pęcherzyk
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam. Byłam dziś u lekarza na monitoringu owulacji ( 9 dc ) jak to stwierdził prawy jajnik czysty, w lewym natomiast dominujący pęcherzyk ale powiedział że jak na ten dzień cyklu trochę za duży. Nie wiem dokładnie ile miał bo nie powiedział a ja z tego wszystkiego nie zapytałam. Stwierdził tylko że jest za duży:( co to może oznaczać? czy to jakaś pozostałość po ostatnim cyklu i jest on przestarzały? Pomoocy...
-
Przede wszystkim chodzi o to ze czasem jesli zbyt wczesnie jest ovu to endo w macicy nie zdazy odpowiednio przyrosnac dlatego zarowno bardzo wczesna jak i zbyt pozna owu nie jest dobra....
Czasem zdarza sie ze moze tez to byc przetrwaly pecherzyk z wczesniejszego cyklu tzw torbielka czynnosciowa..
Jakie wdrozyl kolejne postepowanie??? Masz kiedy do niego sie zglosic?? Moze nast razem zapytaj o endometrium jakiej jest grubosci czasem wczesna owu nie ejst problemem jesli endo tez przyrasta szybko...Pamietaj ze grubosc endo wymagana do zagniezdzenia musi sie srednio miescic w przedziale minimum od 8mm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 17:42
-
w środę idę na kolejny monitoring i wtedy zobaczymy... muszę właśnie dopytać o wielkość pęcherzyka i endomendrium. Mówił tylko że endo dwuwarstwowe czyli chyba dobrze nie? A obserwując mój śluz to na owulkę się chyba jeszcze nie zanosi bo jest suuuucho jak chyba nigdy dotąd:(
-
Aniiusiaaa5 wrote:w środę idę na kolejny monitoring i wtedy zobaczymy... muszę właśnie dopytać o wielkość pęcherzyka i endomendrium. Mówił tylko że endo dwuwarstwowe czyli chyba dobrze nie? A obserwując mój śluz to na owulkę się chyba jeszcze nie zanosi bo jest suuuucho jak chyba nigdy dotąd:(
w którym jesteś Aniisiaaa5 dc?
-
ja tez jestem po poierwszym monitoringu, wkrotce ide na drugi bo okazalo sie z moj pecherzyk rosl sobie i jak osiagnal 2 cm to przestal roznac ale tez nie pekl... takze jednym slowem cykl bezowulacyjny ciekawe co wyjdzie dalej, bo ponad rok stan i zero skutkow
-
marl202 wrote:ja tez jestem po poierwszym monitoringu, wkrotce ide na drugi bo okazalo sie z moj pecherzyk rosl sobie i jak osiagnal 2 cm to przestal roznac ale tez nie pekl... takze jednym slowem cykl bezowulacyjny ciekawe co wyjdzie dalej, bo ponad rok stan i zero skutkow
Podobnie jak ja, ponad rok starań i nic:( ręce opadają z tym że mój pęcherzyk rośnie za szybko ( chyba że ten jest z poprzedniego cyklu jakiś przerośnięty) jutro ostatni monitoring, więc wszystko się wyjaśni. Ale na owulkę raczej się nie zanosi bo śluzu jakby kot napłakał ( pomimo że brałam wiesiołek i duużo wody) -
Aniiusiaaa5 wrote:Podobnie jak ja, ponad rok starań i nic:( ręce opadają z tym że mój pęcherzyk rośnie za szybko ( chyba że ten jest z poprzedniego cyklu jakiś przerośnięty) jutro ostatni monitoring, więc wszystko się wyjaśni. Ale na owulkę raczej się nie zanosi bo śluzu jakby kot napłakał ( pomimo że brałam wiesiołek i duużo wody)
a z prolaktyną wszsystko okej ? bo u mnie jest za wysoka i najprawdopodobniej to jest przyczzyną, no chyba ze sa inne ktorych jeszcze nie wykryto mi ... -
nick nieaktualnyWitajcie,
Ja również chodzę na usg by podglądnąć pęcherzyki, w poprzednim cyklu byłam i okazało się, że są mało obiecujący czyt. za małe. Za kilka dni idę ponownie je zobaczyć i mam nadzieję na dobre wieści. Nie chciałabym dodatkowo przyjmować leków na ich stymulację. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa już jestem po USG i w końcu jakieś pozytywne wieści, dodające skrzydeł
Lewy jajnik śpi ale w prawym jajniku jest obiecujący pęcherzyk, ma prawie 2 cm i w ciągu dwóch dób powinna być owu jak powiedział lekarz "do dzieła"
Bardzo się cieszę i znowu mam większą nadzieję i co najważniejsze na razie nic dodatkowo nie muszę przyjmować !
Pytałam jakiej powinien być wielkości ale lekarz powiedział, że to indywidualnie, niektórym pęka ok 2 cm a niektórym dopiero ponad 2 cm. Także zobaczymy.
Mam nadzieję, że i u Was pozytywne wieści będą ! Trzymam kciuki. -
o super:) same dobre wieści
u mnie w lewym czysto, w prawym jest pecherzyk ma 2 cm, powiedzial zeby dzialać dziś i jutro bo powiniem peknąć, tylko ciekawe czy pęknie czy jak w tamtym m-cu nie. Na kolejny monitor idę w czwartek zbadac co się wydarzyło