X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • ........ Autorytet

Wysłany: 10 listopada, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Mój syn to też niezły agent jak mu tłumaczyłam, że mama ma bobaski w brzuchu to jakoś ten proces myślowy u Niego zadziałał, że wszyscy mają bobo w brzuchu i nawet jak koleżanki przychodziły to leciał i pokazywał na brzuch i mówił tu jest bobo a teraz jak karmię dziewczynki z piersi to on też bierze misie czy lalkę siada wkłada pod ubranie i też karmi 🙈🤣

No to faktycznie agencik mały 🥰🥰 pewnie jest dumny ze ma dwie siostry będzie miał co robić jak będą większe 🤭🤭

Dominikaaa lubi tę wiadomość

https://zrzutka.pl/g5kns3
    Dla naszej Kamisi

age.png

05.10.2022 FET c/n 4.2.1❤

16.06.23 CC 3780g 62cm 🥰🥰🥰
  • PaulinaP Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za dalszy rozwój ciąży 💪

Martulek szczęśliwego rozwiązania 🙂

My oficjalnie zwolniliśmy brzuszek zostałam mamą po raz drugi ♥️

........, Dominikaaa, Martulek lubią tę wiadomość

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
  • ........ Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaP wrote:

Gratulacje zdrówka.

https://zrzutka.pl/g5kns3
    Dla naszej Kamisi

age.png

05.10.2022 FET c/n 4.2.1❤

16.06.23 CC 3780g 62cm 🥰🥰🥰
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaP wrote:

Gratulacje!

2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
    2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️
  • Larwa Debiutantka

Wysłany: 5 grudnia, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w przyszłym tygodniu wybieram się kliniki Pastelovej w Poznaniu. Czy polecacie, jeśli się ma problemy immunologiczne?

• Mila111 Debiutantka

Wysłany: 5 grudnia, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larwa wrote:
    Dziewczyny, w przyszłym tygodniu wybieram się kliniki Pastelovej w Poznaniu. Czy polecacie, jeśli się ma problemy immunologiczne?

Jest to problematyczna sprawa ,klinika nie uznaje immunologii moja koleżanka ma jeden zarodek jeszcze i działa na własną rękę w "tajemnicy "przed lekarzem prowadzącym ,ale widząc ile to ją kosztuje nerwów i stresu jak nie ma współpracy z lekarzem prowadzącym dlatego też sama nie zaczynałam tam procedury wiedząc o moich problemach immunologicznych .

• Martulek Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila111 wrote:
    Jest to problematyczna sprawa ,klinika nie uznaje immunologii moja koleżanka ma jeden zarodek jeszcze i działa na własną rękę w "tajemnicy "przed lekarzem prowadzącym ,ale widząc ile to ją kosztuje nerwów i stresu jak nie ma współpracy z lekarzem prowadzącym dlatego też sama nie zaczynałam tam procedury wiedząc o moich problemach immunologicznych .

Jeżeli chodzi o immunologię polecam Paśnika z Łodzi :)

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Kwiecień 2023 FET ( encorton) nieudany
    Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
    2024 Dalsza diagnostyka immunologiczna i powrót, mamy 2 śnieżynki ❄️❄️
    Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
  • Martulek Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie połowa 27 tygodnia. Moja Emilka waży 967 gram 😍 muszę profilaktycznie dostać immunoglobuline na konflikt serologiczny. I wiem, że są placówki, które na NFZ taki zastrzyk refundują ale nie wiem jakie w Poznaniu 😅 czy któraś w ciąży dostała zastrzyk i może podpowiedzieć ?:) jutro zadzwonię na Polna, do przychodni swojej podpytać 🤔 pozdrowionka dla wszystkich 😘

........ lubi tę wiadomość

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
    Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    U mnie połowa 27 tygodnia. Moja Emilka waży 967 gram 😍 muszę profilaktycznie dostać immunoglobuline na konflikt serologiczny. I wiem, że są placówki, które na NFZ taki zastrzyk refundują ale nie wiem jakie w Poznaniu 😅 czy któraś w ciąży dostała zastrzyk i może podpowiedzieć ?:) jutro zadzwonię na Polna, do przychodni swojej podpytać 🤔 pozdrowionka dla wszystkich 😘

Z tego co wiem to w Poznaniu właśnie na Polnej ,
    Lutyckiej poradnie przyszpitalne

2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
    2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larwa wrote:

Z tego co wiem to Pastelova nie uznaje immunologii, sama zmieniałam lekarza i szukałam kogoś kto akceptuje, ostatecznie wybrałam CMU doc.M.Brązerta

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-18kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
    05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
    ➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025
  • Martulek Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Z tego co wiem to w Poznaniu właśnie na Polnej ,
    Lutyckiej poradnie przyszpitalne

Już umówiona jestem na kwalifikacje do refundacji immunoglobuliny na Polną do poradni ginekologiczno-położniczej :) podaje numer telefonu do rejestracji dla przyszłych pokoleń:
    618419372
    Pozdrowionka 🎄

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
  • Mila111 Debiutantka

Wysłany: 7 grudnia, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    Jeżeli chodzi o immunologię polecam Paśnika z Łodzi :)

Właśnie Jestem pod opieką docenta

• Mila111 Debiutantka

Wysłany: 7 grudnia, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Z tego co wiem to Pastelova nie uznaje immunologii, sama zmieniałam lekarza i szukałam kogoś kto akceptuje, ostatecznie wybrałam CMU doc.M.Brązerta

Właśnie szukam innego miejsca po pobycie w Medart czyli doc uznaje immuno ?Jako jedyny się wyłamał z całej ekipy Polnej bo tam kiedyś nie uznawali.

• PaulinaP Autorytet

Wysłany: 7 grudnia, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila111 wrote:
    Właśnie szukam innego miejsca po pobycie w Medart czyli doc uznaje immuno ?Jako jedyny się wyłamał z całej ekipy Polnej bo tam kiedyś nie uznawali.

Tak uznaje to też zależy jaka właśnie jest polityka góry ,szefa . Kiedyś jak zaczynałam w poradni to było dobre 5 lat temu to zapytałam się Pani doktor o immunologie to chyba była dr Serdyńska dalej nie pamiętam, że Ona kompletnie nie wie o czym mówię bo szef nie wierzy w immunologię i nas nie wysyła na szkolenia i nic nie była mi w stanie pomóc

Mila111 lubi tę wiadomość

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
  • Mila111 Debiutantka

Wysłany: 7 grudnia, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaP wrote:
    Tak uznaje to też zależy jaka właśnie jest polityka góry ,szefa . Kiedyś jak zaczynałam w poradni to było dobre 5 lat temu to zapytałam się Pani doktor o immunologie to chyba była dr Serdyńska dalej nie pamiętam, że Ona kompletnie nie wie o czym mówię bo szef nie wierzy w immunologię i nas nie wysyła na szkolenia i nic nie była mi w stanie pomóc

Super dzięki za odpowiedź 🙂

• Larwa Debiutantka

Wysłany: 9 grudnia, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli, polecasz profesora Brązerta? Na wizycie po ocenie wyników jest w stanie zapisać leki (accofil , intralipid itp.?)

• Manka Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larwa wrote:
    Czyli, polecasz profesora Brązerta? Na wizycie po ocenie wyników jest w stanie zapisać leki (accofil , intralipid itp.?)

Również przeszłam leczenie immunologiczne i leczę się u doc Macieja B co do leków to samo wystawienie recepty po zapoznaniu się z zaleceniami immunologa jakie leki dawki itd czy innego specjalisty jak najbardziej tak mnie się pytał czy mam wszystkie recepty .

• Miminikna Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Polnej - wiecie jak centrum będzie pracowalo w świąteczno - noworocznym czasie? Tak sie teraz składa, że odpadają dwa dni pod rząd 25 i 26, później 29.12, 01.01, potem znowu dwa dni pod rząd 5-6 stycznia.
    Mogą przecież wypadać w tym czasie punkcje, transfery… podpytywałyście może? Ja będę dopiero za ponad tydzień, na kolejny cykl planowaliśmy transfer, a teraz patrzę w kalendarz, że wypadnie właśnie 5-6 stycznia mniej więcej :O

Ona: 33 lata
    AMH 1.8
    przeciwciała, hormony ok
    jajowody drożne
    krzywa cukrowa, insulinowa ok
    naturalne owulacje

On: 39 lat
    wyniki nasienia ok poza morfologią (0%->4%->3%)
    fragmentacja 14%

Starania od sierpnia 2022 r.

02.05.2024 IUI ❌
    18.06.2024 IUI ❌
    13.07.2024 IUI ❌

Październik 2024 - startujemy z IV
    17.10.2024 punkcja
    ❄️❄️❄️
  • Maja93 Debiutantka

Wysłany: 10 grudnia, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miminikna wrote:
    Dziewczyny z Polnej - wiecie jak centrum będzie pracowalo w świąteczno - noworocznym czasie? Tak sie teraz składa, że odpadają dwa dni pod rząd 25 i 26, później 29.12, 01.01, potem znowu dwa dni pod rząd 5-6 stycznia.
    Mogą przecież wypadać w tym czasie punkcje, transfery… podpytywałyście może? Ja będę dopiero za ponad tydzień, na kolejny cykl planowaliśmy transfer, a teraz patrzę w kalendarz, że wypadnie właśnie 5-6 stycznia mniej więcej :O

Część z reguły w takich okresach ktoś miał dyżur i było czynne teraz mam informacje, że wyjątkowo będą zamykać centrum od 24 do około 30 ze względu na prowadzone prace dezynfekcji , czyszczenia labolatorium i prac które będą się tam odbywały.Po pierwszym w te dni wolne były dyżury ,ale to się jeszcze dopytaj więc u Ciebie powinno być już ok .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia, 07:53

• ewelina_30 Znajoma

Wysłany: 10 grudnia, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larwa wrote:

Część ja również po badaniach wiem, że u mnie problem jest w immunologii i również zapisałam się na Polną i wizytę zobaczymy w klinice pastelova nie uznają właśnie immunologii dla mnie to jest nie do zaakceptowania tym bardziej, że coraz większą rolę przypisuje się immunologii w aspekcie niepłodności.

‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ