X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • ........ Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2024, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Mój syn to też niezły agent jak mu tłumaczyłam, że mama ma bobaski w brzuchu to jakoś ten proces myślowy u Niego zadziałał, że wszyscy mają bobo w brzuchu i nawet jak koleżanki przychodziły to leciał i pokazywał na brzuch i mówił tu jest bobo a teraz jak karmię dziewczynki z piersi to on też bierze misie czy lalkę siada wkłada pod ubranie i też karmi 🙈🤣

No to faktycznie agencik mały 🥰🥰 pewnie jest dumny ze ma dwie siostry będzie miał co robić jak będą większe 🤭🤭

Dominikaaa lubi tę wiadomość

https://zrzutka.pl/g5kns3
    Dla naszej Kamisi

age.png

05.10.2022 FET c/n 4.2.1❤

16.06.23 CC 3780g 62cm 🥰🥰🥰
  • PaulinaP Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2024, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za dalszy rozwój ciąży 💪

Martulek szczęśliwego rozwiązania 🙂

My oficjalnie zwolniliśmy brzuszek zostałam mamą po raz drugi ♥️

........, Dominikaaa, Martulek lubią tę wiadomość

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
  • ........ Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2024, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaP wrote:

Gratulacje zdrówka.

https://zrzutka.pl/g5kns3
    Dla naszej Kamisi

age.png

05.10.2022 FET c/n 4.2.1❤

16.06.23 CC 3780g 62cm 🥰🥰🥰
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2024, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaP wrote:

Gratulacje!

2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
    2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️
  • Larwa Debiutantka

Wysłany: 5 grudnia 2024, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w przyszłym tygodniu wybieram się kliniki Pastelovej w Poznaniu. Czy polecacie, jeśli się ma problemy immunologiczne?

• Mila111 Debiutantka

Wysłany: 5 grudnia 2024, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larwa wrote:
    Dziewczyny, w przyszłym tygodniu wybieram się kliniki Pastelovej w Poznaniu. Czy polecacie, jeśli się ma problemy immunologiczne?

Jest to problematyczna sprawa ,klinika nie uznaje immunologii moja koleżanka ma jeden zarodek jeszcze i działa na własną rękę w "tajemnicy "przed lekarzem prowadzącym ,ale widząc ile to ją kosztuje nerwów i stresu jak nie ma współpracy z lekarzem prowadzącym dlatego też sama nie zaczynałam tam procedury wiedząc o moich problemach immunologicznych .

• Martulek Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2024, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila111 wrote:
    Jest to problematyczna sprawa ,klinika nie uznaje immunologii moja koleżanka ma jeden zarodek jeszcze i działa na własną rękę w "tajemnicy "przed lekarzem prowadzącym ,ale widząc ile to ją kosztuje nerwów i stresu jak nie ma współpracy z lekarzem prowadzącym dlatego też sama nie zaczynałam tam procedury wiedząc o moich problemach immunologicznych .

Jeżeli chodzi o immunologię polecam Paśnika z Łodzi :)

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Kwiecień 2023 FET ( encorton) nieudany
    Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
    2024 Dalsza diagnostyka immunologiczna i powrót, mamy 2 śnieżynki ❄️❄️
    Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
  • Martulek Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2024, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie połowa 27 tygodnia. Moja Emilka waży 967 gram 😍 muszę profilaktycznie dostać immunoglobuline na konflikt serologiczny. I wiem, że są placówki, które na NFZ taki zastrzyk refundują ale nie wiem jakie w Poznaniu 😅 czy któraś w ciąży dostała zastrzyk i może podpowiedzieć ?:) jutro zadzwonię na Polna, do przychodni swojej podpytać 🤔 pozdrowionka dla wszystkich 😘

........ lubi tę wiadomość

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
    Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2024, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    U mnie połowa 27 tygodnia. Moja Emilka waży 967 gram 😍 muszę profilaktycznie dostać immunoglobuline na konflikt serologiczny. I wiem, że są placówki, które na NFZ taki zastrzyk refundują ale nie wiem jakie w Poznaniu 😅 czy któraś w ciąży dostała zastrzyk i może podpowiedzieć ?:) jutro zadzwonię na Polna, do przychodni swojej podpytać 🤔 pozdrowionka dla wszystkich 😘

Z tego co wiem to w Poznaniu właśnie na Polnej ,
    Lutyckiej poradnie przyszpitalne

2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
    2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2024, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larwa wrote:

Z tego co wiem to Pastelova nie uznaje immunologii, sama zmieniałam lekarza i szukałam kogoś kto akceptuje, ostatecznie wybrałam CMU doc.M.Brązerta

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-20kg

👨36 L
    bad nasienia ✅️morfo 3%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

8 IUI ❌️
    Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji ⏳️
  • Martulek Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Z tego co wiem to w Poznaniu właśnie na Polnej ,
    Lutyckiej poradnie przyszpitalne

Już umówiona jestem na kwalifikacje do refundacji immunoglobuliny na Polną do poradni ginekologiczno-położniczej :) podaje numer telefonu do rejestracji dla przyszłych pokoleń:
    618419372
    Pozdrowionka 🎄

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
  • Mila111 Debiutantka

Wysłany: 7 grudnia 2024, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    Jeżeli chodzi o immunologię polecam Paśnika z Łodzi :)

Właśnie Jestem pod opieką docenta

• Mila111 Debiutantka

Wysłany: 7 grudnia 2024, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Z tego co wiem to Pastelova nie uznaje immunologii, sama zmieniałam lekarza i szukałam kogoś kto akceptuje, ostatecznie wybrałam CMU doc.M.Brązerta

Właśnie szukam innego miejsca po pobycie w Medart czyli doc uznaje immuno ?Jako jedyny się wyłamał z całej ekipy Polnej bo tam kiedyś nie uznawali.

• PaulinaP Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila111 wrote:
    Właśnie szukam innego miejsca po pobycie w Medart czyli doc uznaje immuno ?Jako jedyny się wyłamał z całej ekipy Polnej bo tam kiedyś nie uznawali.

Tak uznaje to też zależy jaka właśnie jest polityka góry ,szefa . Kiedyś jak zaczynałam w poradni to było dobre 5 lat temu to zapytałam się Pani doktor o immunologie to chyba była dr Serdyńska dalej nie pamiętam, że Ona kompletnie nie wie o czym mówię bo szef nie wierzy w immunologię i nas nie wysyła na szkolenia i nic nie była mi w stanie pomóc

Mila111 lubi tę wiadomość

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
  • Mila111 Debiutantka

Wysłany: 7 grudnia 2024, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaP wrote:
    Tak uznaje to też zależy jaka właśnie jest polityka góry ,szefa . Kiedyś jak zaczynałam w poradni to było dobre 5 lat temu to zapytałam się Pani doktor o immunologie to chyba była dr Serdyńska dalej nie pamiętam, że Ona kompletnie nie wie o czym mówię bo szef nie wierzy w immunologię i nas nie wysyła na szkolenia i nic nie była mi w stanie pomóc

Super dzięki za odpowiedź 🙂

• Larwa Debiutantka

Wysłany: 9 grudnia 2024, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli, polecasz profesora Brązerta? Na wizycie po ocenie wyników jest w stanie zapisać leki (accofil , intralipid itp.?)

• Manka Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2024, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larwa wrote:
    Czyli, polecasz profesora Brązerta? Na wizycie po ocenie wyników jest w stanie zapisać leki (accofil , intralipid itp.?)

Również przeszłam leczenie immunologiczne i leczę się u doc Macieja B co do leków to samo wystawienie recepty po zapoznaniu się z zaleceniami immunologa jakie leki dawki itd czy innego specjalisty jak najbardziej tak mnie się pytał czy mam wszystkie recepty .

• Miminikna Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2024, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Polnej - wiecie jak centrum będzie pracowalo w świąteczno - noworocznym czasie? Tak sie teraz składa, że odpadają dwa dni pod rząd 25 i 26, później 29.12, 01.01, potem znowu dwa dni pod rząd 5-6 stycznia.
    Mogą przecież wypadać w tym czasie punkcje, transfery… podpytywałyście może? Ja będę dopiero za ponad tydzień, na kolejny cykl planowaliśmy transfer, a teraz patrzę w kalendarz, że wypadnie właśnie 5-6 stycznia mniej więcej :O

Ona: 34 lata
    AMH 1.8
    przeciwciała, hormony ok
    jajowody drożne
    krzywa cukrowa, insulinowa ok

On: 39 lat
    wyniki nasienia ok poza morfologią (0%->4%->3%)
    fragmentacja 14%

Starania od sierpnia 2022 r.

3 x IUI ❌❌❌

Październik 2024 - startujemy z IV
    17.10.2024 punkcja - ❄️❄️❄️
    06.01.2025 transfer 4.1.2, beta<0.2 :(
    08.03.2025 transfer 3.2.2
  • Maja93 Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2024, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miminikna wrote:
    Dziewczyny z Polnej - wiecie jak centrum będzie pracowalo w świąteczno - noworocznym czasie? Tak sie teraz składa, że odpadają dwa dni pod rząd 25 i 26, później 29.12, 01.01, potem znowu dwa dni pod rząd 5-6 stycznia.
    Mogą przecież wypadać w tym czasie punkcje, transfery… podpytywałyście może? Ja będę dopiero za ponad tydzień, na kolejny cykl planowaliśmy transfer, a teraz patrzę w kalendarz, że wypadnie właśnie 5-6 stycznia mniej więcej :O

Część z reguły w takich okresach ktoś miał dyżur i było czynne teraz mam informacje, że wyjątkowo będą zamykać centrum od 24 do około 30 ze względu na prowadzone prace dezynfekcji , czyszczenia labolatorium i prac które będą się tam odbywały.Po pierwszym w te dni wolne były dyżury ,ale to się jeszcze dopytaj więc u Ciebie powinno być już ok .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2024, 07:53

• ewelina_30 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2024, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larwa wrote:

Część ja również po badaniach wiem, że u mnie problem jest w immunologii i również zapisałam się na Polną i wizytę zobaczymy w klinice pastelova nie uznają właśnie immunologii dla mnie to jest nie do zaakceptowania tym bardziej, że coraz większą rolę przypisuje się immunologii w aspekcie niepłodności.

1ivf 16 pobranych 10 ( gonapeptyl ,puregon )zapłodnionych 1 zarodek
    Transfer 5.1.1 bhcg 0,6
    2ivf 12 pobranych 9 zapłodnionych( puregon ,mensinorm ,orgalutran )
    5❄️
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ