pęcherzyk
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
My z mężem staramy się juz od dwóch lat. Póki co byłam 5 cykli na clo ale jajniki nie ragowały mimo duzej dawki bo az 4 tabletek dziennie. Lekarz skierował mnie na laparoskopię i teraz mam pierwszy cykl monitorowany po laparo brała przez 10 dni CLO metformax i pabidexametazon i w 12 dc byłam na usg i okazało się ze na lewym jajniku jest pecherzyk 15mm i lekarz 13dc rano kazał mi zrobic sobie zastrzyk ovitrelle i pozniej sie juz starać. W 16 dc bylam na usg ale juz u innego ginekologa (bo ten u ktorego sie lecze jest właśnie na urlopie) i ten ginekolog powiedzial mi ze tego pecherzyka juz nie mam, a jak zapytalam sie czy to oznacza ze była owulacji to usłyszałam ze nie było owulacji bo nie ma ani ciałka żóltego ani płynu w zatoce douglasa. Prosze napiszcie mi zawsze ciałko żólte i płyn w zatoce douglasa musi być widoczny jesli doszło do owulacji. Nie wiem juz co mam mysleć o tym.nadzieja -
Raczej tak. Rzadko się zdarza, że lekarz tego nie widzi, bo się jakoś "ukryje" na obrazie USG. Raczej nikłe prawdopodobieństwo. Prędzej ukryłby się gdzieś niepęknięty pęcherzyk, ale po ovitrelle znowu mało prawdopodobne, żeby nie pękł. Możliwe, że się wchłonął.
Dostajesz OGROMNĄ dawkę CLO. Ogromną. Ja jak zmieniałam lekarza i wcześniejszy mi dawał 2 tab. to nowy powiedział: "Nie wiem czy to jest jeszcze odwaga czy już brawura..."
Konsultowałaś się z innym lekarzem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 14:17
-