i duużo wody)

a z prolaktyną wszsystko okej ? bo u mnie jest za wysoka i najprawdopodobniej to jest przyczzyną, no chyba ze sa inne ktorych jeszcze nie wykryto mi ...

• Aniiusiaaa5 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hormony badałam i wszystkie są ok, z tym że stosunek lh do fsh mam 0,44 więc chyba trochę za niski... ogólnie i jeden i drugi hormon mieszczą się w normie ale ten stosunek jeden do drugiego za mały...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Ja również chodzę na usg by podglądnąć pęcherzyki, w poprzednim cyklu byłam i okazało się, że są mało obiecujący czyt. za małe. Za kilka dni idę ponownie je zobaczyć i mam nadzieję na dobre wieści. Nie chciałabym dodatkowo przyjmować leków na ich stymulację.

• marl202 Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też w poniedziałek ide na monitoring bo to bedzie 13 dc, ciekawe co tam wyjdzie, ostatnio nie pękł pęcherzyk moze dostne zastrzyk...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też idę w pon ;) w 13 dc :)

• marl202 Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to daj znac co tam uroslo:) u mnie juz sluz jest i prawy jajnik wczoraj bolal, a w tamtym cyklu mialam 1 pecherzyk w lewym a prawy czysty

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w tamtym cyklu były pęcherzyki na obu ale małe, teraz chcę dopytać ile mają.. u mnie 2 dni jakieś napięcie w podbrzuszu było i lekki ból przy kucaniu i podnoszeniu nóg. Dzisiaj już nic..

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marl202 powodzenia dzisiaj na USG, ja idę na 11.40.. troszkę się denerwuje, że znowu wszystko nie będzie ok ale jestem dobrej myśli.. pojawił się mały śluz.

• marl202 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja idę po 16 też jestem ciekawa co tam wyjdzie, powodzonka

• julianna Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia dziewczęta, ja czekam na wynik bety i na @

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem po USG i w końcu jakieś pozytywne wieści, dodające skrzydeł ;)
    Lewy jajnik śpi ale w prawym jajniku jest obiecujący pęcherzyk, ma prawie 2 cm i w ciągu dwóch dób powinna być owu :) jak powiedział lekarz "do dzieła" ;)
    Bardzo się cieszę i znowu mam większą nadzieję i co najważniejsze na razie nic dodatkowo nie muszę przyjmować !

Pytałam jakiej powinien być wielkości ale lekarz powiedział, że to indywidualnie, niektórym pęka ok 2 cm a niektórym dopiero ponad 2 cm. Także zobaczymy.

Mam nadzieję, że i u Was pozytywne wieści będą ! Trzymam kciuki.

• marl202 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o super:) same dobre wieści
    u mnie w lewym czysto, w prawym jest pecherzyk ma 2 cm, powiedzial zeby dzialać dziś i jutro bo powiniem peknąć, tylko ciekawe czy pęknie czy jak w tamtym m-cu nie. Na kolejny monitor idę w czwartek zbadac co się wydarzyło

1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ