X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną pobranie komórek jajowych
Odpowiedz

pobranie komórek jajowych

Oceń ten wątek:
  • kasia12323 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tym nacieciu otoczki nic nie mowili.widzialam tylko taka opcje w cenniku, wstepnie byla mowa tylko o przechowaniu do 5 doby, uzyciu fertile chip. dzis embriolog wspomnial o embryo glue, ale lekarka na poczatku mowila ze to odrzucimy, ale jesli jutro powiedza ze cos sie dzieje to wezme to embryo glue.

age.png
  • Madzia555111 Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia12323 wrote:
    o tym nacieciu otoczki nic nie mowili.widzialam tylko taka opcje w cenniku, wstepnie byla mowa tylko o przechowaniu do 5 doby, uzyciu fertile chip. dzis embriolog wspomnial o embryo glue, ale lekarka na poczatku mowila ze to odrzucimy, ale jesli jutro powiedza ze cos sie dzieje to wezme to embryo glue.[/QUOTE

Co klinika to inaczej chyba dzialaja, oby tylko skutecznie dzialali:)

• kasia12323 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby, chociaz embriolog nie byl zbytnio przekonany ze to sie moze udac. i mowil ze albo sam zadzwoni albo przed 12 mam dzwonic

age.png
  • kasia12323 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie jeszcze wyniki w tej sytuacji moge zrobic. bo wybieram sie juz napewno na amh

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj koniecznie znać, my wszystkie trzymamy kciuki.
    Na problem z komórkami jajowymi wpływa pco, tarczyca i problemy z cukrem (io i cukrzyca ) ale to bardziej pod kątem ich jakosci. Jeśli to zespół pustego pęcherzyka to nie da się nic zrobić jak stymulować zgodnie z zasadą poor responder. Na pewno drugie podejście trzeba zrobić na innym protokole (jak był krótki, to na długim) i stanowczo innych lekach do stymulacji, nie daj sobie wcisnąć powtórki tego samego. Tak jak pisałam niestety tylko druga próba potwierdzi przypadek lub problem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 22:01

• kasia12323 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tarczyca i cukier u mnie wporzadku. przez 8 miesiecy kazda owulacja potwierdzana na usg. teraz bylam na protokole krótkim. w poniedzialek jade do kliniki i od razu zapowiem ze chce zmiany leków. i nie chce robic przerwy miedzy stymulacjami

Amilka lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że dla poor responder lepszy jest gwałtowny krótki lub niestandardowy długi (bez anty, gonapeptyl inaczej niż zwykle) ale na zespół pustego pęcherzyka tylko proba z innymi lekami. Bałam się że mam (pierwsza próba 4/8 komórek, ale druga próba 7/11 komórek, niestety tylko 3dovre więc potwierdza poor responder i brak słuszności dlugiego protokołu).
    I szczerze mówiąc moim zdaniem 33h to za mało czasu od ovi do punkcji, jeśli nie upłynie 36h (najlepiej 37) w pęcherzykach nie będzie komórek, a nie da się ich "wydłubać"

• kasia12323 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez sie zdziwilam ale lekarka mowila ze wie co robi i tak ma byc, ze to wystarczy.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No możliwe że coś nie wyszło...

• kasia12323 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam na telefon z kliniki. i jutro jak pojade to pojde do tej lekarki i zobacze co ma teraz do powiedzenia.skoro wczoraj nawet nie przyszla po pobraniu

age.png
  • kasia12323 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety embriolog stwierdzil ze nawet ta 1 komorka nie byla dobra, wiec nic z tego

age.png
  • Madzia555111 Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia12323 wrote:
    niestety embriolog stwierdzil ze nawet ta 1 komorka nie byla dobra, wiec nic z tego

Przykro mi, ciekawe co ci jutro powiedza

• kasia12323 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama jestem bardzo ciekawa

age.png
  • kasia12323 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos wspominal ze maja zwrocic nam czesc kosztów, ponieważ wczoraj po pobraniu od razu zaplacilismy za ICSI. ale ze wszystko nam powie dokladnie pielegniarka

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, bardzo mi przykro.
    Powinni Wam zwrócić za wszystko ponad punkcje czyli właśnie icsi czy ewentualny zaplacony transfer.
    To że lekarka nie przyszła po punkcji porozmawiać to chamstwo i brak profesjonalizmu. Szczerze mówiąc poszłabym zadać wyjaśnień odnośnie tego stanu z zarzutem niepoprawnego podania ovitrelle- a potem bym stamtąd uciekła. Zastanów się nad zmianą kliniki. Być może to naprawdę tylko to a kolejna stymulacja wyjdzie dobrze.

• kasia12323 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapłacilismy tylko za icsi bo mowia zeby placic za wszystko osobno.wlasnie na jutro sprobuje zalatwic zeby czekala na nas tlumaczka zeby lepiej bylo sie dogadac, a jak cos beda kombinowac to przeniose sie do ich drugiej kliniki bo maja w poblizu kolejny oddzial.

age.png
  • Madzia555111 Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia12323 wrote:
    zapłacilismy tylko za icsi bo mowia zeby placic za wszystko osobno.wlasnie na jutro sprobuje zalatwic zeby czekala na nas tlumaczka zeby lepiej bylo sie dogadac, a jak cos beda kombinowac to przeniose sie do ich drugiej kliniki bo maja w poblizu kolejny oddzial.

Zwroca napewno za transfer nie maja innego wyjscia, mi tez zwracali

• Madzia555111 Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorka nie transfer tylko icsi

• kasia12323 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zobaczymy co powiedzą. i czy sie zgodza od razu na kolejna stymulacje

age.png
  • Madzia555111 Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia12323 wrote:
    no zobaczymy co powiedzą. i czy sie zgodza od razu na kolejna stymulacje

Mozliwe ze bedziesz musiala odczekac 3 cykle

1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ