X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • Martulek Ekspertka

Wysłany: 14 września 2024, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:
    Martulek kto Ci robił badania prenatalne? Doc Brazert też wystawia skierowanie na NFZ. Pytam z ciekawości ja robię na Ułańskiej, ale koleżanka się wybiera na Polną.
    Na Polnej na NFZ, miałam skierowanie od Pawelczyka :)

agatkaagatka, Paniwiosna, Mama_Hani lubią tę wiadomość

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Kwiecień 2023 FET ( encorton) nieudany
    Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
    2024 Dalsza diagnostyka immunologiczna i powrót, mamy 2 śnieżynki ❄️❄️
    Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
    Emilka 13.03.2025 💗
  • Emfanka Autorytet

Wysłany: 20 września 2024, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie. Ogólnie wizyta bardzo wyczerpująca - okazało się, że w części badań w MedArt nam nie zrobiono - więc mamy listę rzeczy do nadrobienia :( Ale PAni doktor wydaje się być kompetentna i czuję się zaopiekowana.

Mamy na razie kwalifikację do programu odroczoną - jak uzupełnimy badania to ruszamy - najgorzej, że musimy zrobić kariotyp - a to potrwa kolejny miesiąc.

Będzie dobrze :)

🙍‍♂️88' 🙍‍♀️89'. 🐶😸😸

06.2022 💉 IVF krótki protokół
    2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌

08.2022 💉 IVF krótki protokół
    4 zarodki - 1 prawidłowy

Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami

04.2023 transfer nieudany 💔
    08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg
    03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty

Zmiana kliniki

01.2025 💉 IVF krótki protokół
    5 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️

03.2025 laparoskopia zwiadowcza
    usunięcie lewego jajowodu z powodu wodniaka/koagulacja zalążków endometrium otrzewnego/usunięcie zrostów
    ❄️ 5.1.1 transfer 9.06
    beta 9 dpt - 87,1 beta 11 dpt - 320 beta 14 dpt - 1168 (dla kliniki), beta 15 dpt - 1725, beta 16dpt - 3350
    ✅ 02.07 mamy serduszko
    ✅ 18.07 - USG kontrolne CRL 1,8 cm ❤️
    ✅ 31.07 - SANCO prawidłowe - będzie 🩵
    ✅ I i II prenatalne prawidłowe
    ⏳16.12 - III prenatalne
  • Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 20 września 2024, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka wrote:
    Jesteśmy po wizycie. Ogólnie wizyta bardzo wyczerpująca - okazało się, że w części badań w MedArt nam nie zrobiono - więc mamy listę rzeczy do nadrobienia :( Ale PAni doktor wydaje się być kompetentna i czuję się zaopiekowana.

Mamy na razie kwalifikację do programu odroczoną - jak uzupełnimy badania to ruszamy - najgorzej, że musimy zrobić kariotyp - a to potrwa kolejny miesiąc.

Super a powiedz mi czy kariotypy ze względu na poronienia masz zlecone? Za czasów Prof P nic o tym nikt nie mówił na Polnej i się zastanawiam czy to kwestia zmian w centrum. Oczywiście to cieszy.

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

22.08.2024 10dpt bhcg 201
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2024, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka wrote:

U nas po diagnostyce w medarcie było to samo - na pierwszej wizycie na Polnej dostaliśmy listę wielu brakujacych badań. Ta diagnostyka wiele wniosła. Nie polecam kariotypu na Polnej - na wyniki czekaliśmy 3 miesiące.

I tak z innej beczki - mam w domu nieotwarty Gonal F ważny do stycznia - już go nie użyje, ktoś z Was potrzebuje?

• Emfanka Autorytet

Wysłany: 20 września 2024, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kariotyp już mam wykupiony w alalbie - ogólnie w usiadłam z excelem i sprawdzałam które badania gdzie zrobić 😅😂😂😂

Ale opłaciło się lekko 500zl do przodu - będzie na konsultacje 😂😂😂

Kariotyp z dwóch powodów - jedno to poronienie a drugi to, że zarodki w MedArt przy badaniu genetycznym wychodziły z wadami.

🙍‍♂️88' 🙍‍♀️89'. 🐶😸😸

4 zarodki - 1 prawidłowy

Zmiana kliniki

5 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️

usunięcie lewego jajowodu z powodu wodniaka/koagulacja zalążków endometrium otrzewnego/usunięcie zrostów
    ❄️ 5.1.1 transfer 9.06
    beta 9 dpt - 87,1 beta 11 dpt - 320 beta 14 dpt - 1168 (dla kliniki), beta 15 dpt - 1725, beta 16dpt - 3350
    ✅ 02.07 mamy serduszko
    ⏳16.12 - III prenatalne
  • Mimiiiś Autorytet

Wysłany: 21 września 2024, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkaminka wrote:
    U nas po diagnostyce w medarcie było to samo - na pierwszej wizycie na Polnej dostaliśmy listę wielu brakujacych badań. Ta diagnostyka wiele wniosła. Nie polecam kariotypu na Polnej - na wyniki czekaliśmy 3 miesiące.

I tak z innej beczki - mam w domu nieotwarty Gonal F ważny do stycznia - już go nie użyje, ktoś z Was potrzebuje?
    A mogłabyś napisać jakie badania trzeba było jeszcze uzupełnić po innej klinice?

Starania od 2020r.
    W skrócie:
    ❌ Endometrioza zaawansowana
    2021r. Usunięta torbiel
    2024r. Powrót torbieli z zdwojoną siłą 🥺 lewy jajnik wygasa całkowicie.
    ❌ Kir Bx (brak 4 z 5)
    ❌ Czynnik V Leiden, PAI-1, MTHFR C677T, MTHFR A1298C hetero
    ❌ P/c antykardiolipinowe IgM wątpliwe

3x IUI ❌❌❌

Następnie:
    In vitro.
    I Procedura
    1. CB.
    2. Beta 0.
    3. CB.

II procedura
    10.2024

🌷4 FET 23.03.2025 - 5.1.1

6dpt - 30,90 mlU/ml
    8dpt - 81,20 mlU/ml
    11dpt - 297 mlU/ml
    15dpt - 1744 mlU/ml
    19dpt - GS 1,94cm

Potwierdzone ♥️

04.07.2025 210g dziewczynki 🩷🩷

23.07.2025 połówkowe - 360g 🥰

preg.png
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 21 września 2024, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka wrote:
    Kariotyp już mam wykupiony w alalbie - ogólnie w usiadłam z excelem i sprawdzałam które badania gdzie zrobić 😅😂😂😂

Ale opłaciło się lekko 500zl do przodu - będzie na konsultacje 😂😂😂

Kariotyp z dwóch powodów - jedno to poronienie a drugi to, że zarodki w MedArt przy badaniu genetycznym wychodziły z wadami.

Porównywałaś z ceną w genesis? tam najlepiej. Nie wiem jak teraz cenowo to wygląda bo robiłam kilka lat temu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2024, 12:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2024, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimiiiś wrote:
    A mogłabyś napisać jakie badania trzeba było jeszcze uzupełnić po innej klinice?

W medarcie byliśmy po leczeniu suplami, dietami i jednym IUI. I też mieliśmy 1 poronienie z poczęcia naturalnego. Do uzupełnienia były: AMH (w medarcie nie zlecono mi ani razu), kariotypy, trombofilia, zespół antyfosfolipidowy, USG moszny, poszerzenie diagnostyki laboratoryjnej, ocena owulacji, USG piersi, no i konsultacje innych specjalistów zgodnie z otrzymanym wywiadem i wynikami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2024, 17:53

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2024, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkaminka wrote:
    W medarcie byliśmy po leczeniu suplami, dietami i jednym IUI. I też mieliśmy 1 poronienie z poczęcia naturalnego. Do uzupełnienia były: AMH (w medarcie nie zlecono mi ani razu), kariotypy, trombofilia, zespół antyfosfolipidowy, USG moszny, poszerzenie diagnostyki laboratoryjnej, ocena owulacji, USG piersi, no i konsultacje innych specjalistów zgodnie z otrzymanym wywiadem i wynikami.

U mniej również zmiana leczenia na Polnej wcześniej Medart przyniosło ciążę tylko u mnie powrót po rodzeństwo.W Medart również podstawą były suple,dieta, leczenie stanu zapalnego i tak w kółko a tym razem problem był również u męża ja do konsultacji u hematologa,immunologa, diabetologa i się udało.Teraz zadziałało leczenie interdyscyplinarne.

Ninkaminka lubi tę wiadomość

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2024, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkaminka wrote:

Ja mam Puregon i Mensinorm po stymulacji, ale teraz przy tej refundacji leków nie ma chętnych.Tak do apteki pewnie trzeba będzie oddać?

• PaulinaP Autorytet

Wysłany: 22 września 2024, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA92 wrote:
    Ja mam Puregon i Mensinorm po stymulacji, ale teraz przy tej refundacji leków nie ma chętnych.Tak do apteki pewnie trzeba będzie oddać?

Możesz jeszcze zobaczyć na Fb i różnych wątkach tutaj, sprzedam itd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2024, 00:15

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
  • Emfanka Autorytet

Wysłany: 23 września 2024, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam, że już mam to za sobą, ale podczas rozmowy do programu InVitro jak zaczęłam opowiadać to się rozkleiłam. Niestety siedzi to mocno w głowie...

Staram się optymistycznie podchodzić, natomiast boję się powiedzieć, że co złego to już przeżyłam i gorzej być nie może bo jak się okazuje może...

Dlatego zamiast tylko koncentrować się na ciąży, na którą nie mam wpływu - staram się koncentrować na tym, na co mniej więcej mam - rozkręcamy z Mężem biznes, na codziennej pracy :)

I powoli się godzę z tym, że może nie jest mi dane nam być Rodzicami - może to lepiej, może tak naprawdę nie jesteśmy gotowi. Za to będziemy super Wujostwem :)

🙍‍♂️88' 🙍‍♀️89'. 🐶😸😸

4 zarodki - 1 prawidłowy

Zmiana kliniki

5 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️

❄️ 5.1.1 transfer 9.06
    ✅ 02.07 mamy serduszko
    ⏳16.12 - III prenatalne
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 23 września 2024, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka wrote:
    Ja myślałam, że już mam to za sobą, ale podczas rozmowy do programu InVitro jak zaczęłam opowiadać to się rozkleiłam. Niestety siedzi to mocno w głowie...

Staram się optymistycznie podchodzić, natomiast boję się powiedzieć, że co złego to już przeżyłam i gorzej być nie może bo jak się okazuje może...

Dlatego zamiast tylko koncentrować się na ciąży, na którą nie mam wpływu - staram się koncentrować na tym, na co mniej więcej mam - rozkręcamy z Mężem biznes, na codziennej pracy :)

I powoli się godzę z tym, że może nie jest mi dane nam być Rodzicami - może to lepiej, może tak naprawdę nie jesteśmy gotowi. Za to będziemy super Wujostwem :)

Właśnie najtrudniej jest powiedzieć STOP i cieszyć się tym co mamy.

Sama po urodzeniu pierwszego dziecka ciężkiej ciąży doszliśmy do etapu, że już jesteśmy spełnieni, szczesliwi. Nie myśleliśmy o kolejnym dziecku jednak zostały nam jeszcze dwa zarodki i wróciliśmy po nie po czasie, ale z nastawieniem albo się uda albo nie i zamykamy rozdział. Udał się drugi trasfer.

Mam koleżanke która z kolei na inne podejście wiadomo każda z nas jest inna po urodzeniu pierwszego dziecka jej chęć posiadania kolejnego jest tak agromna, że nie potrafi się zatrzymać procedura za procedurą po czasie zaczęła na tym cierpieć rodzina i jej zdrowie od tych wszystkich leków. To są bardzo trudne decyzję, wybory, ale najważniejsze aby w tym wszystkim nie zapomnieć o sobie i wybrać drogę dla siebie.

• Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 23 września 2024, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa w którym tygodniu teraz doc B odstawił Ci prolutex?Tak orientacyjnie.

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

• MuminkAa Autorytet

Wysłany: 23 września 2024, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowanki wrote:
    MuminkAa w którym tygodniu teraz doc B odstawił Ci prolutex?Tak orientacyjnie.

W tej ciąży koło 20 tygodnia, ale to ze względów medycznych przeciagnał, poprzednio coś koło 13 tygodnia.

Kolorowanki lubi tę wiadomość

• Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 23 września 2024, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:
    W tej ciąży koło 20 tygodnia, ale to ze względów medycznych przeciagnał, poprzednio coś koło 13 tygodnia.

Ok dzięki czyli dzisiaj się dowiem na wizycie 9 tydzień mam. Ostatnio odstawiłam też 12/13tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2024, 15:20

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2024, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowanki wrote:
    Ok dzięki czyli dzisiaj się dowiem na wizycie 9 tydzień mam. Ostatnio odstawiłam też 12/13tc

Jak wszystko ok pod koniec pierwszego trymestru u mnie 12 tc mojej koleżanace ze względu na szyjkę doktor przeciągał ostatecznie nie wiem kiedy odstawiła, muszę się do Niej odezwać co słychać

Kolorowanki lubi tę wiadomość

• Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 24 września 2024, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA92 wrote:
    Jak wszystko ok pod koniec pierwszego trymestru u mnie 12 tc mojej koleżanace ze względu na szyjkę doktor przeciągał ostatecznie nie wiem kiedy odstawiła, muszę się do Niej odezwać co słychać

Niedługo odstawiamy 🙂

Wszystkiego dobrego dla Was dziewczyny i powodzenia 🙂

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

• NataliaWK Debiutantka

Wysłany: 1 października 2024, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Właśnie zaczynamy przygodę z ivf na Polnej, właśnie byliśmy na wizycie kwalifikacyjnej. Czy któraś z Was mogłaby rozpisać jak to mniej więcej będzie się teraz toczyć? Umówiliśmy się na następną wizytę na rozpisanie stymulacji, krew na badania i wymazy też pobrane. Jak wygląda sama stymulacja? Co ile trzeba jeździć na kontrolę owulacji? Wiem, że protokoły pewnie się różnią dla każdego, ale jestem ciekawa ogólnego zarysu. Pozdrawiam :)

• Miminikna Ekspertka

Wysłany: 1 października 2024, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja tez wystartowałam właśnie na Polnej - mam już rozpisana stymulację.
    Te super miłe Panie z labo i z administracji mówiły, że pierwszy podgląd jest w siódmym dniu stymulacji, a pozniej juz co drugi dzien / codziennie. Trzeba się stawić na 7 rano, pobiorą krew i zrobią monitoring i będą dalsze decyzje na bieżąco podejmowane.
    Uczulały mnie żeby nastawić się na L4 szczególnie na tą druga połowę stymulacji.

Październik 2024 - startujemy z IV
    17.10.2024 punkcja - ❄️❄️❄️
    06.01.2025 transfer 4.1.2, beta<0.2 :(
    08.03.2025 transfer 3.2.2
    5 dpt beta 6,7 ⏸️
    9 dpt beta 105
    11 dpt beta 306
    13 dpt beta 882
    16 dpt beta 4198
    18 dpt p. ciążowy + żółkowy, cień zarodka <3
    12+1 CRL 5,5cm, prenatalne, SANCO ok
    27+1 - 1150 g Dziewczyny

preg.png
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ