Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
Dominikaaa wrote:Mój syn to też niezły agent jak mu tłumaczyłam, że mama ma bobaski w brzuchu to jakoś ten proces myślowy u Niego zadziałał, że wszyscy mają bobo w brzuchu i nawet jak koleżanki przychodziły to leciał i pokazywał na brzuch i mówił tu jest bobo a teraz jak karmię dziewczynki z piersi to on też bierze misie czy lalkę siada wkłada pod ubranie i też karmi 🙈🤣
No to faktycznie agencik mały 🥰🥰 pewnie jest dumny ze ma dwie siostry będzie miał co robić jak będą większe 🤭🤭Dominikaaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny kciuki za dalszy rozwój ciąży 💪
Martulek szczęśliwego rozwiązania 🙂
My oficjalnie zwolniliśmy brzuszek zostałam mamą po raz drugi ♥️........, Dominikaaa, Martulek lubią tę wiadomość
06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
26.07.2021 świeży transfer ❄️
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
NIFTY PRO - dziewczynka ❤️ -
PaulinaP wrote:Dziewczyny kciuki za dalszy rozwój ciąży 💪
My oficjalnie zwolniliśmy brzuszek zostałam mamą po raz drugi ♥️
Gratulacje zdrówka. -
PaulinaP wrote:Dziewczyny kciuki za dalszy rozwój ciąży 💪
My oficjalnie zwolniliśmy brzuszek zostałam mamą po raz drugi ♥️
Gratulacje!2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
24.01.2024 - kolejna wizyta.
20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️ -
Larwa wrote:Dziewczyny, w przyszłym tygodniu wybieram się kliniki Pastelovej w Poznaniu. Czy polecacie, jeśli się ma problemy immunologiczne?
Jest to problematyczna sprawa ,klinika nie uznaje immunologii moja koleżanka ma jeden zarodek jeszcze i działa na własną rękę w "tajemnicy "przed lekarzem prowadzącym ,ale widząc ile to ją kosztuje nerwów i stresu jak nie ma współpracy z lekarzem prowadzącym dlatego też sama nie zaczynałam tam procedury wiedząc o moich problemach immunologicznych . -
Mila111 wrote:Jest to problematyczna sprawa ,klinika nie uznaje immunologii moja koleżanka ma jeden zarodek jeszcze i działa na własną rękę w "tajemnicy "przed lekarzem prowadzącym ,ale widząc ile to ją kosztuje nerwów i stresu jak nie ma współpracy z lekarzem prowadzącym dlatego też sama nie zaczynałam tam procedury wiedząc o moich problemach immunologicznych .
Jeżeli chodzi o immunologię polecam Paśnika z Łodzi2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Kwiecień 2023 FET ( encorton) nieudany
Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
2024 Dalsza diagnostyka immunologiczna i powrót, mamy 2 śnieżynki ❄️❄️
Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
U mnie połowa 27 tygodnia. Moja Emilka waży 967 gram 😍 muszę profilaktycznie dostać immunoglobuline na konflikt serologiczny. I wiem, że są placówki, które na NFZ taki zastrzyk refundują ale nie wiem jakie w Poznaniu 😅 czy któraś w ciąży dostała zastrzyk i może podpowiedzieć ? jutro zadzwonię na Polna, do przychodni swojej podpytać 🤔 pozdrowionka dla wszystkich 😘
........ lubi tę wiadomość
2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Martulek wrote:U mnie połowa 27 tygodnia. Moja Emilka waży 967 gram 😍 muszę profilaktycznie dostać immunoglobuline na konflikt serologiczny. I wiem, że są placówki, które na NFZ taki zastrzyk refundują ale nie wiem jakie w Poznaniu 😅 czy któraś w ciąży dostała zastrzyk i może podpowiedzieć ? jutro zadzwonię na Polna, do przychodni swojej podpytać 🤔 pozdrowionka dla wszystkich 😘
Z tego co wiem to w Poznaniu właśnie na Polnej ,
Lutyckiej poradnie przyszpitalne2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
24.01.2024 - kolejna wizyta.
20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️ -
Larwa wrote:Dziewczyny, w przyszłym tygodniu wybieram się kliniki Pastelovej w Poznaniu. Czy polecacie, jeśli się ma problemy immunologiczne?
Z tego co wiem to Pastelova nie uznaje immunologii, sama zmieniałam lekarza i szukałam kogoś kto akceptuje, ostatecznie wybrałam CMU doc.M.BrązertaStarania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025 -
Dominikaaa wrote:Z tego co wiem to w Poznaniu właśnie na Polnej ,
Lutyckiej poradnie przyszpitalne
Już umówiona jestem na kwalifikacje do refundacji immunoglobuliny na Polną do poradni ginekologiczno-położniczej podaje numer telefonu do rejestracji dla przyszłych pokoleń:
618419372
Pozdrowionka 🎄2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Patisonek 25 wrote:Z tego co wiem to Pastelova nie uznaje immunologii, sama zmieniałam lekarza i szukałam kogoś kto akceptuje, ostatecznie wybrałam CMU doc.M.Brązerta
Właśnie szukam innego miejsca po pobycie w Medart czyli doc uznaje immuno ?Jako jedyny się wyłamał z całej ekipy Polnej bo tam kiedyś nie uznawali. -
Mila111 wrote:Właśnie szukam innego miejsca po pobycie w Medart czyli doc uznaje immuno ?Jako jedyny się wyłamał z całej ekipy Polnej bo tam kiedyś nie uznawali.
Tak uznaje to też zależy jaka właśnie jest polityka góry ,szefa . Kiedyś jak zaczynałam w poradni to było dobre 5 lat temu to zapytałam się Pani doktor o immunologie to chyba była dr Serdyńska dalej nie pamiętam, że Ona kompletnie nie wie o czym mówię bo szef nie wierzy w immunologię i nas nie wysyła na szkolenia i nic nie była mi w stanie pomócMila111 lubi tę wiadomość
06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
26.07.2021 świeży transfer ❄️
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
NIFTY PRO - dziewczynka ❤️ -
PaulinaP wrote:Tak uznaje to też zależy jaka właśnie jest polityka góry ,szefa . Kiedyś jak zaczynałam w poradni to było dobre 5 lat temu to zapytałam się Pani doktor o immunologie to chyba była dr Serdyńska dalej nie pamiętam, że Ona kompletnie nie wie o czym mówię bo szef nie wierzy w immunologię i nas nie wysyła na szkolenia i nic nie była mi w stanie pomóc
Super dzięki za odpowiedź 🙂 -
Larwa wrote:Czyli, polecasz profesora Brązerta? Na wizycie po ocenie wyników jest w stanie zapisać leki (accofil , intralipid itp.?)
Również przeszłam leczenie immunologiczne i leczę się u doc Macieja B co do leków to samo wystawienie recepty po zapoznaniu się z zaleceniami immunologa jakie leki dawki itd czy innego specjalisty jak najbardziej tak mnie się pytał czy mam wszystkie recepty .
-
Dziewczyny z Polnej - wiecie jak centrum będzie pracowalo w świąteczno - noworocznym czasie? Tak sie teraz składa, że odpadają dwa dni pod rząd 25 i 26, później 29.12, 01.01, potem znowu dwa dni pod rząd 5-6 stycznia.
Mogą przecież wypadać w tym czasie punkcje, transfery… podpytywałyście może? Ja będę dopiero za ponad tydzień, na kolejny cykl planowaliśmy transfer, a teraz patrzę w kalendarz, że wypadnie właśnie 5-6 stycznia mniej więcejOna: 33 lata
AMH 1.8
przeciwciała, hormony ok
jajowody drożne
krzywa cukrowa, insulinowa ok
naturalne owulacje
On: 39 lat
wyniki nasienia ok poza morfologią (0%->4%->3%)
fragmentacja 14%
Starania od sierpnia 2022 r.
02.05.2024 IUI ❌
18.06.2024 IUI ❌
13.07.2024 IUI ❌
Październik 2024 - startujemy z IV
17.10.2024 punkcja
❄️❄️❄️ -
Miminikna wrote:Dziewczyny z Polnej - wiecie jak centrum będzie pracowalo w świąteczno - noworocznym czasie? Tak sie teraz składa, że odpadają dwa dni pod rząd 25 i 26, później 29.12, 01.01, potem znowu dwa dni pod rząd 5-6 stycznia.
Mogą przecież wypadać w tym czasie punkcje, transfery… podpytywałyście może? Ja będę dopiero za ponad tydzień, na kolejny cykl planowaliśmy transfer, a teraz patrzę w kalendarz, że wypadnie właśnie 5-6 stycznia mniej więcej
Część z reguły w takich okresach ktoś miał dyżur i było czynne teraz mam informacje, że wyjątkowo będą zamykać centrum od 24 do około 30 ze względu na prowadzone prace dezynfekcji , czyszczenia labolatorium i prac które będą się tam odbywały.Po pierwszym w te dni wolne były dyżury ,ale to się jeszcze dopytaj więc u Ciebie powinno być już ok .Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia, 07:53
-
Larwa wrote:Czyli, polecasz profesora Brązerta? Na wizycie po ocenie wyników jest w stanie zapisać leki (accofil , intralipid itp.?)
Część ja również po badaniach wiem, że u mnie problem jest w immunologii i również zapisałam się na Polną i wizytę zobaczymy w klinice pastelova nie uznają właśnie immunologii dla mnie to jest nie do zaakceptowania tym bardziej, że coraz większą rolę przypisuje się immunologii w aspekcie niepłodności.