X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • Martulek Ekspertka

Wysłany: 14 września, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:
    Martulek kto Ci robił badania prenatalne? Doc Brazert też wystawia skierowanie na NFZ. Pytam z ciekawości ja robię na Ułańskiej, ale koleżanka się wybiera na Polną.
    Na Polnej na NFZ, miałam skierowanie od Pawelczyka :)

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Kwiecień 2023 FET ( encorton) nieudany
    Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
    2024 Dalsza diagnostyka immunologiczna i powrót, mamy 2 śnieżynki ❄️❄️
    Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
  • Emfanka Koleżanka

Wysłany: 20 września, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie. Ogólnie wizyta bardzo wyczerpująca - okazało się, że w części badań w MedArt nam nie zrobiono - więc mamy listę rzeczy do nadrobienia :( Ale PAni doktor wydaje się być kompetentna i czuję się zaopiekowana.

Mamy na razie kwalifikację do programu odroczoną - jak uzupełnimy badania to ruszamy - najgorzej, że musimy zrobić kariotyp - a to potrwa kolejny miesiąc.

Będzie dobrze :)

🙍‍♂️88' 🙍‍♀️89'. 🐶😸😸

06.2022 💉 IVF krótki protokół
    2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌

08.2022 💉 IVF krótki protokół
    4 zarodki - 1 prawidłowy

Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami

04.2023 transfer nieudany 💔

08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg

03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty
  • Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 20 września, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka wrote:
    Jesteśmy po wizycie. Ogólnie wizyta bardzo wyczerpująca - okazało się, że w części badań w MedArt nam nie zrobiono - więc mamy listę rzeczy do nadrobienia :( Ale PAni doktor wydaje się być kompetentna i czuję się zaopiekowana.

Mamy na razie kwalifikację do programu odroczoną - jak uzupełnimy badania to ruszamy - najgorzej, że musimy zrobić kariotyp - a to potrwa kolejny miesiąc.

Super a powiedz mi czy kariotypy ze względu na poronienia masz zlecone? Za czasów Prof P nic o tym nikt nie mówił na Polnej i się zastanawiam czy to kwestia zmian w centrum. Oczywiście to cieszy.

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

22.08.2024 10dpt bhcg 201
  • Ninkaminka Debiutantka

Wysłany: 20 września, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka wrote:

U nas po diagnostyce w medarcie było to samo - na pierwszej wizycie na Polnej dostaliśmy listę wielu brakujacych badań. Ta diagnostyka wiele wniosła. Nie polecam kariotypu na Polnej - na wyniki czekaliśmy 3 miesiące.

I tak z innej beczki - mam w domu nieotwarty Gonal F ważny do stycznia - już go nie użyje, ktoś z Was potrzebuje?

• Emfanka Koleżanka

Wysłany: 20 września, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kariotyp już mam wykupiony w alalbie - ogólnie w usiadłam z excelem i sprawdzałam które badania gdzie zrobić 😅😂😂😂

Ale opłaciło się lekko 500zl do przodu - będzie na konsultacje 😂😂😂

Kariotyp z dwóch powodów - jedno to poronienie a drugi to, że zarodki w MedArt przy badaniu genetycznym wychodziły z wadami.

🙍‍♂️88' 🙍‍♀️89'. 🐶😸😸

4 zarodki - 1 prawidłowy

• Mimiiiś Autorytet

Wysłany: 21 września, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkaminka wrote:
    U nas po diagnostyce w medarcie było to samo - na pierwszej wizycie na Polnej dostaliśmy listę wielu brakujacych badań. Ta diagnostyka wiele wniosła. Nie polecam kariotypu na Polnej - na wyniki czekaliśmy 3 miesiące.

I tak z innej beczki - mam w domu nieotwarty Gonal F ważny do stycznia - już go nie użyje, ktoś z Was potrzebuje?
    A mogłabyś napisać jakie badania trzeba było jeszcze uzupełnić po innej klinice?

• MuminkAa Autorytet

Wysłany: 21 września, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka wrote:
    Kariotyp już mam wykupiony w alalbie - ogólnie w usiadłam z excelem i sprawdzałam które badania gdzie zrobić 😅😂😂😂

Ale opłaciło się lekko 500zl do przodu - będzie na konsultacje 😂😂😂

Kariotyp z dwóch powodów - jedno to poronienie a drugi to, że zarodki w MedArt przy badaniu genetycznym wychodziły z wadami.

Porównywałaś z ceną w genesis? tam najlepiej. Nie wiem jak teraz cenowo to wygląda bo robiłam kilka lat temu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września, 12:30

• Ninkaminka Debiutantka

Wysłany: 21 września, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimiiiś wrote:
    A mogłabyś napisać jakie badania trzeba było jeszcze uzupełnić po innej klinice?

W medarcie byliśmy po leczeniu suplami, dietami i jednym IUI. I też mieliśmy 1 poronienie z poczęcia naturalnego. Do uzupełnienia były: AMH (w medarcie nie zlecono mi ani razu), kariotypy, trombofilia, zespół antyfosfolipidowy, USG moszny, poszerzenie diagnostyki laboratoryjnej, ocena owulacji, USG piersi, no i konsultacje innych specjalistów zgodnie z otrzymanym wywiadem i wynikami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września, 17:53

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 21 września, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkaminka wrote:
    W medarcie byliśmy po leczeniu suplami, dietami i jednym IUI. I też mieliśmy 1 poronienie z poczęcia naturalnego. Do uzupełnienia były: AMH (w medarcie nie zlecono mi ani razu), kariotypy, trombofilia, zespół antyfosfolipidowy, USG moszny, poszerzenie diagnostyki laboratoryjnej, ocena owulacji, USG piersi, no i konsultacje innych specjalistów zgodnie z otrzymanym wywiadem i wynikami.

U mniej również zmiana leczenia na Polnej wcześniej Medart przyniosło ciążę tylko u mnie powrót po rodzeństwo.W Medart również podstawą były suple,dieta, leczenie stanu zapalnego i tak w kółko a tym razem problem był również u męża ja do konsultacji u hematologa,immunologa, diabetologa i się udało.Teraz zadziałało leczenie interdyscyplinarne.

Ninkaminka lubi tę wiadomość

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 21 września, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkaminka wrote:

Ja mam Puregon i Mensinorm po stymulacji, ale teraz przy tej refundacji leków nie ma chętnych.Tak do apteki pewnie trzeba będzie oddać?

• PaulinaP Autorytet

Wysłany: 22 września, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA92 wrote:
    Ja mam Puregon i Mensinorm po stymulacji, ale teraz przy tej refundacji leków nie ma chętnych.Tak do apteki pewnie trzeba będzie oddać?

Możesz jeszcze zobaczyć na Fb i różnych wątkach tutaj, sprzedam itd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września, 00:15

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
  • Emfanka Koleżanka

Wysłany: 23 września, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam, że już mam to za sobą, ale podczas rozmowy do programu InVitro jak zaczęłam opowiadać to się rozkleiłam. Niestety siedzi to mocno w głowie...

Staram się optymistycznie podchodzić, natomiast boję się powiedzieć, że co złego to już przeżyłam i gorzej być nie może bo jak się okazuje może...

Dlatego zamiast tylko koncentrować się na ciąży, na którą nie mam wpływu - staram się koncentrować na tym, na co mniej więcej mam - rozkręcamy z Mężem biznes, na codziennej pracy :)

I powoli się godzę z tym, że może nie jest mi dane nam być Rodzicami - może to lepiej, może tak naprawdę nie jesteśmy gotowi. Za to będziemy super Wujostwem :)

🙍‍♂️88' 🙍‍♀️89'. 🐶😸😸

4 zarodki - 1 prawidłowy

• MuminkAa Autorytet

Wysłany: 23 września, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka wrote:
    Ja myślałam, że już mam to za sobą, ale podczas rozmowy do programu InVitro jak zaczęłam opowiadać to się rozkleiłam. Niestety siedzi to mocno w głowie...

Staram się optymistycznie podchodzić, natomiast boję się powiedzieć, że co złego to już przeżyłam i gorzej być nie może bo jak się okazuje może...

Dlatego zamiast tylko koncentrować się na ciąży, na którą nie mam wpływu - staram się koncentrować na tym, na co mniej więcej mam - rozkręcamy z Mężem biznes, na codziennej pracy :)

I powoli się godzę z tym, że może nie jest mi dane nam być Rodzicami - może to lepiej, może tak naprawdę nie jesteśmy gotowi. Za to będziemy super Wujostwem :)

Właśnie najtrudniej jest powiedzieć STOP i cieszyć się tym co mamy.

Sama po urodzeniu pierwszego dziecka ciężkiej ciąży doszliśmy do etapu, że już jesteśmy spełnieni, szczesliwi. Nie myśleliśmy o kolejnym dziecku jednak zostały nam jeszcze dwa zarodki i wróciliśmy po nie po czasie, ale z nastawieniem albo się uda albo nie i zamykamy rozdział. Udał się drugi trasfer.

Mam koleżanke która z kolei na inne podejście wiadomo każda z nas jest inna po urodzeniu pierwszego dziecka jej chęć posiadania kolejnego jest tak agromna, że nie potrafi się zatrzymać procedura za procedurą po czasie zaczęła na tym cierpieć rodzina i jej zdrowie od tych wszystkich leków. To są bardzo trudne decyzję, wybory, ale najważniejsze aby w tym wszystkim nie zapomnieć o sobie i wybrać drogę dla siebie.

• Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 23 września, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa w którym tygodniu teraz doc B odstawił Ci prolutex?Tak orientacyjnie.

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

• MuminkAa Autorytet

Wysłany: 23 września, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowanki wrote:
    MuminkAa w którym tygodniu teraz doc B odstawił Ci prolutex?Tak orientacyjnie.

W tej ciąży koło 20 tygodnia, ale to ze względów medycznych przeciagnał, poprzednio coś koło 13 tygodnia.

Kolorowanki lubi tę wiadomość

• Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 23 września, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:
    W tej ciąży koło 20 tygodnia, ale to ze względów medycznych przeciagnał, poprzednio coś koło 13 tygodnia.

Ok dzięki czyli dzisiaj się dowiem na wizycie 9 tydzień mam. Ostatnio odstawiłam też 12/13tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września, 15:20

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 23 września, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowanki wrote:
    Ok dzięki czyli dzisiaj się dowiem na wizycie 9 tydzień mam. Ostatnio odstawiłam też 12/13tc

Jak wszystko ok pod koniec pierwszego trymestru u mnie 12 tc mojej koleżanace ze względu na szyjkę doktor przeciągał ostatecznie nie wiem kiedy odstawiła, muszę się do Niej odezwać co słychać

Kolorowanki lubi tę wiadomość

• Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 24 września, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA92 wrote:
    Jak wszystko ok pod koniec pierwszego trymestru u mnie 12 tc mojej koleżanace ze względu na szyjkę doktor przeciągał ostatecznie nie wiem kiedy odstawiła, muszę się do Niej odezwać co słychać

Niedługo odstawiamy 🙂

Wszystkiego dobrego dla Was dziewczyny i powodzenia 🙂

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

• NataliaWK Debiutantka

Wysłany: 1 października, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Właśnie zaczynamy przygodę z ivf na Polnej, właśnie byliśmy na wizycie kwalifikacyjnej. Czy któraś z Was mogłaby rozpisać jak to mniej więcej będzie się teraz toczyć? Umówiliśmy się na następną wizytę na rozpisanie stymulacji, krew na badania i wymazy też pobrane. Jak wygląda sama stymulacja? Co ile trzeba jeździć na kontrolę owulacji? Wiem, że protokoły pewnie się różnią dla każdego, ale jestem ciekawa ogólnego zarysu. Pozdrawiam :)

• Miminikna Przyjaciółka

Wysłany: 1 października, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja tez wystartowałam właśnie na Polnej - mam już rozpisana stymulację.
    Te super miłe Panie z labo i z administracji mówiły, że pierwszy podgląd jest w siódmym dniu stymulacji, a pozniej juz co drugi dzien / codziennie. Trzeba się stawić na 7 rano, pobiorą krew i zrobią monitoring i będą dalsze decyzje na bieżąco podejmowane.
    Uczulały mnie żeby nastawić się na L4 szczególnie na tą druga połowę stymulacji.

Ona: 33 lata
    AMH 1.8
    przeciwciała, hormony ok
    jajowody drożne
    krzywa cukrowa, insulinowa ok
    naturalne owulacje

On: 39 lat
    wyniki nasienia ok poza morfologią (0%->4%->3%)
    fragmentacja 14%

Starania od sierpnia 2022 r.

02.05.2024 IUI ❌
    18.06.2024 IUI ❌
    13.07.2024 IUI ❌

Październik 2024 - startujemy z IV
    17.10.2024 punkcja
    ❄️❄️❄️
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ