X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • Martulek Ekspertka

Wysłany: 14 września 2024, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:
    Martulek kto Ci robił badania prenatalne? Doc Brazert też wystawia skierowanie na NFZ. Pytam z ciekawości ja robię na Ułańskiej, ale koleżanka się wybiera na Polną.
    Na Polnej na NFZ, miałam skierowanie od Pawelczyka :)

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Kwiecień 2023 FET ( encorton) nieudany
    Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
    2024 Dalsza diagnostyka immunologiczna i powrót, mamy 2 śnieżynki ❄️❄️
    Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
  • Emfanka Koleżanka

Wysłany: 20 września 2024, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie. Ogólnie wizyta bardzo wyczerpująca - okazało się, że w części badań w MedArt nam nie zrobiono - więc mamy listę rzeczy do nadrobienia :( Ale PAni doktor wydaje się być kompetentna i czuję się zaopiekowana.

Mamy na razie kwalifikację do programu odroczoną - jak uzupełnimy badania to ruszamy - najgorzej, że musimy zrobić kariotyp - a to potrwa kolejny miesiąc.

Będzie dobrze :)

🙍‍♂️88' 🙍‍♀️89'. 🐶😸😸

06.2022 💉 IVF krótki protokół
    2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌

08.2022 💉 IVF krótki protokół
    4 zarodki - 1 prawidłowy

Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami

04.2023 transfer nieudany 💔

08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg

03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty
  • Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 20 września 2024, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka wrote:
    Jesteśmy po wizycie. Ogólnie wizyta bardzo wyczerpująca - okazało się, że w części badań w MedArt nam nie zrobiono - więc mamy listę rzeczy do nadrobienia :( Ale PAni doktor wydaje się być kompetentna i czuję się zaopiekowana.

Mamy na razie kwalifikację do programu odroczoną - jak uzupełnimy badania to ruszamy - najgorzej, że musimy zrobić kariotyp - a to potrwa kolejny miesiąc.

Super a powiedz mi czy kariotypy ze względu na poronienia masz zlecone? Za czasów Prof P nic o tym nikt nie mówił na Polnej i się zastanawiam czy to kwestia zmian w centrum. Oczywiście to cieszy.

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

22.08.2024 10dpt bhcg 201
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2024, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka wrote:

U nas po diagnostyce w medarcie było to samo - na pierwszej wizycie na Polnej dostaliśmy listę wielu brakujacych badań. Ta diagnostyka wiele wniosła. Nie polecam kariotypu na Polnej - na wyniki czekaliśmy 3 miesiące.

I tak z innej beczki - mam w domu nieotwarty Gonal F ważny do stycznia - już go nie użyje, ktoś z Was potrzebuje?

• Emfanka Koleżanka

Wysłany: 20 września 2024, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kariotyp już mam wykupiony w alalbie - ogólnie w usiadłam z excelem i sprawdzałam które badania gdzie zrobić 😅😂😂😂

Ale opłaciło się lekko 500zl do przodu - będzie na konsultacje 😂😂😂

Kariotyp z dwóch powodów - jedno to poronienie a drugi to, że zarodki w MedArt przy badaniu genetycznym wychodziły z wadami.

🙍‍♂️88' 🙍‍♀️89'. 🐶😸😸

4 zarodki - 1 prawidłowy

• Mimiiiś Autorytet

Wysłany: 21 września 2024, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkaminka wrote:
    U nas po diagnostyce w medarcie było to samo - na pierwszej wizycie na Polnej dostaliśmy listę wielu brakujacych badań. Ta diagnostyka wiele wniosła. Nie polecam kariotypu na Polnej - na wyniki czekaliśmy 3 miesiące.

I tak z innej beczki - mam w domu nieotwarty Gonal F ważny do stycznia - już go nie użyje, ktoś z Was potrzebuje?
    A mogłabyś napisać jakie badania trzeba było jeszcze uzupełnić po innej klinice?

• MuminkAa Autorytet

Wysłany: 21 września 2024, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka wrote:
    Kariotyp już mam wykupiony w alalbie - ogólnie w usiadłam z excelem i sprawdzałam które badania gdzie zrobić 😅😂😂😂

Ale opłaciło się lekko 500zl do przodu - będzie na konsultacje 😂😂😂

Kariotyp z dwóch powodów - jedno to poronienie a drugi to, że zarodki w MedArt przy badaniu genetycznym wychodziły z wadami.

Porównywałaś z ceną w genesis? tam najlepiej. Nie wiem jak teraz cenowo to wygląda bo robiłam kilka lat temu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2024, 12:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2024, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimiiiś wrote:
    A mogłabyś napisać jakie badania trzeba było jeszcze uzupełnić po innej klinice?

W medarcie byliśmy po leczeniu suplami, dietami i jednym IUI. I też mieliśmy 1 poronienie z poczęcia naturalnego. Do uzupełnienia były: AMH (w medarcie nie zlecono mi ani razu), kariotypy, trombofilia, zespół antyfosfolipidowy, USG moszny, poszerzenie diagnostyki laboratoryjnej, ocena owulacji, USG piersi, no i konsultacje innych specjalistów zgodnie z otrzymanym wywiadem i wynikami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2024, 17:53

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2024, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkaminka wrote:
    W medarcie byliśmy po leczeniu suplami, dietami i jednym IUI. I też mieliśmy 1 poronienie z poczęcia naturalnego. Do uzupełnienia były: AMH (w medarcie nie zlecono mi ani razu), kariotypy, trombofilia, zespół antyfosfolipidowy, USG moszny, poszerzenie diagnostyki laboratoryjnej, ocena owulacji, USG piersi, no i konsultacje innych specjalistów zgodnie z otrzymanym wywiadem i wynikami.

U mniej również zmiana leczenia na Polnej wcześniej Medart przyniosło ciążę tylko u mnie powrót po rodzeństwo.W Medart również podstawą były suple,dieta, leczenie stanu zapalnego i tak w kółko a tym razem problem był również u męża ja do konsultacji u hematologa,immunologa, diabetologa i się udało.Teraz zadziałało leczenie interdyscyplinarne.

Ninkaminka lubi tę wiadomość

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2024, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkaminka wrote:

Ja mam Puregon i Mensinorm po stymulacji, ale teraz przy tej refundacji leków nie ma chętnych.Tak do apteki pewnie trzeba będzie oddać?

• PaulinaP Autorytet

Wysłany: 22 września 2024, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA92 wrote:
    Ja mam Puregon i Mensinorm po stymulacji, ale teraz przy tej refundacji leków nie ma chętnych.Tak do apteki pewnie trzeba będzie oddać?

Możesz jeszcze zobaczyć na Fb i różnych wątkach tutaj, sprzedam itd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2024, 00:15

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
  • Emfanka Koleżanka

Wysłany: 23 września 2024, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam, że już mam to za sobą, ale podczas rozmowy do programu InVitro jak zaczęłam opowiadać to się rozkleiłam. Niestety siedzi to mocno w głowie...

Staram się optymistycznie podchodzić, natomiast boję się powiedzieć, że co złego to już przeżyłam i gorzej być nie może bo jak się okazuje może...

Dlatego zamiast tylko koncentrować się na ciąży, na którą nie mam wpływu - staram się koncentrować na tym, na co mniej więcej mam - rozkręcamy z Mężem biznes, na codziennej pracy :)

I powoli się godzę z tym, że może nie jest mi dane nam być Rodzicami - może to lepiej, może tak naprawdę nie jesteśmy gotowi. Za to będziemy super Wujostwem :)

🙍‍♂️88' 🙍‍♀️89'. 🐶😸😸

4 zarodki - 1 prawidłowy

• MuminkAa Autorytet

Wysłany: 23 września 2024, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka wrote:
    Ja myślałam, że już mam to za sobą, ale podczas rozmowy do programu InVitro jak zaczęłam opowiadać to się rozkleiłam. Niestety siedzi to mocno w głowie...

Staram się optymistycznie podchodzić, natomiast boję się powiedzieć, że co złego to już przeżyłam i gorzej być nie może bo jak się okazuje może...

Dlatego zamiast tylko koncentrować się na ciąży, na którą nie mam wpływu - staram się koncentrować na tym, na co mniej więcej mam - rozkręcamy z Mężem biznes, na codziennej pracy :)

I powoli się godzę z tym, że może nie jest mi dane nam być Rodzicami - może to lepiej, może tak naprawdę nie jesteśmy gotowi. Za to będziemy super Wujostwem :)

Właśnie najtrudniej jest powiedzieć STOP i cieszyć się tym co mamy.

Sama po urodzeniu pierwszego dziecka ciężkiej ciąży doszliśmy do etapu, że już jesteśmy spełnieni, szczesliwi. Nie myśleliśmy o kolejnym dziecku jednak zostały nam jeszcze dwa zarodki i wróciliśmy po nie po czasie, ale z nastawieniem albo się uda albo nie i zamykamy rozdział. Udał się drugi trasfer.

Mam koleżanke która z kolei na inne podejście wiadomo każda z nas jest inna po urodzeniu pierwszego dziecka jej chęć posiadania kolejnego jest tak agromna, że nie potrafi się zatrzymać procedura za procedurą po czasie zaczęła na tym cierpieć rodzina i jej zdrowie od tych wszystkich leków. To są bardzo trudne decyzję, wybory, ale najważniejsze aby w tym wszystkim nie zapomnieć o sobie i wybrać drogę dla siebie.

• Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 23 września 2024, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa w którym tygodniu teraz doc B odstawił Ci prolutex?Tak orientacyjnie.

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

• MuminkAa Autorytet

Wysłany: 23 września 2024, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowanki wrote:
    MuminkAa w którym tygodniu teraz doc B odstawił Ci prolutex?Tak orientacyjnie.

W tej ciąży koło 20 tygodnia, ale to ze względów medycznych przeciagnał, poprzednio coś koło 13 tygodnia.

Kolorowanki lubi tę wiadomość

• Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 23 września 2024, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:
    W tej ciąży koło 20 tygodnia, ale to ze względów medycznych przeciagnał, poprzednio coś koło 13 tygodnia.

Ok dzięki czyli dzisiaj się dowiem na wizycie 9 tydzień mam. Ostatnio odstawiłam też 12/13tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2024, 15:20

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2024, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowanki wrote:
    Ok dzięki czyli dzisiaj się dowiem na wizycie 9 tydzień mam. Ostatnio odstawiłam też 12/13tc

Jak wszystko ok pod koniec pierwszego trymestru u mnie 12 tc mojej koleżanace ze względu na szyjkę doktor przeciągał ostatecznie nie wiem kiedy odstawiła, muszę się do Niej odezwać co słychać

Kolorowanki lubi tę wiadomość

• Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 24 września 2024, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA92 wrote:
    Jak wszystko ok pod koniec pierwszego trymestru u mnie 12 tc mojej koleżanace ze względu na szyjkę doktor przeciągał ostatecznie nie wiem kiedy odstawiła, muszę się do Niej odezwać co słychać

Niedługo odstawiamy 🙂

Wszystkiego dobrego dla Was dziewczyny i powodzenia 🙂

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

• NataliaWK Debiutantka

Wysłany: 1 października 2024, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Właśnie zaczynamy przygodę z ivf na Polnej, właśnie byliśmy na wizycie kwalifikacyjnej. Czy któraś z Was mogłaby rozpisać jak to mniej więcej będzie się teraz toczyć? Umówiliśmy się na następną wizytę na rozpisanie stymulacji, krew na badania i wymazy też pobrane. Jak wygląda sama stymulacja? Co ile trzeba jeździć na kontrolę owulacji? Wiem, że protokoły pewnie się różnią dla każdego, ale jestem ciekawa ogólnego zarysu. Pozdrawiam :)

• Miminikna Ekspertka

Wysłany: 1 października 2024, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja tez wystartowałam właśnie na Polnej - mam już rozpisana stymulację.
    Te super miłe Panie z labo i z administracji mówiły, że pierwszy podgląd jest w siódmym dniu stymulacji, a pozniej juz co drugi dzien / codziennie. Trzeba się stawić na 7 rano, pobiorą krew i zrobią monitoring i będą dalsze decyzje na bieżąco podejmowane.
    Uczulały mnie żeby nastawić się na L4 szczególnie na tą druga połowę stymulacji.

Ona: 33 lata
    AMH 1.8
    przeciwciała, hormony ok
    jajowody drożne
    krzywa cukrowa, insulinowa ok

On: 39 lat
    wyniki nasienia ok poza morfologią (0%->4%->3%)
    fragmentacja 14%

Starania od sierpnia 2022 r.

3 x IUI ❌❌❌

Październik 2024 - startujemy z IV
    17.10.2024 punkcja - ❄️❄️❄️
    06.01.2025 transfer, beta<0.2 :(
    luty 2025 - druga runda
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ