pobranie komórek jajowych
-
WIADOMOŚĆ
-
o tym nacieciu otoczki nic nie mowili.widzialam tylko taka opcje w cenniku, wstepnie byla mowa tylko o przechowaniu do 5 doby, uzyciu fertile chip. dzis embriolog wspomnial o embryo glue, ale lekarka na poczatku mowila ze to odrzucimy, ale jesli jutro powiedza ze cos sie dzieje to wezme to embryo glue.
-
kasia12323 wrote:o tym nacieciu otoczki nic nie mowili.widzialam tylko taka opcje w cenniku, wstepnie byla mowa tylko o przechowaniu do 5 doby, uzyciu fertile chip. dzis embriolog wspomnial o embryo glue, ale lekarka na poczatku mowila ze to odrzucimy, ale jesli jutro powiedza ze cos sie dzieje to wezme to embryo glue.[/QUOTE
Co klinika to inaczej chyba dzialaja, oby tylko skutecznie dzialali:) -
nick nieaktualnyDaj koniecznie znać, my wszystkie trzymamy kciuki.
Na problem z komórkami jajowymi wpływa pco, tarczyca i problemy z cukrem (io i cukrzyca ) ale to bardziej pod kątem ich jakosci. Jeśli to zespół pustego pęcherzyka to nie da się nic zrobić jak stymulować zgodnie z zasadą poor responder. Na pewno drugie podejście trzeba zrobić na innym protokole (jak był krótki, to na długim) i stanowczo innych lekach do stymulacji, nie daj sobie wcisnąć powtórki tego samego. Tak jak pisałam niestety tylko druga próba potwierdzi przypadek lub problem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 22:01
-
tarczyca i cukier u mnie wporzadku. przez 8 miesiecy kazda owulacja potwierdzana na usg. teraz bylam na protokole krótkim. w poniedzialek jade do kliniki i od razu zapowiem ze chce zmiany leków. i nie chce robic przerwy miedzy stymulacjami
Amilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiem że dla poor responder lepszy jest gwałtowny krótki lub niestandardowy długi (bez anty, gonapeptyl inaczej niż zwykle) ale na zespół pustego pęcherzyka tylko proba z innymi lekami. Bałam się że mam (pierwsza próba 4/8 komórek, ale druga próba 7/11 komórek, niestety tylko 3dovre więc potwierdza poor responder i brak słuszności dlugiego protokołu).
I szczerze mówiąc moim zdaniem 33h to za mało czasu od ovi do punkcji, jeśli nie upłynie 36h (najlepiej 37) w pęcherzykach nie będzie komórek, a nie da się ich "wydłubać" -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasia, bardzo mi przykro.
Powinni Wam zwrócić za wszystko ponad punkcje czyli właśnie icsi czy ewentualny zaplacony transfer.
To że lekarka nie przyszła po punkcji porozmawiać to chamstwo i brak profesjonalizmu. Szczerze mówiąc poszłabym zadać wyjaśnień odnośnie tego stanu z zarzutem niepoprawnego podania ovitrelle- a potem bym stamtąd uciekła. Zastanów się nad zmianą kliniki. Być może to naprawdę tylko to a kolejna stymulacja wyjdzie dobrze. -
zapłacilismy tylko za icsi bo mowia zeby placic za wszystko osobno.wlasnie na jutro sprobuje zalatwic zeby czekala na nas tlumaczka zeby lepiej bylo sie dogadac, a jak cos beda kombinowac to przeniose sie do ich drugiej kliniki bo maja w poblizu kolejny oddzial.
-
kasia12323 wrote:zapłacilismy tylko za icsi bo mowia zeby placic za wszystko osobno.wlasnie na jutro sprobuje zalatwic zeby czekala na nas tlumaczka zeby lepiej bylo sie dogadac, a jak cos beda kombinowac to przeniose sie do ich drugiej kliniki bo maja w poblizu kolejny oddzial.
Zwroca napewno za transfer nie maja innego wyjscia, mi tez zwracali